X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Witam Was po 13 godzinach snu....:)
    Aaaa, zabiję Cię za te słowa!!! :P

Abby i jeszcze długo sobie nie pośpimy, co najmniej 2 lata :P

• borsuk Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    No dokladnie, spac sie czlowiek nie moze polozyc bo od razu przyrostnaturalny...super :)

Macie jakies objawy?
    Mnie w poprzedniej ciqzy pobolewalo podbrzusze jak przed miesiaczka i piersi.
    Teraz podbrzusza nie czulam nawet w dniu spodziewanej @. Noo...moze nieznacznie,maloznaczaco, generalnie cisza z tamtej strony..
    Za to dwa dni przed @ zaczelam czuc piersi, ktore juz mam wrazenie sa z roz iar wieksze i bola z kazdej mozliwej strony przy dotyku.
    Za to nola mnie plecy, jakby na wysokosci korzonkow/nerek. Promieniuje od jajnikow? Wczesniej pobolewalo mnie przed @, w tym cyklu duuuzo wczesniej...i caly czas. Najbardziej odczuwalne jak leze na wznak.
    No i ze 3 dni doswiadczylam zaparc, z czym nie mialam nigdy problemow. Na szczescie wczoraj pomogly mi czeresnie :)

Sorry za taki elaborat z rana :) :)

To super, że naturalny sposób na zaparcia u Ciebie podziałał :)
    Bólu pleców współczuję :*

Ja wczoraj miałam mdłości, ale to chyba było jednorazowe bo dziś cisza :)
    A piersi bolą, gdy wracam z pracy i je uwalniam ze stanika. Są taaaaakie ciężkie....

Czarnuszka 13 godzin snu?! Mistrzyni :)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jeszcze ok 33tyg. i dołączę do tych niewyspanych, także puki co to korzystam :) Mój organizm potrzebuje bardzo dużo snu, zasypiam w każdej wolnej chwili, a o pozycjach w jakich zasypiam już nawet nie będę pisać :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Myślę, że jeszcze ok 33tyg. i dołączę do tych niewyspanych, także puki co to korzystam :) Mój organizm potrzebuje bardzo dużo snu, zasypiam w każdej wolnej chwili, a o pozycjach w jakich zasypiam już nawet nie będę pisać :)
    Mój też :) ehh jeszcze ze 3 lata i może się udą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Najlepsza sałatka na świecie: puszka kukurydzy, pojedyncza pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i podsmażona z przyprawą do kurczaka, kostka sera żółtego pokrojona w kostkę, puszka ananasa i garść niesolonych nerkowców podprażona na patelni na maśle + majonez, szczypta słodkiej papryki i suszona natka pietruszki. Pychaaaaa. Zawsze znika pierwsza :) Sałatka na szybko, najlepsza na grilla: podsmażona cukinia pokrojona w kostkę (trzeba troszkę posolić) + feta + suszone pomidory. Tyle i mniammmmm :)
    Ta druga brzmi pysznie. A ja nie lubię na słodko ani sałatek ani innych dań które z zasady mają być wytrawne typu pizza ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    I też jestem gruba :P jak się dowiedziałam o ciąży, rzuciłam fajki i od razu w dupę poszło. 2 kg kurna w tydzień!
    Tez jestem były palacz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam sałatkę gyros warstwową: ogórek kiszony, ketchup, sałata, kurczak, kukurydza i majonez;
    i sałatkę: rukola, pomidory suszone, feta, a z oleju spod pomidorów taki sosik;
    ew. mniej zdrową z zupek chińskich: kurczak, makaron z zupek, jajka na twardo, ogórek surowy, kukurydza, pomidor i majonez :)

I jeszcze strasznie szybko znika też warstwowa mojego taty: cebula, żółtko, białko, tuńczyk, majonez, żółty ser starty, ale dla mniej jest za ciężka :)

Mmm, ale mi się teraz jeść chce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 09:14

Crisperss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś będę robić z ciecierzyca. Ciecierzyca, pomidor, cebula, czosnek, natka, oliwki, granat. Jestem jej bardzo ciekawa :)

• Dziunka Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Faktycznie przyrost naturalny mamy super :) Gratuluję wszystkim nowym przyszłym mamom :) Englein moja mama urodziła mi mniej więcej w Twoim wieku jeszcze najmłodszego braciszka :) cały i zdrowy, do tej pory był maskotką rodziny :)
    Ale mi narobiłyście smaka tymi przepisami i ogórkami z wczoraj.. normalnie ostatnio jem co 1-2 godz. na szczęście już się do tego przyzwyczaiłam i staram się nie przejadać chociaż :)

f2w33e3kembcagk8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja mam dzisiaj taki kryzys, że szkoda gadać. Strasznie mnie do fajek ciągnie. No ale czego się nie robi dla zdrowego dzieciątka :)
    Powiem szczerze że też mnie ciągnie. Podobno dopiero po 5 latach można powiedzieć że ktoś rzucił. Ja juz miała kilka epizodów ze rzucalam i np po roku wracałam :/

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark - znam te sałatki o których napisałaś, również je uwielbiam i właśnie w tym momencie narobiłaś mi smaka........

kark lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dla pocieszenie powiem wam, że mój dziadek palił 51 lat i rzucił, aktualnie nie pali już 12 lat :) Także wiem, że można, tylko trzeba bardzo chcieć i wierzyć, że się uda :)

• borsuk Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam prostą i szybką sałatkę. Makaron ryżowy, szynka konserwowa pokrojona w kostkę, ogórek zielony w kostkę, łyżka majonezu, posiekany koperek, sól i pieprz. I już. Pycha i zawsze znika :)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sobie spisać te wszystkie przepisy :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    I też jestem gruba :P jak się dowiedziałam o ciąży, rzuciłam fajki i od razu w dupę poszło. 2 kg kurna w tydzień!

ja bez palenia już przytyłam 2 kg. Na owulkę się obżerałam :|

A co do spania to też proszę mnie nie denerwować. Nie mogę zasnąć.. zasnęłam po 3, po 5 młoda domagała się mleka, przed 7 wstała........

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle zaczynamy 5 tydzień! Jadę do lumpka poszaleć. Nakupuję coś Jagodzie i ciekawe czy się oprę przed tymi maleństwami w rozm 62 :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze problemy, żeby się oprzeć 56 :D Te maleństwa wyglądają tak słodko ;)

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepsza salatka na ten dzień to ogorek małosolny i do popicia woda spod niego :P ps. ja mam dzis wolne i dopiero się obudziłam lol

borsuk, Crisperss, Vaina lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja włączyłam tryb zdrowego odżywiania i staram się tych majonezowych sałatek nie robić ;)

Na obiad wołowina z marchewką i cukinia a na kolacje ciecierzyca :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie zrobię ponownie tego błędu i nie kupuję 56 :P ani pampersów 1 :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ