Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octu jeszcze nie próbowałam, dzięki :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    jestem tu nowa ale mam dość nietypowy jak na ten czas (przynajmniej wg mojego lekarza) problem... otóż dopadła mnie rwa kulszowa, maleństwo przesunęło kręgosłup który uciska na nerw ;/ czy któraś z Was miała podobny problem? szukam sposobów radzenia sobie z okropnym bólem bo jak wiadomo niczego co "zwykle" pomaga teraz nie wolno...

Z góry dziękuję za odzew ^^

PS. zaczynam właśnie 15 tydzień :)

severi lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Hej dziewczyny,
    jestem tu nowa ale mam dość nietypowy jak na ten czas (przynajmniej wg mojego lekarza) problem... otóż dopadła mnie rwa kulszowa, maleństwo przesunęło kręgosłup który uciska na nerw ;/ czy któraś z Was miała podobny problem? szukam sposobów radzenia sobie z okropnym bólem bo jak wiadomo niczego co "zwykle" pomaga teraz nie wolno...

Ja mam podobny problem. Nasilił się właśnie po pierwszej ciąży. W tej, od czasu do czasu mi dokucza ale nie mam żadnego sposobu poza oszczędzaniem się. Po kilku dniach mija samo :/ boje się nawet czymkolwiek smarować.
    Będziesz miała cc? Bo ja właśnie z tego powodu będę musiała załatwiać cc, tylko chyba jeszcze za wcześnie.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra ma obecnie rwe kulszowa ale w ciazy nie jest. Jest teraz na lekach ale wczesniej zamawiala domowe wizyty fizjoterapeuty do domu I na chwile pomagalo. Nie wiem jak podszedlby fizjoterapeuta wiedzac o tym, ze ktos jest w ciazy ale moze warto cos poczytac na ten temat albo zadzwonic do jakiegos I zapytac.

Duzaa lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja też was podczytuje ale nawet zabardzo nie mam jak napisać bo małe dzieciaki ja ciągle sama bo mąż po 12h w pracy no tak troche się tłumaczę:) jeszcze na telefonie mószę pisać bo mi komputer dzieci blokują;) ja mam wizytę 22.09 kolejną zobacze jak tam dzidzia:) niestety ja też mieszkam w niemczech ceny za usg dodatkowe cosmos:) dziewczyny a jak tam się czujecie ja chyba będę mega wielorybem mam juz 75.5 kg taki mam ostatni apetyt kurcze;))/pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 16:07

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okano1 wrote:
    Witajcie ja też was podczytuje ale nawet zabardzo nie mam jak napisać bo małe dzieciaki ja ciągle sama bo mąż po 12h w pracy no tak troche się tłumaczę:) jeszcze na telefonie mószę pisać bo mi komputer dzieci blokują;) ja mam wizytę 22.09 kolejną zobacze jak tam dzidzia:) niestety ja też mieszkam w niemczech ceny za usg dodatkowe cosmos:) dziewczyny a jak tam się czujecie ja chyba będę mega wielorybem mam juz 75.5 kg taki mam ostatni apetyt kurcze;))/pozdrawiam.
    Ja jak na razie z waga jestem na 0. Ciesze sie,bo ja do szczuplych nie naleze:) A czuje sie roznie,mam zapalenie zoladka,refluks czy inne cholerstwo,jestem na lekach,troche pomagaja,ale nie tak,ze super sie czuje.Musze uwazac z jedzeniem. A poza tym strasznie znudzona,bo na zwolnieniu od lipca.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Małgo27 Debiutantka

Wysłany: 18 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie! od kilku dni męcze sie z bólem stóp i łydek! Nie moge spać a po nocce jest jeszcze większy koszmar, staram się trzymać nogi wyżej masowwać i chłodzić ale średnio pomaga. Jestem troche przerażona bo to dopiero początek. Na wadze 2kg na plusie.
    Znacie może jakieś inne sposoby złagodzenia tej przypadłości?

f2w3vkcbz0mqygh3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zgage ciagle masakra wspóczuje Martusia dolegliwości oby przeszły jak najszybciej Małgo27 może magnez ale to na skurcze ale to chyba nie są skurcze tylko bóle tak?Ja też nie jestem szczupła staram sie już nie jesć słodyczy chyba przestane słodzić bo ja tyje nawet jak nie jem dużo takie uroki mam w każdej ciąży:(

• milagro Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgo27 wrote:
    Dziewczyny ratujcie! od kilku dni męcze sie z bólem stóp i łydek! Nie moge spać a po nocce jest jeszcze większy koszmar, staram się trzymać nogi wyżej masowwać i chłodzić ale średnio pomaga. Jestem troche przerażona bo to dopiero początek. Na wadze 2kg na plusie.
    Znacie może jakieś inne sposoby złagodzenia tej przypadłości?

Czytałam że w drugim trymestrze to się zdarza. Często przyczyną jest niedobór magnezu i potasu. Bierzesz jakiś magnez?
    Ogranicz długie stanie i siedzenie ze skrzyzowanymi nogami, do tego tak jak piszesz leżenie z nogami w górze, kręcenie kostkami , masaż stop. A i kawa i herbata nie wskazane bo wyplukuja magnez.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula02 w jakim landzie niemiec mieszkasz bo ceny mamy takie same za badania ja hessen

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Hej dziewczyny,

Hej

Ja mialam problem na pocz ciazy z dretwiejaca reka. Nie moglam spac i caly czas mi dretwiala. Moja bratowa polecila mi ich fizjoterapeute. Powiem ci ze po jednej wizycie juz sie lepiej poczulam a po 2 to normalnie bajka :-)

Rozmawialam z nim ja temat pozniejszej ciazy, bo napewno kregoslup mi siadzie ( mam torbiel i przepukline na odcinku ledziowym) i powiedzial ze damy rade :-) wiec oni maja swoje sztuczki magiczki nawet dla brzuchatek. Ja fizjoterapeute bardzo polecam! Tylko musi byc jakis madry z glowa

p19uskjoy20ehkws.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Coffee, ja na Twoim miejscu szukałabym dalej, szkoda trochę ryzykowac.. chodziłaś na nfz do tej pory czy byłas prywatnie u jakiegos?

Aa i ktora z Was pisała o tym mopie bo nie pamiętam?
    http://www.arcotech.pl/pl_PL/p/Mop-parowy-12w1-X12-1500W/263 bo chętnie bym się dowiedziała czy sprawdzała go do dywanów, o na tym w sumie najbardziej by mi zaleźalo

Kr0pka u kazdego prywatnie, prawde mowiac to po protu juz zwatpilam, u mnie wszyscy naokolo znajomi i rodzinka mowili, ze to nie mozliwe bo im to lekarz dawal zeby odpoczeli bez zadnych wskazan, tylko wiekszosc z innych miejscowosci albo ich lekarze juz tu nie pracuja no i tak... moze taka moja uroda ;) ja zawsze nawet jak jestem chora, "mega umierajaca" to prawie nigdy nie dostaje a jak slysze ze ktos ma taka ochote i ma to zazdroszcze, bo dla mnie w takich sytuacjach to juz sie robi dodatkowo mega stres, moze tak mi pisane ;) troche sie boje, ze w styczniu sytuacja sie powtorzy ale probuje byc dobrej mysli :)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu łydek to też obstawiam niedobór magnezu i potasu, jak nie suplemety to jedz banany chociaż

Ciężarne jak najbardziej mogą chodzić na masaż czy do fizjoterapeuty tylko tak jak napisala Taka ja - musi być mądry i z głową :) nie każdy jest przeszkolony do pracy z ciężarnymi

A my zeżarliśmy własnie z mężem po camembercie w panierce, z dzemikiem (z braku żurawiny), Booooże jestem w raju <3 a takmgeneralnie cały dzień leże i tępo gapię się w telewizor, chyba stres przed jutrem bo nie jestem w stanie nic zrobić, nic mi się nie chce

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    Kr0pka u kazdego prywatnie, prawde mowiac to po protu juz zwatpilam, u mnie wszyscy naokolo znajomi i rodzinka mowili, ze to nie mozliwe bo im to lekarz dawal zeby odpoczeli bez zadnych wskazan, tylko wiekszosc z innych miejscowosci albo ich lekarze juz tu nie pracuja no i tak... moze taka moja uroda ;) ja zawsze nawet jak jestem chora, "mega umierajaca" to prawie nigdy nie dostaje a jak slysze ze ktos ma taka ochote i ma to zazdroszcze, bo dla mnie w takich sytuacjach to juz sie robi dodatkowo mega stres, moze tak mi pisane ;) troche sie boje, ze w styczniu sytuacja sie powtorzy ale probuje byc dobrej mysli :)

No to dziwne, raczej się spodziewałam, że prywatni chętniej wydają, na nfz ti wiadomo jak jest.. źyczę żebyś jednak trafiła szybko na jakiegoś, który Ci da zwolnienie bo szkoda żebyś się tak przemęczala :*

coffee lubi tę wiadomość

• monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee ja jestem po poronieniu i zwolnienie na nfz mam od 5 tyg i ciagle laduje w szpitalu na obserwacji ot tak a nie bo cos sie dzieje wiec szukaj lekarza bo powinnas odpoczywac ... moj prywatny lekarz tez chcial mi od razu dac zwolnienie ale biore z przychodni bo uwazam ze jak nie robia problemu to jest bardziej wiarygodne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 18:17

oar843r8zdpkzcfz.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stres zwiazany z jutrzejsza wizyta tlumie jak sie da. Bylam z tesciowa polazic po sklepach a teraz mecze to Wasze aliexpess i powiem Wam ze moje dotychczasowe zycie traci sens!! Robie sobie sama paznokcie, hybrydy, zele itp no i kupuje czesto naklejki najczesciej w jakichs chinskich centach handlowych i za maly arkusz place 2-2,50zl a tu na aliexpress 100 arkuszy za 4 dolary!!! No to jest po prostu jakas paranoja! Nie moge wyjsc z szoku...

MatyldaG lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia99 bede szukac, moze w koncu trafie na tego "jedynego" ;)

Ja tez sobie przejrzalam troche ten aliexpress ;) moze cos znajde ;)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie panie :-) cieszę się że trafiłam na was. Mam 8 letniego syna i będąc w ciąży zaczęłam pisac na podobnym forum do dziś mam kontakt z dziewczynami :-) z doświadczenia wiem że to świetna sprawa. Teraz jesteśmy na fb ale w tym momencie to nie jest najważniejsze. Chcę was poznać :-) nie wiem kto kryje się w brzusiu. Termin mam jak jedna tu mama na 15 marca. Czytam was od dłuższego czasu ale ciezko nadrobić i nie dalam rady pisac. Mam nadzieję że uda mi się być w miarę na bieżąco mimo że jeszcze pracuje. Wracając do waszych wątków z wiadomych powodów wyprawki nie szykuje ani nic nie oglądam. Z niecierpliwością czekam na każdą wizytę. Liście botwinki można mrozic ;-) zawsze tak robię i później jeszcze bardziej smakuje. Nosze juz ciazowe spodnie tez kupione okazyjnie w swoje dawno sie nie mieszcze. Jestem w ciąży po ciąży i sporo kg mi zostało ale teraz to nie czas na myślenie o tym w kwietniu zacznę wracać do formy sprzed ciaz ;-) mam nadzieję... Jak niedziela? U mnie milo i rodzinnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 20:31

kr0pka, okano1, MatyldaG, severi, Angie 232, m@rtynka, nataliad, Anita12, Nelus, Englein, Marrtusia, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marta :-)

ale sie ostatnio ujawnilo nowych brzuchatek :-)

Ja jutro ide wykupic cale zapasy botwinki do mojego warzywniaka i mroze :-D jak was najdzie ochota na botwinke w zimie to zaprszam do Wrocka :-D

Englein lubi tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 WITAMY ;) Milo ze tak duzo o sobie napisalas. "W ciazy po ciazy" tzn masz 8 letniego synka czyli dobrze rozumiem ze ta druga ciaza to bylo jakos niedawno? (o ile moge zapytac i o ile chcesz odpowiadac oczywiscie)

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ