X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A mój misiek nie chce znać płci do porodu. I przepraszam za słownictwo, ale chyba ocipieję, jak wcześniej na USG czegoś nie dojrzę! Przecież nawet niepotrzebnych ciuszków nie sprzedam :(

To możesz się dowiedzieć jaka płeć dziecka, ale mu nie mówić, żeby miał niespodziankę;-)

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Witam dziewczyny:-) Czytam Was od kilku dni ale nie oddzywalam sie chyba ze strachu czy będzie wszystko ok:-) Dzis za nami pierwsza wizyta termin mam na 3 marca serduszko bije a fasolka ma 0.5 cm

A w którym jesteś tygodniu?

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, chyba po prostu kiedyś po USG lekarki zapytań :D

Haha, ja kiedyś powiedziałam, że inny lekarz mi przepisał luteine, to myślałam, że gość mnie zje :PO Lekarze są wręcz przeczuleni na punkcie swojego ego i poruszania ich :)

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak tylko czasem co lekarz, to inna opinia, a my czujemy się jak te króliki doświadczalne i potem pojawia się pytanie, któremu można zaufać. Ja w sumie jak się okazało mam 2 ginów, bo żona od mojego gina też jest ginekolożką i oni się konsultują w tych sprawach, byłam już 2 razy u niego, kolejną wizytę mam u żony i nawet się cieszę, bo co dwie głowy to nie jedna.

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark rozumiem Cię doskonale. Sama odliczam dni do pon. Ale to już tylko 1 dzień,bo dziś już nie liczę a w pon mam na 8 rano wizytę. Ależ się nie mogę doczekać. :-)

kark, Magda86_0309 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też tak macie że jesteście zmęczone? Ja wstalam rano ,przeszłam do kuchni i już czułam się zmęczona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też tak macie że jesteście zmęczone? Ja wstalam rano ,przeszłam do kuchni i już czułam się zmęczona.
    Pewnie jestem ale nie mam czasu się nad tym rozwodzić. Ostatni raz odpoczywałam pewnie ze 2 miechy temu ;)

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

• misia_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:

Ja wczoraj jak wróciłam od gin to padłam i spalam już do rana.
    A tak apropo tej wizyty stwierdził że mam bardzo duże endo aż się zdziwił ale nie powiedział ile..pytał czy miałam obfite miesiączki i wogole dopytywal jakieś pierdoly. Szukał szukał aż wkoncu znalazł mini pęcherzyk :) ale zastanawia mnie to endometrium czy to ze jest bardzo powiększone ma jakiś wpływ na fasolka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 10:13

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii, ja mam o 17.30+poślizg z 0,5h, chyba umrę w poczekalni :P

Ja niestety też nie mam czasu odpoczywać. Z pracy wracam wymięta jak nie wiem, najchętniej bym się położyła na godzinę, ale zaraz moje łobuzy przy biegają, chcą się bawić, iść na spacer, na plac zabaw i nici z odpoczywa nią :(

Misia, ja też mam zawsze grube, bo mam obfite miesiączki i też kiedyś gin o tym wspominała, ale nie wiem jaki to ma wpływ na kropki...

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś przeczołgało w toalecie, czuje się dziś masakrycznie, jakas osłabiona jakbym miala zemdlec zaraz, boje sie cos zjesc, bo takie skorcze brzucha jak dzis mialam przy wymiotach to az strach :/ dobrze ze jest sobota

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:

kosmicznie. wczoraj położyłam się "na chwilę" o 21:30 i spałam już do rana :D

Największy zgon dopada mnie codziennie w godzinach 15-17, muszę się wtedy położyć, bo nie wyrabiam.

rqkqj11.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    kosmicznie. wczoraj położyłam się "na chwilę" o 21:30 i spałam już do rana :D

Największy zgon dopada mnie codziennie w godzinach 15-17, muszę się wtedy położyć, bo nie wyrabiam.
    mam to samo 15-17 się słaniam z nóg :/

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• ciasteczko30 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my znuw remont. Mąż rozwala stara szafę co zajmuję mu cały korytarz -3m na 2.5 wysoka . Kolejne malowanie i mycie

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    mnie dziś przeczołgało w toalecie, czuje się dziś masakrycznie, jakas osłabiona jakbym miala zemdlec zaraz, boje sie cos zjesc, bo takie skorcze brzucha jak dzis mialam przy wymiotach to az strach :/ dobrze ze jest sobota
    Ale plamienia nie przyszły przez te wymioty?

• misia_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    mam to samo 15-17 się słaniam z nóg :/

Ja tak miałam bez ciąży, przychodziłam z pracy i trup :P
    Dziewczyny bardzo was męczą te mdłości i wymioty? Bo mnie tylko wczoraj pociągnelo z rana jak do kuchni weszłam a dziś spokój

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Odpoczywaj będzie dobrze :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogłabym już o 20 pójść spać i tak do rana

chloet lubi tę wiadomość

• anuschka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Ja mogłabym już o 20 pójść spać i tak do rana

Dokładnie! I tak codziennie, szkoda że mojemu pieskowi też tak szybko nie chce się spać :D

chloet lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spac nie mogę, zasypiam 2-3, a potem rano zwlec się nie mogę.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Ale plamienia nie przyszły przez te wymioty?
    Nie naszczescie nie, ale zaraz potem się położyłam na godzine spowrotem

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ