X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Balladyna ja też nie jestem za chowaniem dziecka w sterylnych warunkach, tylko na eko warzywkach i to samodzielnie gotowanych bo nie daj Boże słoiczka ze sklepu itp itd. - tak jak ze wszystkim trzeba znać umiar.
    Nawet moja matka mówiła jak to było z moim bratem - wszystko myte, wyparzane, soczek z podłogi nie daj Boże. i co? Mój brat wiecznie chorował. A jak to powiedziała: jak mi upadł smoczek to luz, opłukac pod wodą wytrzeć i do gęby z powrotem :D

na pewno nie planuję wychować dziecka ani na samych słoiczkach ani tylko i wyłącznie na własnym gotowaniu.
    Słodycze ze sklepu jak raz na jakiś czas zje to też nie umrze (tak, wiem jakie jest w nich gówno ale to jak we wszystkim, można wybrać rzeczy gotowe a które nie są napakowane toną cukru). Ogólnie jedyne co to nie chciałabym małego czy małej od dziecka przyzwyczajać do tony słodkiego. Mnie osobiście przeraża pakowanie cukru pod milionem postaci do wszystkiego i na to zaczęłam zwracać uwagę dzięki sąsiadce.

Sok - staram się wybrać bez dodatku cukru albo jak już niech będzie cukier ale byle nie syrop glukozowo fruktozowy. Crunchy jem sklepowe ale dla mnie to dodatek raz na jakiś czas a nie podstawa codziennych śniadań.
    Płatki kukurydziane Nestle - patrzyła kiedys któraś z Was tak z ciekawości na skład? tam jest cukier, glukoza, cukier brązowy, syrop cukru inwertowanego i melasa cukru trzcinowego.. a potem się dziwić że dzieciaki tylko słodkie chcą żreć skoro herbatka dla nimowląt to sam cukier, słoiczki owocowe - z dodatkiem cukru, płatki z toną cukru...

Nie jestem jakaś higienicznie przewrażliwiona, nie odkażam non stop wszystkiego (choć mam szpitalny spray do dezynfekcji i akurat kibla x1 na tydzień nie wyobrażam sobie tym nie wytrzeć), klamek co kilka dni nie myje jak koleżanka, zdarza mi się zjeść coś łapami jak wysiadłam z autobusu (choć raczej staram się pilnować", ale do niemytych owoców mam obrzydzenie :D
    Dokładnie. Podpisuję się pod tym co napisałaś. W szczególności o cukrze. Też staram się nie faszerowac małej. Od czasu do czasu ok. Ale też lepiej żeby ten cukier był w składzie gdzieś po środku chociaż a nie na pierwszym miejscu. Tak jak cukierki miętowe chciałam sobie kupić na mdłości a w każdych na pierwszym miejscu cukier i na razie szukam adlej.

kr0pka lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wózek upatrzony :D Pochwalcie się swoimi!

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=3340 ja taki :P ja taki :P ale pewnie sie zadnej z Was moj model nie przyda ;P

borsuk, Mimi86 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=3340 ja taki :P ja taki :P ale pewnie sie zadnej z Was moj model nie przyda ;P

byłam w zeszły weekend na chrzcinach u kuzynki, która ma bliźniaki i ona ma wózek bliźniaczy taki szeroki, dzieci są obok siebie i szczerze Ci powiem, że chyba taki, jaki Ty wybrałaś, podoba mi się bardziej.

MatyldaG lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te bebetto dla jednego dziecka są fajne, patrzyłam, że na allegro cały zestaw czyli 3 w 1 z fotelikiem samochodowym można kupić już za niecałe 1400 zł z przesyłką. i kolory są fajne.

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wczoraj najadłam się strachu... pół nocy nie spałam.
    Zjadłam pieczone buraczki na obiad i normalnie sikałam na różowo. Wystraszyłam się na maxa, bo często jem buraki i nigdy nie miałam takiego skutku ubocznego :/

A Wy miałyście taki przypadek? Wiem , że możliwe jest zabarwienie moczu po buraczkach, ale nigdy tego nie doświadczyłam... aż do dnia wczorajszego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 11:05

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • kr0pka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Dokładnie. Podpisuję się pod tym co napisałaś. W szczególności o cukrze. Też staram się nie faszerowac małej. Od czasu do czasu ok. Ale też lepiej żeby ten cukier był w składzie gdzieś po środku chociaż a nie na pierwszym miejscu. Tak jak cukierki miętowe chciałam sobie kupić na mdłości a w każdych na pierwszym miejscu cukier i na razie szukam adlej.

dokładnie, umiar i tyle. I Nutellę kupię raz na jakiś czas i zjem, i sama zrobię jak będę miała więcej czasu i jest jeszcze lepsza. Czasem zjem lody sklepowe, czasem zrobię własne, czasem niezdrowego batonika a czasem po prostu suszone owoce czy daktyle. Kosmetyki mam i naturalne i zdrowe i najtańszego ale pięknie pachnącego masła z drogerii też użyję czasem. Grunt to nie dać się zwariować :)

A propos daktyli - Teściowa była na początku roku w Dubaju. Przywiozła daktyle nadziewane migdałami i oblane czekoladą <3 lepsze niż wszelkie słodycze sklepowe <3

A ostatnio w ynternetach znalazłam przepis na daktyle nadziewane maslem orzechowym i w czekoladzie gorzkiej - to też musi być pyszne!

Fipsik, Anita12 lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Paolina91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialam ostatnio z kolezanka pracujaca w SMYKu i przestrzegala mnie przed wozkami 3w1 podobno w wiekszosci foteliki samochodowe sa bez testow zderzeniowych itp i ogolnie gniota sie jak skorupki... Takze o to trzeba dopytac kupujac taki wozek albo wybrac model 2w1 i dokupic fotelik teraz wiekszosc da sie wpiac w stelaz wozka.

MatyldaG, borsuk lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna co do luteiny. Mi jeden lekarz kazał stopniowo odstawić - chociaż to nie on mi ja zalecił. Drugi co dwa tygodnie kaze mi robić badania poziomu progesteronu i na tej podstawie zmniejsza lub zwiększa mi dawkę. Na razie nie mam z tym progesteronem szału więc mam brać 2x100 luteine. Jak mi kiedyś progesteron spadł do 2 to nawet plamien nie miałam więc wolę badać co jakiś czas.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetto fajne też oglądałam, zresztą moja koleżanka ma i sobie chwali :) mi zależy na tym aby był właśnie 3 w 1, konkretnego nie mam upatrzonego jest jeszcze czas :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie podoba ten: http://www.toysrus.pl/mobile/babiesrus/w-zek-2w1-amelis-pro-szary-morski/TRUP7025840001 albo http://www.toysrus.pl/mobile/babiesrus/w-zek-dzieci-cy-amelis-pro-pandy-2w1/TRUP698170001

Magdzia88 lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Rozmawialam ostatnio z kolezanka pracujaca w SMYKu i przestrzegala mnie przed wozkami 3w1 podobno w wiekszosci foteliki samochodowe sa bez testow zderzeniowych itp i ogolnie gniota sie jak skorupki... Takze o to trzeba dopytac kupujac taki wozek albo wybrac model 2w1 i dokupic fotelik teraz wiekszosc da sie wpiac w stelaz wozka.

dziwi mnie to, że są dopuszczane do sprzedaży foteliki samochodowe dla dzieci, które nie mają wszystkich atestów itp... koszmar..

Balladyna, jenny88 lubią tę wiadomość

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że wózek, łóżeczko, fotelik mam jeszcze po córce. Ile zakupów będzie z głowy :) Jeszcze jak się okażę, że będzie kolejna dziewczynka to ile ciuszków będę miała :) Ja nienawidzę zakupów, nie znoszę latania po sklepach, więc im mniej będę miała do kupienia tym lepiej :) Mam jeszcze nieużywane butelki, bo córka długo była na piersi. Kto wie, może i tym razem też się nie przydadzą. Jedyne co to trochę cieplejszych ciuszków będę musiała kupić, bo córkę rodziłam w lipcu to mam same cienkie z krótkimi rękawkami.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Właśnie też się zastanawiałam czy czasem ten fotelik z zestawu nie będzie jakiś lipny i czy nie dokupić oddzielnie.. Ale narazie jest pomysł na 3w1 zobaczymy jak po sklepach zacznę chodzić x pewnie odwiedzi mi się z kilka razy i w rezultacie kupię jeszcze co innego :D

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    dziwi mnie to, że są dopuszczane do sprzedaży foteliki samochodowe dla dzieci, które nie mają wszystkich atestów itp... koszmar..

Byc moze jest to sprzedane jako czesc wozka i nosidelko a ze da sie uzywac jako fotelik to nie znaczy ze sie do tego nadaje. Wiecie jak to u nas w Polsce jest. Ser to czasem nie ser a produkt seropodobny czekolada to czesto produkt czekoladopodobny. Takze wszystkiego mozna sie spodziewac.

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • MatyldaG Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    byłam w zeszły weekend na chrzcinach u kuzynki, która ma bliźniaki i ona ma wózek bliźniaczy taki szeroki, dzieci są obok siebie i szczerze Ci powiem, że chyba taki, jaki Ty wybrałaś, podoba mi się bardziej.
    tez bylam tydzien temu na chrzcinach blizniakow ;) i tez mieli wozek jeden obok drugiego... zeby przejechac przez drzwo musieli go zlozyc i rozlozyc w srodku, dla mnie masakra taaaaki wielki... do zadnego skelou sie nie da wjechac. Po tym doswiadczeniu wiedzialam ze jeden za drugim musi byc, mimo ze dlugi, ale ten model jest w miare ok bo ma 1,30 m a inne nawet po 1,5- 1,6 m

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fipsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    są, zwykły plastik, gąbka i materiał. Ustaniesz i popęka.

Nie wiem jaki wózek kupiła, oprócz tego, że paskudnie pomarańczowy :P

My mamy wózek po Jagodzie, służył dobrze aż niecały rok, więc się nie zniszczył. Kupiony używany za 300zł w dodatku. Fotelik mamy osobno chicco. Ale my mamy ogród i jak mam wybór latać wózkiem po ulicach a siedzieć w ogródku to wybieram ogródek, więc wózka mało używałam.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Mi sie podoba ten: http://www.toysrus.pl/mobile/babiesrus/w-zek-2w1-amelis-pro-szary-morski/TRUP7025840001 albo http://www.toysrus.pl/mobile/babiesrus/w-zek-dzieci-cy-amelis-pro-pandy-2w1/TRUP698170001

Też myślę nad Amelisem tyle, ze ja choruję na ten w gwiazdki od kiedy zobaczyłam go u buuby na blogu :)
    Amelis chyba 2 lata temu miało fajną promocję - jeśli zamówiło się wózek w walentynki to płaciło się połowę tylko ale wózek dostarczali 9 miesięcy później ;) nawet chciałam wtedy kupować bo już się staraliśmy ale jakoś mąż nie był przekonany do pomysłu ;)

i jeśli chodzi o wygląd to coletto savona decor mi się spodobało. Ale ogólnie to na razie nie rozglądam się jakoś szczególnie, te mi się trafiły na blogach po prostu i podobają si z wyglądu a jak z praktycznością to się jeszce nie zagłebiałam, jest czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 11:16

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • jenny88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Miałam go dla moich córek :) Byłam bardzo bardzo zadowolona :) kolor LJ 195 na srebrnej ramie <3 a sprzedałam w jakieś 2 tygodnie od wystawienia ogłoszenia na lokalnej grupie ;)
    Paolina91 wrote:
    Zgadzam się. Lepiej kupić wózek 2w1 i dokupić porządny nowy fotelik (+bazę) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 11:14

MatyldaG lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Balladyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas ten urzekł: http://www.riko.pl/brano/

kr0pka, jenny88, severi, Magdzia88, Mimi86 lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ