MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
blekitna wrote:Popieram. Chociaż ja mam doświadczenie takie, że starsi ludzie zwłaszcza Ci którzy ledwo na nogach się trzymają przepuszczą Cię, każą iść przed nim. A Ci w średnim wieku mają pretensje, że śmiesz być w ciąży i być bez kolejki np.
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Będzie dobrze.
Mi jeszcze 2 dni do prenatalnych zostały, a ten czas się tak strasznie wlecze...Osiwieję do piątku z tych nerwów...masakra!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 10:29
Anita12 lubi tę wiadomość
-
Marrtusia wrote:Dzień dobry wszystkim
Fajnie poczytać same dobre wiadomościŻyczę powodzenia na wizytach. Ja się strasznie męczę z refluksem, wczoraj byłam u gastrologa, okazało się, że mam żółciowe zapalenie żółądka
Tak na mnie duphaston zadziałał, że rozleniwił mi układ pokarmowy. Ehh... Dostałam leki, ale strasznie się boję je wziąć. Sama nie wiem, co robić, z jednej strony moja męczarnia i ból przeżartego przełyku, z drugiej strach o bobo. Dupa. Pierwszy trymestr z przeokropnymi mdłościami, tak czekałam na drugi, miało być lepiej, a tu takie gówno się przyczepiło.
Pisałam kiedyś, że ja miałam z Jagodą zapalenie żołądka. Dostałam leki i minęło a córka zdrowa -
Dzień dobry
Zaczynamy 16 tc
Zaliczyłam już spacer do i z przedszkola, teraz czekam na kuriera, bo dzisiaj przyjeżdża mój rogal do spaniaa potem jadę do dentysty na leczenie kanałowe
milagro, kr0pka, Magdzia88, Anita12, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Englein wrote:http://www.babyboom.pl/niemowleta/rozwoj/jak_wybrac_wozek_i_fotelik_samochodowy_dla_nowego_czlonka_rodziny.html#at_pco=smlrebh-1.0&at_si=57d87224273b166e&at_ab=per-2&at_pos=1&at_tot=5
no i mam dylemat...moze zamiast fotelika maxi cosi to tencoletto mokka 0-18 kg...hm,Fipsik, Czarnuszka lubią tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Magdzia88 wrote:Dziewczynki...a czy ktores teraz maja tak...ze nie czują sie ciążowo? ja ost. cos tak jakos dobrze sie mam... i wymyslam...
też tak mamjakoś ostatnio nawet w nocy do wc nie chodzę
apetyt też mi troszkę spadł, luzik
Magdzia88 lubi tę wiadomość
Dominik
-
Magdzia88 wrote:Dziewczynki...a czy ktores teraz maja tak...ze nie czują sie ciążowo? ja ost. cos tak jakos dobrze sie mam... i wymyslam...
Magdzia88 lubi tę wiadomość
-
Magdzia88 wrote:Dziewczynki...a czy ktores teraz maja tak...ze nie czują sie ciążowo? ja ost. cos tak jakos dobrze sie mam... i wymyslam...[/QUO
Rzeczywiście wymyślasz ;p
"Czuć się ciążowo" ? Każda to "czucie się ciążowo" raczej odczuwa inaczej
Ja nie mam żadnych mdłości, wymiotów, puki co nic mnie nie boli, nie mam zgagi i zakończyły mi się już zaparcia. Za to mam sporo energii. Nie widzę by moje hormony szalały, nie mam zmiennych nastrojów a mimo to czuję się ciążowo
Ciesz się dziewczyno, że czujesz się dobrze, korzystaj z tego!!!Magdzia88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marrtusia wrote:Zazdroszczę!! Chętnie oddam żółciowe zapalenie żołądka w pakiecie z mdłościami
Czarnuszka...racja zle ujelam..
kuwa babo ogarnij sie...dajcie mi w pysk
ja od rana sprzątam i czuje sie Czarnuszka tak jak ty :* i dziewczynki wyżej...
czyli ciażowy stan ten bardziej przyjemny:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 10:54
Czarnuszka lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Dziewczyny, są wśród nas mamy, które chodzą na nfz do gina (z większych miast), ale w szpitalu?
Ile czekałyście na pierwszą wizytę od zapisu? Bo potem rozumiem, że od razu was na za 4 tygodnie zapisują i nie ma problemu?
Pierwsza wizyta czeka się długo, ale podeszłam do lekarza, że jestem w ciąży i napisała mi na karteczce datę na kiedy mają mnie umówić w rejestracji. A potem położne mi rozpisały wizyty już do końca ciąży. -
kark wrote:Dziewczyny, są wśród nas mamy, które chodzą na nfz do gina (z większych miast), ale w szpitalu?
Ile czekałyście na pierwszą wizytę od zapisu? Bo potem rozumiem, że od razu was na za 4 tygodnie zapisują i nie ma problemu?
-
My juz po badaniu;) dziecię nóżki zacisnelo i spało wiec za dużo nie podejrzelismy , ale moje przeczucie na dziewczynkę mnie nie opuszcza:) Przedstawiam wam nasze maleństwo 10cm szczęścia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dd76ec30c9d.jpg
Magdzia88, kark, milagro, misia_, kr0pka, Klarcia, MatyldaG, Marynia991, severi, fantasmagoriia, Fipsik, anuschka, Mimi86, Aarizona, jenny88, czirisz, Angie 232, Czarnuszka, Englein, taka_ja, Anita12, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
termin wg OM +tydzien
-
nick nieaktualny
-
Ja chodziłam na początku na pierwszą wizytę czekałam ponad miesiąc a później to mnie umawiala w zależności od tego jak jej się uwidzialo co 3/4 tyg, czasami też szłam na tzw nagły przypadek i musiała mnie obrazu przyjąć -
Kark ja chodzę do przychodni przyszpitalnej na Inflanckiej (Wawa)
dzwoniłam 26.07, 3.08 miałam pierwszą wizytę. Teraz już się nie zapisuję przez rejestracji, po wizycie lekarz od razu wyznacza kolejny termin -
To poprostu drugi trymestr,też się czasem zastanawiam czy wygole to dziecko mam w brzuchuMagdzia88, Klarcia lubią tę wiadomość