Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Englein Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babyboom.pl/niemowleta/rozwoj/jak_wybrac_wozek_i_fotelik_samochodowy_dla_nowego_czlonka_rodziny.html#at_pco=smlrebh-1.0&at_si=57d87224273b166e&at_ab=per-2&at_pos=1&at_tot=5

no i mam dylemat...moze zamiast fotelika maxi cosi to tencoletto mokka 0-18 kg...hm,

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Środa dzień loda :P
    Nawet taki plakat mam, sama zrobiłam ;)

http://pl.dawanda.com/product/101506103-plakat-a3-sroda-dzien-loda

o to mi chodziło ale chciałam pobudzić waszą wyobraźnię :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witam sie w 15 tygodniu <3 i życzę miłych widoków na badaniach :-)

kr0pka, taka_ja, Magdzia88, nick nieaktualny, milagro, chloet, jenny88, Anita12, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w końcu w II trymestrze ale to szybko zleciało...a niedawno 2 kreseczki ujrzałam. Ktoś miał racje mówiąc, żebyśmy się cieszyły tym stanem bo tak szybko przeleci, że się nawet nie obejrzymy a już będziemy tęskniły do tych magicznych 9 miesięcy.
    I ja się stosuje do tej zasady i staram się cieszyć z każdego dnia nawet tego gorszego gdy coś ciągle kłuje, ciągnie albo jestem potwornie śpiąca...

No i ogromna w tym zasługa męża, który stara się dopieszczać jak nigdy dotąd i wytrzymuje wszystkie moje huśtawki nastrojów a mam ich wiele... to jest takie urocze :) Jednak niedoceniona jest rola przyszłego tatusia w przebiegu ciąży.

jenny88, Ewa, Anita12 lubią tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    No to sie witam w 16 tc...kiedy to zlecialo? Za miesiac scan w Pl i bedzie polowa uff :)

A dzisiaj mialam piekny sen...i to byl synek. Ja dalej czuje corcie. No zoba zymy za miesiac,czy sie pokaze czy dalej bedzie dupka do gory.

Grumt,ze matka z ojcem chyba wybrali imiona...no zobaczymy :)

Ja też nie dawno miałam sen i śniło mi się właśnie że chłopak, taka miał śliczna buźkę. A mówią że sny interpretuje się na odwrót więc zobaczymy co będzie. Mam nadzieję że już za kilka dni się dowiem.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Witam, dziś środa dzień .... :)

Zobaczcie jakie cuda będą od 19go w Lidlu :)

http://dane.okay.pl/iulotka/pdf/lidlmaluchdo260916.pdf

19go wizytuje więc może po wizycie skuszę się na coś i kupie pierwsze ciuszki :)
    To witaj w klubie ja i paolinka tez 19 mamy wizyty ;)
    Powodzenia dziewczyny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 08:36

Czarnuszka lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    http://www.babyboom.pl/niemowleta/rozwoj/jak_wybrac_wozek_i_fotelik_samochodowy_dla_nowego_czlonka_rodziny.html#at_pco=smlrebh-1.0&at_si=57d87224273b166e&at_ab=per-2&at_pos=1&at_tot=5

no i mam dylemat...moze zamiast fotelika maxi cosi to tencoletto mokka 0-18 kg...hm,

Fajny jest ten coletto Vento 0-25 kg tylko czy napewno jest dobrze dostosowany dla noworodków i nie ma rączki wiec odpada. Ten Coletto Mokka też nie ma tego pałąka czyli nie jest do noszenia więc jak dla mnie odpada ale na początku też mnie zainteresowały. A śmieszny jest opis jak wybrać fotelki że przy zakupie dziecko wsadzić do fotelika i sprawdzić wygodę. Hahah a ze szpitala jak mam to dziecko przewieź? ;)

hchy43r8kkymthav.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to się witam w 17 tyg. Ale to szybko leci;) Wczoraj cały dzień poz domem byliśmy w Ikea bo urządzmy nowy dom i oglądaliśmy różne dziecięce rzaczy i te pojemniki na organizacje do przewijania faktycznie fajne, mogły by być troszkę większe ale to już moje wymysły, na pewno je kupie. Oglądaliśmy też łóżeczka- fajne ale te w przystępnej cenie nie mają szuflady na dole, wiec będziemy szukać dalej;)

nick nieaktualny, jenny88, Anita12 lubią tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty:-)

hchy43r8kkymthav.png
  • blekitna Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w skrócie badania:
    dzidziuś ma CRL 6,24 cm
    NT 1,4 mm
    Seduszko 164

Wszystko w porządku, są dwie rączki, dwie nóżki.

Najpierw maluch był nazbyt grzeczny i nie chciała się za bardzo ruszać. A potem zaczął tak szaleć, że ciężko było pomiary zrobić.

Jedno ze zdjęć:
    1rx8id.jpg

Mam ich mnóstwo plus płyta i tam jest chyba w 3d. Jak otworzę płytę to może coś dorzucę. Powidzenia wszystkim, którzy dziś mają swoje wizyta i badania :)

Marynia991, kr0pka, Czarnuszka, anuschka, Aarizona, Magdzia88, MatyldaG, nick nieaktualny, m@rtynka, milagro, Klarcia, taka_ja, Fipsik, jenny88, misia_, fantasmagoriia, Athia, Mimi86, nataliad, Ewa, Englein, Anita12, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Czarnuszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:

Ja bym została przy Maxi-Cosi, ale to jest tylko moje zdanie. Poczytaj sobie o atestach, zobacz ile mają gwiazdek w ADAC. Maxi-Cosi ten który ja chcę kupić ma bodajże 4 gwiazdki na 5. Bezpiecznie wybrać taki, który ma minimum 3 gwiazdki.

Ja planuję kupić maxi cosi cabriofix koniecznie z bazą isofix. Zalezy mi na tym by można było dziecku opuścić fotelik do tyłu by zmieniało pozycję w trakcie jazdy, ponieważ my będziemy często wyjeżdżać i w związku z dalekimi trasami zależy mi na tym by fotelik był bezpieczny.

Englein lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Fajny jest ten coletto Vento 0-25 kg tylko czy napewno jest dobrze dostosowany dla noworodków i nie ma rączki wiec odpada. Ten Coletto Mokka też nie ma tego pałąka czyli nie jest do noszenia więc jak dla mnie odpada ale na początku też mnie zainteresowały. A śmieszny jest opis jak wybrać fotelki że przy zakupie dziecko wsadzić do fotelika i sprawdzić wygodę. Hahah a ze szpitala jak mam to dziecko przewieź? ;)
    Musisz pożyczyć cudze dziecko :p

severi, Marynia991, Englein lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Dzień dobry, ja się właśnie szykuję na prenatalne na 11 bo mamy prawie 100 km jazdy. Aż się boję co mnie tam czeka.

Polubilam niechcacy :/ Aczkolwiek napewno bedzie wszystko super ;)

Anita12 lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzisiaj zaczynam 14 tydzień <3

czekamy na zdjecia maluszkow mam dzisiaj wizytujacych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 09:06

kr0pka, severi, nick nieaktualny, Klarcia, taka_ja, jenny88, Englein, Anita12, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje na zakupy zabrać ze sobą mojego małego kuzyna :) i niech testuje :D

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wita się Tośka :)

o048r9.jpg

kr0pka, Marrtusia, m@rtynka, Paolina91, Marynia991, MatyldaG, Magdzia88, milagro, chloet, Klarcia, taka_ja, nick nieaktualny, Czarnuszka, Fipsik, Aarizona, jenny88, befra, severi, Athia, fantasmagoriia, anuschka, Mimi86, nataliad, Ewa, Angie 232, Englein, Anita12, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Fajnie poczytać same dobre wiadomości :) Życzę powodzenia na wizytach. Ja się strasznie męczę z refluksem, wczoraj byłam u gastrologa, okazało się, że mam żółciowe zapalenie żółądka :( Tak na mnie duphaston zadziałał, że rozleniwił mi układ pokarmowy. Ehh... Dostałam leki, ale strasznie się boję je wziąć. Sama nie wiem, co robić, z jednej strony moja męczarnia i ból przeżartego przełyku, z drugiej strach o bobo. Dupa. Pierwszy trymestr z przeokropnymi mdłościami, tak czekałam na drugi, miało być lepiej, a tu takie gówno się przyczepiło.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam oddac wlasnie siuski do badania i juz zdazylam się wku*wić, niby byłam kolejna do wejscia do zabiegowego zeby tylko zostawic ten pojemnik i zaplacic a czekalam 45 minut bo albo jakas pielegniarka kogos przyprowadzila ze teraz on ma wejsc, albo jakis dziad wyszedl z wizyty i sie ryje bo on tu jest od rana. Nosz kur... juz tam wiecej nie pojade, nikt nie patrzy ze w ciazy, a nie daj boze jakbym miala krew do pobrania na czczo to przeciez bym tam umarla albo im korytarz zażygała ciekawe co by wtedy zrobili.
    Musialam się wygadac :P

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    ja bylam oddac wlasnie siuski do badania i juz zdazylam się wku*wić, niby byłam kolejna do wejscia do zabiegowego zeby tylko zostawic ten pojemnik i zaplacic a czekalam 45 minut bo albo jakas pielegniarka kogos przyprowadzila ze teraz on ma wejsc, albo jakis dziad wyszedl z wizyty i sie ryje bo on tu jest od rana. Nosz kur... juz tam wiecej nie pojade, nikt nie patrzy ze w ciazy, a nie daj boze jakbym miala krew do pobrania na czczo to przeciez bym tam umarla albo im korytarz zażygała ciekawe co by wtedy zrobili.
    Musialam się wygadac :P

Popieram. Chociaż ja mam doświadczenie takie, że starsi ludzie zwłaszcza Ci którzy ledwo na nogach się trzymają przepuszczą Cię, każą iść przed nim. A Ci w średnim wieku mają pretensje, że śmiesz być w ciąży i być bez kolejki np.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale mi się dziś długo pospalo :D
    Cieszę się z wczorajszych udanych wizyt :)

Błękitna u
    mnie też pewnie będzie Tosia :)

Martusia współczuję Ci tych rewolucji zeladkowych, ja (odpukac) narazie powoli zapominam o mdlosciach. Jedyne co mi dolega to wilczy glod i migreny. Ale da sie przezyc. Mam nadxieje ze i u Ciebie niedlugo przejdzie ;)

MOCNE KCIUKI ZA DZISIEJSZE WIZYTY :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 09:54

Anita12 lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ