MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anita12 wrote:Ech, jestem nieco zmartwiona, bo przyszły mi wyniki prenatalne z krwi i żałuję, że nie pojechaliśmy osobiście, bo teraz nie wiem co o nich myśleć
Mam trisomia 21
1:101
Nowe ryzyko 1:492
Trisomia18
1:247
Nowe 1:4941
Trisomia 13
1:775
Nowe 1:500
Na pewno nie bez znaczenia mój wiek 39 i mogłam się tego spodziewać ale zmartwiłam się. Ma któraś z Was podobnie i lekarz coś powiedział?Anita12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Englein wrote:Nie panikuj inie schizuj.
Ja sie spodziewalam,ze nie bedzie fajerwerkow bo normy liczone dla 23 latek ( podobno ajbardziej reprezentatywna medycznie grupa).
A u mnie i wiek, i nadprogramowych pare kg....tak mi napisali
Mimo, że ta ostatnia się poprawiła względem wyniku z usg bo było 1:345 a jest 1:500
Ty też miałaś opis w tym stylu?
-
MatyldaG wrote:Anita mi się wydaje ze to bardzo dobre wyniki nie wiem czym się martwisz?
-
Anita12 wrote:Właśnie już wtedy miałam słabo z powodu wieku a to drugie (13) z powodu szybkiego tętna maluszka. Mówiła, że nie ma się czym przejmować. Ale opis mnie jakoś dobić: ciężarna zakwalifikowana do pośredniego ryzyka trisomii 21 oraz trisomi 13 pary chromosomów
tak mi napisali
Mimo, że ta ostatnia się poprawiła względem wyniku z usg bo było 1:345 a jest 1:500
Ty też miałaś opis w tym stylu? -
Anita12 wrote:Tak myślisz? Pewnie się nie potrzebnie martwię ale tak to jest jak coś napiszą i nie wyjaśnią. Opis mnie zdenerwował. Aż mnie głowa rozbolała. Na pewno byłoby inaczej gdyby od razu lekarz to badanie wyjaśniał.
Anita12 lubi tę wiadomość
-
Angie 232 wrote:Bardzo dobrze Ci zasugerowała. Musisz tylko znaleźć dobrego fizjoterapeutę, bo niestety nie wszyscy będą w stanie Ci pomóc. Popytaj znajomych, poczytaj na "znanym lekarzu" w swoim mieście. Może masz jakiś ucisk i trzeba to zdiagnozować, żebyś odczuła ulgę i poprawę. Powodzenia
Niestety to nie takie proste, ale może lekarka w czwartek mi kogoś doradzi. Bo tu gdzie teraz mieszkamy to nawet nie mam kogo zapytać, bo poza kilkoma osobami z pracy to nikogo nie znam. Chyba muszę zacząć być bardziej towarzyska
Do mojego fizjoterapeuty teraz mam prawie 1000 km. No ale może jeśli na święta pojedziemy do Polski to się do niego wybiorę z moim "bolącym tyłkiem" jak się do tego czasu nie poprawi.
kr0pka wrote:Ja tez nie za bardzo wiemu mnie jest ok tylko jak siedzę na kanapie itp. Jak powiedziałam lekarzowi to jedyne co powoedział, to że czasem ciężarne się na to skarża
U mnie jest ok jak leże albo siedzę w łóżku
Ja jeszcze miałam info żeby to rozmasowywać tylko z maścią chłodzącą a nie rozgrzewającą. Mój mąż nawet próbował ale zwątpił bo o ile pośladek to mi może pomasować i nie narzekamto nic to nie pomaga bo nawet nie jest w stanie "dostać" do tego miejsca gdzie boli.
-
hej
u mnie tez jest o niebo lepiej niz w I trymestrze, mdłości odpuściły, nie wymiotuje, piersi nie bolą (czasem tylko delikatnie sutki) ale za to mam zaparcia i nie mogę autem jezdzić bo mnie mdli wtedy
Balladyna bardzo ładnie wyglądasz, brzuszek slicznya co do 5 miesiaca to belly pokazuje w 18 tyg 5 miesiac czyli 17+0
Anuschka ja mam jutro wizyte, 17.10 mam połówkowe i 25.10 wizytaMagdzia88, Balladyna lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
ChciałabymJuż wrote:m@rtynka czy Ty przypadkiem nie byłaś w Listopadówkach 2014? Kurcze skądś kojarzę Twój nick
Nie, to nie ja. Ja na ovu i belly od tego roku
Dziewczyny, ktore zamawiały ze Smyka teraz na tej promocji. Pochwalcie się jak wam przyjdą ciuszki. Ja właśnie dostałam maila, że idzie do mnie mała paczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 17:59
ChciałabymJuż lubi tę wiadomość
-
Martynka mysle ze moje zamowienie powinno przyjsc jutro max pojutrze. I to raczej nie bedzie "mala paczka" bo mnie tam ostro ponioslo jako ze nie bylo czasu na zastanawianie sie ;P
Jutro lece do laboratorium na tą glukoze. Chyba musze jakis pakiet internetu sobie zalaczyc bo umre tam z nudow...11.02.2016r Aniołek
-
Paolina91 wrote:Martynka mysle ze moje zamowienie powinno przyjsc jutro max pojutrze. I to raczej nie bedzie "mala paczka" bo mnie tam ostro ponioslo jako ze nie bylo czasu na zastanawianie sie ;P
Jutro lece do laboratorium na tą glukoze. Chyba musze jakis pakiet internetu sobie zalaczyc bo umre tam z nudow...
To pochwal się jak coś. Z miłą chęcią obejrzę łupy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdzia88 wrote:No wlasnie ..w jakiej okolicy to odczuwasz? ? Pod pepkiem prawda????
Jak chodzi o samopoczucie to lepsze od tyg wreszcie, choć nadal szału nie ma. Bardziej spowodowane jest to ociężałością orgaznizmu. Aż się boje co będzie później, jak teraz bywa, że zachowuje się jak starsza pani
Odnosnie sikania to czasami kilka godzin przejdzie bezproblemowa, a czasami 3 wizyty na 20 min. Tak samo w nocy, albo jedna pobudka, albo trzy.Magdzia88 lubi tę wiadomość
-
NNadrobiłam was
do mnie chyba nikt by nie miał odwagi skomentować mój wygląd. Nie to zebym była nie miła ale swoje by ten ktoś usłyszał. Dla mnie po stracie uwierzcie liczy się żeby miec to dziecko i już nigdy nie stracic. Co do snów to za oazdym razem w snie jest chlopiec niestety jeszcze nie mogę zweryfikować czy sny są odwrotne czy prorocze. Co to niby kogos ma obchodzić ile przytylam i jakoej płci mam dzieci. A niech sobie gadają co chca naprawdę mnie to nie interesuje!!!
Co do wyników testu to ja nie robiłam na usg wyszło wszystko dobrze więc nie widzieliśmy potrzeby. Poza tym nie ten test to tylko liczby i metoda prawdopodobieństwa. Nic mi to nie da ewentualnie nifta ale po co?! Nie martw się poczekaj na wizytę. Każdy kto robił stresował sie do wyników i po co?! Duzo osob żałuje ze je robilo. Ale to tylko moje zdanie a każdy robi jak uważa.
Co do 2 trymestru to jedyna zmiana jest taka że nie musze spać po pracy innych objawów w zasadzie nie miałam. Czuje juz ruchy takie lekkie cudowne pukaniei bardzo nisko... Brzuch przez tak krotki czas mi wywaliło że szok ale ja tam się bardzo cieszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 19:47
okano1, Magdzia88, Anita12, severi lubią tę wiadomość
-
Żeby nie być gołosłowną i w końcu częściowo wam się pokaże w 17 tyg
https://naforum.zapodaj.net/7e4e3a7853b1.jpg.htmlMimi86, Magdzia88, kr0pka, kark, m@rtynka, Marrtusia, nataliad, MatyldaG, anuschka, Klarcia, Tosia 1981, Angie 232, jenny88, fantasmagoriia, taka_ja lubią tę wiadomość