X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję chodzić na basen ze względu na to, że mogę złapać infekcje. Może jak bobas będzie mały to uda się wyskoczyć:-)

U mnie teraz były 2 badania usg, różnica 4 dni. Bo na prenatalne poszłam prywatnie i później miałam wizytę u mojego lekarza.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jak to dobrze słyszeć , że nie tylko ja jestem taka "dziwna", że zakupów nie lubię :D

Englein, Angie 232 lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Englein- mam to samo.. nie mam odwagi szukać czegokolwiek dla dziecka, nie myślę o żadnych rzeczach, typu wózek, wyprawki, ubranka i inne cudeńka.. ciągle mam obawę, że przecież w każdej chwili może się coś wydarzyć...
    Stwierdziłam więc, że jak wszystko będzie dobrze, to w grudniu lub zaraz po świętach zacznę organizować wszystko :-)
    Póki co przymierzam się do zakupu ciążowych spodni z H&M które wcześniej polecałyście :)
    Ja też mam taki strach i nic nie kupuję, nawet nie planuję, nie myślę o tym i za bardzo nie uczestniczę w rozmowach na ten temat. W poprzediej ciąży też dopiero pod koniec się zainteresowałam zakupami. Ale z drugiej strony warto kupić cokolwiek dla maluszka i jeszcze położyć na widoku aby dać świadectwo temu, że się wierzy, że przyjdzie na świat i że się na to czeka :) w poprzedniej ciąży miałam taki symbol. Maleńkie skarpeteczki, w opakowaniu i w formie bucików. Postawiłam właśnie na widoku żeby codziennie je widzieć. A wogóle to kupiłam je jak bardzo, bardzo długo nie mogłam zajść w ciążę, właśnie po to by uwierzyć, że kiedyś moje dziecko je założy. I tak się stało. Jagódka je nosiła już w szpitalu po urodzeniu :)
    Aj, rozpisałam się.

fantasmagoriia, kr0pka, Angie 232 lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupy lubie nowa rzecz zawsze fajnie, ale nienawidzę tłumów i kolejek :D wiec chodze tylko tam gdzie jest mały ruch i tylko w odpowiednich godzinach :)

czirisz lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Troche jakbym siebie widziala.
    Tylko Ty chyba wyzsza jestes, ja 46 przy 164 cm.
    Jak mnie najdzie to strzele sobie fotke, na razie zadnej nie robilam.

PS. WAS NADROBIC TO MASAKRA :) adoczyguje tylko wczorajsze i dzisiejsze posty...ufff
    GRATULUJE udanych wizyt i zgrabnych dupeczek...no, i brzuszkow tez :)

Dobrze wiedziec ze nie jestem sama z rozmiarem bo juz tak myslalam po zdjęciach:) ja 175 cm

hchy43r8kkymthav.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Haha jak to dobrze słyszeć , że nie tylko ja jestem taka "dziwna", że zakupów nie lubię :D

Dołączam :)

Ja lubię do sklepu wejść, zmierzyć, kupić i wyjść. Nie potrafię jak co niektórzy spędzić cały dzień w galerii. Mój mąż kocha mnie między innymi właśnie za to :)

Co do basenu to ja teraz zaczynam chodzić raz na tydzień. Basen bardzo dobrze wpływa na kręgosłup więc dla nas to super sprawa. Ja z infekcjami nigdy nie miałam problemu, może 2 razy w życiu więc podatna nie jestem. Ale tym dziewczynom, które mają skłonność do infekcji się nie dziwię, że się boją chodzić.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja juz tez po wizycie, wszystko jest ok, dzidziuś mi 9 cm od głowy do pupy i podczas badania klaskał rączkami a potem się za kolanka trzymal - super widok :) noooo i na 100 % chłopczyk, pindolka ma takiego ze nie idzie pomylić z pępowiną, ja bylam tak nastawiona na dziewczynkę że jeszcze dochodzę do siebie po tej informacji hehe.
    No więc będzie Szymon :) połówkowe mam 17 października :)

Englein ja ostatnio mialam badanie usg a na drugi dzien prenatalne i wszystko ok ;)

Czarnuszka, kr0pka, Fipsik, Marynia991, severi, anuschka, taka_ja, MatyldaG, Klarcia, Angie 232, czirisz, milagro, chloet, m@rtynka, Tosia 1981, jenny88, Paolina91, julllla, misia_, Englein, Marrtusia, nataliad lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 - super wiadomość. W ogóle dziś na naszych marcówkach taki fajny dzień, dobre informacje, piękne zdjęcia:)

To chyba wpływ tego 2 trymestru :)

Anita12, Mimi86, befra, taka_ja, Paolina91, Englein, jenny88 lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie też lubię kupować nowe rzeczy ale no właśnie - nienawidzę tłumów! A juź przed świętami to w ogóle koszmar.. mam alergie na te rozlazłe krowy (i nie tylko) łaźące źółwim tępem, nie patrzące pod nogi, wpadające na ludzi.. grrr..
    Nie znoszę jak muszę sobie coś kupic, iśc po coś konkretnego bo wtedy to zawsze porażka :)
    Nawet lubię pochodzić ale jak nie ma tłumów i raczej tylko po sklepach typu tk maxx, body shop ;D

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas już świąteczne słodycze w sklepach <3

Paolina91, nataliad lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    A u nas już świąteczne słodycze w sklepach <3

Zawsze jak się pojawiają znicze to i od razu słodkości :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi gratuluję Szymonka <3

Mimi86 lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Zawsze jak się pojawiają znicze to i od razu słodkości :)

Co ty, zniczy u nas w sklepach nie zobaczysz... Tutaj chyba za bardzo święta zmarłych nie obchodzą

Aniołek 03.2016 <3
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!! Ale piękne brzuszki!!;) na pewno piękne dzieci w nich rosną <3 ja jutro mam wizytę, mam nadzieje ze wszystko będzie ok bo juz zaczynam się trochę stresować, jestem też ciekawa co u dzidziusia słychac i czy będzie juz widać płeć i czy moje przeczucie się potwierdzi :) ktoś jutro wizytuje?

m@rtynka, kr0pka lubią tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Hej!! Ale piękne brzuszki!!;) na pewno piękne dzieci w nich rosną <3 ja jutro mam wizytę, mam nadzieje ze wszystko będzie ok bo juz zaczynam się trochę stresować, jestem też ciekawa co u dzidziusia słychac i czy będzie juz widać płeć i czy moje przeczucie się potwierdzi :) ktoś jutro wizytuje?
    Ja mam prenatalne.

Magdzia88, Aarizona, kr0pka lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na pewno warto kupić coś wcześniej i pewnie tak się stanie, tylko to dla mnie jeszcze to nie ten moment. Może faktycznie te badanie połówkowe będzie takim impulsem do zmiany nastawienia i zacznę wertować strony?

Maggdax, Anita- spokojnie, już jutro wszystkiego się dowiecie i zobaczycie bobasa a może nawet usłyszycie pierwsze spostrzeżenia co do płci! powodzenia :)

Anita12 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • coffee Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantasmagoriia wrote:
    no to jest nas kilka z nadmiarem kg. Ja zaczęłam ciąże z 68.5 przy 160 wzrostu, teraz jest 71.. jak nie jestem obżarta i odpowiednio się ubiorę to nawet widać, że ten brzuchol może mieć coś wspólnego z ciążą, ale tak poza ty to grubas..
    w ogóle to teściowa mnie zirytowała. Już pisałam kiedyś, że mieszkamy z teściami,i że oni sa bardzo ok, lubimy się i nie wchodzimy sobie w drogę. Ale w ten weeken przyjechali moi rodzice, taki spontan,500km, mama ma dłuższą przerwę między chemiami, postanowili skorzystać póki w miarę się czuje. I zapowiedziałam, że MY robimy obiad i żeby teściowa niczego nie szykowała. Oczywiście w sobotę upiekła 2kg mięsa ("bo miałam zamrożone") a w niedzielę nagotowała rosołu i tak łaziła i proponowała, że po wypiciu kawy i zjedzeniu ciasta rodzice poszli zjeść ten rosół bo było głupio odmawiać.. Miałam wrażenie, że nie wierzy, że jestem w stanie przygotować obiad na więcej niz 2 osoby..A może to moje ciążowe jakieś nadwrażliwości..
    W międzyczasie rzuciłam, tak na luzie, że skoro bratowa rodzi w lutym a ja w marcu, jesteśmy w tym samym mieście, to możemy razem zrobić chrzciny. Pomysł luźny bo nie wiadomo jak mobilna będzie moja mama, i w ogóle nie wiadomo co będzie za pół roku.. a teściowa zrobiła minę, że to wcześnie, ze zapeszam, ona jest przesądna i nie można tak wcześnie myśleć. Normalnie mam ochotę jej na złość kupić jakieś ciuszki dla dzidziusia. Za to dziś do pracy dostałam dwudaniowy obiad. I jak się na nią złościć? ;)
    ps. w najbliższym miesiącu poprosze bratową męża i moją siostrę o wciągnięcie rzeczy, które mogą nam oddać, zacznę robić powoli inwentaryzację ;)

Wiesz, nie widzialam sytuacji ;) ale wydaje mi sie, ze po prostu chciala dobrze ugoscic, zeby Twoi rodzice czuli sie jak goscie mili widziani rowniez przez nia :)

fantasmagoriia lubi tę wiadomość

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jutro prenatalne. Doczekac sie juz nie moge.

Anita12, m@rtynka, kr0pka, taka_ja, czirisz lubią tę wiadomość

860i2n0aa0kupyp7.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszcie dziewczyny jutro co tam na prenatalnych i fotki jak możecie też wrzućcie :-) :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    co do wyprawki czy ciuszkow dzieciecych to na necie mam mniej wiecej wszystko obczajone (oprocz kosmetykow) w poniedzialek do lidla chyba tez sie wybiore po jakies bodziaki, bo dosc dobra cena. Troche widze co sie wkolo dzieje z tymi ciazami blizniaczymi, dwa dni temu dziewczyna z listopadowek urodzilo w 30 tygodniu... modle sie zeby donosic jak najdluzej ale wiem tez ze nie moge zostawic wszystkiego na koniec
    Nad nami to chyba ktoś czuwał, bo jak tylko dowiedziałam się że muszę iść do szpitala na podanie sterydów dla dziewczynek to wszystko (oprócz wózka) było naszykowane w domu. Dzień przed to nawet łóżeczka przygotowałam... Dlatego najlepiej postawić sobie jakieś granice np. odliczamy do 24 tc, potem do 28 tc itd bo niestety z bliźniakami nigdy nie wiadomo...

MatyldaG, Englein lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ