Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz od jakiegos czasu piszecie ze sobą i ja was czytam wiec chciałam żebyście też conieco o mnie wiedziały i mnie pamietaly w zasadzie nie mam problemu mówić o drugim dziecku niecałe dwa miesiące po stracie zaszlam w kolejną ciążę w sumie tak naprawdę po pierwszym cyklu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 19:19

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe mamuśki :)
    A ja dziś mialam gosci przyjechala kuzynka ze swoim miesięcznym synkiem, ale jaki z niego urwis to głowa mała, spokojnie nie ulezy, non stop jedzenie, marudzenie a waży już 5 kg i caly czas chce być noszony :D jak moje takie marudne będzie to się poddaje :P

A i oczywiście skaza białkowa, niewiem co teraz się dzieje rodzi się dużo alergików

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 19:24

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Witam wszystkie panie :-) cieszę się że trafiłam na was. Mam 8 letniego syna i będąc w ciąży zaczęłam pisac na podobnym forum do dziś mam kontakt z dziewczynami :-) z doświadczenia wiem że to świetna sprawa. Teraz jesteśmy na fb ale w tym momencie to nie jest najważniejsze. Chcę was poznać :-) nick to moje imie i rok urodzenia jestem z mazur i jestem w 3 ciąży. Tak jak wspominałam jedno dziecko mam ziemskie a drugie anielskie. Teraz nie wiem kto kryje się w brzusiu. Termin mam jak jedna tu mama na 15 marca. Czytam was od dłuższego czasu ale ciezko nadrobić i nie dalam rady pisac. Mam nadzieję że uda mi się być w miarę na bieżąco mimo że jeszcze pracuje. Wracając do waszych wątków z wiadomych powodów wyprawki nie szykuje ani nic nie oglądam. Z niecierpliwością czekam na każdą wizytę. Liście botwinki można mrozic ;-) zawsze tak robię i później jeszcze bardziej smakuje. Nosze juz ciazowe spodnie tez kupione okazyjnie w swoje dawno sie nie mieszcze. Jestem w ciąży po ciąży i sporo kg mi zostało ale teraz to nie czas na myślenie o tym w kwietniu zacznę wracać do formy sprzed ciaz ;-) mam nadzieję... Jak niedziela? U mnie milo i rodzinnie.

Witaj:) Skąd jesteś dokładnie? Ja też jestem z mazur :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam również nowe mamusie :)
    Marta też jestem '88. Mi się ostatnio zdarza, że rwie mnie prawa ręka, albo przy nadgarstku, albo nad łokciem. Magnez łykam 2 lub 3 razy dziennie :). Na te drętwienia też bym spróbowała z magnezem jeśli nie łykasz :)

My dziś z mężem spędziliśmy wspaniały dzień. Tv i spacer po Łazienkach Królewskich.
    Przy tych jego delegacjach ciągłych nareszcie można było się nacieszyć sobą zakochany.gif

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Juz od jakiegos czasu piszecie ze sobą i ja was czytam wiec chciałam żebyście też conieco o mnie wiedziały i mnie pamietaly w zasadzie nie mam problemu mówić o drugim dziecku niecałe dwa miesiące po stracie zaszlam w kolejną ciążę w sumie tak naprawdę po pierwszym cyklu...

O kurcze, odważnie. Ja tez jestem w ciazy po ciąży, ale odczekalam trzy cykle. Balam sie probowac szybciej.

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Mragowa a ty?

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle panicznie bałam się próbować a już napewno świeżo po stracie ale moj lekarz na wizycie kontrolnej mnie przekonał. Wrocilam od niego pełna nadziei którą chwilę wcześniej stracilam. I tak to u mnie było...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 19:57

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Giżycka :) Witam Sąsiadkę :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Klarcia- taniec towarzyski... cudownie!!!
    w ogóle taniec jest niesamowity i gdyby mój P miał większe poczucie rytmu, to pochodziłabym sobie na jakieś lekcje...
    A propos- jaką Ty musisz mieć figurę :)
    Przez przeszło 17 lat to była moja największa pasja. :-) Ale już od 7 lat już sama nie trenuję a od czasu do czasu udzielam lekcji i szkolę pary...więc to już nie to samo, a co za tym idzie "motylem byłam, ale przytyłam" :-P

Angie 232 lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Z Giżycka :) Witam Sąsiadkę :)
    Faktycznie sąsiadeczki ;-) jaki ten świat mały!

Czarnuszka lubi tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 ja tez mam termin na 15 :) ale nas dużo sie robi :)
    To moja pierwsza ciaza ale wydaje mi sie ze poczulam dzis ruchy Malego takie delikatne, dwa razy. W sumie niby za wcześnie ale rośnie jak na drożdżach bo według ostatniego usg ma wymiary na równo dziś 16 tygodni

Czarnuszka lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe brzuchatki :)
    Ja byłam na weekend z córką u mojej mamy. Fajnie czasami odwiedzić "Stare śmieci" i oczywiście koleżanki;)

Ogólnie samopoczucie miarę ok, dziś jednak znowu zatoki pobolewaja a myślałam że już mi przeszło.
    Ja mam wizytę dopiero na początku października. To czekanie jest najgorsze. Chciałabym już czuć regularne ruchy, bo jak na razie to tylko dwa epizody z lekkim "pyknięciem". Nie mam nawet pewności ze to było to :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaszłam szybko po poronieniu, równe 6 tygodni po. Córka zdrowa i dorodna :) I to było najlepsze lekarstwo na deprechę po stracie.

Paolina91, Martap88, Magdzia88, m@rtynka, severi, Mart_ lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja też zaszłam szybko po poronieniu, równe 6 tygodni po. Córka zdrowa i dorodna :) I to było najlepsze lekarstwo na deprechę po stracie.

ja podobnie :) w aktualną ciążę zaszłam po 2 okresie po poronieniu

Witaj Martap88, spokojnej ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 21:46

chloet lubi tę wiadomość

• Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart_ wrote:
    ja podobnie :) w aktualną ciążę zaszłam po 2 okresie po poronieniu

Witaj Martap88, spokojnej ciąży :)
    Wzajemnie ;-)

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 18 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam również chciałam dołączyć do Was

Anita12, Mart_, Czarnuszka, kr0pka, okano1, m@rtynka, severi, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

• Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 18 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój termin to 26.03 i mam nadzieję, że tym razem sie uda, jestem po dwóch stratach ciąż, jedna 18 tydzień, druga 7 tydzień.

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Hej

Ja mialam problem na pocz ciazy z dretwiejaca reka. Nie moglam spac i caly czas mi dretwiala. Moja bratowa polecila mi ich fizjoterapeute. Powiem ci ze po jednej wizycie juz sie lepiej poczulam a po 2 to normalnie bajka :-)

Rozmawialam z nim ja temat pozniejszej ciazy, bo napewno kregoslup mi siadzie ( mam torbiel i przepukline na odcinku ledziowym) i powiedzial ze damy rade :-) wiec oni maja swoje sztuczki magiczki nawet dla brzuchatek. Ja fizjoterapeute bardzo polecam! Tylko musi byc jakis madry z glowa

Dziękuję ;) a czy może zna ktoś godnego polecenia fizjoterapeutę we Wrocławiu? :)

oar89jcggibdab41.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Dziękuję ;) a czy może zna ktoś godnego polecenia fizjoterapeutę we Wrocławiu? :)

A znam bo jestem z Wrocka :-) ale nie wiem jak tutaj sie pisze wiadomosci prywatne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 22:36

p19uskjoy20ehkws.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:

Polecam ctkregoslupa.pl - świetni fachowcy

rqkqj11.png
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ