WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam krew i Mocz raz w miesiącu robić

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Graviditas obsoleta
    Wczoraj miałam zabieg
    Dołączam do aniolkowych mamus i oszczedze Wam szczegółów
    Ściskam mocno

Boże :( Cherry tak bardzo mi przykro :(
    tulę mocno :*

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark, Klarcia śliczne kruszynki <3 <3 Takie zdjęcia nigdy, nigdy, nigdy mi się nie znudzą :D

kark lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie Cherry tego się nie spodziewałam :( - trzymaj się ciepło. Bądź dzielna :(

• befra Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam badania krwi i moczu pod koniec sierpnia a teraz mam zrobić tsh, owa, hbs i i jeszcze coś jedno.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Graviditas obsoleta
    Wczoraj miałam zabieg
    Dołączam do aniolkowych mamus i oszczedze Wam szczegółów
    Ściskam mocno
    Tak mi przykro :(

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)
    Zostało mi około 10 tabletek duphastonu więc zrobię tak jak już wczoraj myślałam i będę brała jeszcze raz dziennie, zeby nie odstawiać od razu.

Gratuluje Wam udanych wizyt, u mnie na wczorajszym zdjęciu za dużo nie widać więc wrzucać nie będę, poza tym chyba nie umiem ;) ale w gabinecie widzieliśmy wszystko dokładnie, fajnie popatrzeć jak maluszek rusza nóżkami i się przeciąga :)

Co do badań krwi i moczu to ja na samym początku musiałam zrobić cały zestaw (m.in. TSH, HIV, kiła, toxo itd) a teraz przed każdą wizytą co 4 tygodnie morfologia i mocz. I jak na razie wszystko ok :)

Co do ubrań to musiałam już miesiąc temu wymienić bielizne. A teraz też zastanawiam się nad spodniami ciążowymi bo w żadne się nie dopinam, pomimo że waga ciągle stoi w miejscu to jednak brzuszek rośnie. Polecacie jakieś spodnie? Myslałam ogrodniczkach z H&M a na allegro chciałam jakieś w miarę dopasowane ciążowe spodnie ale obawiam się jak trafię z rozmiarem :)

Cherry, bardzo mi przykro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 09:20

borsuk lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom :* ściskam

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry jak mi przykro :(

Dziewczyny cóż się dzieje już myślałam że koniec złych nowin :(

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny ja chyba zwariuje. Po wczorajszej złej wiadomości ledwo się poddzwignełam a teraz znów ta straszna wiadomość. Jak przeżyć normalnie tę ciążę. Jak sobie radzić z tym strachem :( dajecie sobie radę? Tak sobie pomyślałam, że każda ciężarna powinna być obowiązkowo objęta opieką psychologiczną. Ja w sumie nie mam żadnego wsparcia w takiej kwestii bo każdy ma swoje sprawy, nikogo nic nie obchodzi a mój M bardzo lighowo podchodzi do takich spraw. Jak nie oszaleje to będzie cud. Mogłabym się zająć robotą żeby nie myśleć to z kolei nie mogę bo się koszmarnie czuję :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 09:51

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jest łatwiej bo mamy już dzieci. Po poronieniu też bardzo źle się czułam, na szczęście bardzo szybko zaszłam ponownie. A nie było to tak późno jak tu dziewczyny tracą :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Athia Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita mam zupełnie tak samo jak ty jakoś nie potrafię normalnie się cieszyć z tej ciąży kiedy na około co chwila słychać tak przykre informacje. A mój M zamiast mnie wspierać że będzie wszystko ok to mówi że mi za mocno cukier skacze i że będzie źle :(.

Cherry tak mi przykro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 09:46

8p3ougpj7oxrly5z.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry bardzo mi przykro...:-(

Anita12 każda z nas jest inna, ma inny charakter, jedne ciągle żyją strachem inne żyją teraźniejszością. Wszystko zależy od dawnych przeżyć, doświadczeń życiowych. Ja jestem taka osobą, że zawsze sama sobie potrafię wszystko wytłumaczyć I poukładać w głowie.

Dla dziewczyn, które szukają jakiegoś zajęcia na czas ciąży a jednoczesnie czegoś co odstresowuje to polecam kolorowanki dla dorosłych. Niezły zabijacz czasu przy ktorym można oderwać sie od wszystkiego negatywnego.

Fipsik, coffee lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry tak mi przykro...

wczoraj cały dzien myslalam a tu taka wiadomosc z rana..

Jestem przerazona i mam nadzieje ze juz nikt nic smutnego tu nie napisze
    a swoja droga do srody oszaleje a mój M tez na spokojnie tylko do wszystkiego podchodzi :(

oar843r8zdpkzcfz.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry, bardzo mi przykro :(

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:

Anita12 każda z nas jest inna, ma inny charakter, jedne ciągle żyją strachem inne żyją teraźniejszością. Wszystko zależy od dawnych przeżyć, doświadczeń życiowych. Ja jestem taka osobą, że zawsze sama sobie potrafię wszystko wytłumaczyć I poukładać w głowie.

Dla dziewczyn, które szukają jakiegoś zajęcia na czas ciąży a jednoczesnie czegoś co odstresowuje to polecam kolorowanki dla dorosłych. Niezły zabijacz czasu przy ktorym można oderwać sie od wszystkiego negatywnego.

Zazdroszcze tobie tej umiejetnosci poukladabia sobie w glowie...doswiadczenia niszcza czasem czlowieka ktory dodatkowo moze byc slabszy od ciebie czy od ciebie...ja mam jak dziewczyny wyzej... Ciagle modle sie i malo ciesze sie stanem bo boje sie ze jak zaczne....to....nie mowie na glos...chce wierzyc ze bedzie super ! Bo tak z wizyty na wizynietak wlasnie jest !!!!!!moj groszek badz jagodka z wizyty na wizyty robi osiagniecia ROSNIE a matka cieszy sie i skacze w dzien wizyty a na drugi juz mysli....i mysli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 09:58

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Klarcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej chciałabym się Was poradzić właśnie w temacie morfologii. Bo wczoraj robiłam i kilka parametrów mam powyżej lub poniżej normy i nie wiem czy się się martwić i czy powtarzać za jakiś czas badanie? Zerknijcie i dajcie znać jak macie jakieś pojęcie.
    Wiem tylko, że leukocyty w ciąży można mieć wyższe, co do reszty nie mam pojęcia.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81275974d70f.jpg

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Anita12 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:

Tylko pogratulować akiej umiejętności. Ja sobie potłumacze, nastawię pozytywnie a tu znów coś strasznego się dowiem i ogarnia mnie strach, wpadam w dół. I tak w kółko. Ciężki ze mnie przypadek.

Mam kolorowanki ale jak się tak okropnie czuję to nawet nie mogę czytać książek, a to uwielbiam.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia ja zawsze mam w tym odchylenia niewielkie i jest u lekarza wszystko super !

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ