MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny przepraszam ze tak rzadko sie odzywam..ale tak to jest jak sie ma 16msc bardzo ruchliwe dziecko w domu
a szogun niebywaly..jest dość wysoki bo ma 88-90 cm więc wygląda jak 2-letnie dziecko i wlazi wszedzie: krzesła, Hokery w kuchni, barierki od schodów. Nie można go spuścić z oczu.
U mnie dziś 11tc+3. Wczoraj byłam na wizycie maluszek rośnie-miał 4,75 cm i serduszko 167.
Prenatalne mam za 13 dni..to będzie 13tc+2.
A co do płci to na tym etapie i dziewczynka i chłopiec mają coś pomiędzy nogami. Liczy się kąt nachylenia miedzy kręgosłupem a właśnie nubem.
Polecam artykuł
http://www.ingender.com/gender-ultrasound/nub-theory.aspx
U mnie wczoraj nub był płaski..jeśli nic się nie zmieni to może być dziewczynka. Ale nub podnosi się nawet do 14 tc więc ta dziewczynka jeszcze może być chłopcemwięc w sumie dlatego dziewczynki ujawniają się później...a jak u chłopca już coś stoi to raczej nie opadnie i będzie chłopiec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 07:06
Magdzia88, kr0pka, Nelus, Anita12, MatyldaG, Fipsik, kark, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO rany spałam na poduszce, ale wygoda. W każdej pozycji marzenie, a jak się odpoczywa
. Nic nie drętwieje, nie kłuje. Wybrałam rodzaj C od tego sprzedawcy co Matylda
U mnie badania, krew i mocz chyba też raz w trymestrze. Miałam robione koniec lipca i teraz koniec września kolejne. Tak samo na każdej wizycie przy macanku i czasem u położnej jeśli od wizyty minął jakiś czas sprawdzają czy infekcja się nie wkradła. Ja jeszcze nie miałam (odpukać) i niech tak się trzyma
Kurcze wy tak mówicie o spodniach i w ogóle, dobrze, że mam w miare luźne ciuchy, ale ja zaczynam od bielizny, bo mnie większość fig uciska.MatyldaG lubi tę wiadomość
-
Hej, ja wlasnie tez zaczelam od fig.
Plus na razie kupione dwie bluzki w HM.
Spodnie to u mnie dziwna sprawa, bez problemu zapinam sie w dwie pary jeansow, ktore kupilam w lipcu ale...dopinam sie, czuje luz a po przejsciu kilku krokow czuje ze mi wisza z tylu i opadaja. Tak, jakby trzymaly sie na tej wypuklosci brzucha , ktora powstala. Chodze i poprawiam co chwile jak sierota. I zastanawiam sie, czy juz probowac jakies ciazowe,czy jeszcze poczekac.
Inna sprawa, kolezanka Nepalka juz mi zwracala uwage ze pomalu nie mowinnam nosic nic na wysokosci, gdzie znajduje sie dziecko. W sensie zero fig, luzne ubrania. Hmm...jakos nie wyobrazam sobie bez bielizny a u nich to normalne. Co prawda nie mam sklonnosci do infekcji, a nie odczuwajac teraz obecnosci zadnej wydzieliny o ktorej Wy piszecie tego bym sie obawiala najbardziej. Odpukac
Milego dnia -
Kurcze ostatnio brak czasu na czytanie forum aż mi żal gdy nie daje rady nadrobić stron! Buu
Melduje że wszystko u mnie dobrze, mialam wczoraj wizyte i pani doktor zadowolona z pomiarow usg! Za miesiąc mam polowkowe i poznam.płeć dzieciaczka!!! Jeee
Jutro wyjeżdżam na tydzien więc może mnie tu trochę nie być
Buziaki! Powodzenia na wizytach
kr0pka, Anita12, kark, borsuk, Athia, taka_ja, Ewa, Mimi86, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Wonderwall wrote:Dziewczyny przepraszam ze tak rzadko sie odzywam..ale tak to jest jak sie ma 16msc bardzo ruchliwe dziecko w domu
a szogun niebywaly..jest dość wysoki bo ma 88-90 cm więc wygląda jak 2-letnie dziecko i wlazi wszedzie: krzesła, Hokery w kuchni, barierki od schodów. Nie można go spuścić z oczu.
U mnie dziś 11tc+3. Wczoraj byłam na wizycie maluszek rośnie-miał 4,75 cm i serduszko 167.
Prenatalne mam za 13 dni..to będzie 13tc+2.
A co do płci to na tym etapie i dziewczynka i chłopiec mają coś pomiędzy nogami. Liczy się kąt nachylenia miedzy kręgosłupem a właśnie nubem.
Polecam artykuł
http://www.ingender.com/gender-ultrasound/nub-theory.aspx
U mnie wczoraj nub był płaski..jeśli nic się nie zmieni to może być dziewczynka. Ale nub podnosi się nawet do 14 tc więc ta dziewczynka jeszcze może być chłopcemwięc w sumie dlatego dziewczynki ujawniają się później...a jak u chłopca już coś stoi to raczej nie opadnie i będzie chłopiec
Wiem jak to jestWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 08:04
-
Dzień dobry
Kark cudowny maluch, aż napatrzec sie nie mogłam
Ja badania krwi I moczu mam zrobić 26 września, w przychodni powiedziano mi, ze trzeba je robic pomiędzy 15 a 20 tc.
Ja puki co to zakupiłam sobie tylko jedna sukienkę I dwa sweterki w stylu tuniki w których będę chodziła w zimie. Puki co wszystkie staniki I gacie pasują. Miałam jechać na wieksze zakupy we wrześniu ale chyba przeloze je na październik bo puki co mieszcze sie we wszystko.
Powiedzcie mi czy bolą was piersi? Mnie do konca pierwszego trymestru bardzo a teraz wcale.kark lubi tę wiadomość
-
male_m wrote:Jak u was z badaniami krwi? Ja miałam do tej pory tylko raz robione w połowie lipca i dzisiaj myślałam że na wizycie położna mi pobierze krew a ona tylko stwierdziła że skoro w lipcu było ok to nie ma po co robić i może na następnej wizycie za miesiąc zrobi... I teraz się zastanawiam czy nie pójść prywatnie zrobić badań bo od ostatnich już prawie 2 miesiące minęły.
U kobiet w ciazy podstawowe badania krwi i ogolne moczu powinny byc robione mniej wiecej raz w miesiac, 4-5 tyg. -
nick nieaktualnyTak Fipsik, pierwsze ruchy zamiast w 11tc+6 wg om czułam w 13tc+0 wg usg, czyli tak jak pisałam 13/14tc
Chyba cc będę miała i tak 28.02, bo ginka wogóle nie patrzy na te terminy teraz, patrzyła tylko na 1 usg w 7tc, kiedy wyszedł 3.03, to powiedziała, że w miarę zbiżony do 7.03 i zostawiamy na 7.03.
My po pobieraniu krwi. Mój mały bohater był dzielniejszy niż 6-letni chłopiec przed nim, ale i tak mi serce pękało
Ja miałam tylko raz badanie moczu i krwi, na następnej wizycie mam mieć kolejne. U mnie ginka jak wynik jest ok to sprawdza co 2 miesiące, jak zły to co miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 08:43
-
Anita12 wrote:To tak jak moja córcia, też na wszystko się wspina. Jeszcze nim skończyła rok stanęła na wysokim stole. Myślałam, że umrę ze strachu jak weszłam do pokoju. I ciągle na blaty w kuchni na co się tylko da wchodzi. Także nasze dzieciaki by się dogadały:)
Wiem jak to jest
Moja robi to samo! Ostatnio spadła z sofy i tak przywalila tyłem glowy o podłogę że myślałam że będę jechać na pogotowie. Ale po chwili już wróciła do żywych i znowu zaczęła tańczyć na wysokościach! Masakra...Anita12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie też krew i mocz raz na miesiąc.
Cherry_Blossom strasznie mi przykro.Trzymaj się Kochana!
Ja wczoraj horror przeżyłam i ostatecznie wylądowałam na IP w szpitalu. Po południu dostałam takiego bólu brzucha, że nie mogłam wytrzymać. Bóle, skurcze, kłucie pod żebrami...masakra. Na całe szczęście okazało się że z maleństwem jest wszystko dobrze, i że to kolka jelitowa, ale taki trochę bardziej nasilona. Podobno jelita w trakcie ciąży jak to lekarz określił na nowo się muszą ułożyć i znaleźć sobie miejsce i czasem są takie efekty jak u mnie.
Ale maleństwo rośnie (4,28cm), serduszko bije, więc po tej porcji złych wieści udało mi się uspokoić.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71e60306d1d3.jpg
Nelus, MatyldaG, Fipsik, kr0pka, Anita12, Athia, czirisz, anuschka, kark, Ewa, Marynia991, Mimi86, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
kark wrote:Hej, my po wizycie
Najpierw było mierzenie i...
udo i długość z usg 15tc+3,
brzuszek i główka z usg 15tc+1.!
Także termin wyszedł teraz podobny jak z prenatalnych (wtedy 26.02, teraz 27.02), a wg terminu z książeczki (7.03) ciąży mam 14tc+0...
Potem zaczęło się szukanie płci. Na zwykłym usg ginka nie widziała nic, potem przełączyła na 3D, a tam taki widok:
I ja już ściśnięte gardło, bo normalnie widać było pyrtusia i jajka! Ginka mówi, że nie jest pewna, mąż dolewa oliwy, że to chyba syn. Ginka na to, że zobaczymy jeszcze raz na zwykłym usg, bo może to opuchnięta łechtaczka i wargi. A na zwykłym usg ukazał się nam taki widok:
I wtedy już widzieliśmy, że na 100% córciaMamy przyzwolenie na wybieranie imienia
Na koniec kruszynka pokazała nam profil:. Chociaż raczej powinnam pisać kluseczka, bo waży już ok. 116g
Super! Piękna kruszynka!
U mnie było to samo tydzień temu. Według 1 usg dziecko miało mieć 14 tyg a okazało się że ma 104g i wyprzedza tamto usg o 1,5tyg. No ale termin pozostaje nadal ten z usg na 1.03, a nie z om na 20.02!
Ps. Teraz wiemy czemu czujemy ruchy skoro takie wielkoludy nam się trafiły hihikark lubi tę wiadomość
-
male_m wrote:Jak u was z badaniami krwi? Ja miałam do tej pory tylko raz robione w połowie lipca i dzisiaj myślałam że na wizycie położna mi pobierze krew a ona tylko stwierdziła że skoro w lipcu było ok to nie ma po co robić i może na następnej wizycie za miesiąc zrobi... I teraz się zastanawiam czy nie pójść prywatnie zrobić badań bo od ostatnich już prawie 2 miesiące minęły.