X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • fantasmagoriia Koleżanka

Wysłany: 14 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    My juz po badaniu;) dziecię nóżki zacisnelo i spało wiec za dużo nie podejrzelismy , ale moje przeczucie na dziewczynkę mnie nie opuszcza:) Przedstawiam wam nasze maleństwo 10cm szczęścia :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dd76ec30c9d.jpg

jaki śliczny bobas! super zdjęcie, rysy twarzy widać :)

co do przeczuć na dziewczynkę- dziś miałam sen- że w czasie usg było widać przy pupie takie dwie idealne kuleczki- myślę sobie- chłopak! przejęłam się jak nie wiem co, a za chwilę okazało się, że to pięty tak podkurczone :P

swoją drogą nie wiem jak się pozbieram jak się okaże, że rzeczywiście chłopak :P
    w piątek mam wizytę, może uda się coś zobaczyć.. już tak bardzo bym chciała wiedzieć, i czuć ruchy!

Anita12 lubi tę wiadomość

yj88v96.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Kark ja chodzę do przychodni przyszpitalnej na Inflanckiej (Wawa)

dzwoniłam 26.07, 3.08 miałam pierwszą wizytę. Teraz już się nie zapisuję przez rejestracji, po wizycie lekarz od razu wyznacza kolejny termin
    Dobry lekarz? Zastanawialam sie nad porodem tam i czy nie lepiej zaczac tam wczesniej chodzić

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Dla noworodka tylko i wyłącznie fotelik z grupy 0-13 kg
    Dlaczego? Nieposiadam zbytniej wiedzy w tym temacie a dobrze bedzie sie dowiedzieć na co i dlaczego zwracac uwagę. Pewnie bedziemy czesto jeździć i chce żeby maleństwo bylo bezpieczne :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Dobry lekarz? Zastanawialam sie nad porodem tam i czy nie lepiej zaczac tam wczesniej chodzić

Ja jestem zadowolona, moja sąsiadka chodziła do innego (ale przepisała się do niego w 5 miesiącu dopiero), przyjmującego tam prywatnie. Ostatnio z nią gadałam i przyczyna prosta - podejście lekarza + podejście całego personelu do niego. Facet ponoć ma największe poważanie tam i jak cokolwiek jest nie tak, wystarczy się powołać na niego i wszyscy robią co trzeba. Także zastanawiam się czy też pod koniec nie iść do niego. Zarówno sąsiadka jak i jej partner byli zachwyceni.
    No i ponoć jedyny lekarz, który naprawdę interesował się pacjentkami, przychodził poza obchodami itp.

O samym szpitalu opinie widziałam różne ale prawda jest taka, że nigdy nie wiadomo na kogo się trafi a wszystko zależy od personelu.

Także póki co ja również ten szpital mam w planach. Może się na porodówce spotkamy w takim razie ;)
    Edit no patrząc na tygodnie to chyba jednak nie, choć nigdy nic nie wiadomo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 11:45

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Nad nami to chyba ktoś czuwał, bo jak tylko dowiedziałam się że muszę iść do szpitala na podanie sterydów dla dziewczynek to wszystko (oprócz wózka) było naszykowane w domu. Dzień przed to nawet łóżeczka przygotowałam... Dlatego najlepiej postawić sobie jakieś granice np. odliczamy do 24 tc, potem do 28 tc itd bo niestety z bliźniakami nigdy nie wiadomo...
    Jenny a w którym tygodniu urodziły się Twoje blizniaki?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie z samych dobrych wiesci na wizytach i trzymam kciuki za kolejne dziś :)

Anita12 lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• severi Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kr0pka no moja znajoma ostatnio ponad tydzień przenosiła wiec różnie bywa. Właśnie rodziła w tym szpitalu narazie wiem tylko ze byla zadowolona i moze uda mi sie w weekend do niej podjechać i coś więcej sie dowiedzieć :) bo mam pare pytań :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 12:03

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was nie ma żadnych przeczuć co do płci? Mi się raz wydaje, że będzie chłopiec, a raz, że dziewczynka. Moja mama była pewna dziewczynki i nawet nie mieli imienia dla chłopca.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Severi to jak się wywiesz czegoś to daj znać :)
    U mnie wczoraj na forum mojego zadupia laska pytała o szpitale własnie stąd wiem, że opinie były rożne ale tak samo jak i o reszcie, najczęściej pojawiał się Wołomin i szpital Praski i Bródnowski i też miały dośc dobre opinie

Co do pci to ja coraz częsciej tak jak Ty Balladyna. Bylam przekonana jakoś wewnętrznie że chop a teraz jakaś myśl kiełkuje, że może jednak nie. Aaa sie nie mogę doczekac az będzie wiadomo :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Mi wpadł do głowy szalony pomysł, ale musiałabym się chyba przenieść do Krakowa do szpitala konkretnego i zastanwiam się jakie mogą być kolejki...

Balladyna, ja byłam pewna, że teraz jest chłopak (mam ochotę i czuję się tak jak w ciąży z synem) i już panikowałam, bo wolałabym dziewczynkę, na szczęście ma być królewna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 12:14

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzuca od słodyczy myślałam syn jak nic a tu dziewczyna. Mąż chyba zwariuje 3 baby w domu :-)

Aarizona, m@rtynka, kark lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie od razu dam znać :) Wołomin z tego co słyszałam pod względem lekarzy to troche słabo ale wiadomo różne opinie różne osoby. Mnie bardzo interesuje tej dziewczyny informacja bo ona miała nie książkowy poród. Dopiero po 2 zastrzyku dzidzia stwierdziła że opuści matczyne pielesze i troche tam spędziła wiec może coś wniesie. No ja chcialam w św Zofii ale ciężko sie podobno dostać

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was jest z Wrocławia? My się chyba tam przeniesiemy i nie wiem nic.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    A czy któraś z Was nie ma żadnych przeczuć co do płci? Mi się raz wydaje, że będzie chłopiec, a raz, że dziewczynka. Moja mama była pewna dziewczynki i nawet nie mieli imienia dla chłopca.
    Ja od początku mam przeczucie, że będzie chłopak...i zobaczymy czy kobieca intuicja działa dobrze. ;)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na poczatku odrzucało tez od słodyczy i miałam przeczucia na chłopaka, chociaż zawsze marzyła mi się dziewczynka. Teraz mam odwrotnie i wpierdzielam słodkości no i wstepnie jednak dziewuszka ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • befra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:

Ja nie mam przeczuć co może być. Na pewno dziecko :-). A tak serio to póki co bardziej kieruje się tym kiedy doszło do zapłodnienia więc wiem na jaką płeć są większe szanse ale się okaże. W poniedziałek mam wizytę i może dzidzi pokaże co tam ma.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • befra Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Mnie na poczatku odrzucało tez od słodyczy i miałam przeczucia na chłopaka, chociaż zawsze marzyła mi się dziewczynka. Teraz mam odwrotnie i wpierdzielam słodkości no i wstepnie jednak dziewuszka ;)

U mnie jest podobnie :-) z tym że jeszcze nie wiem co będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 12:35

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Mnie odrzuca od słodyczy myślałam syn jak nic a tu dziewczyna. Mąż chyba zwariuje 3 baby w domu :-)
    Mialam to samo w poprzedniej ciazy i mamy corcie. Teraz nie mam jakos wyjatkowo ochoty czy niecheci do slodyczy. Za to mieso w postaci steku za mna chodzi od poczatku. Raz spełniam zachcianke choc to nie do konca bylo to bo marzy mi sie taki krwisty, albo tatar. Ech... Jeszcze kilka miesiecy.
    A jeszcze co do plci to z Alą do samego usg mialam przsczucie ze bedzie chlopak wiec teraz nie wierze w swoje przeczucie.

860i2n0aa0kupyp7.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Miałam wczoraj zebranie, późno wróciłam dlatego witam się dzisiaj - dzień dobry ;) I gratuluje udanych wizyt :)

U nas dzisiaj też samopoczucie całkiem ok, ciasto ze śliwkami i kruszonką właśnie się piecze, za chwilę bedzie gulaszowa z drobiu się robiła na obiad ;)

Przeczytałam wczorajsze zaległości i pozazdrościłam Wam zdjęć brzuszków dlatego też sobie dzisiaj pyknęłam :)

61e967e335505086med.jpg

Aarizona, Marrtusia, Magdzia88, severi, milagro, MatyldaG, kr0pka, czirisz, Fipsik, anuschka, Paolina91, Klarcia, m@rtynka, kark, Marynia991, taka_ja, misia_, Anita12, Mimi86, jenny88, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze udało mi się kupić w Lidlu w innym mieście spodenki z bawełny organicznej. Chyba im zostały i wystawili trochę po czasie. Patrzcie jakie słodkie :) to nasz pierwszy i jak na razie jedyny zakup. A ile radości :)

00df19be127c189dmed.jpg

MatyldaG, kr0pka, Fipsik, anuschka, czirisz, Paolina91, m@rtynka, Czarnuszka, Englein, kark, taka_ja, Anita12, Mimi86, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ