X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    A ja dziś zaspalam tyle miałam rano zrobić o dupa także ze wszystkim jestem spozniona ehh i jeszcze zobaczyłam na brzuchu dwa rozstępy :/
    Kark współczuję przeżyć pewnie zawsze byłaś na każde zawołanie a teraz tak Cię traktują :/

Właśnie dziś biorąc prysznic myślałam o rozstępach... Pewnie teraz to już będą się pojawiać bo brzuch rośnie co raz szybciej. Moja mama urodziła dwoje dzieci i na brzuchu ani jednego. Ciekawe czy chociaż to po niej odziedzicze :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zostaję.

coffee lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zostaje tutaj. Wybacz bliźniakowa mama ale nie mam zaufania na poczatku do nowych osób na forum a co dopiero tak w ciemno na fb przechodzić. Czekam na tą zamkniętą grupę na forum. Matylda jak tam idzie z zaproszeniami do Ciebie? Myślę, że od przyszłego tygodnia można by było już ją otworzyć?

anuschka, Marrtusia, severi, Mimi86, coffee, taka_ja lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    dziewczyny przechodzicie na to forum na fb? Ja ...zostaje tutaj...

Ja zostaje :-) tutaj jest mi dobrze :-)

Anuschka moja Mama też po 2 ciążach i ani jednego rozstępa, ja po pierwszej ciąży brzuch mam czysty. Tylko paseczki pojawiły mi się na biodrach :-) wychodzi na to że genetyka może działać na naszą korzyść ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 10:47

Klarcia, anuschka lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka taka mam nadzieję! :D na piersiach mam już od czasu dorastania i jakoś mi nie przeszkadzają, brzuch mogłoby oszczędzić :D

m@rtynka lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Ja zostaje :-) tutaj jest mi dobrze :-)

Anuschka moja Mama też po 2 ciążach i ani jedno rozstępa, ja po pierwszej ciąży brzuch mam czysty. Tylko paseczki pojawiły mi się na biodrach :-) wychodzi na to że genetyka może działać na naszą korzyść ;-)
    a wklepujecie cos konkretnego w brzuszek? Ja jestem nieststematyczna okropnie aale cos tam smaruje najpierw oliwka bo ja mialam ale tlustooook ciagle... A potem kupilam i mam jeszcze balsam dla mam z rossmana. Taki za ok 13 zl...ale znowu konsystencja mi nie pasi...jak sie smaruje to bialoo jakbym maske nalozyla... Zanim to wchlonie troche mija...i nie wiem co teraz kupic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 10:39

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka dopisz mi proszę wizyty 03.11 i 15.11
    i 18.10 :)

Dzięki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 10:41

anuschka lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też zostaje tutaj, zobaczymy jak wyjdzie z tą prywatną rozmową.

Co do poduszek to dzieci powinny spać na płasko. Bez żadnych poduszek.

Do pielęgnacji skóry całego ciała używam oliwki z hippa dla kobiet w ciąży. Hipp Mama Sanft. Super się wchłania, ładnie pachnie i zawiera same naturalne olejki

coffee lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w słoneczny, ale zimny i wietrzny wtorek.

Co do zakupów, to ciuszków mam mnóstwo po bratanicy i siostrzeńcu. Ale na pewno jeszcze będę szaleć, ale to jak już się dowiemy, kto mieszka w brzuszku.
    Łóżeczko mamy, trzeba odświeżyć, pomalować.
    Wózek, temat, którego boję się ruszać... Bo wiem, że będzie ciężko. Myślę, że w grudniu zaczniemy wycieczki po sklepach, żeby się zorientować.
    I chyba ogólnie ruszę ze wszystkim w grudniu i styczniu.
    Magdzia88 wrote:
    a wklepujecie cos konkretnego w brzuszek? Ja jestem nieststematyczna okropnie aale cos tam smaruje najpierw oliwka bo ja mialam ale tlustooook ciagle... A potem kupilam i mam jeszcze balsam dla mam z rossmana. Taki za ok 13 zl...ale znowu konsystencja mi nie pasi...jak sie smaruje to bialoo jakbym maske nalozyla... Zanim to wchlonie troche mija...i nie wiem co teraz kupic
    Ja mam Ziaję Mamma Mia, smaruję się 2 razy dziennie, bardzo ładnie się wchłania, przyjemnie pachnie. Możesz spróbować ;)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, malaczarna07, tinaa22, Mimi86
    Dziewczyny powodzenia na wizytach!! Czekamy na wiadomości <3

m@rtynka, Englein, kark, Mimi86, Fipsik lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
  • jenny88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    dziewczyny przechodzicie na to forum na fb? Ja ...zostaje tutaj...
    Tylko jak będzie oficjalna tajna grupa założona przez kogoś kto pisze z nami od dawien dawna a nie "świeżynkę" i grupa zamknięta ;) więc na razie zostaję tutaj i czekam na propozycję czatu/grupy Matyldy :)
    Magdzia88 wrote:
    Balsam dla mam z rossmana :) dla mnie najlepszy i stosuję od pierwszej ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 10:52

Englein, Mart_ lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • m@rtynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:

Też mam ten krem z Rossmana Babydream fur Mama. Używałam go w pierwszej ciąży i wróciłam do niego z sentymentu. Dodatkowo, mam olejek z Alverde Mama mi przywiozła z Niemiec. Ostatnio u mnie z systematyczności też słabo i raz się nakremuje, a raz zapomnę .

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Ja też ziaja mamma mia, a jak mam lepszy dzień (znaczy nie mam lenia) to się cała smaruję oliwką dla dzieci. Nie lubię tego, bo się w ogóle nie wchłania, ale jak trzeba, to trzeba. Ja jeszcze smaruję uda, pupę, piersi i plecy w okolicach krzyża. Moja mama urodziła 4 dzieci i ani jednego rozstępu, a nie smarowała się niczym. Mam nadzieję, że genetyka tutaj zadziała.

Magdzia88 lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruje zwykłym olejem kokosowym i masłem shea. Narazie raz dziennie bo też mam problem z systematycznoscia ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zostaję tutaj i czekam ewentualnie za Matyldą:)
    ja wyprawke tez koniec grudnia/styczen bede robic :) zeby nie za wczesnie i nie na sam koniec latac z tym wszystkim :)

oar843r8zdpkzcfz.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Witam sie z laboratorium. Jestem po pierwszym pobraniu krwi i wypiciu glukozy. Z cytryna niby nie taka zła, ale przyznam, ze slodka. Az w gardle drapie... Jeśli komus nie przechodzi slodkie to bedzie mial naprawde ciezko. Teraz dwie godziny siedzenia przede mna... Masakra...
    Dlaczego tak prędko robisz glukozę ??

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • befra Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zostaje tutaj. Co do smarowania to w pierwszej ciąży używałam bio oil a teraz kupiłam sobie na próbę balsam Elastiq. Narazie smaruje się tym choć czasem zapomnę a potem chyba wrócę do bio oila bo jakoś lepiej się wchlanial.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Czarnuszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też używam tego balsamu z rossmana, ale czasami używam też zwykłej oliwki dla dzieci i koziego mleka żeby nie przyzwyczajać do jednego skóry. Też mam na piersiach i udach po bokach rozstępy jeszcze z okresu dorastania :) Oby brzuszek oszczędziło teraz :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • ata89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja też ziaja mamma mia, a jak mam lepszy dzień (znaczy nie mam lenia) to się cała smaruję oliwką dla dzieci. Nie lubię tego, bo się w ogóle nie wchłania, ale jak trzeba, to trzeba. Ja jeszcze smaruję uda, pupę, piersi i plecy w okolicach krzyża. Moja mama urodziła 4 dzieci i ani jednego rozstępu, a nie smarowała się niczym. Mam nadzieję, że genetyka tutaj zadziała.
    Też słyszałam, że oliwka działa cuda. Ale po pierwsze się nie wchłania a po drugie... Ten zapach! O nie! Chyba bym nie wytrzymała... nie wiem czemu, ale odkąd pamiętam zapach oliwki mi przeszkadza...

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Właśnie dziś biorąc prysznic myślałam o rozstępach... Pewnie teraz to już będą się pojawiać bo brzuch rośnie co raz szybciej. Moja mama urodziła dwoje dzieci i na brzuchu ani jednego. Ciekawe czy chociaż to po niej odziedzicze :D
    chyba mi sie jednak pidzama odcisnela na brzuchu a nie rozstepy zrobily :P

anuschka, jenny88, malaczarna07, m@rtynka, Englein, Klarcia, kr0pka, kark, Anita12, czirisz, fantasmagoriia, male_m, Mimi86, Fipsik, taka_ja lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ