Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a orientowałyście się, jak to teraz jest ze znieczuleniem przy sn? Jakaś ustawa ponoć weszła dot. znieczulenia dla każdej. Wiem, że ustawa ustawą, a jak nie będzie akurat dostępnego anestezjologa, to się możemy naznieczulać. Ja jestem urzędnikiem, ja cały czas w tych przepisach prawa siedzę i teraz jak jestem na zwolnieniu, to powiem Wam, że chcę od tego odpocząć, nie mogę się zmusić, żeby znowu te paragrafy i ustępy czytać :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis wyczytalam ze przy porodzie moga podawac jakis gaz do wdychania, ktory rozluznia, sprawia u niektorych ze skurcze sa mniej bolesne. To mnie zdziwilo, ze w ogole cos takiego jest :-P

chloet lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    O tym nie napisałaś, nie mogłam wiedzieć. Natomiast napisałaś, że się zastanawiasz czy spróbować drugi raz. Moim zdaniem popełnili błąd nie sprawdzając czy doszło do znieczulenia. Tym razem możesz wcześniej porozmawiać na ten temat z lekarzem i powiedzieć czego się obawiasz i powołać się na to zdarzenie.

Możesz uważać, że to ich błąd. Ja wiem jak to było, bo ja tam byłam i znam swój organizm. Jak już pisałyśmy z kropką, jestem już nieczuła na takie rzeczy a nie mogą dodać znieczulenia ZZO tak jak się dodaje narkozę, gdy przestaje działać. Można jedynie dodać do ZZO znieczulenie ogólne i bardzo prawdopodobne, że znów tak będzie, bo ostatnią operację miałam zaledwie 5 miesięcy temu. To moja nie pierwsza i nie ostatnia operacja, nie pierwszy (nawet nie trzydziesty pierwszy) i nie ostatni pobyt w szpitalu, wiem co z czym się je. Możecie sobie negatywnie komentować i mnie i lekarzy, już nie raz słyszałam, że nie powinnam nawet mieć dzieci, skoro tyle choruje. Niestety to forum nie odbiega od reszty świata w "na twoim miejscu" "powinnaś" "nie powinnaś" etc. Na wasze szczęście żadna nie jest na moim miejscu i nie musicie przechodzić tego wszystkiego, co ja od urodzenia przechodzę. Żadnej nawet nie życzę połowy tego co mam na barkach. A chorymi narządami mogę obdarować kilkanaście osób. Wrażenia z porodu są dla mnie w tym momencie najmniej ważne. Ja chcę ten poród poprostu przeżyć. I potem żyć dla moich dzieci.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    A ja dzis wyczytalam ze przy porodzie moga podawac jakis gaz do wdychania, ktory rozluznia, sprawia u niektorych ze skurcze sa mniej bolesne. To mnie zdziwilo, ze w ogole cos takiego jest :-P

Gaz rozweselający :) Ale nie na każdą działa :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkich dzisiejszych wizyt :-) i dorodnych ujawnionych jader i pitolkow :-D

Widze ze dzisiaj na tapecie porody...

Ja raz rodzilam i nie wspominam tego milo... mowia ze po czasie sie zapomina ale ja jakos pamietam... mialam bole krzyzowe, ktorych nie polecam najgorszemu wrogowi, mega skurcze a brak rozwarcia (dostawalam jakies zastrzyki na rozwarcie) no i 18 lat a mloda urodzila sie 3800. Dla mnie porod nie byl radosnym odczuciem.

Dlatego w tej ciazy, jezeli nie znajde do czasu rozwiazania zadnej ochotniczki ktora urodzi za mnie, to mam juz plan :-D

Podjezdzam pod szpital. Moj czeka z wlaczanym silnikiem w aucie pod szpitalem. Wchodze. Rodze, przewiduje tym razem mega ekspres 5 min :-) Moj wciaz czeka pod szpitalem z wl silnikiem :-) Dziecko waza, mierza, ogarniam sie i do domeczku!!!! Taki mam plan i tego sie bede trzymac!! :-D

Fipsik, m@rtynka, kr0pka, Marynia991, Englein, Klarcia, Vaina, jenny88 lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Możesz uważać, że to ich błąd. Ja wiem jak to było, bo ja tam byłam i znam swój organizm. Jak już pisałyśmy z kropką, jestem już nieczuła na takie rzeczy a nie mogą dodać znieczulenia ZZO tak jak się dodaje narkozę, gdy przestaje działać. Można jedynie dodać do ZZO znieczulenie ogólne i bardzo prawdopodobne, że znów tak będzie, bo ostatnią operację miałam zaledwie 5 miesięcy temu. To moja nie pierwsza i nie ostatnia operacja, nie pierwszy (nawet nie trzydziesty pierwszy) i nie ostatni pobyt w szpitalu, wiem co z czym się je. Możecie sobie negatywnie komentować i mnie i lekarzy, już nie raz słyszałam, że nie powinnam nawet mieć dzieci, skoro tyle choruje. Niestety to forum nie odbiega od reszty świata w "na twoim miejscu" "powinnaś" "nie powinnaś" etc. Na wasze szczęście żadna nie jest na moim miejscu i nie musicie przechodzić tego wszystkiego, co ja od urodzenia przechodzę. Żadnej nawet nie życzę połowy tego co mam na barkach. A chorymi narządami mogę obdarować kilkanaście osób. Wrażenia z porodu są dla mnie w tym momencie najmniej ważne. Ja chcę ten poród poprostu przeżyć. I potem żyć dla moich dzieci.
    Rozumiem. Już doczytałam/nadrobiłam o czym pisałyście. Niemniej jednak mogliby sprawdzić czy zadziałało, tak jak dentysta sprawdza.
    Udzieliłam się w tym temacie tylko dlatego, że napisałaś, że się zastanawiasz a nie wspomniałas czego doświadczyłas.
    I musisz wiedzieć, że jestem daleka od oceniania ludzi.

kark, coffee lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_ja Mam dokładnie taki sam plan, raz dwa i do domu :-D

taka_ja lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Fipsik- myślę, że żadna z dziewczyn nie pomyśli o tym by Cię oceniać. Jak napisałaś, tylko Ty wiesz co się dzieje w Twoim organiźmie i jak reaguje na znieczulenia, więc z doświadczenia podejmiesz dla siebie najlepszą decyzję, w jaki sposób zdecydujesz się urodzić.
    Najważniejsze jest teraz, by szczęśliwie doczekać końca, każda z nas o tym marzy.
    Ja Cię rozumiem, też choruję przewlekle, wiem jak to jest..
    Jesteś bardzo odważną kobietą w najbardziej pozytywnym tego słowa znaczeniu, ogromnie mocno trzymam za Ciebie kciuki i Twojego bobaska!
    Ściskam mocno :)

Fipsik, Englein, Klarcia lubią tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się doczekałam :) u dzieciaków wszystko ok, chłopak potwierdzony pokazał siusiaka jak nic, drugie dziecię nadal zawstydzone mimo zachodow Pana doktora nie chciało się ujawnić :) wrzucę focie jutro a teraz idę spać :)) uffff

m@rtynka, befra, Fipsik, kr0pka, Anita12, taka_ja, chloet, anuschka, Magdzia88, misia_, Englein, Mimi86, Marynia991, Aarizona, kark, Klarcia, Natka9029, okano1, milagro, Vaina, fantasmagoriia, jenny88, Paolina91, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szok ile chłopaków. Super :-) :-) :-) dobre wieści na koniec dnia

17u93e5ep5g57u5f.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Dziewczyny, a orientowałyście się, jak to teraz jest ze znieczuleniem przy sn? Jakaś ustawa ponoć weszła dot. znieczulenia dla każdej. Wiem, że ustawa ustawą, a jak nie będzie akurat dostępnego anestezjologa, to się możemy naznieczulać. Ja jestem urzędnikiem, ja cały czas w tych przepisach prawa siedzę i teraz jak jestem na zwolnieniu, to powiem Wam, że chcę od tego odpocząć, nie mogę się zmusić, żeby znowu te paragrafy i ustępy czytać :)

W szpitalu w którym ja rodzilam Zzo jest za darmo, więc ja z niego skorzystałam i teraz też mam zamiar.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Gratuluje wszystkich dzisiejszych wizyt :-) i dorodnych ujawnionych jader i pitolkow :-D

Widze ze dzisiaj na tapecie porody...

Ja raz rodzilam i nie wspominam tego milo... mowia ze po czasie sie zapomina ale ja jakos pamietam... mialam bole krzyzowe, ktorych nie polecam najgorszemu wrogowi, mega skurcze a brak rozwarcia (dostawalam jakies zastrzyki na rozwarcie) no i 18 lat a mloda urodzila sie 3800. Dla mnie porod nie byl radosnym odczuciem.

Dlatego w tej ciazy, jezeli nie znajde do czasu rozwiazania zadnej ochotniczki ktora urodzi za mnie, to mam juz plan :-D

Podjezdzam pod szpital. Moj czeka z wlaczanym silnikiem w aucie pod szpitalem. Wchodze. Rodze, przewiduje tym razem mega ekspres 5 min :-) Moj wciaz czeka pod szpitalem z wl silnikiem :-) Dziecko waza, mierza, ogarniam sie i do domeczku!!!! Taki mam plan i tego sie bede trzymac!! :-D
    Masz podobnie z tym kręgosłupem jak ja. Pokrótce mówiąc lekarz mnie okłamał, że mam rozwarcie i wysłał na porodówke. Tam dostałam oxytocyne i miałam te silne bóle jak napisałaś, wgryzałam się w co mogłam. A rozwarcia nie było. Było to wszystko dla mnie mega traumatycznym przeżyciem a tego bólu nie zapomnę do śmierci. Wiem, że ten poród zepsuł lekarz, bo tam było tasmowo, oxytocyna, próba porodu, nie uda się to cc. I ja tak skończyłam.
    Dlatego teraz już ze względu na mój kręgosłup nie odpuszczę do tego. I będę załatwiała cc.

taka_ja lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście wyszłam od lekarza, wsiadlam w auto i w połowie drogi się skaplam ze mu znowu zapomniałam zapłacić lol... musiałam dzwonić do niego,ale już mi się kazał nie wracać tylko podjadę w środę do jego gabinetu, drugi raz ta sama sytuacja,mi już głupio a on się ze mnie nabijal :p
    W tej ciąży taka rozkojarzona jestem ze niedługo głowy zapomnę :p

severi, chloet, kr0pka, Mimi86, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• befra Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Oczywiście wyszłam od lekarza, wsiadlam w auto i w połowie drogi się skaplam ze mu znowu zapomniałam zapłacić lol... musiałam dzwonić do niego,ale już mi się kazał nie wracać tylko podjadę w środę do jego gabinetu, drugi raz ta sama sytuacja,mi już głupio a on się ze mnie nabijal :p
    W tej ciąży taka rozkojarzona jestem ze niedługo głowy zapomnę :p

Ja tak miałam w pierwszej. Też chyba że dwa razy zapomniałam. Raz wracalam a drugi zaplacilam przy nastepnej wizycie :-). Teraz narazie nie mam tego problemu.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • severi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś udało mi sie uzyskać zdjecie Malca:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ddc5da978c3f.jpg
    A co do porodu to będzie mój pierwszy i się strasznie boje no ale jak to sie mówi nie ja pierwsza i nie ostatnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 22:32

kr0pka, Fipsik, czirisz, Anita12, Aarizona, kark, Klarcia, monia99, milagro, Vaina, fantasmagoriia, jenny88, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak bolesne miesiączki, że mam nadzieję, że choć trochę jestem już tym samym przygotowana do skurczy :D

Byłam dzisiaj na badaniach krwi i znowu w moczu wyszły mi liczne bakterie, kurde mam nadzieję, że to nie kolejna infekcja.

rqkqj11.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:

Głupi Jaś :) zawsze mnie zastanawiało jak to po nim jest ale wolałabym praktykować w inych okolicznościach niż poród ;)
    U mnie na ulicy otworzyła się prywatna przychodnia dentystyczna gdzie używają ale ja nawet u dentysty nigdy znieczulenia nie brałam. Kiedyś spróbuje :D

Fipsik wspólczuje Ci tylu operacji, tak jak napisałaś teraz faktycznie najważniejsze to przeźyć i żyć dla dzieci :)
    Ja takmjak pisałam - zdanie o cesarce mam jakie mam - jak dla mnie każda kobieta powinna mieć prawo, nawet jeśli tylko się boi i koniec. Ja nie znoszę ludzi, którzy oceniają innych a raczej inne przez pryzmat tego, jakmrodziły i dlaczego.. nic nikomu do tego

Dobra, pies wyspaceeowany (choć spacer w te inwewte po osiedlu cięźko nazwać peawdziwym spacerem ale od czasu jak nas pobili z męźem nie wychodze po ciemku poza osiedle), umowilam sie z sąsiadką ze mnie obudzi jak wróci z roboty, inaczej pewnie dalej bym spała.

Takźe dobranoc laski, slodkich snów wszystkim :*

Fipsik lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Anitka no wlasnie myslalam o cc. Zobaczymy... Jeszcze jest czas :-D

Ja juz pare razy mialam taki piekny sen. Taki sam. Przyjezdzam do szpitala, klada mnie na lozko, zasypiam... a jak sie budze to kluseczka juz jest obok a mnie nic nie bolalo :-D i tego tez sie trzymam :-D

Anita12, Klarcia lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wiem, że nie masz łatwo. Ale nie rozumiem skąd ten atak tutaj? Przecież nikt Cię nie ocenił, ani nic nie powiedział. Każda z nas ma swoje życie i postępuje tak jak jej serce podpowiada. To jest tylko forum i nikt ci do domu w butach nie będzie wchodzić : ))

Kropka jak to Was pobili? Masakra... ja jak jestem sama też boję się wieczorem daleko chodzić, więc szybko zrobić i do domu :D

m@rtynka, Anita12, kark, coffee lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka jak to sie stalo ze was pobili? Masakra jakas!

p19uskjoy20ehkws.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ