MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
http://www.babyboom.pl/niemowleta/rozwoj/jak_wybrac_wozek_i_fotelik_samochodowy_dla_nowego_czlonka_rodziny.html#at_pco=smlrebh-1.0&at_si=57d87224273b166e&at_ab=per-2&at_pos=1&at_tot=5
no i mam dylemat...moze zamiast fotelika maxi cosi to tencoletto mokka 0-18 kg...hm, -
kr0pka wrote:Środa dzień loda
Nawet taki plakat mam, sama zrobiłam
http://pl.dawanda.com/product/101506103-plakat-a3-sroda-dzien-loda
o to mi chodziło ale chciałam pobudzić waszą wyobraźnię
-
Witam się w końcu w II trymestrze ale to szybko zleciało...a niedawno 2 kreseczki ujrzałam. Ktoś miał racje mówiąc, żebyśmy się cieszyły tym stanem bo tak szybko przeleci, że się nawet nie obejrzymy a już będziemy tęskniły do tych magicznych 9 miesięcy.
I ja się stosuje do tej zasady i staram się cieszyć z każdego dnia nawet tego gorszego gdy coś ciągle kłuje, ciągnie albo jestem potwornie śpiąca...
No i ogromna w tym zasługa męża, który stara się dopieszczać jak nigdy dotąd i wytrzymuje wszystkie moje huśtawki nastrojów a mam ich wiele... to jest takie uroczeJednak niedoceniona jest rola przyszłego tatusia w przebiegu ciąży.
jenny88, Ewa, Anita12 lubią tę wiadomość
-
Englein wrote:No to sie witam w 16 tc...kiedy to zlecialo? Za miesiac scan w Pl i bedzie polowa uff
A dzisiaj mialam piekny sen...i to byl synek. Ja dalej czuje corcie. No zoba zymy za miesiac,czy sie pokaze czy dalej bedzie dupka do gory.
Grumt,ze matka z ojcem chyba wybrali imiona...no zobaczymy
Ja też nie dawno miałam sen i śniło mi się właśnie że chłopak, taka miał śliczna buźkę. A mówią że sny interpretuje się na odwrót więc zobaczymy co będzie. Mam nadzieję że już za kilka dni się dowiem. -
Czarnuszka wrote:Witam, dziś środa dzień ....
Zobaczcie jakie cuda będą od 19go w Lidlu
http://dane.okay.pl/iulotka/pdf/lidlmaluchdo260916.pdf
19go wizytuje więc może po wizycie skuszę się na coś i kupie pierwsze ciuszki
Powodzenia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 08:36
Czarnuszka lubi tę wiadomość
-
Englein wrote:http://www.babyboom.pl/niemowleta/rozwoj/jak_wybrac_wozek_i_fotelik_samochodowy_dla_nowego_czlonka_rodziny.html#at_pco=smlrebh-1.0&at_si=57d87224273b166e&at_ab=per-2&at_pos=1&at_tot=5
no i mam dylemat...moze zamiast fotelika maxi cosi to tencoletto mokka 0-18 kg...hm,
Fajny jest ten coletto Vento 0-25 kg tylko czy napewno jest dobrze dostosowany dla noworodków i nie ma rączki wiec odpada. Ten Coletto Mokka też nie ma tego pałąka czyli nie jest do noszenia więc jak dla mnie odpada ale na początku też mnie zainteresowały. A śmieszny jest opis jak wybrać fotelki że przy zakupie dziecko wsadzić do fotelika i sprawdzić wygodę. Hahah a ze szpitala jak mam to dziecko przewieź? -
A tak w ogóle to się witam w 17 tyg. Ale to szybko leci;) Wczoraj cały dzień poz domem byliśmy w Ikea bo urządzmy nowy dom i oglądaliśmy różne dziecięce rzaczy i te pojemniki na organizacje do przewijania faktycznie fajne, mogły by być troszkę większe ale to już moje wymysły, na pewno je kupie. Oglądaliśmy też łóżeczka- fajne ale te w przystępnej cenie nie mają szuflady na dole, wiec będziemy szukać dalej;)
czirisz, jenny88, Anita12 lubią tę wiadomość
-
Teraz w skrócie badania:
dzidziuś ma CRL 6,24 cm
NT 1,4 mm
Seduszko 164
Wszystko w porządku, są dwie rączki, dwie nóżki.
Najpierw maluch był nazbyt grzeczny i nie chciała się za bardzo ruszać. A potem zaczął tak szaleć, że ciężko było pomiary zrobić.
Jedno ze zdjęć:
Mam ich mnóstwo plus płyta i tam jest chyba w 3d. Jak otworzę płytę to może coś dorzucę. Powidzenia wszystkim, którzy dziś mają swoje wizyta i badaniaMarynia991, kr0pka, Czarnuszka, anuschka, Aarizona, Magdzia88, MatyldaG, czirisz, m@rtynka, milagro, Klarcia, taka_ja, Fipsik, jenny88, misia_, fantasmagoriia, Athia, Mimi86, nataliad, Ewa, Englein, Anita12, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Englein wrote:http://www.babyboom.pl/niemowleta/rozwoj/jak_wybrac_wozek_i_fotelik_samochodowy_dla_nowego_czlonka_rodziny.html#at_pco=smlrebh-1.0&at_si=57d87224273b166e&at_ab=per-2&at_pos=1&at_tot=5
no i mam dylemat...moze zamiast fotelika maxi cosi to tencoletto mokka 0-18 kg...hm,
Ja bym została przy Maxi-Cosi, ale to jest tylko moje zdanie. Poczytaj sobie o atestach, zobacz ile mają gwiazdek w ADAC. Maxi-Cosi ten który ja chcę kupić ma bodajże 4 gwiazdki na 5. Bezpiecznie wybrać taki, który ma minimum 3 gwiazdki.
Ja planuję kupić maxi cosi cabriofix koniecznie z bazą isofix. Zalezy mi na tym by można było dziecku opuścić fotelik do tyłu by zmieniało pozycję w trakcie jazdy, ponieważ my będziemy często wyjeżdżać i w związku z dalekimi trasami zależy mi na tym by fotelik był bezpieczny.Englein lubi tę wiadomość
-
Marynia991 wrote:Fajny jest ten coletto Vento 0-25 kg tylko czy napewno jest dobrze dostosowany dla noworodków i nie ma rączki wiec odpada. Ten Coletto Mokka też nie ma tego pałąka czyli nie jest do noszenia więc jak dla mnie odpada ale na początku też mnie zainteresowały. A śmieszny jest opis jak wybrać fotelki że przy zakupie dziecko wsadzić do fotelika i sprawdzić wygodę. Hahah a ze szpitala jak mam to dziecko przewieź?
severi, Marynia991, Englein lubią tę wiadomość
-
Wita się Tośka
kr0pka, Marrtusia, m@rtynka, Paolina91, Marynia991, MatyldaG, Magdzia88, milagro, chloet, Klarcia, taka_ja, czirisz, Czarnuszka, Fipsik, Aarizona, jenny88, befra, severi, Athia, fantasmagoriia, anuschka, Mimi86, nataliad, Ewa, Angie 232, Englein, Anita12, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim
Fajnie poczytać same dobre wiadomościŻyczę powodzenia na wizytach. Ja się strasznie męczę z refluksem, wczoraj byłam u gastrologa, okazało się, że mam żółciowe zapalenie żółądka
Tak na mnie duphaston zadziałał, że rozleniwił mi układ pokarmowy. Ehh... Dostałam leki, ale strasznie się boję je wziąć. Sama nie wiem, co robić, z jednej strony moja męczarnia i ból przeżartego przełyku, z drugiej strach o bobo. Dupa. Pierwszy trymestr z przeokropnymi mdłościami, tak czekałam na drugi, miało być lepiej, a tu takie gówno się przyczepiło.
-
ja bylam oddac wlasnie siuski do badania i juz zdazylam się wku*wić, niby byłam kolejna do wejscia do zabiegowego zeby tylko zostawic ten pojemnik i zaplacic a czekalam 45 minut bo albo jakas pielegniarka kogos przyprowadzila ze teraz on ma wejsc, albo jakis dziad wyszedl z wizyty i sie ryje bo on tu jest od rana. Nosz kur... juz tam wiecej nie pojade, nikt nie patrzy ze w ciazy, a nie daj boze jakbym miala krew do pobrania na czczo to przeciez bym tam umarla albo im korytarz zażygała ciekawe co by wtedy zrobili.
Musialam się wygadac -
MatyldaG wrote:ja bylam oddac wlasnie siuski do badania i juz zdazylam się wku*wić, niby byłam kolejna do wejscia do zabiegowego zeby tylko zostawic ten pojemnik i zaplacic a czekalam 45 minut bo albo jakas pielegniarka kogos przyprowadzila ze teraz on ma wejsc, albo jakis dziad wyszedl z wizyty i sie ryje bo on tu jest od rana. Nosz kur... juz tam wiecej nie pojade, nikt nie patrzy ze w ciazy, a nie daj boze jakbym miala krew do pobrania na czczo to przeciez bym tam umarla albo im korytarz zażygała ciekawe co by wtedy zrobili.
Musialam się wygadac
Popieram. Chociaż ja mam doświadczenie takie, że starsi ludzie zwłaszcza Ci którzy ledwo na nogach się trzymają przepuszczą Cię, każą iść przed nim. A Ci w średnim wieku mają pretensje, że śmiesz być w ciąży i być bez kolejki np.
-
Hej ale mi się dziś długo pospalo
Cieszę się z wczorajszych udanych wizyt
Błękitna u
mnie też pewnie będzie Tosia
Martusia współczuję Ci tych rewolucji zeladkowych, ja (odpukac) narazie powoli zapominam o mdlosciach. Jedyne co mi dolega to wilczy glod i migreny. Ale da sie przezyc. Mam nadxieje ze i u Ciebie niedlugo przejdzie
MOCNE KCIUKI ZA DZISIEJSZE WIZYTYWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 09:54
Anita12 lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g