MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPamiętam jak już miałam skurcze parte, już sił nie miałam, położna poszła po coś, mąż zajrzał mi w dół i szepnął do ucha "Kochanie, widzę już główkę i włoski Tosi" to takiego powera dostałam, że w następnym skurczu urodziłam
Ja bardziej się bałam jak miałam to krocze pokiereszowanei nie gojące się, żeby nie zobaczył
Nie tylko dziecko, mama też musi być bezpieczna po porodzie... Właśnie weszła na facebooku na grupę vbac (sn po cc), a tam taka wiadomość. Normalnie mnie zmroziło.
Myślałam, że po cesarce jest mniejsza możliwość zatoru. Ale mi się humor zrąbał -
nick nieaktualny
-
Mój Mąż na tyle docenia i widzi jaki trud niesie ze sobą ciąża, że nie widzę potrzeby, żeby towarzyszył mi w porodzie. Chociaż jak ostatnio rodziłam, powiedziałam mu, żeby jechał do domu to stał do godziny 6:00 pod salą. Moja teściowa później mówiła mi, że pierwszy raz w życiu widziała go tak zmartwionego. A jak przyszedł do mnie o 7, to prawie płakałam przez jego obecność. Więc muszę być sama, bo źle to zniose poród
Ale wiele osób z mojego otoczenia rodzi Razem i zarówno mężczyzna jest zadowolony jak i Kobieta. Podobno położne panują nad tym, żeby Tatuś nie zobaczył za wiele jak jest "słaby" na widoki
Też jestem przeziębiona i pije herbatę malinowa z imbirem, a na gardło Lactoangin, albo woda utleniania do płukania. Jak już mnie tak bardzo boli gardłou mnie wszystko od zatok się zaczyna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 10:51
-
ja sie wlasnie zapisalam do szkoly rodzenia na grudzien to juz bedzie 26 tydzien, do szpitala za darmo
4 tygodnie po 2 spotkania tygodniowo
kark, milagro lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
kończymy 16 tc
w pon 26.09 kolejna wizyta
czas leci jak szalony
... Dzisiaj mam zamiar umówić się na dodatkowe usg II trym + echo serca. Ciekawe ile sobie prywatnie zaśpiewają, bo do gina na nfz raczej już nie pójdę...
MatyldaG, kark, Anita12 lubią tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Ja te badania połowkowe zrobie juz u mojego ginekologa, bo ma do tego sprzęt odpowiedni. Prywatnie jakbym chciala milion zdjec, plytke itd to za blizniaki przynajmniej 350 zł, a u mojego w cenie wizyty tylko bez tych bajerów
-
blekitna wrote:Ja chyba zaczynam 2 trymestr. Może to czas żeby zacząć ciuszki kupować?
anuschka lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Ja te badania połowkowe zrobie juz u mojego ginekologa, bo ma do tego sprzęt odpowiedni. Prywatnie jakbym chciala milion zdjec, plytke itd to za blizniaki przynajmniej 350 zł, a u mojego w cenie wizyty tylko bez tych bajerów
ja na oba w zeszłym roku dostałam bez problemu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 11:26
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
jenny88 wrote:Spróbuj wykombinować skierowanie z nfz, bo 2 badanie jest jeszcze refundowane
ja na oba badanie dostałam bez problemu
tylko zdjecia mam podwojnie a na opracowanie wynikow pappa sie doczekac nie moge juz prawie miesiac ;/
Vaina lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:ja sie wlasnie zapisalam do szkoly rodzenia na grudzien to juz bedzie 26 tydzien, do szpitala za darmo
4 tygodnie po 2 spotkania tygodniowo
Ja też się dzis zapisałam, ale na styczen. Dobrze, ze te przyszpitalne szkoły są darmoweTosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Dziewczyny pozwolę sobie poruszyć temat hemoroidów... z tego co kojarzę to mogą pojawić się w III trymestrze, a do mnie już się jeden dziad przypałętał
jak myślicie pytać lekarza czy położną co z tym fantem robić? Boję się, że lekarz będzie chciał sobie sprawdzić czy to hemoroid, a ja nie chciałabym żeby wsadzał mi paluchy w tyłek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 11:54
-
Vaina wrote:Nie chciałam polubić tylko zacytować.
To strasznie długo czekasz - ja czekałam koło tygodnia. Próbowałaś się dowiedzieć co z nimi? -
nick nieaktualnymalaczarna07 wrote:o właśnie przeczytałam, że w Kielcach 12latka urodziła dziecko...
Ja mam mieć za 3 tygodnie echo dziecka, moja ginka mnie zapisała na nfz do Ujastka, bo tam pracuje, także jestem super szczęśliwa, bo będzie profesjonalnie i za darmoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 12:10
-
Crisperss wrote:Dziewczyny pozwolę sobie poruszyć temat hemoroidów... z tego co kojarzę to mogą pojawić się w III trymestrze, a do mnie już się jeden dziad przypałętał
jak myślicie pytać lekarza czy położną co z tym fantem robić? Boję się, że lekarz będzie chciał sobie sprawdzić czy to hemoroid, a ja nie chciałabym żeby wsadzał mi paluchy w tyłek
Crisperss ja w tym roku zaliczyłam wizytę u proktologa i uwierz, same palce to nie takie złogorzej jak rurkę (nie pamiętam jak to się fachowo nazywało, wyparłam z pamięci)
tylko u mnie był problem z krwawieniami i musiał sobie wewnątrz pooglądać niestety.. ale z tego co mi wiadom to na hemoroidy albo nasiadówki z korą dębu,, ostatnio tez czytałam, ze można kostkę lodu przyłożyć <są też specjalne sztyfty w aptekach> -
Crisspers ja tez mam tą przypadłość
Mi nie krwawi i nie boli wiec do tej pory sie tym nie przejmowałam. Boje sie, ze podczas porodu moze sie cos dziac. Wiec chyba zapytam o to na czwartkawej wizycie.
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Crisperss wrote:Dziewczyny pozwolę sobie poruszyć temat hemoroidów... z tego co kojarzę to mogą pojawić się w III trymestrze, a do mnie już się jeden dziad przypałętał
Wiem, że są też czopki na hemoroidy. Szybko działająmożesz lekarzowi wspomnieć, nie musi Cię od razu "głęboko badać".