X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Witam Was po 13 godzinach snu....:)
    Aaaa, zabiję Cię za te słowa!!! :P

Abby i jeszcze długo sobie nie pośpimy, co najmniej 2 lata :P

• borsuk Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    No dokladnie, spac sie czlowiek nie moze polozyc bo od razu przyrostnaturalny...super :)

Macie jakies objawy?
    Mnie w poprzedniej ciqzy pobolewalo podbrzusze jak przed miesiaczka i piersi.
    Teraz podbrzusza nie czulam nawet w dniu spodziewanej @. Noo...moze nieznacznie,maloznaczaco, generalnie cisza z tamtej strony..
    Za to dwa dni przed @ zaczelam czuc piersi, ktore juz mam wrazenie sa z roz iar wieksze i bola z kazdej mozliwej strony przy dotyku.
    Za to nola mnie plecy, jakby na wysokosci korzonkow/nerek. Promieniuje od jajnikow? Wczesniej pobolewalo mnie przed @, w tym cyklu duuuzo wczesniej...i caly czas. Najbardziej odczuwalne jak leze na wznak.
    No i ze 3 dni doswiadczylam zaparc, z czym nie mialam nigdy problemow. Na szczescie wczoraj pomogly mi czeresnie :)

Sorry za taki elaborat z rana :) :)

To super, że naturalny sposób na zaparcia u Ciebie podziałał :)
    Bólu pleców współczuję :*

Ja wczoraj miałam mdłości, ale to chyba było jednorazowe bo dziś cisza :)
    A piersi bolą, gdy wracam z pracy i je uwalniam ze stanika. Są taaaaakie ciężkie....

Czarnuszka 13 godzin snu?! Mistrzyni :)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jeszcze ok 33tyg. i dołączę do tych niewyspanych, także puki co to korzystam :) Mój organizm potrzebuje bardzo dużo snu, zasypiam w każdej wolnej chwili, a o pozycjach w jakich zasypiam już nawet nie będę pisać :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Myślę, że jeszcze ok 33tyg. i dołączę do tych niewyspanych, także puki co to korzystam :) Mój organizm potrzebuje bardzo dużo snu, zasypiam w każdej wolnej chwili, a o pozycjach w jakich zasypiam już nawet nie będę pisać :)
    Mój też :) ehh jeszcze ze 3 lata i może się udą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Najlepsza sałatka na świecie: puszka kukurydzy, pojedyncza pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i podsmażona z przyprawą do kurczaka, kostka sera żółtego pokrojona w kostkę, puszka ananasa i garść niesolonych nerkowców podprażona na patelni na maśle + majonez, szczypta słodkiej papryki i suszona natka pietruszki. Pychaaaaa. Zawsze znika pierwsza :) Sałatka na szybko, najlepsza na grilla: podsmażona cukinia pokrojona w kostkę (trzeba troszkę posolić) + feta + suszone pomidory. Tyle i mniammmmm :)
    Ta druga brzmi pysznie. A ja nie lubię na słodko ani sałatek ani innych dań które z zasady mają być wytrawne typu pizza ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    I też jestem gruba :P jak się dowiedziałam o ciąży, rzuciłam fajki i od razu w dupę poszło. 2 kg kurna w tydzień!
    Tez jestem były palacz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam sałatkę gyros warstwową: ogórek kiszony, ketchup, sałata, kurczak, kukurydza i majonez;
    i sałatkę: rukola, pomidory suszone, feta, a z oleju spod pomidorów taki sosik;
    ew. mniej zdrową z zupek chińskich: kurczak, makaron z zupek, jajka na twardo, ogórek surowy, kukurydza, pomidor i majonez :)

I jeszcze strasznie szybko znika też warstwowa mojego taty: cebula, żółtko, białko, tuńczyk, majonez, żółty ser starty, ale dla mniej jest za ciężka :)

Mmm, ale mi się teraz jeść chce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 09:14

Crisperss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś będę robić z ciecierzyca. Ciecierzyca, pomidor, cebula, czosnek, natka, oliwki, granat. Jestem jej bardzo ciekawa :)

• Dziunka Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Faktycznie przyrost naturalny mamy super :) Gratuluję wszystkim nowym przyszłym mamom :) Englein moja mama urodziła mi mniej więcej w Twoim wieku jeszcze najmłodszego braciszka :) cały i zdrowy, do tej pory był maskotką rodziny :)
    Ale mi narobiłyście smaka tymi przepisami i ogórkami z wczoraj.. normalnie ostatnio jem co 1-2 godz. na szczęście już się do tego przyzwyczaiłam i staram się nie przejadać chociaż :)

f2w33e3kembcagk8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja mam dzisiaj taki kryzys, że szkoda gadać. Strasznie mnie do fajek ciągnie. No ale czego się nie robi dla zdrowego dzieciątka :)
    Powiem szczerze że też mnie ciągnie. Podobno dopiero po 5 latach można powiedzieć że ktoś rzucił. Ja juz miała kilka epizodów ze rzucalam i np po roku wracałam :/

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark - znam te sałatki o których napisałaś, również je uwielbiam i właśnie w tym momencie narobiłaś mi smaka........

kark lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dla pocieszenie powiem wam, że mój dziadek palił 51 lat i rzucił, aktualnie nie pali już 12 lat :) Także wiem, że można, tylko trzeba bardzo chcieć i wierzyć, że się uda :)

• borsuk Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam prostą i szybką sałatkę. Makaron ryżowy, szynka konserwowa pokrojona w kostkę, ogórek zielony w kostkę, łyżka majonezu, posiekany koperek, sól i pieprz. I już. Pycha i zawsze znika :)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sobie spisać te wszystkie przepisy :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    I też jestem gruba :P jak się dowiedziałam o ciąży, rzuciłam fajki i od razu w dupę poszło. 2 kg kurna w tydzień!

ja bez palenia już przytyłam 2 kg. Na owulkę się obżerałam :|

A co do spania to też proszę mnie nie denerwować. Nie mogę zasnąć.. zasnęłam po 3, po 5 młoda domagała się mleka, przed 7 wstała........

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle zaczynamy 5 tydzień! Jadę do lumpka poszaleć. Nakupuję coś Jagodzie i ciekawe czy się oprę przed tymi maleństwami w rozm 62 :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze problemy, żeby się oprzeć 56 :D Te maleństwa wyglądają tak słodko ;)

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepsza salatka na ten dzień to ogorek małosolny i do popicia woda spod niego :P ps. ja mam dzis wolne i dopiero się obudziłam lol

borsuk, Crisperss, Vaina lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja włączyłam tryb zdrowego odżywiania i staram się tych majonezowych sałatek nie robić ;)

Na obiad wołowina z marchewką i cukinia a na kolacje ciecierzyca :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie zrobię ponownie tego błędu i nie kupuję 56 :P ani pampersów 1 :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ