MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aarizona to i tak dobrze, ja wczoraj wysikałam się przed spacerem z psem a jak wyszliśmy tylko za ogrodzenie osiedla to juz mnie znowu cisnęło
czasem ledwo z wc wyjdr a juź chce mi siè znowu
Aarizona, taka_ja lubią tę wiadomość
-
I ja tak mam. A nieraz nawet z wc nie zdążę wyjść a już siadam spowrotem. Jak mnie to denerwuje.kr0pka wrote:Aarizona to i tak dobrze, ja wczoraj wysikałam się przed spacerem z psem a jak wyszliśmy tylko za ogrodzenie osiedla to juz mnie znowu cisnęło
czasem ledwo z wc wyjdr a juź chce mi siè znowu 
kr0pka, monia99 lubią tę wiadomość

-
Anita12 wrote:I ja tak mam. A nieraz nawet z wc nie zdążę wyjść a już siadam spowrotem. Jak mnie to denerwuje.
Ja mam to samo. Mój mąż jak jedziemy do rodziców 160 km to co 30 minut musi rozplanować "sik-stopy"!
Magdzia88, coffee, fantasmagoriia lubią tę wiadomość
-
Anita12 wrote:I ja tak mam. A nieraz nawet z wc nie zdążę wyjść a już siadam spowrotem. Jak mnie to denerwuje.
Haha ja też, mina męża jak mu mowie po wyjściu że muszè znowu - bezcenna
ale najczęściej mam tak w pracy
Klarcia lubi tę wiadomość
-
Ja z sikanem roznie bo czasami zrobie a za 15 min znowu mi sie chce a czasmi moge i 4 czy 5 h nie robic. Jak prowadze zajecia dla ciezarnych i sa juz w 8-9 mcu to po 3 razy w ciagu godziny wychodza sikac

Jest to normalne i zrozumiale dla mnie
Karolina12345 -
Klarcia wrote:Tu jest taki wpis-recenzja tej książki "Najszczęśliwsze niemowle w okolicy"
http://www.mamamuffin.pl/2016/05/nie-popenij-mojego-bedu-tulac-swojego.html#
Dziekuje
Kupiona razem z "Madrzy rodzice" i "Jezyk niemowlat" ")
Moje zamowienie sprzed paru dni w Smyku anulowane niestety, na szczescie kasa z konta nie zeszla mimo, ze pierwotnie byla zablokowana. Szkoda...
BLEKITNA....BUZIAKI DLA OLIWKI ☆☆☆☆☆☆☆
U nas rano temp.2 stopnie a teraz 18 i piekne slonce, choc chlodek czuc mocno...typowe wahania dla tego klimagu -
Klarcia, Englein, książka, która została opisana na tym blogu już została zamówiona przeze mnie w bibliotece. Jestem bardzo ciekawa, bo ten wpis-recenzja bardzo zachęcił.
Aktualnie czytam "W Paryżu dzieci nie grymaszą". Mimo, że dopiero, co zaczęłam, to na prawdę można się pośmiać. I taka myśl: śmieszne, ale prawdziwe
-
U mnie 1 trymestr się trochę różni od drugiego. Skończyły się mdłości choć nigdy nie wymiotowalam. Teraz mam dużo więcej siły choć dalej jestem śpiąca. Wieczorem już o 20 mogłabym iść spać. Piersi mnie nie bolą ale sutki tak. No i sikanie dalej bardzo często.
Magdzia88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w drugim trymestrze czuję sie lepiej nie jestem już taka senna i zmęczona:)ale siku też latam co chwila i do tego w nocy też eh uroki ciąży acha i na plusie 3 kg.Blekitna ja również Wszystkiego naj dla Twojej 4 latki. Ja tak zapytam z innej beczki co byście dały na chrzest dla chłopca mąż jest chrzesnym i oprócz pieniędzy i ładnej duzej kartki z obrazkiem srebrnym nie mam pomysłu nie wiem zabawki to chyba nie pasują może jakieś ubranka jestem zielona w tym temacie.. Macie pomysł ??
Magdzia88 lubi tę wiadomość
-
Ech, jestem nieco zmartwiona, bo przyszły mi wyniki prenatalne z krwi i żałuję, że nie pojechaliśmy osobiście, bo teraz nie wiem co o nich myśleć

Mam trisomia 21
1:101
Nowe ryzyko 1:492
Trisomia18
1:247
Nowe 1:4941
Trisomia 13
1:775
Nowe 1:500
Na pewno nie bez znaczenia mój wiek 39 i mogłam się tego spodziewać ale zmartwiłam się. Ma któraś z Was podobnie i lekarz coś powiedział?

-
Osobiscie preferuje cos, co by bylo pamiatka...jakis ryngraf, lancuszek z medalikiem (u nas krzyzykow sie nie daje). Jak kupowalam lancuszek to juz taki normalny,zeby dziecko moglo zalozyc majac nascie lat, nie taki malenki,jak dla niemowlaczka bo wiem,ze takie tez saokano1 wrote:Ja w drugim trymestrze czuję sie lepiej nie jestem już taka senna i zmęczona:)ale siku też latam co chwila i do tego w nocy też eh uroki ciąży acha i na plusie 3 kg.Blekitna ja również Wszystkiego naj dla Twojej 4 latki. Ja tak zapytam z innej beczki co byście dały na chrzest dla chłopca mąż jest chrzesnym i oprócz pieniędzy i ładnej duzej kartki z obrazkiem srebrnym nie mam pomysłu nie wiem zabawki to chyba nie pasują może jakieś ubranka jestem zielona w tym temacie.. Macie pomysł ??

okano1 lubi tę wiadomość
-
Lista uzupełniona, możecie zerknąć czy jeszcze coś dopisać/ zmienić

U nas po wizycie ok. Szybkie pytanie jak się czuję, ważenie, usg i do domu.
Malutka waży już 238gram, według wymiarów wszystko prawidłowo. Za 4 tygodnie kolejna wizyta, w międzyczasie badania połówkowe, a w piątek spotkanie z położną. Trochę się martwię o mój język ale mam nadzieję, że dam radę 
kark, MatyldaG, okano1, Anita12, Englein, milagro, Angie 232, severi, Mimi86, m@rtynka, kr0pka, Magdzia88, czirisz, Nelus, Fipsik, Klarcia, Tosia 1981, jenny88, taka_ja lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018
-
ja mam podobnie...ale wg tutejszych norm to ok.Anita12 wrote:Ech, jestem nieco zmartwiona, bo przyszły mi wyniki prenatalne z krwi i żałuję, że nie pojechaliśmy osobiście, bo teraz nie wiem co o nich myśleć

Mam trisomia 21
Trisomia18
Trisomia 13
Na pewno nie bez znaczenia mój wiek 39 i mogłam się tego spodziewać ale zmartwiłam się. Ma któraś z Was podobnie i lekarz coś powiedział?
tristomia 21 1:31 a skorygowana 1:260
Tristomia 13/18 ( tu wyniki sa laczne) 1:177 a skorygowana 1:2940.
Tu norma 1:150
Dodatkowo wolna beta hcg 0,81 MoM i serum pappa 0,67 MoM oba na szczescie niskie jak czytalam.
NT 2,2 przy CRL 67,3
i wiek 44
Anita12 lubi tę wiadomość
-
Czesc. odzywam sie po wizycie:)
A wiec moja dziecina szaleje tak w brzuchu ze nie dala sie dzisiaj zmierzyc wogole:)
lekarz przez 20 minut probowal i nic;D ale chociaz moglam poogladac sobie:D widok cudowny
Chwile zlapal serduszko bilo 141 uderzen;)
i zapytalam o plec... a on mi nato po 10 minutach proby szukania i pstrykania szybkich fotek poki dziecko na chwile bylo spokojne ze na 65% dziewczynka
ale na polowkowym potwierdziimy lub zmienimy;D
Moj mąz w siodmym niebie bo chcial coreczke
Bedzie Jagoda albo Julka
okano1, Anita12, Marynia991, Englein, kark, milagro, misia_, severi, Mimi86, m@rtynka, kr0pka, Magdzia88, czirisz, Fipsik, malaczarna07, Klarcia, Tosia 1981, jenny88, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Nie panikuj inie schizuj.Anita12 wrote:Dodam, że wcześniej usg prenatalne było super i doktorowa mówiła, że wszystko jej się podoba.
Tak czułam, że to dalsze badanie coś namiesza:/
Ja sie spodziewalam,ze nie bedzie fajerwerkow bo normy liczone dla 23 latek ( podobno ajbardziej reprezentatywna medycznie grupa).
A u mnie i wiek, i nadprogramowych pare kg.... -
Anita mi się wydaje ze to bardzo dobre wyniki nie wiem czym się martwisz?Anita12 wrote:Ech, jestem nieco zmartwiona, bo przyszły mi wyniki prenatalne z krwi i żałuję, że nie pojechaliśmy osobiście, bo teraz nie wiem co o nich myśleć

Mam trisomia 21
Trisomia18
Trisomia 13
Anita12, Klarcia lubią tę wiadomość