MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
I ja już po wizycie
Miałam pierwszy raz badanie przez brzuch. Serducho bije jak należy, główka, brzuszek i kończyny pomierzone - długość prawidłowa. Waży 194 gramWidziałam po 5 paluszków w każdej dłoni
Puki co lekarz dalej mówi, że wydaje mu się, że chłopak ale tak się przekręcił, że ciężko było zobaczyć coś więcej, no ale coś mu tam odstawało miedzy nóżkami :)Kolejna wizyta 19.10. Pierwszy raz nie dostałam zdjęcia ale przez brzuch to ciężko wyłapać tak by było widać całego na raz dzidziusia. Lekarz też powiedział, że na tym etapie już nie zmierzy długości całkowitej maleństwa tylko poszczególne części osobno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 16:47
kr0pka, Mart_, Aarizona, MatyldaG, m@rtynka, Angie 232, milagro, anuschka, nataliad, Paolina91, misia_, chloet, czirisz, Fipsik, Anita12, Magdzia88, Dziunka, kark, taka_ja, Mimi86, Vaina, jenny88, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Czarnuszka wrote:I ja już po wizycie
Miałam pierwszy raz badanie przez brzuch. Serducho bije jak należy, główka, brzuszek i kończyny pomierzone - długość prawidłowa. Waży 194 gramWidziałam po 5 paluszków w każdej dłoni
Puki co lekarz dalej mówi, że wydaje mu się, że chłopak ale tak się przekręcił, że ciężko było zobaczyć coś więcej, no ale coś mu tam odstawało miedzy nóżkami :)Kolejna wizyta 19.10. Pierwszy raz nie dostałam zdjęcia ale przez brzuch to ciężko wyłapać tak by było widać całego na raz dzidziusia. Lekarz też powiedział, że na tym etapie już nie zmierzy długości całkowitej maleństwa tylko poszczególne części osobno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 17:01
-
Fipsik wrote:i te nacięcie i szwy myślisz, że tak samo paskudnie bolą jak rana pooperacyjna? czy lżej?
Ja myślę że po CC boli bardziej. Ja rodzilam SN i gdyby nie okrutny hemoroid to nie było by źle. Za to w kwietniu miałam laparoskopie, lezalam na sali z dwoma kobietami po CC. Dochodzenie do siebie po narkozie, ból rany itd dla mnie jest o wiele gorszy. Nie pozwalają wstawać, nawet się napić. Ja przeżyłam to strasznie. A kobiety po CC miały takie same zalecenia, z tym ze one też były po ogólnej narkozie. Nie wiem jakby było po ZZO
-
Dziewczyny, gratuluję wszystkich wizyt!
Mam pytanie, nie wiem czy macie podobnie, ale ja mam problem z pamięcią..
Najbardziej denerwuje mnie to, czy wzięłam kwas foliowy czy nie i właśnie do tej pory mam taką rozkminkę.. wczoraj przypomniało mi się po 22.00
powiedzcie, czy jeśli chodzi o foliowy to lepiej wziąć 2 razy czy zaczekać do jutra, bo naprawdę nie pamiętam czy go rano połknęłam..
od jutra wprowadzam notes i długopis, bo to jest nie do zniesieniaSzczęśliwa mama Zuzi -
Ja rowniez jestem po wizycie i w sumie wiem niewiele tylko tyle, ze ma dwie raczki i dwie nóżki i ze serce bije. Reszta jak to określiła doktor raczej jest w porzadku. Ale niestety dziecko za duze do tego wyszlo, ze starsza ciąża i juz nie zrobi reszty pomiarów. Tak wiec w sumie moge sie cieszyc z tego ze zyje i ze ma 4konczyny
Aarizona, czirisz, kr0pka, Anita12, Vaina, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Angie 232 wrote:Dziewczyny, gratuluję wszystkich wizyt!
Najbardziej denerwuje mnie to, czy wzięłam kwas foliowy czy nie i właśnie do tej pory mam taką rozkminkę.. wczoraj przypomniało mi się po 22.00
powiedzcie, czy jeśli chodzi o foliowy to lepiej wziąć 2 razy czy zaczekać do jutra, bo naprawdę nie pamiętam czy go rano połknęłam..
od jutra wprowadzam notes i długopis, bo to jest nie do zniesieniachloet, Angie 232 lubią tę wiadomość
-
Najpierw Wam napiszę co i jak a potem przeczytam co tam pisaliście. Już jestem po wizycie. Dzidzi ma 8 cm serduszko bije 173 na minutę. Rusza się na wszystkie strony. Płci jeszcze nie udało się poznać, no ale najważniejsze że wszystko ok.
Aha następna wizyta 10 październik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 17:51
Aarizona, MatyldaG, chloet, czirisz, fantasmagoriia, kr0pka, milagro, Marynia991, anuschka, Fipsik, Anita12, Angie 232, Dziunka, kark, taka_ja, Mimi86, Natka9029, Vaina, jenny88, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniś2* wrote:Ja rowniez jestem po wizycie i w sumie wiem niewiele tylko tyle, ze ma dwie raczki i dwie nóżki i ze serce bije. Reszta jak to określiła doktor raczej jest w porzadku. Ale niestety dziecko za duze do tego wyszlo, ze starsza ciąża i juz nie zrobi reszty pomiarów. Tak wiec w sumie moge sie cieszyc z tego ze zyje i ze ma 4konczyny
Moniś a w którym tyg jesteś? -
czirisz wrote:Ja pojade w srode w końcu do lidla, bo uznałam, że dzis za pozno sie wybieram i może nic nie byc, a to pierwszy dzien. A jak pojade w środe rano bo bede wiozla na stacje meża to akurat rzuca kolejna dostawe i bedzie
.
Wspominalam o żeberkach - caly ranek mnie przesladowaly, jak juz dojechalam na miejsce to sama mysl o nich przyprawila mnie o torsje. Ciaza to dziwny stan... padło na makaron ehh.
Niezle to zdjecie od dolutez jestem wdzieczna za opis, bo inaczej bym to rozkminiała
Dostawy w lidlu ubrań są tylko w dniu rozpoczęcia sie promocji, czyli w środę dostawy już nie będzieJa byłam o 15 i pustki były
-
od jutra wprowadzam notes i długopis, bo to jest nie do zniesienia
Też miałam taki problem, biorę trochę tych tabletek, euthyrox 50 na zmianę z 75 i co dzień muszę pamiętać który dziś wziąć, ale wpadłam na pomysł i sobie podpisałama np folik biorę zawsze o 15 i mi się nie myli, mam też jodid i tego biorę wieczorem. Do niedawna jeszcze był dupek ale już mam odstawiony
-
od jutra wprowadzam notes i długopis, bo to jest nie do zniesienia
lepiej już pominąć dzisiejszy dzień i wziąć kolejną tabletkę jutroAngie 232 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarynia991 wrote:Dostawy w lidlu ubrań są tylko w dniu rozpoczęcia sie promocji, czyli w środę dostawy już nie będzie
Ja byłam o 15 i pustki były
Ja raz kwas foliowy wzialam dwa razy w ciagu dnia.
Chciałam isc na usg dodatkowo, ale sprawdzilam ceny to zastraszajace 250 zł. Czy może ktoras Warszawianka jest w stanie polecic mi lekarza gdzie moge sie zapisac na usg?
-
Aarizona, milagro, fantasmagoriia, Mart_, Athia, MatyldaG, anuschka, kr0pka, m@rtynka, Paolina91, czirisz, Anita12, Fipsik, Angie 232, Ewa, misia_, kark, taka_ja, nataliad, chloet, Czarnuszka, Magdzia88, Vaina, jenny88, Tosia 1981 lubią tę wiadomość