Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w pon. Na 17.30....

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • befra Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Poniedzialkowe wizytujace ktora bedzie pierwsza? Ja mam na 9:30. Z jednej strony wlekly mi sie te 4 tygodnie niemilosiernie a z drugiej nie moge uwierzyc ze od ostatniej wizyty minal juz miesiac czyli minal mi kolejny miesiac ciazy ;)

Ja mam na 16.40 więc prawie ostatnia chyba będę. Już się nie mogę doczekać. Co prawda wizytę mialam 3 tyg temu ale lekarz obiecał że jest szansa zobaczyć płeć a tak bym już ją chciała znać. No cóż okaże się w poniedziałek.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Laski a skoro juz wiadomo ze feta u nas w Polsce jest z mleka pasteryzowanego i jesc mozna to mozna jesc ze tak powiem "do oporu" czy jest w niej cos przez co nie powinno sie przesadzac? Od srody nie bylo dnia zebym nie jadla kanapek z feta na sniadanie albo kolacje albo jedno i drugie... Mega mi sie wkrecila. No i przy okazji zjadam na takiej kanapce sporo warzyw z czym mialam problem na początku ciazy wiec jest jakis plus...

Ja jem fetę na okrągło, bo mam taką chęć na nabiał. Ostatnio chyba przez 2 dni jadłam fetę i brokuł do tego (taka trochę sałatka). Serek topiony, camembert na zimno i ciepło. Pochłaniam. Teraz chyba nie ma rzeczy takich sklepowych z prawdziwego mleka. Wszystko pasteryzowana.

A co do katarka. Ja też polecam! Chyba najlepsza rzecz jaką wymyślono.

Paolina91, Fipsik lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle super staniki dziś widziałam w Reserved, 2 pak, mięciutkie, przyjemne, tylko niestety dla mnie L-ka raczej za mała (nie przymierzałam) ale chyba wpadnę w pon jak się będe dobrze czuła i przymierzę, jakby co podrzucam link, seeio mięciutkie i przyjemne, ja nie mogę przeboleć, że brak XLki
    http://www.reserved.com/pl/pl/woman/newseason-3/clothes/lingerie/pj791-32x/2-pack-brassiere

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • milagro Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kr0pka widziałam ostatnio te staniki. Bardzo mi sie spodobaly, ale rozmiar to nie wiem dla kogo. Mi to miseczki to najwyżej na sutki wejda, a w obwodzie jak zawsze za szerokie :D

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie jeszcze się mieszczę w mój 75D, ale już tak ledwo ledwo, wypływa wszystko :P Muszę wytargać moje ciuchy ciążowe i znaleźć moje ciążowe 80F :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Kr0pka widziałam ostatnio te staniki. Bardzo mi sie spodobaly, ale rozmiar to nie wiem dla kogo. Mi to miseczki to najwyżej na sutki wejda, a w obwodzie jak zawsze za szerokie :D
    No wlasnie ja tylko przytknęłam do siebie a mąź od razu głową pokręcil, ze za małe :D ale cały czas się ludzę, że mize jednak, tak mi wpadły w oko :D

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • coffee Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kochane :)
    Ogolnie to bede Was co jakis czas podczytywac, bo jakbym miala w styczniu to do porodu bym nie zdarzyla ;) hehe
    Te 14/ 15 godzin to poza domem, praca plus dojazd w jedna i druga strone, pracuje okolo 10 godz, czasami dluzej ale rzadko :)
    Dzis jeszcze wpisy ogarnelam, co by pozniej dac rade ;) Po prostu bede mniej aktywnym uzytkownikiem tego forum, bo nie chce Wam wyskakiwac ni z gruszki, ni z pietruszki z tematem poruszanym tydzien czy dwa wczesniej ;) hehe
    Ogolnie to mam ciaze wysokiego ryzyka ale kazdy lekarz twierdzi, ze jak nie ma plamienia to do pracy marsz ;) zobaczymy jak bedzie :)
    Niedlugo bedziemy mialy polowkowe, to dopiero bedzie bajka :)
    Bede z Wami caly czas myslami :)

taka_ja, m@rtynka, Englein, Anita12 lubią tę wiadomość

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero mam dziś chwilę na czytanie. Od wczoraj boli mnie głowa. Wczoraj miałam sporo napięcia w pracy ale poszłam wcześnie spać i spałam 11 godzin. Wstałam było ok. Po dwóch godzinach znów ból głowy. Jak się rusze pulsuje wszystko. Spacer nie pomaga, woda tez nie. Okłady zimne robiłam i tez lipa.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...jesli tylko mozecie idźcie sobie na l4...nalezy sie jak krowie na rowie...wiadomo jak macie jakas sytuacje...nie jasna albo co ..to inaczej...albo jesli macie prace lajtowa i taka co lubicie to szacun i pozazdroscic ale jesli jest inaczej po co sie katowac??

Ja nienawidze swojej pracy z reszta nocki produkcja.... Chemia.... Wiec aut do domu i bogu dzieki. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 21:15

Anita12 lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie, bo zapomniałam. Kupiłam w końcu te leginsy z H&M. Niestety nie udało mi się trafić na żadną fajną promocję. I tak myślę, że raczej będę kupować te z allegro bo jakość tych z H&M niepowala. A zauważyłam, że lekko jednak prześwitują. Szkoda mi kasy, a z allegro jednak są dobre :-)

MatyldaG lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    A wlasnie, bo zapomniałam. Kupiłam w końcu te leginsy z H&M. Niestety nie udało mi się trafić na żadną fajną promocję. I tak myślę, że raczej będę kupować te z allegro bo jakość tych z H&M niepowala. A zauważyłam, że lekko jednak prześwitują. Szkoda mi kasy, a z allegro jednak są dobre :-)
    Ja tez domowilam sobie jedną parę jeszcze tych z allegro we wzorki bardzo je lubię :) A jutro będę w H&m to tez zobaczę co oni tam mają ciekawego i czy trafię na jakieś przeceny bo ceny na stronie mnie trochę przerażają

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• anuschka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w h&m były spodnie ciążowe przecenione :D kupiłam fajne za 60zl

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Ja jutro (jak co niedziele) wskakuje na wage z rana i az sie boje hehe po 2 mies glodowki tak dobrze mi wszystko wchodzilo w tym tyg :-D dzisiaj nawet botwinke zrobilam i pol garnka zjadlam mniaaaaaaam!!
    botwinka.... ale bym zjadła... a skąd masz jeszcze młode buraczki z liśćmi??

taka_ja lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest z noszeniem butów na obcasie w ciąży?
    jutro mam kolejne chrzciny i zastanawiam się właśnie czy spokojnie mogę założyć buty z obcasem czy lepiej je sobie już darować? jak długo będziecie chodzić w takich butach?

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    botwinka.... ale bym zjadła... a skąd masz jeszcze młode buraczki z liśćmi??

No wlasnie taka sytuacja :-)

Wchodze do warzywniaka po owocki, a tu patrza na mnie liscie botwinki! Dostalam slinotoku i kupilam 2 wielkie peczki :-D

Tez bylam zdziwiona, ale Pani powiedziala, ze to z jakiegos drugiego rzutu. Nie wnikalam - radowalam sie hihi

p19uskjoy20ehkws.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie leje :-( a moj chodzi po mieszkaniu i sie cieszy ze grzybki beda... :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyslijcie prosze linka z tymi leginsami z allegro. Chetnie sie zaopatrze :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 jeżeli chcesz, napisz jaki masz termin porodu to wpiszę Cię na listę :*

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    No wlasnie taka sytuacja :-)

Wchodze do warzywniaka po owocki, a tu patrza na mnie liscie botwinki! Dostalam slinotoku i kupilam 2 wielkie peczki :-D

Tez bylam zdziwiona, ale Pani powiedziala, ze to z jakiegos drugiego rzutu. Nie wnikalam - radowalam sie hihi
    gdzie mieszkasz? :P

16udqqmz4ckx0a7e.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ