X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Hej dziewczyny. Miałam wczoraj zebranie, późno wróciłam dlatego witam się dzisiaj - dzień dobry ;) I gratuluje udanych wizyt :)

U nas dzisiaj też samopoczucie całkiem ok, ciasto ze śliwkami i kruszonką właśnie się piecze, za chwilę bedzie gulaszowa z drobiu się robiła na obiad ;)

Przeczytałam wczorajsze zaległości i pozazdrościłam Wam zdjęć brzuszków dlatego też sobie dzisiaj pyknęłam :)

61e967e335505086med.jpg

a zgadnij co ja piekłam wczoraj...... :P chyba ze 6 kawałków pochłonęłam... :P

nataliad lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Dziewczyny, są wśród nas mamy, które chodzą na nfz do gina (z większych miast), ale w szpitalu?
    Ile czekałyście na pierwszą wizytę od zapisu? Bo potem rozumiem, że od razu was na za 4 tygodnie zapisują i nie ma problemu?

Ja zapisywalam sie ponad miesiac temu i mam uwaga, uwaga na ... listopad, rece mi opadly... zapisalam sie bo i tak prywatnie chodze ale po prostu masakra, babeczka mi powiedziala, ze takie oblozenie maja ;)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • misia_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Ja od początku mam przeczucie, że będzie chłopak...i zobaczymy czy kobieca intuicja działa dobrze. ;)

Ja też czuje chłopa i się tak już nastawilam, a jak wyjdzie inaczej to będzie duża niespodzianka :D ale płeć pewnie dopiero na polowkowym poznam

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Marrtusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    A czy któraś z Was jest z Wrocławia? My się chyba tam przeniesiemy i nie wiem nic.
    Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale chyba Chloet?

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    i jeszcze udało mi się kupić w Lidlu w innym mieście spodenki z bawełny organicznej. Chyba im zostały i wystawili trochę po czasie. Patrzcie jakie słodkie :) to nasz pierwszy i jak na razie jedyny zakup. A ile radości :)

00df19be127c189dmed.jpg
    mam takie same :) tesciowa nam kupila :P

nataliad lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Dobry lekarz? Zastanawialam sie nad porodem tam i czy nie lepiej zaczac tam wczesniej chodzić
    Dokładnie tak samo myślałam, też mam w planach ten szpital. To ze mną jeszcze możecie się spotkać na porodówce, bo jestem pomiędzy Wami :D. My będziemy tam chodzić do szkoły rodzenia od stycznia. Muszę do nich zadzwonić i zapytać od kiedy zapisy na ten okres przyjmują.

• severi Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo też planowała m ich szkołe po świętach na styczeń :D

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale Wy macie zgrabne i jedrne cialka, az zazdroszcze ;) ja niestety mam rozstepy i skorke pomaranczowa(tak sie niestety zlozylo z pewnych przyczyn), wiec nie bede wstawiac swojego zdjecia co by Was nie straszyc ;) hehe ale milo popatrzec na rosnace brzuszki :)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Severi to w takim razie będziemy się widzieć :).
    Też bym wolała wcześniej poznać się z jakimiś lekarzami, którzy tam pracują, żeby tak nie trafić na całkowicie obcych ludzi.

Miałam dziś wspaniałe plany na aktywny dzień pojechać do sklepu po ciuszki dla siebie, do rodziców, na myjnie... niestety mnie zmogło i już nie mam siły, więc musiałam wrócić i udało mi się tylko po wielkiej walce zatankować samochód, bo nigdzie nie mogłam się na dobrą stacje dostać :/.

Do tego głodna jestem pieruńsko i prócz twisterów z KFC nic mi nie wchodzi. Przecież nie mogę jeść tego codziennie crybaby.gif

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    Dziewczyny ale Wy macie zgrabne i jedrne cialka, az zazdroszcze ;) ja niestety mam rozstepy i skorke pomaranczowa(tak sie niestety zlozylo z pewnych przyczyn), wiec nie bede wstawiac swojego zdjecia co by Was nie straszyc ;) hehe ale milo popatrzec na rosnace brzuszki :)

Dlatego ja swój wrzuciłam w ciuchach :P i nogi obcięłam :P

Co do przeczuć, w 1 ciąży przeczuwałam chłopca, w drugiej dziewczynkę, zgadzało się. Teraz też przeczuwam babkę, ale zobaczymy co wyjdzie na połówkowych

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Dokładnie tak samo myślałam, też mam w planach ten szpital. To ze mną jeszcze możecie się spotkać na porodówce, bo jestem pomiędzy Wami :D. My będziemy tam chodzić do szkoły rodzenia od stycznia. Muszę do nich zadzwonić i zapytać od kiedy zapisy na ten okres przyjmują.

też planuję tam chodzić, tylko jeszcze nie myslalam od kiedy :) co prawda nam generalnie trochę daleko ale wolę się trzymać jednego szpitala :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś nawet zrobiłam sobie zdjęcie ale popatrzyłam na nie po kilku godzinach i skasowałam, publicznie tego nie pokażę, co macie jeszcze wymiotów dostać :P

• anuschka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    mam takie same :) tesciowa nam kupila :P

Ja ja też na nie poluję! :D byłam dziś w 2 lidlach i w jednym nie było wgl a w drugim kupiłam sweterki pokaże Wam potem :D Po zajęciach idę do trzeciego Lidla :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    też planuję tam chodzić, tylko jeszcze nie myslalam od kiedy :) co prawda nam generalnie trochę daleko ale wolę się trzymać jednego szpitala :)
    A ja korzystam z każdego szpitala :P w jednym mam lekarkę i badania, w drugim byłam na patologii a w trzecim rodziłam :P bo każdy jest lepszy w czym innym ;]

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Ja ja też na nie poluję! :D byłam dziś w 2 lidlach i w jednym nie było wgl a w drugim kupiłam sweterki pokaże Wam potem :D Po zajęciach idę do trzeciego Lidla :D
    sweterki i bodziaki tez mam :D

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz tez po prenatalnych i wielkie UFFFF!!! :)

Dzidzia ma 7 cm i wszystko w normie NT 1,2 wiec cudownie
    ale badanie mialam na nfz i zadnego! zdjecia nie dostałam ale co popatrzyłam to moje.
    lekarz tylko powiedzial ze raczej chlopak ale do konca nie wiadomo bo to bardzo wczesnie :)
    ale jestem szczesliwa a o chlopcu po cichu marzyłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 13:27

czirisz, MatyldaG, kr0pka, Magdzia88, Angie 232, Klarcia, milagro, Fipsik, Czarnuszka, Marynia991, anuschka, Aarizona, taka_ja, misia_, fantasmagoriia, Mimi86, Anita12, Ewa, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

oar843r8zdpkzcfz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:

Proponują zaczynać pierwsze zajecia w okresie 28-30 tyg. Kr0pka, ale mieszkasz w Wawie czy w okolicach, że masz kawałek do szpitala?

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Proponują zaczynać pierwsze zajecia w okresie 28-30 tyg. Kr0pka, ale mieszkasz w Wawie czy w okolicach, że masz kawałek do szpitala?

w Ząbkach niestety :) prawie Warszawa ale prawie robi wielką różnicę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    w Ząbkach niestety :) prawie Warszawa ale prawie robi wielką różnicę ;)
    A chyba, że pracujesz w Wawie i tam podatkujesz się, no wtedy szkoła jest za darmo.

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:

Wiecie co, ja mam podobnie, też mieszkam w Wawie i zastanawiam się, kiedy zainteresować się tematem szpitala. Póki co chodzę prywatnie do lekarza, który jest położnikiem... do tej pory nie spytałam gdzie praktykuje..
    Jak będziecie coś wiedziały o dobrym lekarzu w tym szpitalu dajcie znać, może już czas się w to zagłębić i o tej szkole rodzenia też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 13:42

Szczęśliwa mama Zuzi <3
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ