WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • severi Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie noska nie bylo widać i nawet nie spróbował przez brzuch, a byl po prostu inaczej odwrócony.
    Przepraszam ze tak.narzekam ale sie wkurzylam wtedy na niego :(

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Prenatalne prywatnie miałam przez brzuch, później na wizycie u swojej lekarki na NFZ miałam z początku dowcipnie, a po chwili przez brzuch. Pani Doktor sobie porównywała, jak lepiej widać. :-)

Ja młoda może wezmę na połówkowe, bo w tym 12-14tygodniu to trochę za wcześnie.
    Ja też bym mojej nie brała ale nie mamy gdzie ją zostawić a chciałam żeby M wszedł.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja miałam prenatalne przez brzuch, czasem jak się źle ułoży i nie widać noska albo karku to robią dowcipnie.

Na pierwszej wizycie była ze mną córka, usg dowcipnie, lekarka zakryła mnie ligniną i nic nie widziała. Po ciemku wpatrzona w monitor była, a potem nie dała mi się ubrać a już wariowała, skakała, szurała krzesłem, więcej jej nie zabiorę :P

U mnie doktor robil przez brzuch noska nie szukal juz dowcipnie :(

Anita12 lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    No u mnie noska nie bylo widać i nawet nie spróbował przez brzuch, a byl po prostu inaczej odwrócony.
    Przepraszam ze tak.narzekam ale sie wkurzylam wtedy na niego :(
    Doskonale Cię rozumiem. Masz prawo być wkurzona. No cóż najwyżej pójdę prywatnie jak mi się jutro bardzo nie spodoba.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Moje mieszkanie woła: Posprzątaj mnie! A mi się tak nie chce :( To jest mój plan, ale na cały tydzień :D

Anuschka mam tak samo...

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że Ci lekarze na NFZ to jest jakaś tragedia. ja chodze co miesiąc prywatnie do mojego gina, który kazał mi się zapisać do przychodni gin-poł by mieć tam darmowe badania. Zapisałam się, i od początku ciąży nie zrobiono mi tam żadnego USG. Raz lekarz zbadał mnie i powiedział, że mam nadżerkę, co mnie zdziwiło bardzo, na kolejnej wizycie już u mojego gina pytam o tą nadżerkę a on taki zdziwiony, i mówi, że nic nie ma :) Generalnie to w tej przychodni położna mnie tylko waży, mierzy ciśnienie i wypisuje L4.

severi lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie robił trochę dowcipnie i trochę przez brzuch bo mnie bolało akurat miałam zapalenie..
    Nosek znalazł przez brzuch chociaz słabo widać na zdjęciu

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chodze na nfz bo lekarz prowadzacy jest super bardzo profesjonalny, doświadczony i miły. No i jest jedna super położna, ale druga i ostatnio gość od nfz to jakiś dramat na kółkach. No i lekarz bardzo polecany wśród osób mi bliskich.

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam na nfz prenatalne i Pani doktor byla mila, dostalismy zdjecia, usg tylko przez brzuch bo oba sie ladnie ulozyli do badania wiec nie bylo potrzeby dowcipnie

severi lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ad2a3adf4e8.jpg
    A to aktualnie mój brzuch, czyli 12+2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 09:52

severi, kr0pka, Klarcia, MatyldaG, Magdzia88, Paolina91, anuschka, milagro, Tosia 1981, Ewa, Natka9029, taka_ja, fantasmagoriia, Marrtusia, Mimi86 lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Ja też bym mojej nie brała ale nie mamy gdzie ją zostawić a chciałam żeby M wszedł.

Rozumiem :-)

U mnie też druga ciąża u lekarza na NFZ :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Powiem wam, że Ci lekarze na NFZ to jest jakaś tragedia. ja chodze co miesiąc prywatnie do mojego gina, który kazał mi się zapisać do przychodni gin-poł by mieć tam darmowe badania. Zapisałam się, i od początku ciąży nie zrobiono mi tam żadnego USG. Raz lekarz zbadał mnie i powiedział, że mam nadżerkę, co mnie zdziwiło bardzo, na kolejnej wizycie już u mojego gina pytam o tą nadżerkę a on taki zdziwiony, i mówi, że nic nie ma :) Generalnie to w tej przychodni położna mnie tylko waży, mierzy ciśnienie i wypisuje L4.
    To dziwne. U mnie na każdej wizycie do tej pory było usg.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim w 13-tym tygodniu (wmawiam sobie, że na pewno szczęśliwym). :)
    Ja odliczam dni do piątku, bo wtedy mam prenatalne. To będzie pierwsza wizyta, na której będzie mój mąż. ;) Ogólnie pewnie lekki szok przeżyje, bo nie dość, że badanie może być dowcipnie, to jeszcze lekarz jest mężczyzną (w odróżnieniu do mojej pani doktor prowadzącej).

chloet, anuschka, Anita12, taka_ja, Mimi86 lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ad2a3adf4e8.jpg
    A to aktualnie mój brzuch, czyli 12+2

Anita piękny brzusio :) Już sporo widać jak na 12 tydzień :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark - wow, co za widok <3 i przepraszam, muszę to napisać: jaki tyłeczek <3

Przede mną tymczasem 2 intensywne dni na wyjeździe, mam nadzieję, że dam radę.
    A kolejna wizyta za tydzień (w końcu, po miesiącu czekania!!!) :)

Anita12, Dziunka, kark lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Dzień dobry wszystkim w 13-tym tygodniu (wmawiam sobie, że na pewno szczęśliwym). :)
    Ja odliczam dni do piątku, bo wtedy mam prenatalne. To będzie pierwsza wizyta, na której będzie mój mąż. ;) Ogólnie pewnie lekki szok przeżyje, bo nie dość, że badanie może być dowcipnie, to jeszcze lekarz jest mężczyzną (w odróżnieniu do mojej pani doktor prowadzącej).
    W sumie moj jak zapatrzyl sie na monitor to przestal zastanawiac sie gdzie on gmera :D

Klarcia, Dziunka lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:

też na usg prenatalnym byłam u innego lekarza i to dla odmiany u mężczyzny :)
    Na 90% będziesz miała badanie przez brzuch, więc nie ma co się martwić.

Klarcia lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    W sumie moj jak zapatrzyl sie na monitor to przestal zastanawiac sie gdzie on gmera :D

Mój twierdzi, że nie robi to na nim wrażenia, ale czy w rzeczywistości tak będzie to zobaczymy. ;)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    też na usg prenatalnym byłam u innego lekarza i to dla odmiany u mężczyzny :)
    Na 90% będziesz miała badanie przez brzuch, więc nie ma co się martwić.

Wolę siebie i męża nastawić na tę gorszą opcję niż by w gabinecie zrobił wielkie oczy. Dla mnie to nie ma różnicy.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwie sie obawy bo tez mialam lekko mam osobe w swoim otoczeniu która nie moze chodzić do mężczyzny ginekologa bo jej partner zabrania. Niby mój nie swiruje ale nigdy nie wiadomo co przy takim badaniu

f2w39jcg7nkjwvn7.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ