X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...strona 902

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 12:51

kark, Dziunka, Athia, Anita12, monia99, Fipsik, AnnaE., misia_, Angie 232, severi, nataliad, Paolina91, Marynia991 lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Dziewczyny czy wy macie apetyt? Bo ja wcale,jem tylko mam wrażenie z musu. Czuję jak w gardle mi coś stoi,ale wymiotować mi się nie chce. To się nawet nie zmuszam do wymiotów.
    Zmuszanie się do wymiotów to absurdalny pomysł. W ciąży wymioty nie działają jak przy zatruciu ze rzygi jest lepiej. Wymiotujesz i dalej Ci niedobrze :/ musisz poobserwowac siebie. Mi jest tak samo mdłości czy jem czy nie wiec dla dobra dziecka jem zdrowo i regularnie. Gotuje, pudełka do lodówki i co 3-4 godziny wyciągam. U siebie obstawiam jeszcze ze 3 tygodnie bez wymiotów ;) trzeba się cieszyć ze są tylko mdłości i klaczki :D

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Dziewczyny czy wy macie apetyt? Bo ja wcale,jem tylko mam wrażenie z musu. Czuję jak w gardle mi coś stoi,ale wymiotować mi się nie chce. To się nawet nie zmuszam do wymiotów.

ja tak mam, i pojawia się problem, bo zbiera mi się na hafta jak wyrzucam kupę z nocnika :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Na samym początku ciąży(tak z tydzien po tym jak się dowiedziałam) miałam wilczy apetyt - noralnie mogłabym z 2-3 obiady wsunąć. A teraz jem mniej niż normalnie, bo po prostu nie mam ochoty. Dla mnie to dziwne, nawet na moje ukochane slodycze nie mam ochoty :P
    No właśnie ja też jak się dowiedzialam o ciąży to miałam taki wielki głód,a teraz absolutnie na odwrót. Staram się jeść co 2-3 godziny. Na słodycze wogole nie mam ochoty. To co mi pomaga to kwaśny ogórek :-) to mogę jesc

• ciasteczko30 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę zmuszam do jedzenia ale nie jest tak źle. W poprzednich ciażach pierwsze miesace zawsze chudlam przez mdłości

• Englein Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzucilo od kawy i slodyczy...za to na tutejsza herbate z mlekiem rzucam sie jak dzika. Podobnie jak na tajskie jedzenie, w wersji z makaronem...wiec maz od tygodnia mial podobny jadlospis. Dzisdla odmiany ugotowalam cos z ryzem ale tez tajskie.
    I co dziwne, non stop mam sucho w ustach...

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zauważyłam, że jak jem co 2,5-3h to się czuję super, nawet mdłości najmniejszych nie mam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Mnie odrzucilo od kawy i slodyczy...za to na tutejsza herbate z mlekiem rzucam sie jak dzika. Podobnie jak na tajskie jedzenie, w wersji z makaronem...wiec maz od tygodnia mial podobny jadlospis. Dzisdla odmiany ugotowalam cos z ryzem ale tez tajskie.
    I co dziwne, non stop mam sucho w ustach...

Też mam suchość w ustach. Tak jakbym nie piła.

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    O Paolina i też będziesz jak ja w 7tc+2, ale czad :D

Ale terminy porodu to widze, ze nam sie nie pokrywaja. Hmmmm...

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dałam 03.03, bo kalkulatory mi pokazują 05.03, a belly z owulacji 02.03 :)

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja sobie dałam 03.03, bo kalkulatory mi pokazują 05.03, a belly z owulacji 02.03 :)
    Ahaaaa a to ten 18.07 to Twoja pierwsza wizyta?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę jeść wszystko tak, jak do tej pory. Nie mam jakiegoś wilczego apetytu, raczej wszystko w normie. Na razie-odpukać- jestem szczęściarą bez mdłości i jakichkolwiek dolegliwości ciążowych.

Natomiast co do wysypiania się, to niestety, ale mój organizm jest tak skonstruowany, że jak przez cały tydzień np. wstaję o 6:00, a w sobotę zdarzy mi się dłużej pospać, choćby o godzinę, to potem cały dzień stracony, bo boli mnie głowa. Teściowa, która jest pielęgniarką mówiła mi, że niestety tak to czasem działa, bo organizm przyzwyczaja się do codziennych pór wstawania i potem jak się spi za długo, często miewa się migreny. Także ja się raczej nigdy porządnie nie wyśpię ;p;p

Pisałyście o ubrankach 56 i pampersach jedynkach- to nie opłaca się kupować tych najmniejszych? Jakie ciuszki najlepiej kupić dla malucha? Większe nieco? Wiadomo, że takie dziecko szybko rośnie...

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Paolina, pierwsza.

Magda, u mnie córka miała 56cm i w zasadzie ciuszki 56 nosiła tydzień, a pampersy 1 tylko w szpitalu.
    Syn urodził się 52cm, nosił 56 1,5 miesiąca a jedynki 3 tygodnie.
    Możesz zapytać mamy i teściowej jaka byłaś ty i jaki był mąż, będziesz chociaż w małym przybliżeniu mogła oszacować (u nas ja 56 a mąż 53) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 18:18

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się urodziłam 56, mój mąż 64, córka 62 i 4500. "1" i 56 były za małe nawet w szpitalu. Mąż ma silne geny, obstawiam że kolejne dziecko może być tak samo duże lub nawet większe.

Jak się urodzi maleństwo to najwyżej mąz poleci i coś dokupi. A tak znów będę musiała wydawać po ludziach albo zostawiać w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 18:24

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Adelfablanca Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kobietki :) Dołączam do Was :) Termin mam na 1.03.2017r :)

Powiem Wam, że jak na 7tc mam bardzo duży brzuch...
    To jest moja druga ciąża, może dlatego. Zresztą sami zobaczcie:

file:///C:/Users/Ola/Desktop/Zdjęcia/Brzuszek%20ciąża%20II/7%20tydzień%20i%203%20dni.JPG

kark, Dziunka lubią tę wiadomość

• Adelfablanca Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7-tydzien-i-3-dni.jpg

Magda86_0309, borsuk, Dziunka, m@rtynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj :)
    No faktycznie niezły brzuch :) a to początek :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzdęcia :) jedz więcej gazopędnych produktów ;)

Corcula, AnnaE. lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Adelfablanca Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    wzdęcia :) jedz więcej gazopędnych produktów ;)

Tylko że jakby to były wzdęcia rzeczywiście to chyba miałabym tak tylko wieczorkiem?
    A nie cały dzień...
    Nie wiem, w pierwszej ciąży byłam płaściutka do 7 miesiąca...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą to ciekawe ze tak szybko go widać. Koło 16tc macica jest 1-2 palce nad spojeniem lonowym.

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ