X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ja nawet nie wiem jak mam łożysko położone bo mi tego nigdy lekarz nie powiedział. Albo powiedział, ale z moją ubogą znajmością flamndzkiego, nie zrozumiałam.

Jak robiłaś badanie genetyczne 1 trymestru, to w opisie powinna być informacja. Zerknij sobie :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mówisz masz :P

Zrobiłam właśnie próbne rogaliki urodzinowe. Niestety większość dżemu wypłynęła :( Ciekawe czy jak wsadzę poprostu owoce jagód, to zostaną w środku.

d0481e3ac6dc7b7bmed.jpg

za każdym razem jak coś robiłam z dżemem to wypływało, dobre są konfitury albo taka twarda marmolada, dżem jest zbyt "lużny"

Fipsik lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wizualnie super wyglądają :) a z jagodami to już w ogóle będzie pychota :P

Fipsik lubi tę wiadomość

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam kawałek sernika w polewie czekoladowej i żołądek mnie rozbolal :( kłuje jak diabli

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ja nawet nie wiem jak mam łożysko położone bo mi tego nigdy lekarz nie powiedział. Albo powiedział, ale z moją ubogą znajmością flamndzkiego, nie zrozumiałam.

ja się dopiero wczoraj na prenatalnych dowiedziałam, że na przedniej ścianie, wcześniej też nie miałam żadnego info. No i też mi nie powiedział tylko sama wyczytałam z opisu badania więc pewnie i Ty gdzieś masz :)

Booooooooże jak mi się dziś chce spaaaać, jaka ja jestem zmęczona.. mma ochotę iść do wc, zamknąć się tak i iść spać..
    jutro moja firma prawie cała jedzie na integracje, jak będę się tak czuła jak dziś to jak Boga kocham położe się przy biurku i będę spać :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Jak robiłaś badanie genetyczne 1 trymestru, to w opisie powinna być informacja. Zerknij sobie :)
    Ja to nawet żadnego opisu nie dostałam z genetycznego.. Jakiś ten mój gin wyluzowany za bardzo chyba

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój gin na prenatalnych to też za dużo nie mówił, ale dostałam potem chyba ze 2,5 kartki z opisem i wykresami

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Ja to nawet żadnego opisu nie dostałam z genetycznego.. Jakiś ten mój gin wyluzowany za bardzo chyba

przeczytałam "wyuzdany" zamiast "wyluzowany" :D :D

anuschka, misia_ lubią tę wiadomość

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    ja się dopiero wczoraj na prenatalnych dowiedziałam, że na przedniej ścianie, wcześniej też nie miałam żadnego info. No i też mi nie powiedział tylko sama wyczytałam z opisu badania więc pewnie i Ty gdzieś masz :)

u mnie było to samo, mój mi nic nie powiedział (ale też ma słaby sprzęt- tak myślę) a prenatalne robiłam prywatnie i były super dokładne i rzeczowe.

Balladyna, Ty tego swojego weź w obroty i niech Ci gada wszystko a nie tylko fragmentami :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam mega posta i mi sie skasowal

860i2n0aa0kupyp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale smakowite te rogaliki matko ale bym zjadła kusisz mnie:)Ja zjadłam jakieś pierniki herbatniki z dżemem i orzeszki wszystko co było zamiast obiadu:) eh zachcianki..

Fipsik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukałam u siebie na informacji, ale nie było napisane z której strony mam łożysko :(.

Dzwoniłam na Inflancką, ale wizyta tylko dla tych które prowadzą ciążę, a termin i tak dopiero na wizytę koniec października, więc mnie nie urządza. Poszukam dalej.
    Pytałam odnośnie szkoły rodzenia i kobitka mi powiedziała, żeby dopiero w grudniu dzwonić jeśli chce się zapisać na styczeń. Nie wiem szczerze mówiąc czy to nie za późno. Spróbują gdzieś w połowie listopada i zapytam jeszcze raz czy są zapisy, jakie zainteresowanie itp.

Podobnie widzę wszystkie reagujemy u mnie też noc niespokojna, zmęczona jestem. Jeszcze byłam na krwi ledwo żywa, bo mąż obudził się po 4 a mnie złapał głód i modlitwa w łazience, ledwo udało mi się to przespać jeszcze 2 godzinki jak i on się położył po 6 :(

Anita12 lubi tę wiadomość

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi sie chyba psuje bo teraz calego postu nawet nie wrzuciło. Chcialam zapytac czy któraś z Was rodziła sn po wcześniejszym cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 14:57

860i2n0aa0kupyp7.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Ja szukałam u siebie na informacji, ale nie było napisane z której strony mam łożysko :(.

Dzwoniłam na Inflancką, ale wizyta tylko dla tych które prowadzą ciążę, a termin i tak dopiero na wizytę koniec października, więc mnie nie urządza. Poszukam dalej.
    Pytałam odnośnie szkoły rodzenia i kobitka mi powiedziała, żeby dopiero w grudniu dzwonić jeśli chce się zapisać na styczeń. Nie wiem szczerze mówiąc czy to nie za późno. Spróbują gdzieś w połowie listopada i zapytam jeszcze raz czy są zapisy, jakie zainteresowanie itp.

Podobnie widzę wszystkie reagujemy u mnie też noc niespokojna, zmęczona jestem. Jeszcze byłam na krwi ledwo żywa, bo mąż obudził się po 4 a mnie złapał głód i modlitwa w łazience, ledwo udało mi się to przespać jeszcze 2 godzinki jak i on się położył po 6 :(
    wiesz co do szkoly rodzenia to oni chyba tak wlasnie zapisuja, mnie tez Pani chciala zapisac dopiero styczen- luty ale powiedzialam ze ciaza blizniacza i do lutego to moge z porodowki juz do nich chodzic no i zapisala dopiero na grudzien, ale czuje ze beda same kobitki tuz przed rozwiazaniem

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mówisz masz :P

Zrobiłam właśnie próbne rogaliki urodzinowe. Niestety większość dżemu wypłynęła :( Ciekawe czy jak wsadzę poprostu owoce jagód, to zostaną w środku.

d0481e3ac6dc7b7bmed.jpg

Jak włożysz do środka same jagody to będzie ok. Mi dżem też zawsze wypływa.

Obtocz jeszcze te jagody lekko w mące ziemniaczanej - wtedy nie puszczą tak soku i będzie łatwiej Ci je wkładać do środka i zawijać :)

Fipsik lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik takie pyszne rzeczy pokazywać ciężarnym :-P. :-) pięknie wyglądają, bardzo smakowicie :-)

Fipsik lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:

Ja dziś też myślałam o Inflanckiej.. ja chciałam się tam w ogóle zapisać do przychodni na dalsze prowadzenie ciąży i jednocześnie chodzić do mojego pryw. i piszesz, że terminy na koniec października?

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Jak włożysz do środka same jagody to będzie ok. Mi dżem też zawsze wypływa.

Obtocz jeszcze te jagody lekko w mące ziemniaczanej - wtedy nie puszczą tak soku i będzie łatwiej Ci je wkładać do środka i zawijać :)

Mrożone mam jagody. Mogę takie w mące obtoczyć? :P Czy muszę rozmrozić?
    m@rtynka wrote:
    Fipsik takie pyszne rzeczy pokazywać ciężarnym :-P. :-) pięknie wyglądają, bardzo smakowicie :-)

Dziecko mnie zmusiło :P Nie pamiętam, żebym w tym roku cokolwiek piekła. Ale urodzin jej nie wyprawiamy to chcę żeby chociaż w przedszkolu miała coś dobrego w swoje urodzinki :)

m@rtynka lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    przeczytałam "wyuzdany" zamiast "wyluzowany" :D :D
    Haha głodnemu chleb na myśli :P ;)

kr0pka lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie sądzę, że chodziło o sam termin USG, do lekarzy chyba nie jest aż tak źle, aczkolwiek moze przez te 2 miesiące się już zrobił tłok

Ha, właśnie przyszła laska na rozmowę, na zastępstwo za mnie, akurat dobrze się stało, ze byłam na korytarzu to sobie obczaiłam :P wyglądała sensownie, nie na jakąś gwiazdę jakie to ostatnio do nas przychodziły :) Mam nadzieję, że mój kierownisio wie co robi i wybierze jakąś fajną bo jesli ja mam szkolić to lepiej, żebym nie zamordowała zanim przeszkolę ;)

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ