X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Wszystko zależy od gin, jego doświadczenia i sprzętu :) są u nas dziewczyny które płeć poznały na prenatalnych :)

Kark chciałabym wyglądać jak ty po urodzeniu 2 dzieci :D
    Rozumiem, mam wizytę dokładnie za tydzień i własnie wtedy minie mi 14 tydz , a nóż, że cos może będzie widać , a bardzo bym chciała :-)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ooo, te rozmiary są już lepsze, chociaż muszę się pomierzyć :)

Ja też wkładki johnsons. Cenowo bardzo spoko w stosunku do jakości :) Dla mnie efekt sutka nieważny, mają być cienkie, plastrów ma być od spodu sporo, żeby się nie odczepiały i nie buliły no i najważniejsze chłonne, żeby co chwilę nie trzeba było latać. Rossmannowe były ok, próbowałam jeszcze babyono, nuka, penaten i belli (te najgorsze z najgorszych :/).
    Jakoś tak najbradziej johnsons mi spasowały :)

Ja po pierwszym porodzie leżałam z babką w gaciach, w końcu spała w samych majtkach siateczkowych i bluzce, bo ciągłe ściąganie i zakładanie jak masz ranę krocza lub brzucha jest niezbyt fajne na początku.
    No i plus długiej bluzki czy koszuli nocnej jest taki, że możesz się cały czas "wentylować" i lepiej się rana goi po nacięciu.

Oooo widzisz chyba każda jednak.ma inne upodobania bo mi Johnsona w ogóle nie pasowały. Po pierwsze grube, napchane wata i przeciekaly po minucie, do tego ciągle miałam poczucie że mam mokre cycki. Mi odpowiadały tylko cienkie wkładki lansinoh ultra soft. Bardzo chłonne, wygodne i nie przeciekaly

201703012752.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie czy któraś z Was miała prenatalne nie przez brzuch? Chciałam wejść z z dzieckiem i M a nie zapytałam przez telefon jak to bedą robić :/

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie kupiłam i poczekam z tym do usg polowkowego żeby znac płeć, wtedy zacznę pomalu coś tam kompletowac i ogranizowac pokoik. Póki co mi się nie spieszy

Englein lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita u nas robią usg przez brzuch już od 7 tygodnia ciąży. Dowcipnie tylko jeśli są jakieś przypuszczenia że szyjka się otwiera albo krwawienia z niewiadomych przyczyn.

Anita12 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Anita u nas robią usg przez brzuch już od 7 tygodnia ciąży. Dowcipnie tylko jeśli są jakieś przypuszczenia że szyjka się otwiera albo krwawienia z niewiadomych przyczyn.
    No i tak powinno być. Nie wiem czemu niektórzy lekarze tego nie praktykują.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dowcipnie. I jakbym miała dziecko to zabrałabym je nawet jakby lekarz robił badanie dowcipnie. Jak się ma założoną sukienkę to przecież nic nie widać. Tatuś z dzieckiem by stał obok monitora tak by nic nie było widać i po sprawie.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam dowcipnie, co w sumie bylo dla mnie nie zrozumiale ale nie chcialam pytac bo byl niemiły bardzo. W sumie mi pokazał monitor na 2 sekundy tylko

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Ja miałam dowcipnie. I jakbym miała dziecko to zabrałabym je nawet jakby lekarz robił badanie dowcipnie. Jak się ma założoną sukienkę to przecież nic nie widać. Tatuś z dzieckiem by stał obok monitora tak by nic nie było widać i po sprawie.
    Nie wiem czy moja Jagoda by się nie wystraszyła bo to taka mamusi córusia. Wszędzie ze mną nawet do wc. A takich obcych meżczyzn wogóle się jakby boi. Kiedyś weszła ze mną do lekarza medycyny manualnej, który mi na kregosłup plastry zakładał to była mocno wystraszona. Nie pasowało jej, że ten pan mnie dotyka.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A ja mam pytanie czy któraś z Was miała prenatalne nie przez brzuch? Chciałam wejść z z dzieckiem i M a nie zapytałam przez telefon jak to bedą robić :/

Ja też miałam dopochwowo. Partner był. Córka była w przedszkolu. Może na następne ją wezmę :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Ja tez miałam dowcipnie, co w sumie bylo dla mnie nie zrozumiale ale nie chcialam pytac bo byl niemiły bardzo. W sumie mi pokazał monitor na 2 sekundy tylko
    O matko, a to pewnie na nfz było?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze więc jednak dopochwowo też robią :/ a już się łudziłam, że tylko przez brzuch.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy od lekarza :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 oczywiście ze tak. Pomijajac fakt ze usg nawet nie dostalam do reki nie wiem jakie wyniki ani nic

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego zapisalam sie prywatnie mimo że nie chciałam zbyt często no ale chce coś wiedzieć

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam przez brzuch robione prywatnie. Maz byl ze mna. Doktor bardzo mily dostalismy okolo 30 zdjec:)

Ja dzisiaj od raza wstalam pełna werwy wkoncu. Bo taka rozlazla ostatnio bylam :)

WIec dzisiaj zaczynam buszowac w kuchni bo w koncu mam na to czas na l4. Wiec dzisiaj beda pierogi ruskie na obiad :p :D :)

Pozdrawiam wszytskie wizytujace i czekam na ifnormacje;)

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne robilam u swojego gina to tez dopochwowo, ale przed badaniem powiedzial, ze dzis zrobimy jeszcze dopochwowo a od nastepnej wizyty beda badania przez powloki brzuszne. Bylam dokladnie tak jak Ty w 12t2d ciazy ;)

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne prywatnie miałam przez brzuch, później na wizycie u swojej lekarki na NFZ miałam z początku dowcipnie, a po chwili przez brzuch. Pani Doktor sobie porównywała, jak lepiej widać. :-)

Ja młoda może wezmę na połówkowe, bo w tym 12-14tygodniu to trochę za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 09:25

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam prenatalne przez brzuch, czasem jak się źle ułoży i nie widać noska albo karku to robią dowcipnie.

Na pierwszej wizycie była ze mną córka, usg dowcipnie, lekarka zakryła mnie ligniną i nic nie widziała. Po ciemku wpatrzona w monitor była, a potem nie dała mi się ubrać a już wariowała, skakała, szurała krzesłem, więcej jej nie zabiorę :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Anita12 oczywiście ze tak. Pomijajac fakt ze usg nawet nie dostalam do reki nie wiem jakie wyniki ani nic
    No to mnie nastraszyłaś. Ciekawe jak u mnie będzie. Widać, że wielką łaskę robią.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ