Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    No to tak jak ja :-)

Bo my Anita rowniutenko razem :-D

Anita12 lubi tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ata89 :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Ata :)

Paolina mi się jeszcze nie zdarzyło żeby coś do mnie nie dotarlo :)

Wrocilam ze spaceru, małź jeszcze lezal w wyrku to sie poszlam poprzytulać i jeszcze 2h pospalismy :D

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffee, ja na Twoim miejscu szukałabym dalej, szkoda trochę ryzykowac.. chodziłaś na nfz do tej pory czy byłas prywatnie u jakiegos?

Aa i ktora z Was pisała o tym mopie bo nie pamiętam?
    http://www.arcotech.pl/pl_PL/p/Mop-parowy-12w1-X12-1500W/263 bo chętnie bym się dowiedziała czy sprawdzała go do dywanów, o na tym w sumie najbardziej by mi zaleźalo

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ata,
    fajnie że dołączyłaś :)

Ja jeszcze nie zamówiłam nic z ali, dziś kupiłam sobie spodnie ciążowe i leginsy bo się nie mieszczę ale z allegro, bawełniane. Jeszcze na tą chwilę tylko zmiana bielizny, bo też już niektóre majty zaczynają uciskać..
    Jak dostaniecie jakąś przesyłkę z ciuchami z ali, zwłaszcza dziecięcymi dajcie znać czy warto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 12:15

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w to piękne niedzielne przedpołudnie. :-)

Ja w butach na obcasie chodzę cały czas i to w takich dosyć wysokich (10-11 cm). Ale u mnie to skrzywienie zawodowe, bo od dziecka trenowałam taniec towarzyski więc pół życia na obcasach spędziłam. ;-) Poza tym gdybym nagle zaczęła chodzić w płaskich butach, to wszyscy by się zorientowali, że coś jest nie tak (szczególnie w pracy). Więc dopóki nic mnie nie boli i jest mi wygodnie to będę sobie na obcasach śmigać. ;-)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Witam się w to piękne niedzielne przedpołudnie. :-)

Ja w butach na obcasie chodzę cały czas i to w takich dosyć wysokich (10-11 cm). Ale u mnie to skrzywienie zawodowe, bo od dziecka trenowałam taniec towarzyski więc pół życia na obcasach spędziłam. ;-) Poza tym gdybym nagle zaczęła chodzić w płaskich butach, to wszyscy by się zorientowali, że coś jest nie tak (szczególnie w pracy). Więc dopóki nic mnie nie boli i jest mi wygodnie to będę sobie na obcasach śmigać. ;-)

Klarcia- taniec towarzyski... cudownie!!!
    w ogóle taniec jest niesamowity i gdyby mój P miał większe poczucie rytmu, to pochodziłabym sobie na jakieś lekcje...
    A propos- jaką Ty musisz mieć figurę :)

Klarcia lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • milagro Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kr0pka ja pisałam o tym mopie. Niestety do dywanów go jeszcze nie używałam bo nie mam w domu dywanów ;) ale może wypróbuję na dywaniku lazienkowym chociaż zazwyczaj wrzucam je do pralki.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffee szok, na prawde masakra. I to trzech lekarzy :| jestem zszokowana. Trzymam kciuki, abyś przetrwała, ale jak bedziesz miała możliwość szukaj dalej. A to nie jest tak, że muszą Ci zagwarantować powrót do pracy na to samo stanowisko? Czy to tyczy się tylko umów na czas nieokreślony, a inaczej jest jesli umowa konczy się w trakcie ciąży?

Ata witaj :)
    Na kiedy masz termin dokładnie? Jak samopoczucie miałaś/masz? :)

Też mam problem z obcasami, trampki ponad wszystko :D. Czasami człowiek musi się poświęcić, ale wybieram takie momenty co aby tylko do samochodu i ewentualnie do kina przejsc z parkingu :D

• Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Gwiazdy zaciekawilyscie mnie tym aliexpress nigdy nic tam nie kupowalam a nawet tam nie zagladalam bo jakos ta strona mi sie kojarzyla z placeniem karta w innych walutach itp a tu teraz widze przelewy 24 takze cos poszlo do przodu ;) No i niestety wczoraj przegladalam ta strone pol dnia zamiast sprzatac i mam mega ochote zamowic na probe jakies pierdolki... No i moje pytanie: Zawsze Wam te przesylki bez problemu przychodza? Nie gina gdzies po drodze? Nie zdarzylo sie ze jednak Wam jej nie wyslali albo ze wyslali cos innego niz zamowilyscie?
    Mi sie nie zdążyło nic takiego. Zawsze przychodzi to co zamówiłam i jeszcze nic nie zginęło, ale ja nic drogiego nie zamawiam bo właśnie sie tego boje. Najdroższe to chyba za 15 dolcow jak do tej pory i wszystko ok

hchy43r8kkymthav.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuję Wam za ciepłe powitanie :)
    czirisz wrote:

Na kiedy masz termin dokładnie? Jak samopoczucie miałaś/masz? :)

Termin - 9 marca.
    Na samopoczucie nie mogę narzekać :) W I trymestrze ciągle bym spała i rano mdłości, ale nie jakieś straszne.
    Aktualnie jem jak szalona, ciągle bym coś przegryzała. Może to przez ten dziwny smak w ustach, który usiłuje zamaskować czymś innym...
    Chodzę "spać z kurami", około 21.30 oczy mi się zamykają, a przed 7 rano koniec spania.
    Energia powoli mi wraca, bo nie powiem, rozleniwiłam się baaardzo siedząc od lipca w domu. Muszę znaleźć sobie jakieś twórcze zajęcie :)

Magdzia88, taka_ja, czirisz, Klarcia lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Gwiazdy zaciekawilyscie mnie tym aliexpress nigdy nic tam nie kupowalam a nawet tam nie zagladalam bo jakos ta strona mi sie kojarzyla z placeniem karta w innych walutach itp a tu teraz widze przelewy 24 takze cos poszlo do przodu ;) No i niestety wczoraj przegladalam ta strone pol dnia zamiast sprzatac i mam mega ochote zamowic na probe jakies pierdolki... No i moje pytanie: Zawsze Wam te przesylki bez problemu przychodza? Nie gina gdzies po drodze? Nie zdarzylo sie ze jednak Wam jej nie wyslali albo ze wyslali cos innego niz zamowilyscie?
    Ja bardzo duzo szaleje na ali,maz tez. Jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby przesylka nie przyszla.Jestem zadowolona.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Kr0pka ja pisałam o tym mopie. Niestety do dywanów go jeszcze nie używałam bo nie mam w domu dywanów ;) ale może wypróbuję na dywaniku lazienkowym chociaż zazwyczaj wrzucam je do pralki.

No ja właśnie łazienkowy też do pralki ale mamy też dywanik w salonie, do pralki jednak za duży a już ewidentnie wymaga odświeżenia, szczegołnie, że pies robi swoje leżąc tam ciągle :D namawiam małza na tego mopa, moźe się uda, w koncu jakiś szalenie drogi nie jest

• monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata89 to widze ze zmeczenie dopada Cie tak jak mnie:) tez chodze spac kolo 21-22 i 7-8wstaje juz:) w domku od polowy lipca siedze wiec mozna sie rozleniwic:) ale teraz musimyh ogarnac dokonczenie domu i przeprowadzke wiec trzeba bedzie sie zmobilicowac :) ja dopiero 14 tydzien wiec licze na przypływ energii :)

oar843r8zdpkzcfz.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielny poranek! Mój mąż nie naprawił przed wyjazdem karnisza i spadł mi dzisiaj na głowę :/
    Dzisiaj mam w planach leniuchowanie przrd tv z szydełkiem w dloni. A Wy?

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam, ze jesli przyszla mama wstaje rano koli 6 to pozniej dzidzia tez bedzie nas budzic o tej porze :p prawda to?

Nelus- co to ten bbf ?

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tego mopa parowego, do podłóg idealnie się sprawdzał. Dywany najpierw trzeba odkurzyć porządnie, a mopem można tylko odświeżyć. Bo on nie pierze. Postawi włoski, zbierze resztę sierści w kule włosowe i nic poza tym niestety. Rozwalił mi się po ok. 2 latach.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula02 wrote:
    Nelus- co to ten bbf ?

Nelusia nie jestem ale...
    bbf- BellyBestFriend ;)

Kasiula02 lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik mi właśnie o odświeżenie chodzi, o porządne pozbycie się zapachu.. chyba, że jako posiadaczka psów masz jakiś sposób dobry na to? Bo ja już próbowałam różnych pianek do tapicerek, dywanów itp, sody oczyszczonej.. i wszystko pomaga ale dosłownie na chwilę :/ mąż oczywiście uważa, że przesadzam i że tylko ja czuję że ten dywanik śmierdzi..

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kr0pka na kocie zapachy sprawdza się popiskanie octem.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ