X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pierwszy raz poczułam coś w rodzaju mdłości :P Akurat gościliśmy się, kiedy oblał mnie zimny pot, zaczęło mi bulgotać w jelitach i było mi strasznie niedobrze. Przy tym wszystkim musiałam zachować kamienną twarz i iść czym prędzej do łazienki. Jednak oczywiście nic nie było. Z mężem pełna konspiracja, żeby nikt nie zauważył co się dzieje. Już miałam w ostatnich tygodniach kilka pytań o dziecko. I tak jak wcześniej nie miałam problemu żeby ściemniać, że na razie nie planujemy - tak teraz mam wrażenie, że przestaje mi to wychodzić i wszyscy wiedzą, że łże :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 20:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamable wrote:
    Abby, gdybym przyjęła datę z owulacji to miałabym 7 marca a nie 5 :P
    Jutro wizyta u gina. Owulację miałam wg of 13dc, ale mogła być 12. Przynajmniej tak czułam :) Mam więc nadzieję na serduszko, ale jeśli nie będzie go słychać to wrócę za 1.5 tygodnia. Zabieram męża ze sobą na wizyty, więc ustawiam je pod jego pracę :) Na szczęście nie stawia oporu, chociaż jest zmieszany rodzajem usg :P
    Hiehiehie :) dokładnie odwrotnie :)

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś na wkładce po uplawach z lutinusa zobaczylam, że maja ciemniejszy kolor taka kawa z mlekiem i nie wiem czy to jakies plamienie? w srodku raczej sucho i czysto tylko te lutinus tak zabarwiony :/ biore tez zel crinone w ulotce pisze ze moga wystepowac po nim takie plamienia :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio dużo soliłam. Ogólnie mam całe życie porblemy z prawą nerką, bo ma wadę wrodzoną. A mnie dziś od rana boli jajnik prawy/nerka... Kurde, nie mogę zlokalizować dokładnie, bo niby boli nisko, ale kiedyś poszłam do lekarza, że bolą mnie jajniki, a na usg wyszło, że mi kamień schodzi :/
    Boję się, że to jajnik, a wizyta dopiero za tydzień, dzwoniłam do gin, powiedziała, że może mnie przyjąć najwcześniej we środę, a my wtorek wieczór jedziemy nad morze :( Brałam no-spę, paracetamol i nie pomagają. To nie jest ból takie, ze raz za czas zakłuje, tylko cały czas boli.
    Myślicie, że przy przyroście po 48h z 52 na 132 jest szansa na ciążę pozamaciczną :(? Czy jest szansa, że może kamień mi schodzi :(?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 21:37

• chloet Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamable wrote:
    Z mężem pełna konspiracja, żeby nikt nie zauważył co się dzieje. Już miałam w ostatnich tygodniach kilka pytań o dziecko. I tak jak wcześniej nie miałam problemu żeby ściemniać, że na razie nie planujemy - tak teraz mam wrażenie, że przestaje mi to wychodzić i wszyscy wiedzą, że łże :P

a my dzisiaj przypadkiem wygadaliśmy się rodzicom, chociaż planowaliśmy zatrzymać wieści dla siebie do połowy sierpnia, ale jakoś tak wyszło i w sumie lżej mi na sercu :)

zresztą uznałam, że głupie jest gadanie typu "żeby nie zapeszyć" i wstrzymywanie się z informowaniem innych do końca I trymestru, co ma się stać, to i tak się stanie, a i ostatecznie w przypadku najgorszego, to chyba żaden wstyd, kiedy rodzice będą o wszystkim wiedzieć.

coffee lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nie. I myślę że wcześniej byś miała jakieś jazdy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ale gdyby nie dawało Ci żyć to jedz na IP może :/ będziesz miała pewność przed urlopem.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark też tak mysle mozesz jechac na IP powiedziec ze Cie np boli brzuch a masz pozytywny test i musza Cie przebadac, żeby wykluczyć pozamaciczną, chociaz mysle ze to formalnosc dla Twojego spokoju :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet, my bardzo chcemy już powiedzieć rodzicom :) Czekamy tak naprawdę, żeby potwierdzić ciążę u lekarza. Nie chciałabym po prostu wygadać się znajomym wcześniej, niż rodzicom :) Forum jest wyjątkiem :P

chloet lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie wzdęcia, że mam brzuch jak z Jagódką w 6 miesiącu :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    a my dzisiaj przypadkiem wygadaliśmy się rodzicom, chociaż planowaliśmy zatrzymać wieści dla siebie do połowy sierpnia, ale jakoś tak wyszło i w sumie lżej mi na sercu :)

zresztą uznałam, że głupie jest gadanie typu "żeby nie zapeszyć" i wstrzymywanie się z informowaniem innych do końca I trymestru, co ma się stać, to i tak się stanie, a i ostatecznie w przypadku najgorszego, to chyba żaden wstyd, kiedy rodzice będą o wszystkim wiedzieć.

My nie chcemy mówić rodzicom tylko dlatego, że wiemy jak bardzo przeżyli poprzednią stratę. Nie chcę żeby znowu się tyle zamartwiali.

chloet lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    ja dziś na wkładce po uplawach z lutinusa zobaczylam, że maja ciemniejszy kolor taka kawa z mlekiem i nie wiem czy to jakies plamienie? w srodku raczej sucho i czysto tylko te lutinus tak zabarwiony :/ biore tez zel crinone w ulotce pisze ze moga wystepowac po nim takie plamienia :/
    nie przejmuj się, to na pewno po tym żelu skoro nawet na ulotce pisze :)

a ja dziś mam doła :( bo żadnych objawów nie miałam.. wczoraj siadłam chwile z nogami podkulonymi i od razu brzuch bolał, a dziś siedze tak już z 2 godzine bo pisze prace i nic, nawet nie dźgnie i tak przez cały dzień zero objawów ;/ nie wiem czy to normalne .. chyba fisia dostane

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/335036633adb.jpg

Bardzo, bardzo nieśmiało się witam...
    Ale jeszcze bez gratulacji żadnych! ;)

11 dpo, 2 cs

kark, Corcula, Marrtusia, MatyldaG, Fipsik, jenny88 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cherry bloosom kojarzę Cię z ovu;) skoro nie pozwalasz to jeszcze nie gratuluję, leciesz na betę? :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Cherry bloosom kojarzę Cię z ovu;) skoro nie pozwalasz to jeszcze nie gratuluję, leciesz na betę? :)

Hej :*
    Ja z tych,które unikają klucia mimo,że już urodziłam jedno dziecko ;)
    Poczekam jeszcze

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/335036633adb.jpg

Bardzo, bardzo nieśmiało się witam...
    Ale jeszcze bez gratulacji żadnych! ;)

11 dpo, 2 cs

Witamy! <3 <3

Cherry_Blossom, Marrtusia lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry ja 3 tyg temu też zaczynalam od takiego bladziocha;)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Hej :*
    Ja z tych,które unikają klucia mimo,że już urodziłam jedno dziecko ;)
    Poczekam jeszcze
    Witaj :)

Ja właśnie jadę na badania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja całą noc umierałam. Dziś już powoli zmniejsza się intensywność bólu, więc to chyba nerka, bo nie krwawiłam :)

Cherry, na kiedy termin :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak :/ biedna :/

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ