MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
...strona 902
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 12:51
kark, Dziunka, Athia, Anita12, monia99, Fipsik, AnnaE., misia_, Angie 232, severi, nataliad, Paolina91, Marynia991 lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
nick nieaktualnyBrtiii86 wrote:Dziewczyny czy wy macie apetyt? Bo ja wcale,jem tylko mam wrażenie z musu. Czuję jak w gardle mi coś stoi,ale wymiotować mi się nie chce. To się nawet nie zmuszam do wymiotów.
musisz poobserwowac siebie. Mi jest tak samo mdłości czy jem czy nie wiec dla dobra dziecka jem zdrowo i regularnie. Gotuje, pudełka do lodówki i co 3-4 godziny wyciągam. U siebie obstawiam jeszcze ze 3 tygodnie bez wymiotów
trzeba się cieszyć ze są tylko mdłości i klaczki
-
Brtiii86 wrote:Dziewczyny czy wy macie apetyt? Bo ja wcale,jem tylko mam wrażenie z musu. Czuję jak w gardle mi coś stoi,ale wymiotować mi się nie chce. To się nawet nie zmuszam do wymiotów.
ja tak mam, i pojawia się problem, bo zbiera mi się na hafta jak wyrzucam kupę z nocnika -
nick nieaktualnyVaina wrote:Na samym początku ciąży(tak z tydzien po tym jak się dowiedziałam) miałam wilczy apetyt - noralnie mogłabym z 2-3 obiady wsunąć. A teraz jem mniej niż normalnie, bo po prostu nie mam ochoty. Dla mnie to dziwne, nawet na moje ukochane slodycze nie mam ochoty
to mogę jesc
-
Mnie odrzucilo od kawy i slodyczy...za to na tutejsza herbate z mlekiem rzucam sie jak dzika. Podobnie jak na tajskie jedzenie, w wersji z makaronem...wiec maz od tygodnia mial podobny jadlospis. Dzisdla odmiany ugotowalam cos z ryzem ale tez tajskie.
I co dziwne, non stop mam sucho w ustach... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEnglein wrote:Mnie odrzucilo od kawy i slodyczy...za to na tutejsza herbate z mlekiem rzucam sie jak dzika. Podobnie jak na tajskie jedzenie, w wersji z makaronem...wiec maz od tygodnia mial podobny jadlospis. Dzisdla odmiany ugotowalam cos z ryzem ale tez tajskie.
I co dziwne, non stop mam sucho w ustach...
Też mam suchość w ustach. Tak jakbym nie piła. -
nick nieaktualny
-
Ja mogę jeść wszystko tak, jak do tej pory. Nie mam jakiegoś wilczego apetytu, raczej wszystko w normie. Na razie-odpukać- jestem szczęściarą bez mdłości i jakichkolwiek dolegliwości ciążowych.
Natomiast co do wysypiania się, to niestety, ale mój organizm jest tak skonstruowany, że jak przez cały tydzień np. wstaję o 6:00, a w sobotę zdarzy mi się dłużej pospać, choćby o godzinę, to potem cały dzień stracony, bo boli mnie głowa. Teściowa, która jest pielęgniarką mówiła mi, że niestety tak to czasem działa, bo organizm przyzwyczaja się do codziennych pór wstawania i potem jak się spi za długo, często miewa się migreny. Także ja się raczej nigdy porządnie nie wyśpię ;p;p
Pisałyście o ubrankach 56 i pampersach jedynkach- to nie opłaca się kupować tych najmniejszych? Jakie ciuszki najlepiej kupić dla malucha? Większe nieco? Wiadomo, że takie dziecko szybko rośnie... -
nick nieaktualnyTak, Paolina, pierwsza.
Magda, u mnie córka miała 56cm i w zasadzie ciuszki 56 nosiła tydzień, a pampersy 1 tylko w szpitalu.
Syn urodził się 52cm, nosił 56 1,5 miesiąca a jedynki 3 tygodnie.
Możesz zapytać mamy i teściowej jaka byłaś ty i jaki był mąż, będziesz chociaż w małym przybliżeniu mogła oszacować (u nas ja 56 a mąż 53)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 18:18
Magda86_0309 lubi tę wiadomość
-
Ja się urodziłam 56, mój mąż 64, córka 62 i 4500. "1" i 56 były za małe nawet w szpitalu. Mąż ma silne geny, obstawiam że kolejne dziecko może być tak samo duże lub nawet większe.
Jak się urodzi maleństwo to najwyżej mąz poleci i coś dokupi. A tak znów będę musiała wydawać po ludziach albo zostawiać w szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 18:24
-
Witam Was kobietki
Dołączam do Was
Termin mam na 1.03.2017r
Powiem Wam, że jak na 7tc mam bardzo duży brzuch...
To jest moja druga ciąża, może dlatego. Zresztą sami zobaczcie:
file:///C:/Users/Ola/Desktop/Zdjęcia/Brzuszek%20ciąża%20II/7%20tydzień%20i%203%20dni.JPGkark, Dziunka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny