X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Popieram. Chociaż ja mam doświadczenie takie, że starsi ludzie zwłaszcza Ci którzy ledwo na nogach się trzymają przepuszczą Cię, każą iść przed nim. A Ci w średnim wieku mają pretensje, że śmiesz być w ciąży i być bez kolejki np.
    nie wiem ja dzis trafilam na samo beszczelne towarzystwo, wszystko na chama, jak jakas babuszka mi sie ledwo na nogach trzyma to sama ja przepuszcze, ale jak przychodzi taka odpicowana z tylu liceum z przodu muzeum, wyczesana w koki, oczy na zielono, usta na czerwono zeby lekarza podrywac i mi sie ryje to mi sie noz w kieszeni otwiera. Pojechalam tam bo mam 3 minuty od domu i myslalam ze czasu zaoszczedze, skoro i tak robie wszystko prywatnie to jz wole podjechac dalej gdzie przynajmiej jakas kultura jest i nikt sie nikomu w kolejke nie ryje

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Będzie dobrze.

Mi jeszcze 2 dni do prenatalnych zostały, a ten czas się tak strasznie wlecze... :/ Osiwieję do piątku z tych nerwów...masakra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 10:29

Anita12 lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Dzień dobry wszystkim :)
    Fajnie poczytać same dobre wiadomości :) Życzę powodzenia na wizytach. Ja się strasznie męczę z refluksem, wczoraj byłam u gastrologa, okazało się, że mam żółciowe zapalenie żółądka :( Tak na mnie duphaston zadziałał, że rozleniwił mi układ pokarmowy. Ehh... Dostałam leki, ale strasznie się boję je wziąć. Sama nie wiem, co robić, z jednej strony moja męczarnia i ból przeżartego przełyku, z drugiej strach o bobo. Dupa. Pierwszy trymestr z przeokropnymi mdłościami, tak czekałam na drugi, miało być lepiej, a tu takie gówno się przyczepiło.

Pisałam kiedyś, że ja miałam z Jagodą zapalenie żołądka. Dostałam leki i minęło a córka zdrowa :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki...a czy ktores teraz maja tak...ze nie czują sie ciążowo? ja ost. cos tak jakos dobrze sie mam... i wymyslam...

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Zaczynamy 16 tc <3

Zaliczyłam już spacer do i z przedszkola, teraz czekam na kuriera, bo dzisiaj przyjeżdża mój rogal do spania :D a potem jadę do dentysty na leczenie kanałowe :(

milagro, kr0pka, Magdzia88, Anita12, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    http://www.babyboom.pl/niemowleta/rozwoj/jak_wybrac_wozek_i_fotelik_samochodowy_dla_nowego_czlonka_rodziny.html#at_pco=smlrebh-1.0&at_si=57d87224273b166e&at_ab=per-2&at_pos=1&at_tot=5

no i mam dylemat...moze zamiast fotelika maxi cosi to tencoletto mokka 0-18 kg...hm,
    Dla noworodka tylko i wyłącznie fotelik z grupy 0-13 kg

Fipsik, Czarnuszka lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Dziewczynki...a czy ktores teraz maja tak...ze nie czują sie ciążowo? ja ost. cos tak jakos dobrze sie mam... i wymyslam...

też tak mam :P jakoś ostatnio nawet w nocy do wc nie chodzę :) apetyt też mi troszkę spadł, luzik :)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Ja tak mam od kilku tygodni, nic mi nie jest, nic mnie nie boli i schizuję... ;)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Dziewczynki...a czy ktores teraz maja tak...ze nie czują sie ciążowo? ja ost. cos tak jakos dobrze sie mam... i wymyslam...[/QUO

Rzeczywiście wymyślasz ;p

"Czuć się ciążowo" ? Każda to "czucie się ciążowo" raczej odczuwa inaczej :)

Ja nie mam żadnych mdłości, wymiotów, puki co nic mnie nie boli, nie mam zgagi i zakończyły mi się już zaparcia. Za to mam sporo energii. Nie widzę by moje hormony szalały, nie mam zmiennych nastrojów a mimo to czuję się ciążowo :)

Ciesz się dziewczyno, że czujesz się dobrze, korzystaj z tego!!! :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Zazdroszczę!! Chętnie oddam żółciowe zapalenie żołądka w pakiecie z mdłościami ;)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, są wśród nas mamy, które chodzą na nfz do gina (z większych miast), ale w szpitalu?
    Ile czekałyście na pierwszą wizytę od zapisu? Bo potem rozumiem, że od razu was na za 4 tygodnie zapisują i nie ma problemu?

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Zazdroszczę!! Chętnie oddam żółciowe zapalenie żołądka w pakiecie z mdłościami ;)
    bidulkaaa.... :*:*
    Czarnuszka...racja zle ujelam..

kuwa babo ogarnij sie...dajcie mi w pysk :)
    ja od rana sprzątam i czuje sie Czarnuszka tak jak ty :* i dziewczynki wyżej...
    czyli ciażowy stan ten bardziej przyjemny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 10:54

Czarnuszka lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Dziewczyny, są wśród nas mamy, które chodzą na nfz do gina (z większych miast), ale w szpitalu?
    Ile czekałyście na pierwszą wizytę od zapisu? Bo potem rozumiem, że od razu was na za 4 tygodnie zapisują i nie ma problemu?

Pierwsza wizyta czeka się długo, ale podeszłam do lekarza, że jestem w ciąży i napisała mi na karteczce datę na kiedy mają mnie umówić w rejestracji. A potem położne mi rozpisały wizyty już do końca ciąży.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia ja się nie czuję ciążowo. Nadal się czuję jakbym była poprostu chora. Jakaś dobitna ta jelitówka, skoro trwa od 8 tygodni :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja chodzę na nfz i wizyty mam w przychodni przy szpitalu. Na wizytę czekam max tydzień.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po badaniu;) dziecię nóżki zacisnelo i spało wiec za dużo nie podejrzelismy , ale moje przeczucie na dziewczynkę mnie nie opuszcza:) Przedstawiam wam nasze maleństwo 10cm szczęścia :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dd76ec30c9d.jpg

Magdzia88, kark, milagro, misia_, kr0pka, Klarcia, MatyldaG, Marynia991, severi, fantasmagoriia, Fipsik, anuschka, Mimi86, Aarizona, jenny88, czirisz, Angie 232, Czarnuszka, Englein, taka_ja, Anita12, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki :)

• misia_ Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Ja chodziłam na początku na pierwszą wizytę czekałam ponad miesiąc a później to mnie umawiala w zależności od tego jak jej się uwidzialo co 3/4 tyg, czasami też szłam na tzw nagły przypadek i musiała mnie obrazu przyjąć :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Kark ja chodzę do przychodni przyszpitalnej na Inflanckiej (Wawa)

dzwoniłam 26.07, 3.08 miałam pierwszą wizytę. Teraz już się nie zapisuję przez rejestracji, po wizycie lekarz od razu wyznacza kolejny termin

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:

To poprostu drugi trymestr,też się czasem zastanawiam czy wygole to dziecko mam w brzuchu ;)

Magdzia88, Klarcia lubią tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ