X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kurtek.. w sumie zaczęłam szukaç raz jeszcze i na bon prix jest nawet fajna i za 240

http://www.bonprix.pl/style/kurtka-ciazowa-z-kapturem-342538892/?category=1287&type=image&return=ref&source=2

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przed chwilą zjadłam maliny :-\

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież same owoce malin można jeść. Ja piję też sok malinowy.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo ewentualnie taka choć średnio mi kolory podchodzą http://www.bonprix.pl/style/kurtka-ciazowa-z-kapturem-i-sciagaczem-337281545/?catalogueNumber=927605&nl=false&utm_source=Domodi_default&utm_medium=cpc&utm_campaign=default

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się rozglądam za płaszczem asymetrycznym. Dziś mierzyłam o takim fasonie jak płaszcz z linka i wiem, że na brzuszek będzie sporo miejsca.

http://www.house.pl/pl/pl/ona/kolekcja/plaszcze-kurtki/pf841-90m/overcoat-with-asymmetric-collar

kr0pka lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi malinami to bardziej się rozchodzi o te liście malin (napar). Ja też piłam sok z malin jak byłam chora, ale pierun wie ile w takim soku jest faktycznie tych "malin".

Przeglądam sobie Instagram i już widzę chyba z 3 zdjęcia tego bloku czekoladowego :-D coś mi się wydaje, że trzeba będzie zrobić :-D ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 20:56

coffee lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłam was :) my dziś u rodziców narzeczonego ale strasznie zwariowany dzien zero czasu... no ja kiedyś słyszałam od znajomej mamy właśnie żeby malin wgl unikać. Ale tych teorii jest tyle że aż ciężko nadążyć. Ja sie zastanawiam nad tym szumisiem właśnie czy on jest faktycznie potrzebny? Pewnie już to było poruszane ale ciężko sie odnaleźć :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i podziwiam was za poszukiwanie juz kurtek ja mialam w planach pięć swetrów i kurtke bez zapinania na to :) ale ja to zawsze taki rzeczy dla siebie kupowałam dopiero jak trzeba bylo już je założyć i w nich wyjść :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w moim soku malinowym większość to i tak aronia.. także tak ;)

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupiłam taką bluzę długą bardziej wygląda jak płaszczyk, bo nie ma dresowego materiału. Nie chcialam kupować kurtki, raz ze drogie, a dwa że musiałbym kupić L-ke czyli tylko teraz na czas ciąży. A później to lipa, bo byłaby za duża... Kupie tylko jakoś gruby swetr i jakoś oblatam zimę ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Ja sobie kupiłam taką bluzę długą bardziej wygląda jak płaszczyk, bo nie ma dresowego materiału. Nie chcialam kupować kurtki, raz ze drogie, a dwa że musiałbym kupić L-ke czyli tylko teraz na czas ciąży. A później to lipa, bo byłaby za duża... Kupie tylko jakoś gruby swetr i jakoś oblatam zimę ;-)
    To tak, jak ja. Szkoda mi kasy na jeden sezon, jakoś tą zimę przecipię.

m@rtynka, coffee lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Kark moja 5 latka też się budzi praktycznie co noc. Czasami raz, czasami dwa lub nawet trzy razy. Nie płacze, po prostu mnie woła, albo chce jej się pić, albo sikac, albo chce się poprzytulac. Też już czasami mam dość,ale to już chyba taki typ ;)
    Czyli za pół roku mam wyrzucić męża na podłogę i spać z dwójką maluchów w łóżku :D?
    Nie no, u nas chyba też taki typ, ale z drugiej strony od małego śpi sam w pokoju, może się boi czy coś...

U mnie babcia mi zakazała jeść cytrusów, bo znowu obniżają temperaturę ciała. Fajnie, że tylko one mi wchodzą, po reszcie nadal mdłości :(

nataliad lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Tamte też właśnie mają crysensor i funkcje non stop :)
    Nie wiem jeszcze jakiego kupię, ale jakiegoś na pewno. Ponoć się sprawdzają. Jak moja była mała to jeszcze nie było ;)

Whisbear ma chyba wykupiony rodzaj białego szumu tylko dla siebie. Reszta misiów to są te typy jak np w aplikacji można spotkać, ale ten biały szum magiczny ma tylko i wyłącznie whisbear. Ja na pewno kupię, ale powiem komuś kto będzie chciał coś dla maleństwa kupić :)
    Kark spróbuj jak nie będziesz miała dla młodszego szkraba :)

Tez bym Ramen zjadła, ale taki prawdziwy mniam mniam.

Martusia ja np zastanawiam się nad kurtką przejściową taką jak na jesień albo właśnie wiosnę, a na zimę chce do kupić ponczo, które może służyć też i później :). Typowej na zimówki też nie bardzo mi się widzi na jeden sezon.

nataliad lubi tę wiadomość

• Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurtki nie kupuje na jeden sezon i w sumie mam kurtke narciarska taka luzniejsza wiec mysle ze bedzie ok.
    Dzisiaj tez mam zawalony dzien bo od 9 do 12 bylam w pracy a miedzy 13 do 19 bylam na fitnessowym evencie wiec 6 h godzin skakałam ze wszystkimi i nawet nie mialam kiedy czytac ani pisac :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 22:09

Karolina12345
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.calineczka.pl/sklep/szumisie-maskotka-szumis-mietowy-p-22272.html

Jak tylko powiedziałam o szumisiu to kolezanka z pracy przyniosła mi takiego. Jej córka dostała jak miała 4 mc wiec zbytnio nie posłużył. Z racji tego że nie kupowałam malenstwu jeszcze nic nie wzięłam leży w pracy może po polowkowych wezmę mam straszne opory. Druga koleżanka chce mi przynieść szumisia z 5 różnymi szumami baranka ale nie widzialam także kupować już napewno nie będę :-)

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurtki zimowe dostane od koleżanki. Mam nadzieję że rozmiar L będzie dobry. Póki co noszę swetry niezapinane albo kurtki jesienne i po prostu ich nie zapinam

Dla dziecka nic nie kupowałam jeszcze. Bez sensu jak nie znam płci. Ale czuję że od października będę szaleć jeee

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja dziś od 6 na nogach bo mój mały prawie 2,5 latek:) je całą noc mleko i co ja mam począć mam już dość wstaje 2 razy jak do niemowlaka albo i więcej co noc go przebieram bo ciągle mokry no masakra teraz rozcieńczam mu w dzień żeby mu nie smakowało ale to nic nie daje jest grubaskiem a prawie tylko mleko je, mój pierwszy synek za to w ogóle nie chciał od 5 m-ca mleka jeść co dziecko to inne:) Także Kark tak podczytywałam co piszecie i u mnie to ja już w ogóle dwójkę będe karmić naraz mlekiem a trzeci w nocy ciągle pije wode także najlepiej jak się nie będe kładła spać. Mąż mój dziś pracuje także tylko rosół ugotuje dzieciom bo lubią a ciasto mam taką babke zwykła z wczoraj Nadgonić was ciężko ja cholercia czasu nie mam teraz jeszcze w tym miesiącu mam przeprowadzkę także już padam:( a o kurtce nawet nie myślałam chodze w bluzach teraz a potem mam taką starsza jak grubsza byłam no średnio ona modna ale cóż szkoda kasy mi narazie tyle mam wydatków innych mieszkanie wyposażam nowe całe sprzęt meble itp a wy jak dziś spędzacie dzień u mnie paskudna pogoda już trzeci dzień pada..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 08:01

kark lubi tę wiadomość

• befra Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ja też dziś od 6 nie śpię bo mój młody też dzisiaj wcześnie wstał ale jeszcze trochę polezelismy. Ogarnęłam sie trochę i będziemy się zbierać do kościoła. Później obiad a popołudniu jakaś mała imprezka u szwagierki choć średnio mam ochotę. U nas na szczęście jeszcze ładna pogoda i świeci słoneczko. Pozdrawiam wszystkie :-)

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    A co do kurtek.. w sumie zaczęłam szukaç raz jeszcze i na bon prix jest nawet fajna i za 240

http://www.bonprix.pl/style/kurtka-ciazowa-z-kapturem-342538892/?category=1287&type=image&return=ref&source=2

Ja ostatnio kupiłam taką kurtkę z Orsaya. Ma krój w literę A więc na pewno brzuszek się pod nią zmieści. ;-)

http://www.orsay.com/pl-pl/pikowana-kurtka-z-kapturem-81001456.html

kr0pka lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okano1 wrote:
    Witajcie ja dziś od 6 na nogach bo mój mały prawie 2,5 latek:) je całą noc mleko i co ja mam począć mam już dość wstaje 2 razy jak do niemowlaka albo i więcej co noc go przebieram bo ciągle mokry no masakra teraz rozcieńczam mu w dzień żeby mu nie smakowało ale to nic nie daje jest grubaskiem a prawie tylko mleko je, mój pierwszy synek za to w ogóle nie chciał od 5 m-ca mleka jeść co dziecko to inne:) Także Kark tak podczytywałam co piszecie i u mnie to ja już w ogóle dwójkę będe karmić naraz mlekiem a trzeci w nocy ciągle pije wode także najlepiej jak się nie będe kładła spać. Mąż mój dziś pracuje także tylko rosół ugotuje dzieciom bo lubią a ciasto mam taką babke zwykła z wczoraj Nadgonić was ciężko ja cholercia czasu nie mam teraz jeszcze w tym miesiącu mam przeprowadzkę także już padam:( a o kurtce nawet nie myślałam chodze w bluzach teraz a potem mam taką starsza jak grubsza byłam no średnio ona modna ale cóż szkoda kasy mi narazie tyle mam wydatków innych mieszkanie wyposażam nowe całe sprzęt meble itp a wy jak dziś spędzacie dzień u mnie paskudna pogoda już trzeci dzień pada..

A jakbyś podawała mu w nocy sama wodę do picia? Przed snem kolacja, mycie i do łóżka. Ja nie mam doświadczenia bo to pierwsza ciążą, ale mam znajome, które tak robiły i dziecko w nocy budziło się i samo już brało butelkę z wodą bez budzenia rodziców. Jednej koleżanki dziecko z tego podawania w nocy kaszy mała dostała pruchnicy, a ma obecnie 1,5 roku.

8599s65gh4yz6p0q.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ