MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny! Przede wszystkim gratulacje dla Was wszystkich!! Niesmialo dolaczam z terminem na 10.03. Test ciazowy pozytywny, beta hcg w 9dpo wyszla 19,9. Jutro ide na powtorke . Jestem juz mama 8mio latka i 6cio latki.
Vaina, Englein, jenny88, borsuk, kark, Magda86_0309, anuschka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewuszki
miło się zobaczyć po tej drugiej stronie, oby już tak zostało
dolaczam z terminem 16 marzec
tak wyznaczył OF
o razem z Crisperss na 16 :*
ciekawe rzeczy się tu wyprawiają, chyba musze przeczytać wątek od początku
zyczcie mi miłej lektury ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 23:21
Englein, jenny88, borsuk, kark, anuschka, Dziunka, Vaina lubią tę wiadomość
-
AnnaE. wrote:Milutki ten lekarz... mam nadzieję, że już go zmieniłaś?
Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze. Za mnie też trzymajcie bo chyba mnie dziś przewiało i boję się przeziębienia
Niee...to sympayyczna pani doktor, ktora robila mi usg po poronieniu, przekonujac mnie ze nie jest wazny wiek a wazniejszy wiek organizmu
Wowczas, w grudniu, powiedziala,ze mam odczekac do pierwszej miesiaczki....i starac sie,bo spokojnie mam 2 lata (!). Dodala:"to widzimy sie w styczniu w ciazy".
Niemniej....ja sobie odpuscilam....i tak jak pierwsza ciaza byla zaskoczeniem....tak druga rowniez
Dobre 1,5 roku temu troche sie staralismy...i nic.wiec odpuscilismy....Magda86_0309 lubi tę wiadomość
-
A na marginesie, jak ja Wam zazdroszcze mozliwosci zrobienia bety...tu gdzie mieszkam to niemozliwe,nawet prywatnie (UK). Pierwsza wizyta u poloznej ok6-8 tc a usg 12 tc. Ciaza po 35 rz to nie wysokiego ryzyka. Taka sie okresla dopiero w 12 tc na podstawie usg i badan...i wtedy bez wzgledu na wiek moze byc wysokiegoryzyka lub nie. Wtedy wszystkie badania prenatalne sa free jak wszystko. Jezeli nie...to nie wysylaja na prenatalne i juz. Wszystkie badania sa free. Mi poprzednio na pierwszej wizycie u poloznej pobrano szesc probowek krwi i poproszono o mocz. Krew badana pod katem wszystkiego cosie da. Zalozono mi tez karte ciazy....40 stron A4 spietych jakksiazeczka. To tak gwoli ciekawostek
-
Englein wrote:Niee...to sympayyczna pani doktor, ktora robila mi usg po poronieniu, przekonujac mnie ze nie jest wazny wiek a wazniejszy wiek organizmu
Wowczas, w grudniu, powiedziala,ze mam odczekac do pierwszej miesiaczki....i starac sie,bo spokojnie mam 2 lata (!). Dodala:"to widzimy sie w styczniu w ciazy".
Niemniej....ja sobie odpuscilam....i tak jak pierwsza ciaza byla zaskoczeniem....tak druga rowniez
Dobre 1,5 roku temu troche sie staralismy...i nic.wiec odpuscilismy....
A no to jak tak to tak...
Najczęściej "odpuszczenie sobie" daje najlepsze efekty -
Englein wrote:Troche nieśmiało (moze nawet bardzo niesmialo) witam sie.
wg belly termin 11 marca.
W sumie ciaza wysokiego ryzyka ze wzgledu na wiek, choc czas pokaze jak bedzie. -
ciasteczko30 wrote:Witam od rana laseczki . I mamy pozytyw hahahahah! Się cieszę jak głupia choć boli mnie biodrowego prawe i niewiem jak dojdę do pracy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRany, położyć się wcześniej spać, a tu z rana chyba 5 nowych marcówek! Gratulacje wszystkim dziewczyny
Ja pamiętam tylko z poprzedniej ciąży jak my w PL latałyśmy na usg co miesiąc, żeby mieć oszacowane wymiary płodu, a koleżanka z UK miała mierzony brzuch metrem i w sumie jej pomiary były bardziej zbliżone do rzeczywistości po porodzieEnglein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No dokladnie, spac sie czlowiek nie moze polozyc bo od razu przyrostnaturalny...super
Macie jakies objawy?
Mnie w poprzedniej ciqzy pobolewalo podbrzusze jak przed miesiaczka i piersi.
Teraz podbrzusza nie czulam nawet w dniu spodziewanej @. Noo...moze nieznacznie,maloznaczaco, generalnie cisza z tamtej strony..
Za to dwa dni przed @ zaczelam czuc piersi, ktore juz mam wrazenie sa z roz iar wieksze i bola z kazdej mozliwej strony przy dotyku.
Za to nola mnie plecy, jakby na wysokosci korzonkow/nerek. Promieniuje od jajnikow? Wczesniej pobolewalo mnie przed @, w tym cyklu duuuzo wczesniej...i caly czas. Najbardziej odczuwalne jak leze na wznak.
No i ze 3 dni doswiadczylam zaparc, z czym nie mialam nigdy problemow. Na szczescie wczoraj pomogly mi czeresnie
Sorry za taki elaborat z ranakark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzarnuszka wrote:Witam Was po 13 godzinach snu....:)Muszę troszkę nadrobić z czytaniem. Życzę dużo zdrówka nowym, przyszłym mamusiom :)Jak samopoczucie dziś? Ja miałam pierwszy raz mdłości i ślinotok jak tylko wstałam z łóżka, zjadłam śniadanie i przeszło.
A ktoś pytał o czopki. Nie ma lepszych niż evaq