X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pierwszy raz poczułam coś w rodzaju mdłości :P Akurat gościliśmy się, kiedy oblał mnie zimny pot, zaczęło mi bulgotać w jelitach i było mi strasznie niedobrze. Przy tym wszystkim musiałam zachować kamienną twarz i iść czym prędzej do łazienki. Jednak oczywiście nic nie było. Z mężem pełna konspiracja, żeby nikt nie zauważył co się dzieje. Już miałam w ostatnich tygodniach kilka pytań o dziecko. I tak jak wcześniej nie miałam problemu żeby ściemniać, że na razie nie planujemy - tak teraz mam wrażenie, że przestaje mi to wychodzić i wszyscy wiedzą, że łże :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 20:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamable wrote:
    Abby, gdybym przyjęła datę z owulacji to miałabym 7 marca a nie 5 :P
    Jutro wizyta u gina. Owulację miałam wg of 13dc, ale mogła być 12. Przynajmniej tak czułam :) Mam więc nadzieję na serduszko, ale jeśli nie będzie go słychać to wrócę za 1.5 tygodnia. Zabieram męża ze sobą na wizyty, więc ustawiam je pod jego pracę :) Na szczęście nie stawia oporu, chociaż jest zmieszany rodzajem usg :P
    Hiehiehie :) dokładnie odwrotnie :)

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś na wkładce po uplawach z lutinusa zobaczylam, że maja ciemniejszy kolor taka kawa z mlekiem i nie wiem czy to jakies plamienie? w srodku raczej sucho i czysto tylko te lutinus tak zabarwiony :/ biore tez zel crinone w ulotce pisze ze moga wystepowac po nim takie plamienia :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio dużo soliłam. Ogólnie mam całe życie porblemy z prawą nerką, bo ma wadę wrodzoną. A mnie dziś od rana boli jajnik prawy/nerka... Kurde, nie mogę zlokalizować dokładnie, bo niby boli nisko, ale kiedyś poszłam do lekarza, że bolą mnie jajniki, a na usg wyszło, że mi kamień schodzi :/
    Boję się, że to jajnik, a wizyta dopiero za tydzień, dzwoniłam do gin, powiedziała, że może mnie przyjąć najwcześniej we środę, a my wtorek wieczór jedziemy nad morze :( Brałam no-spę, paracetamol i nie pomagają. To nie jest ból takie, ze raz za czas zakłuje, tylko cały czas boli.
    Myślicie, że przy przyroście po 48h z 52 na 132 jest szansa na ciążę pozamaciczną :(? Czy jest szansa, że może kamień mi schodzi :(?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 21:37

• chloet Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamable wrote:
    Z mężem pełna konspiracja, żeby nikt nie zauważył co się dzieje. Już miałam w ostatnich tygodniach kilka pytań o dziecko. I tak jak wcześniej nie miałam problemu żeby ściemniać, że na razie nie planujemy - tak teraz mam wrażenie, że przestaje mi to wychodzić i wszyscy wiedzą, że łże :P

a my dzisiaj przypadkiem wygadaliśmy się rodzicom, chociaż planowaliśmy zatrzymać wieści dla siebie do połowy sierpnia, ale jakoś tak wyszło i w sumie lżej mi na sercu :)

zresztą uznałam, że głupie jest gadanie typu "żeby nie zapeszyć" i wstrzymywanie się z informowaniem innych do końca I trymestru, co ma się stać, to i tak się stanie, a i ostatecznie w przypadku najgorszego, to chyba żaden wstyd, kiedy rodzice będą o wszystkim wiedzieć.

coffee lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nie. I myślę że wcześniej byś miała jakieś jazdy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ale gdyby nie dawało Ci żyć to jedz na IP może :/ będziesz miała pewność przed urlopem.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark też tak mysle mozesz jechac na IP powiedziec ze Cie np boli brzuch a masz pozytywny test i musza Cie przebadac, żeby wykluczyć pozamaciczną, chociaz mysle ze to formalnosc dla Twojego spokoju :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet, my bardzo chcemy już powiedzieć rodzicom :) Czekamy tak naprawdę, żeby potwierdzić ciążę u lekarza. Nie chciałabym po prostu wygadać się znajomym wcześniej, niż rodzicom :) Forum jest wyjątkiem :P

chloet lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie wzdęcia, że mam brzuch jak z Jagódką w 6 miesiącu :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    a my dzisiaj przypadkiem wygadaliśmy się rodzicom, chociaż planowaliśmy zatrzymać wieści dla siebie do połowy sierpnia, ale jakoś tak wyszło i w sumie lżej mi na sercu :)

zresztą uznałam, że głupie jest gadanie typu "żeby nie zapeszyć" i wstrzymywanie się z informowaniem innych do końca I trymestru, co ma się stać, to i tak się stanie, a i ostatecznie w przypadku najgorszego, to chyba żaden wstyd, kiedy rodzice będą o wszystkim wiedzieć.

My nie chcemy mówić rodzicom tylko dlatego, że wiemy jak bardzo przeżyli poprzednią stratę. Nie chcę żeby znowu się tyle zamartwiali.

chloet lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    ja dziś na wkładce po uplawach z lutinusa zobaczylam, że maja ciemniejszy kolor taka kawa z mlekiem i nie wiem czy to jakies plamienie? w srodku raczej sucho i czysto tylko te lutinus tak zabarwiony :/ biore tez zel crinone w ulotce pisze ze moga wystepowac po nim takie plamienia :/
    nie przejmuj się, to na pewno po tym żelu skoro nawet na ulotce pisze :)

a ja dziś mam doła :( bo żadnych objawów nie miałam.. wczoraj siadłam chwile z nogami podkulonymi i od razu brzuch bolał, a dziś siedze tak już z 2 godzine bo pisze prace i nic, nawet nie dźgnie i tak przez cały dzień zero objawów ;/ nie wiem czy to normalne .. chyba fisia dostane

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/335036633adb.jpg

Bardzo, bardzo nieśmiało się witam...
    Ale jeszcze bez gratulacji żadnych! ;)

11 dpo, 2 cs

kark, Corcula, Marrtusia, MatyldaG, Fipsik, jenny88 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cherry bloosom kojarzę Cię z ovu;) skoro nie pozwalasz to jeszcze nie gratuluję, leciesz na betę? :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Cherry bloosom kojarzę Cię z ovu;) skoro nie pozwalasz to jeszcze nie gratuluję, leciesz na betę? :)

Hej :*
    Ja z tych,które unikają klucia mimo,że już urodziłam jedno dziecko ;)
    Poczekam jeszcze

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/335036633adb.jpg

Bardzo, bardzo nieśmiało się witam...
    Ale jeszcze bez gratulacji żadnych! ;)

11 dpo, 2 cs

Witamy! <3 <3

Cherry_Blossom, Marrtusia lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry ja 3 tyg temu też zaczynalam od takiego bladziocha;)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Hej :*
    Ja z tych,które unikają klucia mimo,że już urodziłam jedno dziecko ;)
    Poczekam jeszcze
    Witaj :)

Ja właśnie jadę na badania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja całą noc umierałam. Dziś już powoli zmniejsza się intensywność bólu, więc to chyba nerka, bo nie krwawiłam :)

Cherry, na kiedy termin :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak :/ biedna :/

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ