MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie noc zła, boli nadal ale już nie tak. Leżenie też nie pomaga bo w każdej pozycji mnie coś ciągnie. Nie dojadę do szpitala, mam ponad 40 km a tyle nie usiedze
dziwi mnie też to że ból mam bardziej w górnej części brzucha i w okolicach nerek. Wczoraj też się przedzwigalam, bo młody spadł z rowerka, warge lekko przegryzl i nie chcial mi z rąk zejść. Ze 100m musiałam go targac (ok. 15kg). Albo jakieś zatrucie, już nie wiem sama
-
Marpati ja w takiej sytuacji to poprostu wezwalabym karetkę..
Balladyna, chloet, Englein lubią tę wiadomość
-
Marpati wrote:U mnie noc zła, boli nadal ale już nie tak. Leżenie też nie pomaga bo w każdej pozycji mnie coś ciągnie. Nie dojadę do szpitala, mam ponad 40 km a tyle nie usiedze
dziwi mnie też to że ból mam bardziej w górnej części brzucha i w okolicach nerek. Wczoraj też się przedzwigalam, bo młody spadł z rowerka, warge lekko przegryzl i nie chcial mi z rąk zejść. Ze 100m musiałam go targac (ok. 15kg). Albo jakieś zatrucie, już nie wiem sama
-
No wkoncu udało mi się dostać wyniki z prenatalnych rozpoznanie - płód żywy
czynność serca płodu - uwieczniono
Przeziarnisosc karku NT 2,2 ( nie za dużo?)
Wymiar dwuciemieniowy Bpd 21,9
Płyn odownipwy w normie
Kość nosowa obecną
Trisomia 21 1:883 ryzyko skorygowane 1:2024
Trisomia 18 1:2200 1:6668
Trisomia 13 1:6890 < 1:20000
Samoistnie poród przedwczesny przed 34tyg 1:120
Trochę martwię się tym NT u większości są mniejsze wynikiMatyldaG, czirisz, Marynia991, jenny88, Dziunka lubią tę wiadomość
-
Magdzia chyba wspominałaś bo na liście jesteś wpisana
hehe
Milagro dzieeeki!Na taki pomysł nie wpadłam. Po zajęciach biegnę po pastę do dzieci
Jullla tylko ten mój królewicz jest taki, że jak pada deszcz to nie wyjdzie i mam trochę problem, ale powoli jakoś to ogarnę
Marpati musisz być dobrej myśli! To że coś boli nie oznacza że trzeba ciążę skreślać!
Anita ja też mam już wizytę, ale już podchodzę do tego na spokojnie. Dziś muszę zrobić listę pytań do ginmilagro lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
A ta trisomia 21 trisomia 18 itd to z usg wychodzi?
Bo ja nie mam takiej info... Mam takie cos
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a313ac7dc65.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30fca2bd5574.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 11:08
-
Cześć wszystkim. Ciagle was poczytuje jak mam chwilę, a na posta nie było nigdy czasu. Teraz juz jestem na l4 to bede mogła nadrobić swoje zaległości. Ja dzisiaj mam 11tydz. 6 dni i wlasnie dzisiaj tez mam usg genetyczne i mega sie stresuje.
czirisz, Balladyna, milagro, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Witajcie! Jeśli chodzi o kawę to ja zawsze rano pilam ale gdzieś ok 7-8 tydz jak miałam najwieksze mdłości a kawa je jeszcze nasilala to poprostu przestałam ja pić. Myślałam żeby znów zacząć ale stwierdziłam że w pierwszej ciąży pilam i moje dziecko od urodzenia źle spało i było nie spokojne więc tym razem odpuszczam. Może to ma jakiś związek.
Stanęła dziś na wadze i znów kg mniej. To już w sumie 6. Z jednej strony się cieszę ale z drugiej boję że potem mogę sporo nadrobic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 11:07
-
Athia wrote:No wkoncu udało mi się dostać wyniki z prenatalnych rozpoznanie - płód żywy
czynność serca płodu - uwieczniono
Przeziarnisosc karku NT 2,2 ( nie za dużo?)
Wymiar dwuciemieniowy Bpd 21,9
Płyn odownipwy w normie
Kość nosowa obecną
Trisomia 21 1:883 ryzyko skorygowane 1:2024
Trisomia 18 1:2200 1:6668
Trisomia 13 1:6890 < 1:20000
Samoistnie poród przedwczesny przed 34tyg 1:120
Trochę martwię się tym NT u większości są mniejsze wyniki
u mnie jeden bobas ma 2,1 i dwoch lekarzy powiedzialo, że to jak najbardziej w normie takze mysle ze nie masz sie czym przejmowac -
czirisz wrote:Tęsknie za sadzonymi, ale boję się jednak ryzykować z tym żółtkiem nie dorobionym do końca
. Muszą poczekać. A już najbardziej marzą mi się jajka po benedyktyńsku - to dopiero zakazany owoc
Dzieki temu, ze jest z jednej strony to jest bardziej lekkostrawneja zaraz po tym jak bialko mi sie zetnie przekladam na talerz rozsmarowuje i sole
to nie jest typowe surowe jak w przypadku takiego smakolyku jak kogiel mogiel(bo choc lubie od wielu lat boje sie zaryzykowac takiegi typowo surowego
) hehe
-
Hej powodzonka na wizytach trzymam kciuki za same dobre wiesci
Ja kawę piłam codziennie a teraz pije jedna na tydzien hahah jakoś mi sie nie chce
Dziewczyny ja tez proszę o kciuczki za moja psinkę bo dziś i 13 ma operacjestresuje sie bardzo ale to dla jej dobra .
m@rtynka, taka_ja lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Balladyna wrote:Ojej. A co to za operacja?
Ostatnio pierwszy raz miała ciaze urojona po której pojawiły sie dwa maleńkie guzki , chce ja wysterylizować i usunąć odrazu te guzki zeby to sie juz nie powtórzyło . Biedna siedzi zadowolona i nawet nie wie co ja zaraz czeka buuumaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306