Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Kropka jak to sie stalo ze was pobili? Masakra jakas!
    Mnie też to przeraziło!

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to nawet nie w nocy ani nie po ciemku., pod samym osiedlem o 17 w niedziele..
    2 osiedla dalej sprowadziło się 2 chujków z dobermanem.. poesek oczywiście luzem, poleciał do naszego, zaczęło się robić nieprzyjemnie a ich nawet nie było widać.. jak się pojawili wydarłam się na typa a drugi od razu do nas z łapami wyskoczył, zaczął się bić z męzem, rozwalił mu głowę karabińczykiem od smyczy, mnie też pizgnął nią w głowę ale albo delikatniej albo trafił w mniej czułe miejsce bo mnie tylko bolała przez kilka dni..
    męża ostatecznie zabrali karetką na SOR zbadać.. źe ja się z gazem nie rozstaję to potraktowałam **uja to jeszcze próbował mi zabrać ale rzuciłam w krzaki i nie znalazł.. grozili nam, szczuli psem, dobrze, że pies nie ogarniał co się dzieje.
    Policja oczywiście tylko przyjęła zgłoszenie i nic nie zrobiła. Zrobili rundkę po ololicy ale ich nie znaleźli..
    Sami się dowiedzieliśmy po czasie, kto to, gdzie mieszkają, jak się nazywają.. i okazało się, że same problemy z nimi. Wynajmują mieszkanie od małżenstwa z naszego osiedla, które tam kupiło drugie, nie chcą się wyprowadzić, sprawa trafiła do sądu.. terroryzują pół osiedla, prawie ochroniarza pobili.. takźe tak.. od kwietnia boję się przed kaźdym spacerem z psem i jak wracam.. im dalej od domu tym bezpieczniej się czuję a pod osiedlem stres.. dopóki się ich nie pozbędą sądownie nic się nie zmieni.. :/ :/ sprawa miała być we wrześnii a *uje dalej mieszkają póki co

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, masakra to sie w głowie nie mieści :(
    jeszcze żeby bać się wracać na do własnego mieszkania przez jakich niezrównoważonych psycholi;/ oby szybko ich eksmitowali

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wspolczuje, ze takie padalce chodza po ziemi i nic im nie mozna zrobic. Uwazaj na siebie!

p19uskjoy20ehkws.png
  • wolfik25 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą,czytam od jakiegoś czasu wątek i chciałam się przywitać z Wami :)

Mam 34 lata i dwóch synów 8 i 3 lata teraz najprawdopodobniej bedzie też synuś :)

Jestem już po badaniach prenatalnych które wyszły ok.Termin mam na 30 marca 2017

severi, Fipsik, Mimi86, czirisz, kr0pka, MatyldaG, nataliad, Ewa, Anita12, Aarizona, m@rtynka, Englein, kark, Klarcia, Magdzia88, Angie 232, milagro, Vaina, fantasmagoriia, jenny88, chloet, Marrtusia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

a8dodqk3dpwj9wgk.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anushka jaki atak? Napisałam, że zastanawiam się nad znieczuleniem, nic więcej, nie pytałam nikogo o zdanie, a usłyszałam, że na moim miejscu powinnam zrobić tak i siak. I że to wina lekarzy. Nie znając historii, nie znając mnie. Ja wam nie mówię, co bym zrobiłą na waszym miejscu, jeżeli o to nie pytacie. I nie obwiniam nikogo nie znając żadnych dowodów.

Ale masz rację. Mój błąd, że cokolwiek napisałam o sobie. Zamykam więc temat moich rozterek ciążowo-porodowych. Zostawię je dla siebie i dla lekarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 23:42

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze, że przeprowadzamy się w bardzo spokojne miejsce. Byli właściciele mówili, że często zapominali zamykać dom na noc, a płotu i bramy nie ma.. Ale zaraz po remoncie robimy i płot i bramę zamykaną na klucz. Nie wiadomo, kto zamieszka na innej ulicy, a jak widać menelstwa nie brakuje :/ Straszne to wszystko jest :|

Kropka życzę, aby do porodu się sytuacja wyjaśniła. Może uda się ich wyeksmitować. My mieliśmy też sąsiadów ciężkich, nikogo nie pobili, ale ciągłe imprezy, awantury, hałasy. Właścicielka nic zrobić nie mogła, więc wzięła 10 chłopów i ich wyprowadziła.. do garażu osiedle dalej, zmieniła zamki. Odgrażają się jej, ale to już jej problem, na ulicy jest cicho.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 23:45

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wspaniałych wiesci na wizytach :)ja dziś w lidlu kupiłam dresik 62/68

Nelus, Magdzia88, okano1, Vaina, jenny88, Anita12 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Gaz rozweselający :) Ale nie na każdą działa :)

Okropienstwo!!! Rzygalam po tym jak kot! Dla mnie to takie uczucie jakby ktoś mnie wsadził na karuzele i trzymał na niej z godzinę aż mi teraz niedobrze się zrobiło brrr
    Ale np moja siostra mówiła że jej gaz bardzo pomógł.
    Ja tam wolę zoo i niż przechodzic te tortury na życzenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 05:17

201703012752.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

dzięki dziewczyny, też mam nadzieję, że uda się ich wyeksmitować i to możliwie najszybciej.. opcja z wyprowadzeniem ich w inny sposób też była rozważana ;)

mój kierwnisio wczoraj powiadomił prezesia.. Prezesiu ponoć się ucieszył :) i co najlepsze już dziś na 16 ma przyjść jakaś laska na rozmowę. nie wiem skąd oni ją tak ekspresowo wzięli. Pytał się czy dam radę dociągnąć do końca października, raczej planowałam połowę no ale jesli uda mi się załatwić dojazdy z sąsiadką samochodem to rozważę. I ani dnia dłużej :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać od 5 z nerwów przed wizytą.. Eh.
    Chciałabym być już po.

Ewa
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wszystko będzie dobrze! :* czekamy na wiadomość :)

A mnie zaczyna łapać jakieś przeziębienie. Ostatni raz byłam chora 1.5 roku temu...

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy naturalnym miałam zzo, działał od 6 do 9cm :) Ogólnie trzeba mieć aktualne badania krwi (ważne są tydzień), żeby dali.
    Do tego jest maaaasa innych metod, ja oprócz nie inwazyjnych typu piłka, masaż przez męża i prysznic nie próbowałam innych :)

Na marginesie i cięcie krocza i szycie też miałam na żywca, ale już nie pamiętam jak to boli, bo jak potem się dzieją cuda z kroczem jak u mnie, to tylko człowiek pamieta, że było wtedy nie fajnie i tyle.

Fipsik, w szpitalu gdzie ja rodziłam chciałam zzo do cesarki, to mi anestezjolog powiedział, że oni nie dają zzo do cc, bo może za krótko działać, za późno zacząć działać albo może być za słaba dawka. I dawali tylko pp albo narkozę. Ja miałam pp, od razu sprawdzali czy nic nie czuję.

A z tym znieczuleniem nie jesteś pierwsza. Jak byłam na wątku cc 2 lata temu to były dwie dziewczyny - jedna właśnie za późno zaczęło działać zzo i też miała przecinany brzuch na żywca, a druga miała za małą dawkę i już szycie czuła.
    Zresztą ostatnio spotkałam babkę, która miała zzo podczas cesarki. Pod koniec przestało działać, szybko narkoza, podczas narkozy sie wybudziła, znowu dali, ale coś źle zrobili i miała udar podczas cc... Babka ma 31 lat, to była jej druga ciąża, teraz jest w trzeciej i mówi, że jest przerażona, bo nie chce umrzeć podczas kolejnej cesarki, a na sn po 2 cc napewno sie nie zgodzą :/
    Także cesarka nie zawsze bywa tak cudowna jak to piszą :(

Ale chłopaków, gratulacje dziewczyny :)

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 14 tygodniu. Na zakonczenie 13 dopadl mnie wczoraj potworny katar. Kanapka z czosnkiem i natka pietruszki, ciepła woda z miodem i cytryna i o dziwo dzis troche lepiej ale na sniadanko powtorka z wczoraj bo glut do pasa nie byl w moich planach.

Magdzia88, jenny88 lubią tę wiadomość

860i2n0aa0kupyp7.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    apropo porodów ja jeden już mam za sobą to jestem bardziej spokojna.
    Poród oczywiście SN i nie wyobrażam sobie innej opcji tym razem ale oczywiście jak będą wskazania do cc to nie będę się buntować...

Mój poród trwał 8 godzin i w sumie najgorsze były skurcze. Któraś z was pytała na forum czy potem to zszywanie boli a ja odpowiem z własnego doświadczenia, że jak już moja kruszynka przyszła na świat to byłam taka szczęśliwa, że już nie pamiętam jak urodziłam łożysko...hormony działały...
    oczywiście mnie nacięli podczas porodu a tego w ogóle nie czułam natomiast jak zszywali myślami byłam przy córce więc też było to dla mnie raczej w porównaniu do całego porodu jak porównanie zadrapanie do złamania.

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Ewa wszystko będzie dobrze! :* czekamy na wiadomość :)

A mnie zaczyna łapać jakieś przeziębienie. Ostatni raz byłam chora 1.5 roku temu...

U mnie też chyba jakieś przeziębienie, bo zaczynam pokasływać i cały czas mam nos zapchany... :/

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    U mnie też chyba jakieś przeziębienie, bo zaczynam pokasływać i cały czas mam nos zapchany... :/
    I u mnie. Od rana herbata z miodem i cytryna....;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 08:39

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednego tylko żałuję a mianowicie że byłam sama na sali porodowej.
    Tym razem biorę męża choćby miał mdleć! Bo wiem jak podczas tych przerw od skurczu do skurczu czas się ciągnie niemiłosiernie i jak kobieta potrzebuje wtedy wsparcia kogoś bliskiego.
    A wy planujecie poród rodzinny czy raczej wolicie same? oczywiście pytanie do rodzących sn

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczynam 14 tydzień i II trymestr...leci ten czas... :)

Anuschka jak będziesz uzupełniać terminy wizyt to dopisz moje 27.09 i 10.10. Z góry dziękuję. :)

Magdzia88, kr0pka, anuschka, Vaina, fantasmagoriia, Anita12, chloet lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Wybaczcie ale wasze posty o rodzeniu omijam - po prostu ich nie czytam bo NIE :)

Jeszcze tylko 3 dni i kalendarzowa jesień, chłodniej się zrobiło więc chyba trzeba coś profilaktycznie pić by się nie przeziębić.

Anushka a ja teraz 19.10 będę miała kolejną wizytę. I na 40 stronie możesz mnie puki co pokolorować na niebiesko :)

kr0pka, anuschka lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ