Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ja nawet nie wiem jak mam łożysko położone bo mi tego nigdy lekarz nie powiedział. Albo powiedział, ale z moją ubogą znajmością flamndzkiego, nie zrozumiałam.

Jak robiłaś badanie genetyczne 1 trymestru, to w opisie powinna być informacja. Zerknij sobie :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mówisz masz :P

Zrobiłam właśnie próbne rogaliki urodzinowe. Niestety większość dżemu wypłynęła :( Ciekawe czy jak wsadzę poprostu owoce jagód, to zostaną w środku.

d0481e3ac6dc7b7bmed.jpg

za każdym razem jak coś robiłam z dżemem to wypływało, dobre są konfitury albo taka twarda marmolada, dżem jest zbyt "lużny"

Fipsik lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wizualnie super wyglądają :) a z jagodami to już w ogóle będzie pychota :P

Fipsik lubi tę wiadomość

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam kawałek sernika w polewie czekoladowej i żołądek mnie rozbolal :( kłuje jak diabli

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ja nawet nie wiem jak mam łożysko położone bo mi tego nigdy lekarz nie powiedział. Albo powiedział, ale z moją ubogą znajmością flamndzkiego, nie zrozumiałam.

ja się dopiero wczoraj na prenatalnych dowiedziałam, że na przedniej ścianie, wcześniej też nie miałam żadnego info. No i też mi nie powiedział tylko sama wyczytałam z opisu badania więc pewnie i Ty gdzieś masz :)

Booooooooże jak mi się dziś chce spaaaać, jaka ja jestem zmęczona.. mma ochotę iść do wc, zamknąć się tak i iść spać..
    jutro moja firma prawie cała jedzie na integracje, jak będę się tak czuła jak dziś to jak Boga kocham położe się przy biurku i będę spać :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Jak robiłaś badanie genetyczne 1 trymestru, to w opisie powinna być informacja. Zerknij sobie :)
    Ja to nawet żadnego opisu nie dostałam z genetycznego.. Jakiś ten mój gin wyluzowany za bardzo chyba

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój gin na prenatalnych to też za dużo nie mówił, ale dostałam potem chyba ze 2,5 kartki z opisem i wykresami

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Ja to nawet żadnego opisu nie dostałam z genetycznego.. Jakiś ten mój gin wyluzowany za bardzo chyba

przeczytałam "wyuzdany" zamiast "wyluzowany" :D :D

anuschka, misia_ lubią tę wiadomość

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    ja się dopiero wczoraj na prenatalnych dowiedziałam, że na przedniej ścianie, wcześniej też nie miałam żadnego info. No i też mi nie powiedział tylko sama wyczytałam z opisu badania więc pewnie i Ty gdzieś masz :)

u mnie było to samo, mój mi nic nie powiedział (ale też ma słaby sprzęt- tak myślę) a prenatalne robiłam prywatnie i były super dokładne i rzeczowe.

Balladyna, Ty tego swojego weź w obroty i niech Ci gada wszystko a nie tylko fragmentami :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam mega posta i mi sie skasowal

860i2n0aa0kupyp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale smakowite te rogaliki matko ale bym zjadła kusisz mnie:)Ja zjadłam jakieś pierniki herbatniki z dżemem i orzeszki wszystko co było zamiast obiadu:) eh zachcianki..

Fipsik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukałam u siebie na informacji, ale nie było napisane z której strony mam łożysko :(.

Dzwoniłam na Inflancką, ale wizyta tylko dla tych które prowadzą ciążę, a termin i tak dopiero na wizytę koniec października, więc mnie nie urządza. Poszukam dalej.
    Pytałam odnośnie szkoły rodzenia i kobitka mi powiedziała, żeby dopiero w grudniu dzwonić jeśli chce się zapisać na styczeń. Nie wiem szczerze mówiąc czy to nie za późno. Spróbują gdzieś w połowie listopada i zapytam jeszcze raz czy są zapisy, jakie zainteresowanie itp.

Podobnie widzę wszystkie reagujemy u mnie też noc niespokojna, zmęczona jestem. Jeszcze byłam na krwi ledwo żywa, bo mąż obudził się po 4 a mnie złapał głód i modlitwa w łazience, ledwo udało mi się to przespać jeszcze 2 godzinki jak i on się położył po 6 :(

Anita12 lubi tę wiadomość

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi sie chyba psuje bo teraz calego postu nawet nie wrzuciło. Chcialam zapytac czy któraś z Was rodziła sn po wcześniejszym cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 14:57

860i2n0aa0kupyp7.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Ja szukałam u siebie na informacji, ale nie było napisane z której strony mam łożysko :(.

Dzwoniłam na Inflancką, ale wizyta tylko dla tych które prowadzą ciążę, a termin i tak dopiero na wizytę koniec października, więc mnie nie urządza. Poszukam dalej.
    Pytałam odnośnie szkoły rodzenia i kobitka mi powiedziała, żeby dopiero w grudniu dzwonić jeśli chce się zapisać na styczeń. Nie wiem szczerze mówiąc czy to nie za późno. Spróbują gdzieś w połowie listopada i zapytam jeszcze raz czy są zapisy, jakie zainteresowanie itp.

Podobnie widzę wszystkie reagujemy u mnie też noc niespokojna, zmęczona jestem. Jeszcze byłam na krwi ledwo żywa, bo mąż obudził się po 4 a mnie złapał głód i modlitwa w łazience, ledwo udało mi się to przespać jeszcze 2 godzinki jak i on się położył po 6 :(
    wiesz co do szkoly rodzenia to oni chyba tak wlasnie zapisuja, mnie tez Pani chciala zapisac dopiero styczen- luty ale powiedzialam ze ciaza blizniacza i do lutego to moge z porodowki juz do nich chodzic no i zapisala dopiero na grudzien, ale czuje ze beda same kobitki tuz przed rozwiazaniem

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mówisz masz :P

Zrobiłam właśnie próbne rogaliki urodzinowe. Niestety większość dżemu wypłynęła :( Ciekawe czy jak wsadzę poprostu owoce jagód, to zostaną w środku.

d0481e3ac6dc7b7bmed.jpg

Jak włożysz do środka same jagody to będzie ok. Mi dżem też zawsze wypływa.

Obtocz jeszcze te jagody lekko w mące ziemniaczanej - wtedy nie puszczą tak soku i będzie łatwiej Ci je wkładać do środka i zawijać :)

Fipsik lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik takie pyszne rzeczy pokazywać ciężarnym :-P. :-) pięknie wyglądają, bardzo smakowicie :-)

Fipsik lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:

Ja dziś też myślałam o Inflanckiej.. ja chciałam się tam w ogóle zapisać do przychodni na dalsze prowadzenie ciąży i jednocześnie chodzić do mojego pryw. i piszesz, że terminy na koniec października?

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Jak włożysz do środka same jagody to będzie ok. Mi dżem też zawsze wypływa.

Obtocz jeszcze te jagody lekko w mące ziemniaczanej - wtedy nie puszczą tak soku i będzie łatwiej Ci je wkładać do środka i zawijać :)

Mrożone mam jagody. Mogę takie w mące obtoczyć? :P Czy muszę rozmrozić?
    m@rtynka wrote:
    Fipsik takie pyszne rzeczy pokazywać ciężarnym :-P. :-) pięknie wyglądają, bardzo smakowicie :-)

Dziecko mnie zmusiło :P Nie pamiętam, żebym w tym roku cokolwiek piekła. Ale urodzin jej nie wyprawiamy to chcę żeby chociaż w przedszkolu miała coś dobrego w swoje urodzinki :)

m@rtynka lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    przeczytałam "wyuzdany" zamiast "wyluzowany" :D :D
    Haha głodnemu chleb na myśli :P ;)

kr0pka lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie sądzę, że chodziło o sam termin USG, do lekarzy chyba nie jest aż tak źle, aczkolwiek moze przez te 2 miesiące się już zrobił tłok

Ha, właśnie przyszła laska na rozmowę, na zastępstwo za mnie, akurat dobrze się stało, ze byłam na korytarzu to sobie obczaiłam :P wyglądała sensownie, nie na jakąś gwiazdę jakie to ostatnio do nas przychodziły :) Mam nadzieję, że mój kierownisio wie co robi i wybierze jakąś fajną bo jesli ja mam szkolić to lepiej, żebym nie zamordowała zanim przeszkolę ;)

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ