X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) kończymy dziś 14 tc :)
    Byłam wczoraj na wizycie u mojego gina i zrobił mi pomiary prenatalne.
    NT 1.33, wszystko ok ;) Maluch trzyma się terminu na 10.03 ;)
    Ma 6.65 cm <3 i waży 28g ;)
    Między nogami rodzynek, ale potwierdzi za 3 tygodnie na 100%...
    No i mamy pierwszą fotkę w 3d <3 <3 <3

https://zapodaj.net/images/b72b8dd313017.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 09:32

czirisz, m@rtynka, Anita12, kr0pka, kark, milagro, MatyldaG, anuschka, borsuk, Mimi86, chloet, Fipsik, Tosia 1981, Marynia991, Englein, misia_, Dziunka lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Bosz... U mnie jest taka brzydka pogoda, że można normalnie depresji dostać:-\ jeszcze do tego wszystkiego młoda poszła do przedszkola i ma kryzys nie chce iść. Płacz taki straszny, aż mnie do oczu cisną się łzy... Mam nadzieję, że z czasem będzie dobrze.
    Wczoraj Mój mąż się się spytał czy posłucham dopplerem serduszka. W ogóle nie może sobie wyobrazić takiego małego człowieka w brzuchu :-) śmiać mi się z niego chce :-D jak założę obcisłą bluzkę to odznacza się brzuszek :-)

Dziewczyny samych dobrych wiadomości na wizytach. :-)

P.s i proszę się nie martwić na zapas!:-)
    Ps.s piękne zdjęcia dzieciaków :-) Takie małe istotki.:-)) :-))

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w ten pochmurny dzień :-)powiedzcie dziewczyny jak tam u was z kawą?
    Bo ja zawsze byłam kawoszką i min. 2 na dzień musiałam wypić żeby jakoś funkcjonować.Niby mój lekarz jedną na dzień mi pozwolił ale mama mi takie kazanie wygłosiła że szkodzę dziecku że zrezygnowałam całkowicie:-/
    I przyznam że codziennie o niej marzę tym bardziej w takie dni jak dziś. I niestety musze obejść się smakiem. Ach...

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, super, czyli nikt nie będzie pokrzywdzony - każdy będzie miał co najmniej siostrę i brata ;)

jenny88 lubi tę wiadomość

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin wizyty mi się zmienił na 16.09. Tak tylko informacyjnie do strony 40 :)

anuschka lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całą noc nie spałam. Plus jest taki, ze obejrzalam w nocy tenis. Jak tylko zamykalam oczy widzialam pod powiekami czarne scenariusze. Od rana scisk zoladka i biegunka. Tak mam w chwilach ostrego stresu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 09:48

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawę pije, ale rozpuszczalna tak 2 dziennie. Jeśli mam okazję napić się normalnej, "prawdziwej" to zawsze z mlekiem i nie mega mocną.

Balladyna, nie możesz się tak stresować bo robisz sobie krzywdę i trochę dziecku. Postaraj się uspokoić, i przestać myśleć o złym. Wiem, że napisanie "co ma być to będzie" nie jest zbyt dobre. Ale musisz zacząć tak trochę myśleć :-) nie martw się:-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Statam się uspokoić. Zaraz zacznę czytać książkę, a wtedy czas leci i zupełnie się odrywam od calego świata :)

m@rtynka lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna nie martw się :* Nie aż tak panicznie znaczy, bo wiadomo, że każda z nas się trochę stresuje :)

Mamuśka level2 ja teraz co prawda nie piję, odrzuciło mnie chwilowo nawet od zbożowej. Wiesz, z kawą jak z herbatą tak na prawdę - nie można w nadmiarze i mega mocnej, ja herbatę czarną piję ale o ile do ciąży to zaparzałam do oporu to teraz chwila i zosawiam sobie ewantualnie na drugą lurkę na później.
    Od kawy robiłam już kilka odwyków, potrafiłam pół roku nie pić więc luz. Chodzi za mną tylko ostatnio jakaś fajna kawiarniana :)
    A kawę ogólnie mam np jedną bezkofeinową - Illy ma taką, smak ten sam, kofeiny brak więc ok nie pobudzi ale jeśli ktoś dla smaku pije to dobre i to :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Vriola Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po kawie mam migreny...

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Statam się uspokoić. Zaraz zacznę czytać książkę, a wtedy czas leci i zupełnie się odrywam od calego świata :)

To Ty w takim razie powinnaś siedzieć non stop z nosem w książce ;)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    To Ty w takim razie powinnaś siedzieć non stop z nosem w książce ;)

Tak też robię :) zawód tego wymaga.

kr0pka, m@rtynka lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny maluszek rośnie <3 Super że wszystko dobrze :*

Dziewczyny pytanie, ja nadal się męczę kiedy myję zęby... słyszy mnie już cały blok. Czy to kiedyś minie? Boję się, że tak mi zostanie też po ciąży

Co radzicie na ból głowy? Średnio co dwa dni, a nawet i codziennie okropnie boli mnie głowa :(( piję dużo, jem regularnie, nie chodzę głodna.

jenny88 lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije jedna kawę z ekspresu dziennie ale dolewam mleka żeby była lagodniejsza.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • julllla Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też piłam kawę dwa - trzy razy dziennie, jak zobaczyłam dwie kreski przerzuciłam się na jedna słaba, ale po dwóch tygodniach zrezygnowałam całkowicie - chociaż nie powiem brakuje mi kawy szczególnie jak spotkam się w kawiarniach z koleżankami :)

Anuschka mi na ból głowy pomaga pół godziny spacer. A mierzyłaś sobie ciśnienie w trakcie tych bóli? Może masz za niskie,albo za wysokie.

33w8k0j.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy to zmieniłam na inkę, ale raz na jakiś czas taka z ekspresu sobie strzelę z duża ilością mleka :)
    Wczoraj mój T zrobił sobie espresso, myślałam że go znokautuję, tak w całym mieszkaniu pachniało ;)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • milagro Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki Balladyna, Fipsik, Małaczarna07 :)

Ja kawy nie piłam i nie pije więc nie pomogę niestety.

Anushka a moze postaraj się głęboko szczoteczki nie wkładac i szeroko ust nie otwierac;) Moze pomoze.

Mnie głowa boli na zmine pogody lub cisnienia. Wtedy wyłączam wszystko, głowa pod koc i spie. Nic innego mi nie pomaga.

coffee lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jullla spaceruje średnio 2-3 razy dziennie. Musze z psem wychodzić :) W domu nie mam tego aparatu do mierzenia, chyba będe musiała mamie powiedzieć żeby mi wysłała.

Milagro, właśnie to nie jest dokładnie jak szczotkuje tylko jak już skończę i pastę trzeba wypluć... ewidentnie smak/zapach pasty mi przeszkadza, a próbowałam już kilka :((

Kawy nigdy nie piłam, bo nie lubię więc teraz też mi to bez różnicy :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ja całą noc nie spałam. Plus jest taki, ze obejrzalam w nocy tenis. Jak tylko zamykalam oczy widzialam pod powiekami czarne scenariusze. Od rana scisk zoladka i biegunka. Tak mam w chwilach ostrego stresu.
    Laska ! Trzymam kciuki...wiem jaki stres Ci towarzyszy... Wiem co czujesz....i wierze ze tak samo jak ja po wizycie bedziesz przeszczesliwa z radoaci i ze swojej paniki ktora byla na wyrost. Ja taki stres mialam 2 tyg temu na wizycie ze cisnienie mialam bardzo wysokie jak na moje mozliwosci bo 140/85 i puls 100 a wczoraj bylam bardziej wyluzowana.... Ale stres tez byl ale juz mniejszy !

Trzymam za wszystkie groszki badz jagodki w brzuszkach kciuki bo sa silne i beda duze i zdrowe !
    I czekamy na wiesci ;* od wszystkich dzisiejszych wizytujacych !!!! ;)

Aaaa i moj termin...bo nigdy o nim nie wspominalam to caly czas 16 marzec ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 10:37

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Jutro ja będę się stresować przed wizytą. A właściwie to już dziś od rana mnie stres złapał. To będzie pierwsza wizyta po dwóch tygodniach, po plamieniu. Nie wiem czego się spodziewać i strach mnie ogarnia.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ