X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Mimi to chyba tak co drugi dzien sie bedziemy wymieniac :P ja dzis korzystam a jutro Ty ;P
    Na takie samopoczucie polecam łożko :)
    Ja na dziś znalazlam złoty środek do jedzenia barszcz czerwony zjadlam już 3 talerze takiego czystego wchodzi az miło :)

Mimi86, chloet lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• anuschka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Czyli razem odliczamy do piątku :)
    Oby tak było jak piszesz :)

To już 3 jesteśmy, które mają wizytę w piątek :D ten tydzień będzie bardzo dłuugi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 12:59

MatyldaG lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero 1 sierpnia... prawie 9tc...

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie czuję zmęczenia, czuję się wręcz rewelacyjnie. Jedyne, co się zmieniło, to to, że śpię jakąś godzinę- dwie dłużej, ale potem jestem pełna energii. Nie mam też w sumie żadnych objawów ciąży, tylko lekkie kłucie w dole brzucha, jak tu pisały niektóre dziewczyny. Poza tym, ciąża chyba zadziałała na mnie zbawiennie, bo przeszły mi zupełnie moje migreny, które miewałam średnio raz w tygodniu. Koleżanka mówiła mi, że w ciąży pozbyła się wszelkich alergii- mam cichą nadzieję, że u mnie też tak się stanie, bo jestem alergikiem od jakichś 2-3 lat i strasznie mi się to daje we znaki.

Jodu nie przyjmuję, zresztą żadnych innych specyfików też nie. Tylko stary, dobry folik.

Poza tym, staram się pić dużo wody i zdrowo się odżywiać- dziś na obiadek mam na przykład bigos z cukini. Testuję na sobie wszelkiego rodzaju potrawy, bo w sumie od samego początku ciąży jeszcze ani razu nie miałam nudności ani też od żadnej potrawy mnie nie odrzuciło. Zobaczymy, czy dobra passa będzie trwała.

Trzymam kciuki za wszytskie Wasze wizyty w nadchodzącym tygodniu ;-)

rrb7y10.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    hehe Mimi to chyba tak co drugi dzien sie bedziemy wymieniac :P ja dzis korzystam a jutro Ty ;P
    Na takie samopoczucie polecam łożko :)
    Ja na dziś znalazlam złoty środek do jedzenia barszcz czerwony zjadlam już 3 talerze takiego czystego wchodzi az miło :)
    Oj z chęcią bym nie wychodziła z
    Łóżka ale dziś mamy rodzinny obiadek na działce wiec muszę iść jakoś sie przemęcze ze 2 godzinki

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• maggdax Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brittii mam nadzieje ze będziesz mogła nam się jutro pochwalić serduszkiem ;))

Brtiii86 lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • coffee Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam zazdroszcze :) ja mam wizyte dopiero za 3 tygodnie :(

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    ale Wam zazdroszcze :) ja mam wizyte dopiero za 3 tygodnie :(
    Za to 7+3 to jyz na bank będzie serducho :)
    a ja mam trochę za wcześnie i może nie być serca ale następnego dnia zaczynam urlop i nie będzie mnie prawie miesiąc w wawie :/

• Englein Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem kiedy, bede w Polsce 13-29 lipca i zastanawiam sie na kiedy sie umowic na usg,zeby bylo ok. U mnie pierwsze usg dopiero 12 tc

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po in vitro zazwyczaj duzo wczesniej maja kontrole i czesciej, jes duze ryzyko pozamacicznej, ja juz tydzien od pozytywnego testu musialam jechac na usg - wedlug zalecen kliniki. W naturalnej ciazy mysle ze pierwsza wizyta moze byc duzo pozniej

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    A ja nie wiem kiedy, bede w Polsce 13-29 lipca i zastanawiam sie na kiedy sie umowic na usg,zeby bylo ok. U mnie pierwsze usg dopiero 12 tc
    Najlepiej po 6+4. Tak przynajmniej pokazuje belly i 6+coś zazwyczaj jest serducho. A długie masz cykle? I w którym dc owulacje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeśli kogoś nie ma na liście to proszę na mnie nakrzyczec ;)

kark lubi tę wiadomość

• czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby krzycze na Ciebie;) hehe moj termin z belly to 6.03. Czekam tupiac nogami na czwartkowa wizyte dlatego sie za duzo jeszcze nie udzielam :P ja zero objawow tak jak w 1 ciazy jedynie troche senna jestem i przed @ lewy jajnik dawalczadu:P

kark lubi tę wiadomość

• Englein Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Najlepiej po 6+4. Tak przynajmniej pokazuje belly i 6+coś zazwyczaj jest serducho. A długie masz cykle? I w którym dc owulacje?

28-30 i owu ok 17-18 dc

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) trochę mnie nie było, dopiero nadrobiłam zaległości :)
    Dziewczęta, mam pytanie. Jaką datę przyjęłyście w kalendarzu za rozpoczęcie ciąży? Czy ta, która jest datą owulacji jest bardziej wiarygodna od ostatniej miesiączki? Czy nie a to większego znaczenia? A lekarz i tak sobie sam wyznaczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 17:20

• misia_ Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa201 wrote:
    Abby krzycze na Ciebie;) hehe moj termin z belly to 6.03. Czekam tupiac nogami na czwartkowa wizyte dlatego sie za duzo jeszcze nie udzielam :P ja zero objawow tak jak w 1 ciazy jedynie troche senna jestem i przed @ lewy jajnik dawalczadu:P
    Też mam w czwartek wizytke :D a we wtorek lecę na 3 bete, mam nadzieję że będzie ok

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    28-30 i owu ok 17-18 dc
    To 5 dni później niż ja. I średnio 3 -4 dni później niż pokazują kalendarze. A wytrzymasz do 7+0? Jak wytrzymasz to na bank będzie serducho :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 19:33

Englein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa201 wrote:
    Ej :D przecież jesteś na liście :D proszę nie krzyczeć na ciężarna bez powodu :D

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamable wrote:
    Hejka:) trochę mnie nie było, dopiero nadrobiłam zaległości :)
    Dziewczęta, mam pytanie. Jaką datę przyjęłyście w kalendarzu za rozpoczęcie ciąży? Czy ta, która jest datą owulacji jest bardziej wiarygodna od ostatniej miesiączki? Czy nie a to większego znaczenia? A lekarz i tak sobie sam wyznaczy?
    Ja datę om. Lekarze tez liczą zgodnie z tą datą. Mój miał w nosie wszelkie wyliczenia z usg i miał rację :) gdybym wzięła datę owu to bym miała termin na 5 marca nie 7 ;)

kark lubi tę wiadomość

• Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby, gdybym przyjęła datę z owulacji to miałabym 7 marca a nie 5 :P
    Jutro wizyta u gina. Owulację miałam wg of 13dc, ale mogła być 12. Przynajmniej tak czułam :) Mam więc nadzieję na serduszko, ale jeśli nie będzie go słychać to wrócę za 1.5 tygodnia. Zabieram męża ze sobą na wizyty, więc ustawiam je pod jego pracę :) Na szczęście nie stawia oporu, chociaż jest zmieszany rodzajem usg :P

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ