X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziala ;) Ładny brzuszek i ładna bluzeczka wszystko wyjsciowe jak najbardziej ;)

Martap88 lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Żeby nie być gołosłowną i w końcu częściowo wam się pokaże w 17 tyg :-)
    https://naforum.zapodaj.net/7e4e3a7853b1.jpg.html
    Eleganckoo;)

Martap88 lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Żeby nie być gołosłowną i w końcu częściowo wam się pokaże w 17 tyg :-)
    https://naforum.zapodaj.net/7e4e3a7853b1.jpg.html
    Ja niestety nie umiem w smartfonie otwierać tskich linków.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, wysłałam Ci zaproszenie, żeby forum nie zaśmiecać. Biorę aktualnie kredyt i wyszły jakieś jaja z firmą i zusem, w wiadomości wytłumaczę dokładniej :)

• befra Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się nie otwiera :-(

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to mnie dzisiaj matka wk**a.. ja tylko powiedziałam, że non stop pada i aż się z psem wyjść nie chce a ona do mnie z tekstami, że nooo a potem dziecko będzie, mroz będzie, zimno brzydko, dziecka na spacer zabraç nie będziesz mogła a w domu też nie zostawisz a co? A z psem wyjść trzeba.. trzeba się było zastanowić najpierw a nie pieska brać, teraz tylko problem będzie.. itd itp.. grrr.. nie no jasne, może psa się tetaz pozbędè bo dziecko będzie? Grrr

W ogóle padam na ryj.. to mial być dzień strajku a nie porządków a oczywiscie nie usiedziałam na dupie i ogarnęłam cale mieszkanie.. a jutro do pracy i męczyć się z nowa.. ja nie umiem wiedzy przekazywac..

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuschka, zaznacz mnie i moją Milenę na czerwono, bardzo proszę:) Dziękuję!

Magdzia88, kark, Fipsik, m@rtynka, MatyldaG, severi, anuschka, Englein, jenny88, Klarcia, Czarnuszka, Tosia 1981, okano1 lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tel. caly czas do was pisze i z linkami nie mam problemów tylko sama pierwszy raz wrzucalam. Ja nie w ramach strajku tylko bardziej lenia mało co dziś w domu robiłam w pracy normalnie chociaż czuje że powinnam byc na strajku. A z jakiego stanowiska wiedzę przekazujesz? W sumie wszędzie początki są ciężkie... Ciekawe jak z moim zastepstwem będzie...chodzi mi czy ktoś z firmy czy z zewnątrz

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę doczekać kupowania wszystkiego dla maluszka ! ach.... jeszcze tyle tygodni przed nami ..;)

dziewczyny kiedy zamierzacie zacząć kupowanie dla malucha rzeczy ?

łóżeczko, wózek, wanienka, kosmetyki i inne potrzebne rzeczy..

ja jak na razie mam kilka ubranek legginsy, bluzki, body w rozmiarach 56

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• male_m Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana ja na razie kupiłam gryzaczek i 3 śliniaczki i miśka i tyle.
    Za 2 tygodnie są u nas targi dziecięce więc zamierzam tam wszystko pooglądać i może coś wtedy też kupię/zamówię z tych większych rzeczy, a jak nie to przynajmniej liczę na to że uda mi się coś powybierać i później już wszystko przez internet zamówię żeby po sklepach nie łazić niepotrzebnie. Tak się też zastanawiałam czy na święta nie będzie jakiś promocji.

Może tylko po jakieś ubranka się wybiorę osobiście ale z tym się na razie nie spieszę, bo jakoś jeszcze nie do końca ogarniam co i w jakich rozmiarach itp :)

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grudzień to za wcześnie na kupienie i postawienie łóżeczka oraz wózka ? termin 5 marzec

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    Już się nie mogę doczekać kupowania wszystkiego dla maluszka ! ach.... jeszcze tyle tygodni przed nami ..;)

Jeśli chodzi o wózek to chciałabym kupić jak najszybciej się da maksymalnie do grudnia. Łóżeczko już mamy, mąż pewnie złoży na początku lutego, tak samo reszta, wanienka, kosmetyki, i ciuszki. Ogólnie na początek lutego chce mieć już wszystko. Im ciąża będzie wyższa tym chce mieć mniej roboty. Torba do szpitala będzie też pewnie wstępnie spakowana moimi rzeczami.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja w grudniu chce mieć już najwięcej jak się da ;)
    musi stać i czekać ;)

szał ciuszkowy już się zaczął u mnie ;)

ale w listopadzie pomyślę o wanience , kosmetykach, pieluszkach , pościeli do łóżeczka ;)

bo faktycznie im dalej tym będzie ciężej, jeszcze zima ;)

ja i tak wszystko zamawiam na allegro, bo nie lubię latać po sklepach ;)

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:

Ja zamierzam zaczac kupowac rzeczy tak w styczniu-lutym bo wczesniej wydaje mi sie to zbedne. :-)
    Jak bylam w pierwszej ciazy to tak samo szalalam, ciagle cos gdzies zamawialam.
    Łozeczko stalo 3 m-ce wczesniej, wozek zrobiony na indywidualne zamowienie i 12 tyg czekalam na niego itp a teraz jakos wszystko ze spokojem na luzie.
    Nie licze tyg, nie mysle bardzo nad tym bo mam mnostwo zajec dodatkowych z corka i do tego rozbudowe firmy, pracy w pyte i jakos czas mi leci jak szalony :-)

Karolina12345
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chce mieć te ostatnie tygodnie takie wyciszające tylko dla mnie. Jeszcze córka chodzi do przedszkola, więc będę musiała ją bardziej dopilnować jeśli chodzi o choróbska(choć wątpię, że się da), mąż też ma pracę wyjazdową co też trochę mnie zmusza do wcześniejszego przygotowania w razie W.

A słyszałam, że z wózkiem to czasami się czeka. Nie zawsze dostaje się od razu po zakupie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 22:07

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pierwszym dzieckiem też miałam 3 miesiące przed , ale teraz też chcę wcześniej , bo nie chcę kupić wszystkiego na raz - wolę rozłożyć koszty i nie odczuć finansowo, bo jest tego za dużo ;) Od grudnia chcę na maxa wszystko kupić także jak się trafi okazja to kupuje ;)

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... dawno mnie tu nie było, ale brak czasu. Nie podejmuję się nadrabiać, ale czuję się jakoś w obowiązku poinformować skoro już się tu do Was zapisałam, że z ciążą wszystko dobrze. Będzie chłopak i już od 15 tygodnia (szok bo to pierwsza ciąża) daje nieźle czadu. Najmocniejsze fikołki i przewroty robi wieczorami i w nocy rzecz jasna cobym nie marnowała czasu na spanie ;)

Ja zrobiłam małe zakupy typu nożyczki, cążki, pilniczek i gruszka do noska bo była fajna promocja ;) oraz przewertowałam temat pieluch i decyduję się na wielorazówki. Przeczytałam kilka artykułów na blogach macierzyńskich i wynika z nich, że można przyoszczędzić 3-4 tys złotych biorąc pod uwagę cały okres pieluchowania jednego dziecka (przy kolejnych dzieciach oszczędności jeszcze bardziej wzrastają). Dla mnie to wystarczający argument nie wspominając już o ekologii i zdrowiu. Polecam uwadze tym bardziej, że dzisiejsze wielorazówki to już całkiem inna bajka niż pieluchy tetrowe z przed 30 lat ;) Pewnie jakaś część z was jest w temacie, ale może nie wszystkie :) A jak już o tym gadałyście srylion stron temu to sorry :P

Wózka jeszcze nie kupiliśmy ale mamy już na oku Baby Jogger Summit x3. Propozycja dla aktywnych rodziców. Przetestowałam u koleżanki. Pomacane, wypróbowane i chyba wygrywa z innymi pod względem lekkości, kompaktowości i wytrzymałości w trudnych warunkach.. góry, wieś, bezdroża, plaża, głęboki śnieg i te sprawy. Jeśli któraś za Was ma jakiś doświadczenie lub/i propozycje odnośnie wózków miejsko-terenowych to chętnie się dowiem.

Ja też raczej wolę zakupy rozłożyć sobie w czasie ze względu na finanse, mniejszy stres, a na koniec ciąży mieć już święty spokój ;)

Pozdrowionka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 02:13

kr0pka, kark, Anita12, m@rtynka, Klarcia, nataliad, severi, fantasmagoriia, Fipsik lubią tę wiadomość

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kupuje rzeczy dla dziecka. Z Oliwia pod koniec musiałam leżeć wiec na wszelki wypadek chcę mieć wszystko wcześniej.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chcialabym miec juz wszystko do grudnia, max konca stycznia gotowe, bo wiadomo koncowka ciazy roznie to moze byc ;)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wole mieć wszystko troche wczesniej bo juz wrazie W bedzie i tez chce wydatki rozłożyć bo rylko w styczniu i lutym bysmy rady nie dali. A tymbardziej ze ja jestem typem człowieka który się niecierpliwi i wole miec na końcówce juz gotowe wszystko

hchy43r8kkymthav.png
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ