MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aarizona to i tak dobrze, ja wczoraj wysikałam się przed spacerem z psem a jak wyszliśmy tylko za ogrodzenie osiedla to juz mnie znowu cisnęło
czasem ledwo z wc wyjdr a juź chce mi siè znowu
Aarizona, taka_ja lubią tę wiadomość
-
kr0pka wrote:Aarizona to i tak dobrze, ja wczoraj wysikałam się przed spacerem z psem a jak wyszliśmy tylko za ogrodzenie osiedla to juz mnie znowu cisnęło
czasem ledwo z wc wyjdr a juź chce mi siè znowu
kr0pka, monia99 lubią tę wiadomość
-
Anita12 wrote:I ja tak mam. A nieraz nawet z wc nie zdążę wyjść a już siadam spowrotem. Jak mnie to denerwuje.
Ja mam to samo. Mój mąż jak jedziemy do rodziców 160 km to co 30 minut musi rozplanować "sik-stopy"!Magdzia88, coffee, fantasmagoriia lubią tę wiadomość
-
Anita12 wrote:I ja tak mam. A nieraz nawet z wc nie zdążę wyjść a już siadam spowrotem. Jak mnie to denerwuje.
Haha ja też, mina męża jak mu mowie po wyjściu że muszè znowu - bezcennaale najczęściej mam tak w pracy
Klarcia lubi tę wiadomość
-
Ja z sikanem roznie bo czasami zrobie a za 15 min znowu mi sie chce a czasmi moge i 4 czy 5 h nie robic. Jak prowadze zajecia dla ciezarnych i sa juz w 8-9 mcu to po 3 razy w ciagu godziny wychodza sikac
Jest to normalne i zrozumiale dla mnieKarolina12345 -
Klarcia wrote:Tu jest taki wpis-recenzja tej książki "Najszczęśliwsze niemowle w okolicy"
http://www.mamamuffin.pl/2016/05/nie-popenij-mojego-bedu-tulac-swojego.html#
Dziekuje
Kupiona razem z "Madrzy rodzice" i "Jezyk niemowlat" ")
Moje zamowienie sprzed paru dni w Smyku anulowane niestety, na szczescie kasa z konta nie zeszla mimo, ze pierwotnie byla zablokowana. Szkoda...
BLEKITNA....BUZIAKI DLA OLIWKI ☆☆☆☆☆☆☆
U nas rano temp.2 stopnie a teraz 18 i piekne slonce, choc chlodek czuc mocno...typowe wahania dla tego klimagu -
Klarcia, Englein, książka, która została opisana na tym blogu już została zamówiona przeze mnie w bibliotece. Jestem bardzo ciekawa, bo ten wpis-recenzja bardzo zachęcił.
Aktualnie czytam "W Paryżu dzieci nie grymaszą". Mimo, że dopiero, co zaczęłam, to na prawdę można się pośmiać. I taka myśl: śmieszne, ale prawdziwe -
U mnie 1 trymestr się trochę różni od drugiego. Skończyły się mdłości choć nigdy nie wymiotowalam. Teraz mam dużo więcej siły choć dalej jestem śpiąca. Wieczorem już o 20 mogłabym iść spać. Piersi mnie nie bolą ale sutki tak. No i sikanie dalej bardzo często.
Magdzia88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w drugim trymestrze czuję sie lepiej nie jestem już taka senna i zmęczona:)ale siku też latam co chwila i do tego w nocy też eh uroki ciąży acha i na plusie 3 kg.Blekitna ja również Wszystkiego naj dla Twojej 4 latki. Ja tak zapytam z innej beczki co byście dały na chrzest dla chłopca mąż jest chrzesnym i oprócz pieniędzy i ładnej duzej kartki z obrazkiem srebrnym nie mam pomysłu nie wiem zabawki to chyba nie pasują może jakieś ubranka jestem zielona w tym temacie.. Macie pomysł ??
Magdzia88 lubi tę wiadomość
-
Ech, jestem nieco zmartwiona, bo przyszły mi wyniki prenatalne z krwi i żałuję, że nie pojechaliśmy osobiście, bo teraz nie wiem co o nich myśleć
Mam trisomia 21
1:101
Nowe ryzyko 1:492
Trisomia18
1:247
Nowe 1:4941
Trisomia 13
1:775
Nowe 1:500
Na pewno nie bez znaczenia mój wiek 39 i mogłam się tego spodziewać ale zmartwiłam się. Ma któraś z Was podobnie i lekarz coś powiedział?
-
okano1 wrote:Ja w drugim trymestrze czuję sie lepiej nie jestem już taka senna i zmęczona:)ale siku też latam co chwila i do tego w nocy też eh uroki ciąży acha i na plusie 3 kg.Blekitna ja również Wszystkiego naj dla Twojej 4 latki. Ja tak zapytam z innej beczki co byście dały na chrzest dla chłopca mąż jest chrzesnym i oprócz pieniędzy i ładnej duzej kartki z obrazkiem srebrnym nie mam pomysłu nie wiem zabawki to chyba nie pasują może jakieś ubranka jestem zielona w tym temacie.. Macie pomysł ??
okano1 lubi tę wiadomość
-
Lista uzupełniona, możecie zerknąć czy jeszcze coś dopisać/ zmienić
U nas po wizycie ok. Szybkie pytanie jak się czuję, ważenie, usg i do domu.Malutka waży już 238gram, według wymiarów wszystko prawidłowo. Za 4 tygodnie kolejna wizyta, w międzyczasie badania połówkowe, a w piątek spotkanie z położną. Trochę się martwię o mój język ale mam nadzieję, że dam radę
kark, MatyldaG, okano1, Anita12, Englein, milagro, Angie 232, severi, Mimi86, m@rtynka, kr0pka, Magdzia88, czirisz, Nelus, Fipsik, Klarcia, Tosia 1981, jenny88, taka_ja lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Anita12 wrote:Ech, jestem nieco zmartwiona, bo przyszły mi wyniki prenatalne z krwi i żałuję, że nie pojechaliśmy osobiście, bo teraz nie wiem co o nich myśleć
Mam trisomia 21
Trisomia18
Trisomia 13
Na pewno nie bez znaczenia mój wiek 39 i mogłam się tego spodziewać ale zmartwiłam się. Ma któraś z Was podobnie i lekarz coś powiedział?
tristomia 21 1:31 a skorygowana 1:260
Tristomia 13/18 ( tu wyniki sa laczne) 1:177 a skorygowana 1:2940.
Tu norma 1:150
Dodatkowo wolna beta hcg 0,81 MoM i serum pappa 0,67 MoM oba na szczescie niskie jak czytalam.
NT 2,2 przy CRL 67,3
i wiek 44
Anita12 lubi tę wiadomość
-
Czesc. odzywam sie po wizycie:)
A wiec moja dziecina szaleje tak w brzuchu ze nie dala sie dzisiaj zmierzyc wogole:)
lekarz przez 20 minut probowal i nic;D ale chociaz moglam poogladac sobie:D widok cudowny
Chwile zlapal serduszko bilo 141 uderzen;)
i zapytalam o plec... a on mi nato po 10 minutach proby szukania i pstrykania szybkich fotek poki dziecko na chwile bylo spokojne ze na 65% dziewczynka
ale na polowkowym potwierdziimy lub zmienimy;D
Moj mąz w siodmym niebie bo chcial coreczke
Bedzie Jagoda albo Julka
okano1, Anita12, Marynia991, Englein, kark, milagro, misia_, severi, Mimi86, m@rtynka, kr0pka, Magdzia88, czirisz, Fipsik, malaczarna07, Klarcia, Tosia 1981, jenny88, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Anita12 wrote:Dodam, że wcześniej usg prenatalne było super i doktorowa mówiła, że wszystko jej się podoba.
Tak czułam, że to dalsze badanie coś namiesza:/
Ja sie spodziewalam,ze nie bedzie fajerwerkow bo normy liczone dla 23 latek ( podobno ajbardziej reprezentatywna medycznie grupa).
A u mnie i wiek, i nadprogramowych pare kg.... -
Anita12 wrote:Ech, jestem nieco zmartwiona, bo przyszły mi wyniki prenatalne z krwi i żałuję, że nie pojechaliśmy osobiście, bo teraz nie wiem co o nich myśleć
Mam trisomia 21
Trisomia18
Trisomia 13
Na pewno nie bez znaczenia mój wiek 39 i mogłam się tego spodziewać ale zmartwiłam się. Ma któraś z Was podobnie i lekarz coś powiedział?Anita12, Klarcia lubią tę wiadomość