X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się w 20 tygodniu :) Jeszcze tydzień i połowa :)

m@rtynka, Klarcia, okano1, kr0pka, severi, taka_ja, Anita12, Mimi86 lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie Szumisia i Whisbeara to sprawa przedstawia się tak. Dwie panie założyły firmę i stworzyły Szumisia, potem jednak się pokłòciły i rozstały. Nie potrafiły się dogadać co do patentu i podziału firmy, więc jedna została z Szumisiem a druga założyła konkurencyjną firmę i produkuje Whisbeary. Generalnie jedno i to samo, ale to Szumiś był pierwszy. ;-)

kr0pka, nataliad lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka próbuje z nim wszystkiego pediatra kazała rozcieńczać bardzo i że wtedy go odrzuci bo niedobre będzie właśnie martwie się że próchnicy dostanie.To super 20 tydzień to już połowa:).Dziewczyny a macie apetyt bo ja za duży;(W bon prix mają fajne ciuchy tylko troche zawyżona rozmiarówka jest a kórtki w kształcie litery a fajne na ciąże

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    A odnośnie Szumisia i Whisbeara to sprawa przedstawia się tak. Dwie panie założyły firmę i stworzyły Szumisia, potem jednak się pokłòciły i rozstały. Nie potrafiły się dogadać co do patentu i podziału firmy, więc jedna została z Szumisiem a druga założyła konkurencyjną firmę i produkuje Whisbeary. Generalnie jedno i to samo, ale to Szumiś był pierwszy. ;-)

Jest dokładnie tak jak piszesz :) a kurtka super :)

U nas też poko co piękne słonce, idę się ogarnąc zaraz i na spacer z piesełem. A na 13 jedziemy do babci K. ją "uświadomić" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 09:07

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie miałam szumisia mojego suszarka troche uspokajała ale jak mieli kolki to nic nie działało:)

• Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od roku wprowadzilam wode na początku nie był zadowolony ale przyzwyczail się im szybciej tym lepiej pozniej dziecko jest juz mądrzejsze w tym sensie że dluzej walczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 09:13

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez miał kolki i wtedy wiadomo że szumis nie pomoze ale te kolki byly raz dziennie i nie od samego początku a przez reszte dnia moze akurat będzie przydatny? Sama jestem ciekawa.

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to chyba jak cos kupie misia szumisia jak sie mala urodzi ;) poki co sie wstrzymam, co do ubran to jedynie spodnie ciazowe zaczelam nosic a na inne ciuchy tego typu troche szkoda mi kasy wole na cos innego wydac ;) Dla malucha zaczniemy pewnie kupowac w listopadzie, na razie nie mamy ani jednej rzeczy ;) hehe

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten słoneczny dzień i w 5 miesiącu :D ale ten czas leci :)

Englein, MatyldaG, m@rtynka, kr0pka, Anita12 lubią tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja typowo ciążowe mam zamiar kupić tylko spodnie i leginsy, no i za jakiś czas pewnie też rajstopy:) Swetry, sukienki i płaszcz planuję kupić po prostu większy, później i tak sprzedam jak się uda.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    To jak z lodami Zilona Budka i Grycan chyba.

Dobra, a tak lopatologicznie to wytlumaczy mi ktoras czym sie oba misie roznia? Inne szumy, czy lepsze patenty dla dziecka?
    Zamierzam to kupic ale nastawiam sie najpierw, ze zobacze jak moje dziecko reaguje na szumy i wtedy kupie. Ale, czytalam ze te najdrozsze (najbardziej wielofunkcyjne) wcale do konca nie sa takie przydatne. Ech rozeznac to wszystko :)

Dzien dobry w niedziele :)

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okano1 - ja nadal nie mam apetytu :( Jem wszystko na siłę, tak dla zasady, żeby w ogóle jeść. Nadal mam 4 kg na minusie.

Z nocnym piciem mleka za bardzo nie pomogę. Córkę karmiłam piersią 1,5 roku i jak skończyłam to ona nie miała już potrzeby picie mleka mm w nocy. Wody też nigdy nie chciała. Przez to też, że nie piła to jeszcze grubo przed 2 urodzinami była całkowicie odpieluchowana, także w nocy. Ciekawe jak to z drugim urwisem będzie :) Oby też tak bezproblemowo.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okano1 wrote:
    Witajcie ja dziś od 6 na nogach bo mój mały prawie 2,5 latek:) je całą noc mleko i co ja mam począć mam już dość wstaje 2 razy jak do niemowlaka albo i więcej co noc go przebieram bo ciągle mokry no masakra teraz rozcieńczam mu w dzień żeby mu nie smakowało ale to nic nie daje jest grubaskiem a prawie tylko mleko je, mój pierwszy synek za to w ogóle nie chciał od 5 m-ca mleka jeść co dziecko to inne:) Także Kark tak podczytywałam co piszecie i u mnie to ja już w ogóle dwójkę będe karmić naraz mlekiem a trzeci w nocy ciągle pije wode także najlepiej jak się nie będe kładła spać. Mąż mój dziś pracuje także tylko rosół ugotuje dzieciom bo lubią a ciasto mam taką babke zwykła z wczoraj Nadgonić was ciężko ja cholercia czasu nie mam teraz jeszcze w tym miesiącu mam przeprowadzkę także już padam:( a o kurtce nawet nie myślałam chodze w bluzach teraz a potem mam taką starsza jak grubsza byłam no średnio ona modna ale cóż szkoda kasy mi narazie tyle mam wydatków innych mieszkanie wyposażam nowe całe sprzęt meble itp a wy jak dziś spędzacie dzień u mnie paskudna pogoda już trzeci dzień pada..

No tak widocznie dzieci maja, jedne lubia tak, inne inaczej.
    pamietam, jak kolezanki corka z nocnego jedzenia zrezygnowala jak zaczela dostawac na noc nie mleko a bardziej gesta kaszke, kleik itp. Ale to pewnie ma zwiazek i z pogoda i indywidualnymi upodobaniami. My tez codziennie jemy inaczej i inne i,osci :)

Co do kurtki, zamierzam obejrzec swoja kurtke jak bede za 2 tyg w Pl (kiedy bylam ciut grubsza). Tez moze nie bedzie szalu modowego ale troche szkoda mi czegos nowego na ten jeden sezon. Inna sprawa, ze zima w Pl jest duzo chlodniejsza niz w UK...i ja wlasciwie poruszam sie tylko samochodem...wiec jakos dam rade :)

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okano1 wrote:
    Witajcie ja dziś od 6 na nogach bo mój mały prawie 2,5 latek:) je całą noc mleko i co ja mam począć mam już dość wstaje 2 razy jak do niemowlaka albo i więcej co noc go przebieram bo ciągle mokry no masakra teraz rozcieńczam mu w dzień żeby mu nie smakowało ale to nic nie daje jest grubaskiem a prawie tylko mleko je, mój pierwszy synek za to w ogóle nie chciał od 5 m-ca mleka jeść co dziecko to inne:) Także Kark tak podczytywałam co piszecie i u mnie to ja już w ogóle dwójkę będe karmić naraz mlekiem a trzeci w nocy ciągle pije wode także najlepiej jak się nie będe kładła spać. Mąż mój dziś pracuje także tylko rosół ugotuje dzieciom bo lubią a ciasto mam taką babke zwykła z wczoraj Nadgonić was ciężko ja cholercia czasu nie mam teraz jeszcze w tym miesiącu mam przeprowadzkę także już padam:( a o kurtce nawet nie myślałam chodze w bluzach teraz a potem mam taką starsza jak grubsza byłam no średnio ona modna ale cóż szkoda kasy mi narazie tyle mam wydatków innych mieszkanie wyposażam nowe całe sprzęt meble itp a wy jak dziś spędzacie dzień u mnie paskudna pogoda już trzeci dzień pada..

A maly pije mleko z butelki? Jeżeli tak to radzę przejść na kubek. U nas pomogło. Też wołała mleko 2-3 razy w nocy do trzech lat. Jak wywalilsmy butelki na początku było ciężko ale poprawa była bardzo duża bo nie chciało jej się wstawać do picia :) teraz do picia budzi się rzadziej i jak już to woda z butelki plastikowej z dziubkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 09:47

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:

Ooo, nie znalam tej historii :) do mnie bardziej przemawia szumis Ale tylko ze względu na wygląd :) whisbear przypomina mi ząb trzonowy :D

kr0pka lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kurtek ja kupilam sobie w Pepco taką szarą właśnie właśnie kształcie litery A czy tam trapezu. Jest fajna, bo troche dluzsza.Kupiłam M czyli swój rozmiar, wygląda dobrze nawet bez brzuszka więc myślę ze ją wynosze. I luzu tez ma sporo na brzuszek ;)

Klarcia lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    To jak z lodami Zilona Budka i Grycan chyba.

Dobra, a tak lopatologicznie to wytlumaczy mi ktoras czym sie oba misie roznia? Inne szumy, czy lepsze patenty dla dziecka?
    Zamierzam to kupic ale nastawiam sie najpierw, ze zobacze jak moje dziecko reaguje na szumy i wtedy kupie. Ale, czytalam ze te najdrozsze (najbardziej wielofunkcyjne) wcale do konca nie sa takie przydatne. Ech rozeznac to wszystko :)

Dzien dobry w niedziele :)

Szumy białe w obydwu misiach są takie same. Whisbear ma dodatkowo dźwięki suszarki i jakieś inne dźwięki. Ale myślę że po sukcesie Szumisia musieli coś dodać do Whisbeara żeby był "lepszy" i się sprzedawał. Ale generalnie chodzi o te białe szumy, więc wybór to raczej kwestia estetyki. Do mnie miś-pająk nie przemawia, wolę tradycyjnego misia, więc kupię Szumisia. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 09:52

nataliad, Englein lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whisbear jest droższy niż szumiś ale fajne sa te magnesy na łapkach dzięki którym można umocować go do łóżeczka lub do wózka. Osobiście uważam, że ktoś niezłą kasę trzepie za Whisbear, ja kupiłam używanego za 70 zł w stanie idealny. Szkoda by mi było wydać 190 zł za takiego misia.

taka_ja lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyn!! Wyslalam Ci zaproszenie... Mam kilka pytań odnosnie tych spodni a nie chce zasmiecac forum ;)

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Bella:) Debiutantka

Wysłany: 2 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) przyłaczam się do marcowych szczęśćiar, będę mamą bliźniaków :)

Klarcia, Englein, m@rtynka, okano1, Marrtusia, severi, milagro, kr0pka, Karolina12345, Anita12, misia_, MatyldaG, Angie 232, kark, Czarnuszka, Mimi86, fantasmagoriia, mysheida lubią tę wiadomość

:)
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ