Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Witam się w słoneczną sobotę :)

Ale namachałyśmy już stron aż 449 a Lutówki 327 ;p
    Muszę wymyślić coś na obiadek a jakoś nie mam pomysłu i weny do gotowania ostatnio :)

A bo lutowki są na fb. tam piszemy tyle że nie da się nadążyć! Dużo wygodniej niż tutaj i można pochwalić się zdjęciami gołych brzuchow bez strachu że jakiś intruz podejrzy hahahaha

Fipsik lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    A bo lutowki są na fb. tam piszemy tyle że nie da się nadążyć! Dużo wygodniej niż tutaj i można pochwalić się zdjęciami gołych brzuchow bez strachu że jakiś intruz podejrzy hahahaha
    To ja nic nie wiem :( dawac namiary :)

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein-
    W Polsce jak wiadomo dużo sie zmienia na lepsze. Zależy to oczywiście od szpitala są szpitale i szpitale- masówki tak samo w Niemczech...
    W Niemczech płaci się za dodatkowe Usg (3 w ramach kasy), prenatalne podstawowe- 160euro, toxoplazmoze-25euro, pokoj rodzinny-90euro/doba. Tyle narazie mi wiadomo. Wiadomo podatki przestępcze.
    Także nie wszystko złoto co się świeci:)

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula02 wrote:
    To ja nic nie wiem :( dawac namiary :)[/QUOTE

Napisz do nich na bbf na forum lutowym

201703012752.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    We Wroclawiu :-) zapraszam po botwinke hihi

Ja to sie zastanawiam czy mozna by je zamrozic... jak myslicie?
    Można, jak najbardziej. Najlepiej pokroić od razu i do pudełka lub woreczka.

taka_ja lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, nadrobiłam:) wczoraj tradycyjnie zasnęłam, nawet nie zdąrzyłam do końca mam talent obejrzeć :)

Ja na obcacach w ogóle nie chadzam :P ja z tych mało kobiecych co jeansy i trampki non stop :P

Co do fb my z forum staraniowego z fajnych babeczek też wyniosłyśmy się, jeszce jakoś w zeszłym roku chyba, na fb i sobie chwalimy :) no ale na ovu nam non stop jakieś trolle wpadały i psuły atmosferę stąd decyzja

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według belly zaczynam w końcu drugi trymestr :-) i niech mi się przestanie dłużyć:/
    A to pewnie dlatego, że cały czas koszmarnie się czuję. Silne osłabienie, wymioty i mdłości. Myślałam, że to osłabienie od ciśnienia ale się okazuje, że mam wzorowe. Tętno wysokie jak zawsze. Także nie wiem od czego taka silna słabość.

kr0pka, m@rtynka, Englein, taka_ja lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    A wiem wiem ze sa na fb, nawet jestem w tej grupie ale malo sie tam udzielam. Tam to dopiero ciezko nadazyc :-)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Dziewczyny...jesli tylko mozecie idźcie sobie na l4...nalezy sie jak krowie na rowie...wiadomo jak macie jakas sytuacje...nie jasna albo co ..to inaczej...albo jesli macie prace lajtowa i taka co lubicie to szacun i pozazdroscic ale jesli jest inaczej po co sie katowac??

Ja nienawidze swojej pracy z reszta nocki produkcja.... Chemia.... Wiec aut do domu i bogu dzieki. .

Madziu ja nawet lubie swoja prace, choc to nie ta wymarzona ;)
    Lekarz powiedzial, ze moja ciaza jest wysokiego ryzyka i mam sie oszczedzac a na moje pytanie o zwolnienie powiedzial, ze juz plamien nie ma to nie da, szkoda pisac ... troche sie boje tego powrotu, no ale jak mus to mus ;)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • coffee Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Coffee przerypane, ja bym poszła do innego lekarza. Zwłaszcza, że piszesz, że ciąża z ryzykiem. Nie darowałabym sobie jakbym była przemęczona, a to źle wpłynęło na dziecię i na mnie. Dojazd tyle godzin pracy? :| Po za tym o ilę się nie mylę masz prawo odmówić pracodawcy pracowania tyle gdzieś ostatnio to czytałam, że więcej niż 8 godzin ciężarna nie powinna pracować.

Bedziecie sie smialy ale w ciagu dwoch dni obskoczylam 3 i kazdy to samo, a ja niestety nie mam namiarow na jakiegos "normalnego". Masz racje z tymi godzinami, z tym ze oni tego do konca nie rozumieja, poza tym mam umowe do stycznia polowy, czy konca, nie pamietam(musze to sprawdzic jeszcze) i jak juz musze wracac to chociaz chce miec choc szanse na przedluzenie. No a z tym zwolnieniem to mnie zdenerwowali, po stracie dzidzi w ubieglym roku, problemach na poczatku z ta i wysokim ryzykiem, nie rozumiem, no ale coz...

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. To ja się mogę przywitać w 17 tygodniu bez żadnej pomyłki :-) Mam nadzieję, że z czasem w końcu nabiore więcej energii :-D

MatyldaG, severi, Englein, taka_ja, chloet, Anita12, kr0pka, Klarcia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja dziś rano się obudziłam z tragicznym bólem zęba, oczywiście co się okazało 8 się do końca nie wydostała :(
    coffee współczuje, uważaj na siebie. I zawsze w między czasie można popróbować w innych gabinetach

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdy zaciekawilyscie mnie tym aliexpress nigdy nic tam nie kupowalam a nawet tam nie zagladalam bo jakos ta strona mi sie kojarzyla z placeniem karta w innych walutach itp a tu teraz widze przelewy 24 takze cos poszlo do przodu ;) No i niestety wczoraj przegladalam ta strone pol dnia zamiast sprzatac i mam mega ochote zamowic na probe jakies pierdolki... No i moje pytanie: Zawsze Wam te przesylki bez problemu przychodza? Nie gina gdzies po drodze? Nie zdarzylo sie ze jednak Wam jej nie wyslali albo ze wyslali cos innego niz zamowilyscie?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry w niedziele :-D

Witam sie w 14 tygodniu i drugim trymestrze!! :-D juppiiiii:-)

MatyldaG, m@rtynka, Magdzia88, Anita12, Tosia 1981, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    Bedziecie sie smialy ale w ciagu dwoch dni obskoczylam 3 i kazdy to samo, a ja niestety nie mam namiarow na jakiegos "normalnego". Masz racje z tymi godzinami, z tym ze oni tego do konca nie rozumieja, poza tym mam umowe do stycznia polowy, czy konca, nie pamietam(musze to sprawdzic jeszcze) i jak juz musze wracac to chociaz chce miec choc szanse na przedluzenie. No a z tym zwolnieniem to mnie zdenerwowali, po stracie dzidzi w ubieglym roku, problemach na poczatku z ta i wysokim ryzykiem, nie rozumiem, no ale coz...

Czytając Twoją historię, aż mi się smutno zrobiło, bo właśnie po takich doświadczeniach powinnaś je dostać by mieć teraz czas na dbanie o siebie i szczęśliwe rozwiązanie!
    Jesteś ogromnie odważna, ja chyba bym nie wróciła, ale pewnie łatwo jest pisać, gdy się faktycznie nie jest w danej sytuacji.
    Trzymam OGROMNE kciuki, życzę wszystkiego co najlepsze, daj później znać, że wszystko jest OK! Pozdrawiam :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, że jak się dziecka nie ma i lubi się swoją prace, która nie jest męcząca to fajnie popracować, bywać wśród ludzi. Ja po 10 tygodniach ciągłych mdłości, wymiotów, jeszcze opiekując się 2 latką nie ma bata, że poszłabym spowrotem do pracy stojącej po 12h. Zmieniliby mi na 8h dziennie, ale nadal na stojąco. L4 płatne tyle samo co praca, odpada opłata za dojazdy, i jest czas żeby się zająć starszakiem. Nie mówiąc już o remoncie i wyprowadzce ;) Także mi sie nudzić napewno nie będzie, penwie nawet zniknę na kilka tygodni bo będę styrana jak wół.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Gwiazdy zaciekawilyscie mnie tym aliexpress nigdy nic tam nie kupowalam a nawet tam nie zagladalam bo jakos ta strona mi sie kojarzyla z placeniem karta w innych walutach itp a tu teraz widze przelewy 24 takze cos poszlo do przodu ;) No i niestety wczoraj przegladalam ta strone pol dnia zamiast sprzatac i mam mega ochote zamowic na probe jakies pierdolki... No i moje pytanie: Zawsze Wam te przesylki bez problemu przychodza? Nie gina gdzies po drodze? Nie zdarzylo sie ze jednak Wam jej nie wyslali albo ze wyslali cos innego niz zamowilyscie?
    Ja kilka razy zamawialam z Ali różne pierdoly, 3 razy zdążyło mi się ze przesyłka nie doszła ale kasę zawsze zwracają wiec nic nie ryzykujesz ;)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny.
    Nieśmiało dołączam w 15t. 3d.

Tak czytałam, czytałam, jednak nie miałam odwagi napisać.
    Ale dziś, w to chłodne niedzielne przedpołudnie postanowiłam dołączyć :)

Pozdrawiam ciepło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 11:15

MatyldaG, Anita12, taka_ja, milagro, kr0pka, m@rtynka, Angie 232, Marynia991, Marrtusia, Tosia 1981, severi, nataliad, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, kusicie tym aliexpress. Nawet tam teraz nie zaglądam, bo pewnie bym coś kupiła :-D

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Dobry w niedziele :-D

Witam sie w 14 tygodniu i drugim trymestrze!! :-D juppiiiii:-)
    No to tak jak ja :-)

Magdzia88, taka_ja, monia99 lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ