X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati, jak u Ciebie sytuacja?

Na ból kolana opaska uciskowa z apteki. Mnie pomogła bardzo szybko.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim mamusiom :)
    Marpati, Balladyna złym nastawieniem dziecku nie pomożecie..musicie być dobrej myśli a jak te myśli zmierzają w złym kierunku to trzeba się skontaktować z lekarzem i rozwiać wątpliwości

Fipsik, Englein lubią tę wiadomość

f2w33e3kembcagk8.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Dziewczyny, macie czasem takie kłucie w pośladkach? Bo mnie już od jakiegoś czasu coś zakłuje to w lewym, to w prawym półdupku :)

Wyczytałam: "Wiele ciężarnych kobiet od 8 tygodnia skarży się na ból w okolicy pośladków lub lędźwiowego odcinka kręgosłupa, który promienieje aż do ud. Związany jest on z bezpośrednim uciskiem powiększającej się macicy na nerw kulszowy unerwiający okolicę lędźwiową".

Mam to dokladnie to samo od kilku dni i co kilka godzin mi sie to dzieje aż chodzić nie mogę

chloet lubi tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A jak to po francusku, znaczy na twardo?

Nie, rozbijasz jajko nad patelnia i podpiekasz tylko z jednej strony, czyli inaczej niz przy sadzonych. Mozesz odrazu lekko posolic lub jak juz bedzie na talerzu. Do tego chlebek do zagryzania i gotowe :) lekkostrawne i pycha :) Oczywiscie mozna tez bez chlebka, jesli stwierdzisz, ze tak bedzie lepiej :)

Anita12 lubi tę wiadomość

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • chloet Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati - jak minęła Ci noc?

rqkqj11.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Kochana wszystko zależy jak duża jest firma w której pracujesz. Bo jeśli to duża firma (powyżej chyba 50 pracowników) to wynagrodzenie powinnaś mieć wypłacane nadal przez pracodawcę na takich samych zasadach jak do tej pory, natomiast jeśli to kilkuosobowa firma to płatności przejmuje ZUS i wtedy oni mają chyba 30 dni na wypłatę licząc od daty dostarczenia L4, czyli w praktyce trochę się czeka.

A ZUS zaczyna wypłacanie dopiero po 33 dniach zwolnienia, wcześniej płaci pracodawca.

Wystarczy 20 pracownikow zgloszonych do ubezpieczenia zdrowotnego ;)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży też tak miałam z pośladkami, tak do połowy ciąży mnie męczyło, współczuję ;)

Nelly, też słyszałam, że chłopcy kopią na początku mocniej i dlatego szybciej czuje się ruchy :) Zobaczymy czy mi się sprawdzi, bo narazie mam w brzuchu córeczkę.

A ja myślę, że marzenia, plany są cudowne, czynią z nas tym kim jesteśmy. Pozwalają cieszyć się z drobnych sukcesów i na czerpanie wiedzy z porażek.
    Poza tym czy to żle, że np. mijając kobietę z wieeelkim brzuchem myślę o tym jak to ja będę się za niedługo tak turlać, albo widząc maleństwo kilkudniowe myślę ze wzruszeniem jak będzie wyglądać moje dziecko?
    Dobrze jest czasem wybiec w przód, kupić piękną sukieneczkę albo słodkie body, pomyśleć, że drugie imię dostanie po ukochanej prababci albo, że za niedługo brzuchy będą przeszkadzać w spaniu i czas zaopatrzyć się w poduszkę ciążową :)

A Fipsik ty się tak nie alienuj, przez narzekanie na mdłości i wymioty automatycznie zostałaś zapisana do Klubu Narzekających :D

Magdzia88, taka_ja, befra, Englein lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    Nie, rozbijasz jajko nad patelnia i podpiekasz tylko z jednej strony, czyli inaczej niz przy sadzonych.
    Ło jezu, to moje sadzone jest francuskie, bo ja tylko z jednej przypiekam :O :P!

MatyldaG lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny która ma dziś wizytę to trzymam kciuki! Balladyna będzie dobrze! I Marpati nie pisz proszę czarnowidztwa dzwonilas może do swojego doktora? W nagłych przypadkach może Cię weźmie od razu??

Śmiesznie się tak budzić co.rano i mieć większy brzuch :p

borsuk lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ło jezu, to moje sadzone jest francuskie, bo ja tylko z jednej przypiekam :O :P!
    Czego to się człowiek "na starość" dowiaduje :p

czirisz lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• borsuk Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz, anuschka ,Cherry_Blossom, Nelus śliczne brzuszki!!!! <3

Balladyna, Fipsik trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i czekamy na piękne fotki Waszych maleństw :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 09:00

czirisz, Anita12 lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Hej dziewczyny

U mnie malec ma 6.2 cm
    Wszystkie wymiary ok. Sprawdzal ta przeziernosc karkowa NT 1.41, udko,zoladek jama brzuszna, glowka wszystko w normach.
    Ah.... <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22704f32240a.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c23b02145ef.jpg
    Takie wiadomości zawsze cieszą :) Śliczny okruszek <3

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jakie wy macie piękne te brzuszki...może za dwa tygodnie i u mnie coś wyskoczy. ;)

Balladyna, Marpati nie siejcie czarnowidztwa, tylko szybko do lekarza jak coś jest niepokojącego.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. :)

Aaa no i witam w 12 tygodniu! :D
    Niby wg wszystkich mądrych książek, forów, itd. to już ten najbardziej zagrażający ciąży okres minął, więc powoli troszkę się uspakajam z moimi schizami ;)

MatyldaG, kr0pka, Anita12 lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;) mój brzuch z dnia na dzień robi się coraz większy, jeszcze wczoraj był duży tylko w wieczorem a dziś się budzę z ładną kulka ;d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 09:24

czirisz, Paolina91 lubią tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęsknie za sadzonymi, ale boję się jednak ryzykować z tym żółtkiem nie dorobionym do końca :(. Muszą poczekać. A już najbardziej marzą mi się jajka po benedyktyńsku - to dopiero zakazany owoc hungry.gif

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój brzuszek też już zaczyna rosnąć... fajnie :) wieczorami go najbardziej widać.
    no i dziś prenatalne i wyniki pappa.... trzymajcie kciuki!
    mąż pierwszy raz ze mną idzie do gabinetu, ciekawe jak zareaguje na to usg :)

borsuk, czirisz, Anita12, MatyldaG, Magdzia88, fantasmagoriia, Dziunka lubią tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Tęsknie za sadzonymi, ale boję się jednak ryzykować z tym żółtkiem nie dorobionym do końca :(. Muszą poczekać. A już najbardziej marzą mi się jajka po benedyktyńsku - to dopiero zakazany owoc hungry.gif

ja może przez pierwszy miesiąc nie tknęłam sadzonego, ostatnio raz czy dwa się zdarzyło, tylko troszkę bardziej przysmażyłam żeby nie było zupełnie płynne tylko troszkę bardziej ścięte. No kocham sadzone co ja poradzę <3

ale mimo pozwolenia lekarza jeszcze nie kupilam camemberta, stwierdziłam, że kupię jak już będę jak narkoman na głodzie :D

czirisz lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    Nie, rozbijasz jajko nad patelnia i podpiekasz tylko z jednej strony, czyli inaczej niz przy sadzonych. Mozesz odrazu lekko posolic lub jak juz bedzie na talerzu. Do tego chlebek do zagryzania i gotowe :) lekkostrawne i pycha :) Oczywiscie mozna tez bez chlebka, jesli stwierdzisz, ze tak bedzie lepiej :)
    Ja zawsze tylko z jednej strony przypiekam. A to żółtko na miękko pozostaje? Tak, że później się rozlewa, tak?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    mój brzuszek też już zaczyna rosnąć... fajnie :) wieczorami go najbardziej widać.
    no i dziś prenatalne i wyniki pappa.... trzymajcie kciuki!
    mąż pierwszy raz ze mną idzie do gabinetu, ciekawe jak zareaguje na to usg :)
    Trzymam mocno :*

mhsvj44jj2ebmsak.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ