X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Żeby nie być gołosłowną i w końcu częściowo wam się pokaże w 17 tyg :-)
    https://naforum.zapodaj.net/7e4e3a7853b1.jpg.html

ładny brzuszek, wieczorami to ja już chyba też tak wyglądam :)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja dziś pewnie dopiero po pracy siè odezwę bo przeszkalanie nowej, pozniej 2 dni normalne bo jedzie na integracjè wiec bede mogla posoedziec normalnie na forum :)

Martap88 ze specjalisty ds wsparcia, generalnoe wszelka papierkowa robota,przekazywanie zlecen w teren do wykonania, wizji, rozliczanie zamowień, faktury itp :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z laboratorium. Jestem po pierwszym pobraniu krwi i wypiciu glukozy. Z cytryna niby nie taka zła, ale przyznam, ze slodka. Az w gardle drapie... Jeśli komus nie przechodzi slodkie to bedzie mial naprawde ciezko. Teraz dwie godziny siedzenia przede mna... Masakra...

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to trzeba tu jakiś ciekawy temat wrzucić, żebyś miała co czytać :P

ja kiedyś już robiłam sobie krzywą cukrową, jakoś to wypiłam ale odbijało mi się... mam nadzieję, że teraz w ciąży też to jakoś przeżyję.
    pamiętam jak pielęgniarka kilka razy do mnie przychodziła i pytała się jak się czuje i czy nie zwymiotowałam, widocznie różne miała przypadki :)

a ja dziś mam wizytę usg, obym wreszcie poznała płeć :)
    niestety mąż ze mną nie idzie bo ma pierwszy dzień w nowej pracy i pierwszy dzień na studiach dla pracujących :)

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w słoneczny wtorek :)Ja zaczynam kupowanie od ciuszków, po 19.10 jadę na większe zakupy ciuszkowe dla malucha:) W listopadzie pokupuje już jakieś pieluszki tetrowe, flanelowe, kocyki, ręczniczki, gaziki itp. W grudniu już dla siebie do szpitala. W styczniu wanienka, łóżeczko i wózek :) Na koniec stycznia będę pakować już torbę i kupować kosmetyczne rzeczy dla dziecka.
    Dziś zakupiłam pierwsze leginsy ciążowe na allegro, zobaczymy co przyjdzie :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=6101928839&snapshot=MjAxNi0xMC0wNFQwNTo1MDoyNlo7YnV5ZXI7ZGZhNWYyOTYwYWYxNjRjZWIwZDk3MWZiMzYxZjVhZWZkZGU2YjIyNzgyZmJhZmFjOWZjMjI4NGQ0ZGZlMzhiNA==

Mam pytanie, planuję kupić komplet pościeli do łóżeczka, ale wiem, że nie będę go na początku używała. Czy będziecie kładły swoje pociechy w łóżeczku na poduszkach ? Bo ja nie zamierzam kłaść na poduszce, pod materac zamierzam podłożyć kilka książek by lekko podnieść go do góry.

coffee lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale mam doła.
    Najpierw wczroaj w ZUSie się okazało, że mam składki odprowadzone dużo mniej niż z umowy. Jedna znajoma księgowa mówi, że powinnam mieć wszystko normalnie, a księgowa z pracy, że na L4 się nie odprowadza...
    Potem kierowniczka z pracy przekazała mojej znajomej, z którą się spotkała, że się nie odzywam, nie interesuję, ona nie wie co ze mną. No nie odzywam się od 2 tygodni, bo córka miała rotawirusa. Mąż miał masę pracy, wyjeżdżał o 8, wracał nie wiem o której, bo ja z młodą gorączkującą, żygającą i biegunkującą o 21 szłam spać. I co? I dziś rano dzwonię, a szefowa, że już sobie znaleźli kogoś na moje miejsce. Mąż od razu, że pewnie nie będę mogła tam wrócić, bo nowa mnie wygryzie jak przez 1,5 roku nie będę się interesować.
    Już normalnie od wieczora w kółko ryczę, bo mam dość tego wszystkiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używaliśmy pościeli zawsze jak maluchy kończyły tak 2 miesiące. Już nie chciały spać skrępowane, a czymś trzeba przykryć.
    Poduszki używałam chyba tak od 6tego miesiąca, wcześniej wkładałam książki pod łóżeczko lub materac, żeby był spad, jakby się coś w nocy ulało przez sen.

Edit: Też nie używałam ochraniacza, ani baldachimu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 08:46

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierszej ciazy w szale zakupowym kupiłam posciel z tymi wszystkimi ochraniaczami, baldachimami etc. I to troche bez sensu. No moze ochraniacz ale to napewno nie na poczatku bo maluszek i tak sie sam nie przekreci. Ja podkladalam pod materac zrolowany recznik zeby byl leciutki spadek to pomaga przy ulewaniu. I zadnych poduszek a szczególnie miekkich to nawet nie wolno. Mojej malej to tak juz zostało. W lozeczku nie moze byc nic poza nia. Niestety koldra tez jest bee nad czym ubolewam.

860i2n0aa0kupyp7.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam poduszki przeciwuduszeniowej ale dopiero jak dziecko się przekrecało. A tak po szpitalu bez poduszki i bez poscieli prawie do dwóch lat. Wszystko zapakowane czekało. Poduszka nie jest wskazana. Dziecko powinno spać na płaskim, tylko materac może mieć lekki spadek tak jak dziewczyny pisały.

coffee lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, współczuję Ci takich przejść.
    Marrtusia mam pytanie jak Twój żołądek, udało się wyleczyć całkiem po tej wizycie u gastrologa? I proszę, przypomnij jakie dostałaś zalecenia czy leki. Tylko probiotyk, czy coś jeszcze?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. :-)

U mnie córka do pierwszego roku życia spała bez poduszki na płaskiej powierzchni. Nic nie podkładałam pod materac, młoda była kładziona przeważnie na lewym albo prawym boku ewentualnie ma brzuszku. :-) co do ochraniacza na łóżeczko to był, ale musieliśmy to odwiazac z jednej strony, żeby widzieć co się działo w łóżeczku :-)

Kark nie przejmuj się pracą. Jest jeszcze tyle czasu do Twojego powrotu, że Jeszce ci się może wszystko odmienić i w firmie też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 09:35

17u93e5ep5g57u5f.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaspalam tyle miałam rano zrobić o dupa także ze wszystkim jestem spozniona ehh i jeszcze zobaczyłam na brzuchu dwa rozstępy :/
    Kark współczuję przeżyć pewnie zawsze byłaś na każde zawołanie a teraz tak Cię traktują :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Zaczynamy 16 tydzień! :D
    Chociaż jakoś nie czuję, że to już tyle minęło. Brzuszek jeszcze specjalnie się nie powiększa, malucha nie czuję, więc wciąż czekam na jakieś spektakularne zmiany...

milagro, m@rtynka, jenny88, severi, kr0pka, Anita12, taka_ja lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć we wtorek! Jutro lecę do Polski, mam nadzieję, że jakoś to zniosę a pojutrze o tej porze będę juz po USG. Jestem podekscytowana, trochę zestrachana i liczę zobaczyć nos i poznać płeć :P niby idę prywatnie, ale u mnie w mieścinie prywatny ma pewnie sprzęt jakości USG.

Wczoraj ćwiczyłam z youtubem ćwiczenia dla ciężarnych i mam zakwasy, że szok!

Klarcia, m@rtynka, jenny88, severi, Angie 232, kr0pka, kark, Mimi86 lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark współczuję przeżyć i mimo wszystko mam nadzieję, że się jakoś pozytywnie.

Mi się też wczoraj trochę życie przewróciło do góry nogami. Mąż dostał propozycję 3-letniego kontraktu menedżerskiego w Czechach, więc wszystko wskazuje na to, że od listopada zostaję sama w Polsce. :/ Co prawda w grudniu jak już pójdę na zwolnienie to pewnie większość czasu będę spędzać w Pradze, ale i tak mimo wszystko przed porodem będę zjeżdżać do Polski. Więc ogólnie nie wiem czy mąż będzie ze mną przy porodzie i jak będą wyglądały pierwsze tygodnie po urodzeniu dziecka. :/
    Jedyne co na tą chwilę wiem, to że muszę szykować 2 wyprawki, jedną na dom w Polsce a drugą na Czechy, żeby jak beduin za każdym razem nie wozić wszystkiego.
    Z jednej strony się cieszę, bo Praga jest piękna, mąż dostał wielką szansę i dużo lepsze warunki, ale z drugiej trochę mnie to wszystko przeraża. Najbardziej to, że będę sama i trochę ta upragniona ciąża mojego męża ominie... :(

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Najpierw wczroaj w ZUSie się okazało, że mam składki odprowadzone dużo mniej niż z umowy. Jedna znajoma księgowa mówi, że powinnam mieć wszystko normalnie, a księgowa z pracy, że na L4 się nie odprowadza...
    Potem kierowniczka z pracy przekazała mojej znajomej, z którą się spotkała, że się nie odzywam, nie interesuję, ona nie wie co ze mną. No nie odzywam się od 2 tygodni, bo córka miała rotawirusa. Mąż miał masę pracy, wyjeżdżał o 8, wracał nie wiem o której, bo ja z młodą gorączkującą, żygającą i biegunkującą o 21 szłam spać. I co? I dziś rano dzwonię, a szefowa, że już sobie znaleźli kogoś na moje miejsce. Mąż od razu, że pewnie nie będę mogła tam wrócić, bo nowa mnie wygryzie jak przez 1,5 roku nie będę się interesować.

Z tymi składkami to musisz wyjaśnić żeby później nie było problemu. Nie martw się bo może znaleźli tą inną osobę tylko na zastępstwo a szefowa po złości Ci tak powiedziała bo ma żal, że sie nie odzywałaś. Od czasu do czasu lepiej monitoruj sytuację w pracy by wiedzieć na czym stoisz.

kark lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 - taka ładna ta Twoja córcia, nie mogę się napatrzeć :)

Anita12 lubi tę wiadomość

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

kark napisz do mnie na email na [email protected]

niedostalam zadnej wiadomosci tu na belly

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • blizniakowa mama Nowa

Wysłany: 4 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam wszystkie przyszłe mamy które maja fb na zamknieta grupe marcóweczki 2017 https://www.facebook.com/groups/946401485465563/ dodajcie sie a ja przyjme wasze proby do dołączenia Zapraszamsama jestem w 16 tc z bliźniakami i mam jeszcze dwulatka w domu wiec nie ukrywam że orum czyta mi sie troszke trudniej bo na fb wchodze czesciej i latwiej nadrobic zaległosci Zapraszam

blizniakowa mama
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przechodzicie na to forum na fb? Ja ...zostaje tutaj...

m@rtynka, coffee lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ