X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...strona 902

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 12:51

kark, Dziunka, Athia, Anita12, monia99, Fipsik, AnnaE., misia_, Angie 232, severi, nataliad, Paolina91, Marynia991 lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Dziewczyny czy wy macie apetyt? Bo ja wcale,jem tylko mam wrażenie z musu. Czuję jak w gardle mi coś stoi,ale wymiotować mi się nie chce. To się nawet nie zmuszam do wymiotów.
    Zmuszanie się do wymiotów to absurdalny pomysł. W ciąży wymioty nie działają jak przy zatruciu ze rzygi jest lepiej. Wymiotujesz i dalej Ci niedobrze :/ musisz poobserwowac siebie. Mi jest tak samo mdłości czy jem czy nie wiec dla dobra dziecka jem zdrowo i regularnie. Gotuje, pudełka do lodówki i co 3-4 godziny wyciągam. U siebie obstawiam jeszcze ze 3 tygodnie bez wymiotów ;) trzeba się cieszyć ze są tylko mdłości i klaczki :D

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Dziewczyny czy wy macie apetyt? Bo ja wcale,jem tylko mam wrażenie z musu. Czuję jak w gardle mi coś stoi,ale wymiotować mi się nie chce. To się nawet nie zmuszam do wymiotów.

ja tak mam, i pojawia się problem, bo zbiera mi się na hafta jak wyrzucam kupę z nocnika :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Na samym początku ciąży(tak z tydzien po tym jak się dowiedziałam) miałam wilczy apetyt - noralnie mogłabym z 2-3 obiady wsunąć. A teraz jem mniej niż normalnie, bo po prostu nie mam ochoty. Dla mnie to dziwne, nawet na moje ukochane slodycze nie mam ochoty :P
    No właśnie ja też jak się dowiedzialam o ciąży to miałam taki wielki głód,a teraz absolutnie na odwrót. Staram się jeść co 2-3 godziny. Na słodycze wogole nie mam ochoty. To co mi pomaga to kwaśny ogórek :-) to mogę jesc

• ciasteczko30 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę zmuszam do jedzenia ale nie jest tak źle. W poprzednich ciażach pierwsze miesace zawsze chudlam przez mdłości

• Englein Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzucilo od kawy i slodyczy...za to na tutejsza herbate z mlekiem rzucam sie jak dzika. Podobnie jak na tajskie jedzenie, w wersji z makaronem...wiec maz od tygodnia mial podobny jadlospis. Dzisdla odmiany ugotowalam cos z ryzem ale tez tajskie.
    I co dziwne, non stop mam sucho w ustach...

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zauważyłam, że jak jem co 2,5-3h to się czuję super, nawet mdłości najmniejszych nie mam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Mnie odrzucilo od kawy i slodyczy...za to na tutejsza herbate z mlekiem rzucam sie jak dzika. Podobnie jak na tajskie jedzenie, w wersji z makaronem...wiec maz od tygodnia mial podobny jadlospis. Dzisdla odmiany ugotowalam cos z ryzem ale tez tajskie.
    I co dziwne, non stop mam sucho w ustach...

Też mam suchość w ustach. Tak jakbym nie piła.

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    O Paolina i też będziesz jak ja w 7tc+2, ale czad :D

Ale terminy porodu to widze, ze nam sie nie pokrywaja. Hmmmm...

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dałam 03.03, bo kalkulatory mi pokazują 05.03, a belly z owulacji 02.03 :)

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja sobie dałam 03.03, bo kalkulatory mi pokazują 05.03, a belly z owulacji 02.03 :)
    Ahaaaa a to ten 18.07 to Twoja pierwsza wizyta?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę jeść wszystko tak, jak do tej pory. Nie mam jakiegoś wilczego apetytu, raczej wszystko w normie. Na razie-odpukać- jestem szczęściarą bez mdłości i jakichkolwiek dolegliwości ciążowych.

Natomiast co do wysypiania się, to niestety, ale mój organizm jest tak skonstruowany, że jak przez cały tydzień np. wstaję o 6:00, a w sobotę zdarzy mi się dłużej pospać, choćby o godzinę, to potem cały dzień stracony, bo boli mnie głowa. Teściowa, która jest pielęgniarką mówiła mi, że niestety tak to czasem działa, bo organizm przyzwyczaja się do codziennych pór wstawania i potem jak się spi za długo, często miewa się migreny. Także ja się raczej nigdy porządnie nie wyśpię ;p;p

Pisałyście o ubrankach 56 i pampersach jedynkach- to nie opłaca się kupować tych najmniejszych? Jakie ciuszki najlepiej kupić dla malucha? Większe nieco? Wiadomo, że takie dziecko szybko rośnie...

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Paolina, pierwsza.

Magda, u mnie córka miała 56cm i w zasadzie ciuszki 56 nosiła tydzień, a pampersy 1 tylko w szpitalu.
    Syn urodził się 52cm, nosił 56 1,5 miesiąca a jedynki 3 tygodnie.
    Możesz zapytać mamy i teściowej jaka byłaś ty i jaki był mąż, będziesz chociaż w małym przybliżeniu mogła oszacować (u nas ja 56 a mąż 53) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 18:18

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się urodziłam 56, mój mąż 64, córka 62 i 4500. "1" i 56 były za małe nawet w szpitalu. Mąż ma silne geny, obstawiam że kolejne dziecko może być tak samo duże lub nawet większe.

Jak się urodzi maleństwo to najwyżej mąz poleci i coś dokupi. A tak znów będę musiała wydawać po ludziach albo zostawiać w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 18:24

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Adelfablanca Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kobietki :) Dołączam do Was :) Termin mam na 1.03.2017r :)

Powiem Wam, że jak na 7tc mam bardzo duży brzuch...
    To jest moja druga ciąża, może dlatego. Zresztą sami zobaczcie:

file:///C:/Users/Ola/Desktop/Zdjęcia/Brzuszek%20ciąża%20II/7%20tydzień%20i%203%20dni.JPG

kark, Dziunka lubią tę wiadomość

• Adelfablanca Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7-tydzien-i-3-dni.jpg

Magda86_0309, borsuk, Dziunka, m@rtynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj :)
    No faktycznie niezły brzuch :) a to początek :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzdęcia :) jedz więcej gazopędnych produktów ;)

Corcula, AnnaE. lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Adelfablanca Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    wzdęcia :) jedz więcej gazopędnych produktów ;)

Tylko że jakby to były wzdęcia rzeczywiście to chyba miałabym tak tylko wieczorkiem?
    A nie cały dzień...
    Nie wiem, w pierwszej ciąży byłam płaściutka do 7 miesiąca...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą to ciekawe ze tak szybko go widać. Koło 16tc macica jest 1-2 palce nad spojeniem lonowym.

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ