Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    gdzie mieszkasz? :P

We Wroclawiu :-) zapraszam po botwinke hihi

Ja to sie zastanawiam czy mozna by je zamrozic... jak myslicie?

p19uskjoy20ehkws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffee przerypane, ja bym poszła do innego lekarza. Zwłaszcza, że piszesz, że ciąża z ryzykiem. Nie darowałabym sobie jakbym była przemęczona, a to źle wpłynęło na dziecię i na mnie. Dojazd tyle godzin pracy? :| Po za tym o ilę się nie mylę masz prawo odmówić pracodawcy pracowania tyle gdzieś ostatnio to czytałam, że więcej niż 8 godzin ciężarna nie powinna pracować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dobra, chłopcy wcześniej się ujawniają niż dziewczynki, ale dobrze dobrze, im bardziej niebiesko teraz tym większe szanse, że u mnie będzie czerwono :D :D :D

Ja zjadłam sandacza ze smakiem, świeżutki w panierce. Na razie się trzyma w środku choć wizytę zaliczyłam. Niech zostanie ze mną jak najdłużej.

m@rtynka, coffee, Fipsik lubią tę wiadomość

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    We Wroclawiu :-) zapraszam po botwinke hihi

Ja to sie zastanawiam czy mozna by je zamrozic... jak myslicie?
    no ja zamroziłam w tym roku ale nie wiem co z tego będzie... nigdzye jeszcze tego nie robiłam

taka_ja lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży wg prawa nie można pracować dłużej niż 8h, jeśli na stojąco dłużej niż 3h, nie możemy pracować w nadgodzinach i w godzinach nocnych.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    no ja zamroziłam w tym roku ale nie wiem co z tego będzie... nigdzye jeszcze tego nie robiłam

To ide na polowanie w pon i tez zamroze :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    W ciąży wg prawa nie można pracować dłużej niż 8h, jeśli na stojąco dłużej niż 3h, nie możemy pracować w nadgodzinach i w godzinach nocnych.

Ale kazdy wie jak czasami jest. Prawo swoja droga a rzeczywistosc niestety swoja...

Englein lubi tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mieliśmy dzisiaj jechać do Wrocławia do afrykarium ale zapowiadali deszcz i w końcu nie pojechaliśmy, jaka była dziś u Ciebie pogoda? padało cały dzień?

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Dziewczyny wyslijcie prosze linka z tymi leginsami z allegro. Chetnie sie zaopatrze :-)

Ja kupowałam te. Z tego co pamiętam to dziewczyny też od tego użytkownika/użytkowniczki.

http://allegro.pl/leginsy-legginsy-getry-ciazowe-z-panelem-rozm-m-i5727714976.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 22:06

taka_ja lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    mieliśmy dzisiaj jechać do Wrocławia do afrykarium ale zapowiadali deszcz i w końcu nie pojechaliśmy, jaka była dziś u Ciebie pogoda? padało cały dzień?

No to dobrze ze nie pojechaliscie, bo padalo od 11 a pozniej to juz lalo... daleko masz do Wrocka?

p19uskjoy20ehkws.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Dziewczyny wyslijcie prosze linka z tymi leginsami z allegro. Chetnie sie zaopatrze :-)
    Ja mam z.firmy bensini na allegro

taka_ja, m@rtynka lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ja mam z.firmy bensini na allegro

Dzieki Matylda i Martynka:-) jutro obczaje i sobie zamowie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 22:08

MatyldaG, m@rtynka lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    No to dobrze ze nie pojechaliscie, bo padalo od 11 a pozniej to juz lalo... daleko masz do Wrocka?

no ze 250 km, więc nie martw się, wjazdu na zupę Ci nie zrobię :P

taka_ja, kr0pka lubią tę wiadomość

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Angie 232 jeżeli chcesz, napisz jaki masz termin porodu to wpiszę Cię na listę :*

oczywiście, 15.03
    dziękuję :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Englein Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Ja mam na 16.40 więc prawie ostatnia chyba będę. Już się nie mogę doczekać. Co prawda wizytę mialam 3 tyg temu ale lekarz obiecał że jest szansa zobaczyć płeć a tak bym już ją chciała znać. No cóż okaże się w poniedziałek.
    Matko ale Was w poniedzialek wizytuje, szok :)

Hehehe i beda nowe foteczki dla forumowych ciotek :)

Trzymamy kciuki i czekamy :)

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    Dzieki Kochane :)
    Ogolnie to bede Was co jakis czas podczytywac, bo jakbym miala w styczniu to do porodu bym nie zdarzyla ;) hehe
    Te 14/ 15 godzin to poza domem, praca plus dojazd w jedna i druga strone, pracuje okolo 10 godz, czasami dluzej ale rzadko :)
    Dzis jeszcze wpisy ogarnelam, co by pozniej dac rade ;) Po prostu bede mniej aktywnym uzytkownikiem tego forum, bo nie chce Wam wyskakiwac ni z gruszki, ni z pietruszki z tematem poruszanym tydzien czy dwa wczesniej ;) hehe
    Ogolnie to mam ciaze wysokiego ryzyka ale kazdy lekarz twierdzi, ze jak nie ma plamienia to do pracy marsz ;) zobaczymy jak bedzie :)
    Niedlugo bedziemy mialy polowkowe, to dopiero bedzie bajka :)
    Bede z Wami caly czas myslami :)

Dbaj o siebie i malucha :)
    I pisz od czasu do czasu chociaz, bo bedziemy tesknic :)

coffee lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Nooo w UK tak nie ma....
    Ja mam prace stojaco-chodzaca...knajpa...dzis ialam 4h, przerwa i 5h. I powiem,ze ostag ie 2h cos mnie kluc zaczeli na dole, na wysokosci jajnika. Cholera, wystraszylam sie.
    Niby tygodniowo mam teraz 30_35h ale soboty czy niedziele najgorsze. Nkestety, tu jako takich L4 jak w Pl nie ma, o czym Wam pisalam. Ewe tual ie mozna isc na pewien rodzaj macierzynskiego z uwagi na stan zdrowia....ale wysokosc swiadczenia smieszna.
    Ale inna sprawa....co ja bym w domu robila...jestem zmeczina i bardziej spiaca niz w I trymestrze...ale ja jestem za bardzo energiczna,zeby non stop sprzatac,prac i prasowac.
    Wstepnie na normalny macierzynski ide 2 mies przed TP.

5fdazm9.png

• Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    a jak to jest z noszeniem butów na obcasie w ciąży?
    jutro mam kolejne chrzciny i zastanawiam się właśnie czy spokojnie mogę założyć buty z obcasem czy lepiej je sobie już darować? jak długo będziecie chodzić w takich butach?

Grunt zeby były wygodnea Ty żebyś sie pewnie w nich czuła. Jak bedzie ciepło to chetnie pobiegam jeszcze w swoich na obcasie czy na koturnie. Tak generalnie to nie mam innych bez obcasa chyba ze adidasy :p

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Nooo w UK tak nie ma....
    Ja mam prace stojaco-chodzaca...
    W Niemczech jest podobnie. Dopiero chyba 2 miesiace przed porodem i 1-2miesiace po dostaje sie macierzynski 100proc. Wynagrodzenia. Jest jeszcze calkowity zakaz pracy ale tylko jesli sa to prace typu sprzatanie etc.
    W biurze przy kompie nie ma jak w Polsce 4godzinnego dnia pracy dla ciężarnych, co osobiscie uważam za chore - to niemieckie prawo).

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula02 wrote:
    W Niemczech jest podobnie. Dopiero chyba 2 miesiace przed porodem i 1-2miesiace po dostaje sie macierzynski 100proc. Wynagrodzenia. Jest jeszcze calkowity zakaz pracy ale tylko jesli sa to prace typu sprzatanie etc.
    W biurze przy kompie nie ma jak w Polsce 4godzinnego dnia pracy dla ciężarnych, co osobiscie uważam za chore - to niemieckie prawo).
    Wszystko to plusy i minusy.
    Tu za żadne badania nie place (chyba,ze nifty,harmony-to nie jest refundowane). Krew pobierana u poloz ej w gabi ecie. Nigdzie nie chodze i nie dzwonie, celem umowienia wizyt. Wszystko zalatwia polozna/przychodnia/szpial komputerowo i przychodzi list potwierdzajacy termin.
    W sali, w mtorej oczekuje sie na porod jest dodatkowy fotel rozkladany dla osoby towarzyszacej. Ostagnio kolezanka z mezem spedzila w takim pokoju 3 doby. Porod, plan porodu sporzadzany wczesniej z niezwykla dokladnoscia, ze wzgledu na stan zdrowia matki i dziecka plus moz,iwosci szpitala (bardzo duzy wachlarz mozliwosci).
    Tak wiec, jak czytam co w Pl, pamietam opowiadania kolezanek z polskich szpitali...to sjma sumarum tu nie jest najgorzej. Mimo,ze nie ma platnych L4 w ciazy. Cos za cos, inna polityka panstwa, ale idace za tym pieniadze.
    Czy w Polsce poszlabym na L4? Znajac mnie- nie. Chyba, ze wymagalyby tego wzgledy zdrowotne.

Spijcie dobrze :)

5fdazm9.png

‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ