X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja już po wizycie :)
    Miałam pierwszy raz badanie przez brzuch. Serducho bije jak należy, główka, brzuszek i kończyny pomierzone - długość prawidłowa. Waży 194 gram :) Widziałam po 5 paluszków w każdej dłoni :) Puki co lekarz dalej mówi, że wydaje mu się, że chłopak ale tak się przekręcił, że ciężko było zobaczyć coś więcej, no ale coś mu tam odstawało miedzy nóżkami :)Kolejna wizyta 19.10. Pierwszy raz nie dostałam zdjęcia ale przez brzuch to ciężko wyłapać tak by było widać całego na raz dzidziusia. Lekarz też powiedział, że na tym etapie już nie zmierzy długości całkowitej maleństwa tylko poszczególne części osobno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 16:47

kr0pka, Mart_, Aarizona, MatyldaG, m@rtynka, Angie 232, milagro, anuschka, nataliad, Paolina91, misia_, chloet, czirisz, Fipsik, Anita12, Magdzia88, Dziunka, kark, taka_ja, Mimi86, Vaina, jenny88, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    I ja już po wizycie :)
    Miałam pierwszy raz badanie przez brzuch. Serducho bije jak należy, główka, brzuszek i kończyny pomierzone - długość prawidłowa. Waży 194 gram :) Widziałam po 5 paluszków w każdej dłoni :) Puki co lekarz dalej mówi, że wydaje mu się, że chłopak ale tak się przekręcił, że ciężko było zobaczyć coś więcej, no ale coś mu tam odstawało miedzy nóżkami :)Kolejna wizyta 19.10. Pierwszy raz nie dostałam zdjęcia ale przez brzuch to ciężko wyłapać tak by było widać całego na raz dzidziusia. Lekarz też powiedział, że na tym etapie już nie zmierzy długości całkowitej maleństwa tylko poszczególne części osobno.
    Przypuszczam że chodzisz do dr Jarosława? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 17:01

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    i te nacięcie i szwy myślisz, że tak samo paskudnie bolą jak rana pooperacyjna? czy lżej?

Ja myślę że po CC boli bardziej. Ja rodzilam SN i gdyby nie okrutny hemoroid to nie było by źle. Za to w kwietniu miałam laparoskopie, lezalam na sali z dwoma kobietami po CC. Dochodzenie do siebie po narkozie, ból rany itd dla mnie jest o wiele gorszy. Nie pozwalają wstawać, nawet się napić. Ja przeżyłam to strasznie. A kobiety po CC miały takie same zalecenia, z tym ze one też były po ogólnej narkozie. Nie wiem jakby było po ZZO

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję wszystkich wizyt! :)

Mam pytanie, nie wiem czy macie podobnie, ale ja mam problem z pamięcią..
    Najbardziej denerwuje mnie to, czy wzięłam kwas foliowy czy nie i właśnie do tej pory mam taką rozkminkę.. wczoraj przypomniało mi się po 22.00
    powiedzcie, czy jeśli chodzi o foliowy to lepiej wziąć 2 razy czy zaczekać do jutra, bo naprawdę nie pamiętam czy go rano połknęłam..
    od jutra wprowadzam notes i długopis, bo to jest nie do zniesienia :P

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Nie, do Jerzego :-)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kwasu foliowego nie biorę od 13 tygodnia. Jak nawet zapomnialas to nic sie nie stanie jak jednego dnia go nie wezmiesz.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Nie, do Jerzego :-)
    A to pomyłka ale też na J :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 17:13

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 19 września 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez jestem po wizycie i w sumie wiem niewiele tylko tyle, ze ma dwie raczki i dwie nóżki i ze serce bije. Reszta jak to określiła doktor raczej jest w porzadku. Ale niestety dziecko za duze do tego wyszlo, ze starsza ciąża i juz nie zrobi reszty pomiarów. Tak wiec w sumie moge sie cieszyc z tego ze zyje i ze ma 4konczyny

Aarizona, czirisz, kr0pka, Anita12, Vaina, jenny88 lubią tę wiadomość

• Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 19 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas kompletna porazka z tego badania wyszlo

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:

Najbardziej denerwuje mnie to, czy wzięłam kwas foliowy czy nie i właśnie do tej pory mam taką rozkminkę.. wczoraj przypomniało mi się po 22.00
    powiedzcie, czy jeśli chodzi o foliowy to lepiej wziąć 2 razy czy zaczekać do jutra, bo naprawdę nie pamiętam czy go rano połknęłam..
    Ja prowadzę kalendarz belly, zaznaczam sobie leki, które brałam :)

chloet, Angie 232 lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 19 września 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zazdroszcze wam normalnych badan i podejścia lekarza. Niestety na NFZ trafic na dobrego lekarza graniczy z cudem

• befra Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw Wam napiszę co i jak a potem przeczytam co tam pisaliście. Już jestem po wizycie. Dzidzi ma 8 cm serduszko bije 173 na minutę. Rusza się na wszystkie strony. Płci jeszcze nie udało się poznać, no ale najważniejsze że wszystko ok.
    Aha następna wizyta 10 październik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 17:51

Aarizona, MatyldaG, chloet, czirisz, fantasmagoriia, kr0pka, milagro, Marynia991, anuschka, Fipsik, Anita12, Angie 232, Dziunka, kark, taka_ja, Mimi86, Natka9029, Vaina, jenny88, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Jaroslaw jest tez bardzo dobry ale wilalam zapisac sie do ordynatora. Bedziesz rodzila u siebie?

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś2* wrote:
    Ja rowniez jestem po wizycie i w sumie wiem niewiele tylko tyle, ze ma dwie raczki i dwie nóżki i ze serce bije. Reszta jak to określiła doktor raczej jest w porzadku. Ale niestety dziecko za duze do tego wyszlo, ze starsza ciąża i juz nie zrobi reszty pomiarów. Tak wiec w sumie moge sie cieszyc z tego ze zyje i ze ma 4konczyny

Moniś a w którym tyg jesteś?

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mama-wie.pl/
    Bezpłatne warsztaty dla mam, koleżanka mi poleciła, która była w zeszłym roku.

kr0pka, taka_ja lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Ja pojade w srode w końcu do lidla, bo uznałam, że dzis za pozno sie wybieram i może nic nie byc, a to pierwszy dzien. A jak pojade w środe rano bo bede wiozla na stacje meża to akurat rzuca kolejna dostawe i bedzie :D.

Wspominalam o żeberkach - caly ranek mnie przesladowaly, jak juz dojechalam na miejsce to sama mysl o nich przyprawila mnie o torsje. Ciaza to dziwny stan... padło na makaron ehh.

Niezle to zdjecie od dolu :D tez jestem wdzieczna za opis, bo inaczej bym to rozkminiała :D

Dostawy w lidlu ubrań są tylko w dniu rozpoczęcia sie promocji, czyli w środę dostawy już nie będzie ;) Ja byłam o 15 i pustki były

hchy43r8kkymthav.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:

Też miałam taki problem, biorę trochę tych tabletek, euthyrox 50 na zmianę z 75 i co dzień muszę pamiętać który dziś wziąć, ale wpadłam na pomysł i sobie podpisałam :) a np folik biorę zawsze o 15 i mi się nie myli, mam też jodid i tego biorę wieczorem. Do niedawna jeszcze był dupek ale już mam odstawiony :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:

lepiej już pominąć dzisiejszy dzień i wziąć kolejną tabletkę jutro :)

Angie 232 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Dostawy w lidlu ubrań są tylko w dniu rozpoczęcia sie promocji, czyli w środę dostawy już nie będzie ;) Ja byłam o 15 i pustki były
    Tak, ale przez kilka dni jest ta promocja malucha, wiec na pewno nie rzucaja calej dostawy od razu tylko musza dawkowac zeby cos bylo.

Ja raz kwas foliowy wzialam dwa razy w ciagu dnia.

Chciałam isc na usg dodatkowo, ale sprawdzilam ceny to zastraszajace 250 zł :/. Czy może ktoras Warszawianka jest w stanie polecic mi lekarza gdzie moge sie zapisac na usg?

• befra Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto moje dzidzi :-)

1ca26eaa5c825c68med.jpg[/URL

Aarizona, milagro, fantasmagoriia, Mart_, Athia, MatyldaG, anuschka, kr0pka, m@rtynka, Paolina91, czirisz, Anita12, Fipsik, Angie 232, Ewa, misia_, kark, taka_ja, nataliad, chloet, Czarnuszka, Magdzia88, Vaina, jenny88, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ