MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MatyldaG wrote:A ja dziś zaspalam tyle miałam rano zrobić o dupa także ze wszystkim jestem spozniona ehh i jeszcze zobaczyłam na brzuchu dwa rozstępy
Kark współczuję przeżyć pewnie zawsze byłaś na każde zawołanie a teraz tak Cię traktują
Właśnie dziś biorąc prysznic myślałam o rozstępach... Pewnie teraz to już będą się pojawiać bo brzuch rośnie co raz szybciej. Moja mama urodziła dwoje dzieci i na brzuchu ani jednego. Ciekawe czy chociaż to po niej odziedziczeAniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Ja też zostaje tutaj. Wybacz bliźniakowa mama ale nie mam zaufania na poczatku do nowych osób na forum a co dopiero tak w ciemno na fb przechodzić. Czekam na tą zamkniętą grupę na forum. Matylda jak tam idzie z zaproszeniami do Ciebie? Myślę, że od przyszłego tygodnia można by było już ją otworzyć?
anuschka, Marrtusia, severi, Mimi86, coffee, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Magdzia88 wrote:dziewczyny przechodzicie na to forum na fb? Ja ...zostaje tutaj...
Ja zostajetutaj jest mi dobrze
Anuschka moja Mama też po 2 ciążach i ani jednego rozstępa, ja po pierwszej ciąży brzuch mam czysty. Tylko paseczki pojawiły mi się na biodrachwychodzi na to że genetyka może działać na naszą korzyść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 10:47
Klarcia, anuschka lubią tę wiadomość
-
m@rtynka wrote:Ja zostaje
tutaj jest mi dobrze
Anuschka moja Mama też po 2 ciążach i ani jedno rozstępa, ja po pierwszej ciąży brzuch mam czysty. Tylko paseczki pojawiły mi się na biodrachwychodzi na to że genetyka może działać na naszą korzyść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 10:39
-
Hej. Ja też zostaje tutaj, zobaczymy jak wyjdzie z tą prywatną rozmową.
Co do poduszek to dzieci powinny spać na płasko. Bez żadnych poduszek.
Do pielęgnacji skóry całego ciała używam oliwki z hippa dla kobiet w ciąży. Hipp Mama Sanft. Super się wchłania, ładnie pachnie i zawiera same naturalne olejkicoffee lubi tę wiadomość
-
Witamy się w słoneczny, ale zimny i wietrzny wtorek.
Co do zakupów, to ciuszków mam mnóstwo po bratanicy i siostrzeńcu. Ale na pewno jeszcze będę szaleć, ale to jak już się dowiemy, kto mieszka w brzuszku.
Łóżeczko mamy, trzeba odświeżyć, pomalować.
Wózek, temat, którego boję się ruszać... Bo wiem, że będzie ciężko. Myślę, że w grudniu zaczniemy wycieczki po sklepach, żeby się zorientować.
I chyba ogólnie ruszę ze wszystkim w grudniu i styczniu.Magdzia88 wrote:a wklepujecie cos konkretnego w brzuszek? Ja jestem nieststematyczna okropnie aale cos tam smaruje najpierw oliwka bo ja mialam ale tlustooook ciagle... A potem kupilam i mam jeszcze balsam dla mam z rossmana. Taki za ok 13 zl...ale znowu konsystencja mi nie pasi...jak sie smaruje to bialoo jakbym maske nalozyla... Zanim to wchlonie troche mija...i nie wiem co teraz kupicMagdzia88 lubi tę wiadomość
-
Magdzia88 wrote:dziewczyny przechodzicie na to forum na fb? Ja ...zostaje tutaj...
więc na razie zostaję tutaj i czekam na propozycję czatu/grupy Matyldy
Magdzia88 wrote:a wklepujecie cos konkretnego w brzuszek? Ja jestem nieststematyczna okropnie aale cos tam smaruje najpierw oliwka bo ja mialam ale tlustooook ciagle... A potem kupilam i mam jeszcze balsam dla mam z rossmana. Taki za ok 13 zl...ale znowu konsystencja mi nie pasi...jak sie smaruje to bialoo jakbym maske nalozyla... Zanim to wchlonie troche mija...i nie wiem co teraz kupicdla mnie najlepszy i stosuję od pierwszej ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 10:52
Englein, Mart_ lubią tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Magdzia88 wrote:a wklepujecie cos konkretnego w brzuszek? Ja jestem nieststematyczna okropnie aale cos tam smaruje najpierw oliwka bo ja mialam ale tlustooook ciagle... A potem kupilam i mam jeszcze balsam dla mam z rossmana. Taki za ok 13 zl...ale znowu konsystencja mi nie pasi...jak sie smaruje to bialoo jakbym maske nalozyla... Zanim to wchlonie troche mija...i nie wiem co teraz kupic
Też mam ten krem z Rossmana Babydream fur Mama. Używałam go w pierwszej ciąży i wróciłam do niego z sentymentu. Dodatkowo, mam olejek z Alverde Mama mi przywiozła z Niemiec. Ostatnio u mnie z systematyczności też słabo i raz się nakremuje, a raz zapomnę . -
Magdzia88 wrote:a wklepujecie cos konkretnego w brzuszek? Ja jestem nieststematyczna okropnie aale cos tam smaruje najpierw oliwka bo ja mialam ale tlustooook ciagle... A potem kupilam i mam jeszcze balsam dla mam z rossmana. Taki za ok 13 zl...ale znowu konsystencja mi nie pasi...jak sie smaruje to bialoo jakbym maske nalozyla... Zanim to wchlonie troche mija...i nie wiem co teraz kupic
Magdzia88 lubi tę wiadomość
-
Paolina91 wrote:Witam sie z laboratorium. Jestem po pierwszym pobraniu krwi i wypiciu glukozy. Z cytryna niby nie taka zła, ale przyznam, ze slodka. Az w gardle drapie... Jeśli komus nie przechodzi slodkie to bedzie mial naprawde ciezko. Teraz dwie godziny siedzenia przede mna... Masakra...
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Ja też zostaje tutaj. Co do smarowania to w pierwszej ciąży używałam bio oil a teraz kupiłam sobie na próbę balsam Elastiq. Narazie smaruje się tym choć czasem zapomnę a potem chyba wrócę do bio oila bo jakoś lepiej się wchlanial.
-
Też używam tego balsamu z rossmana, ale czasami używam też zwykłej oliwki dla dzieci i koziego mleka żeby nie przyzwyczajać do jednego skóry. Też mam na piersiach i udach po bokach rozstępy jeszcze z okresu dorastania
Oby brzuszek oszczędziło teraz
-
Marrtusia wrote:Ja też ziaja mamma mia, a jak mam lepszy dzień (znaczy nie mam lenia) to się cała smaruję oliwką dla dzieci. Nie lubię tego, bo się w ogóle nie wchłania, ale jak trzeba, to trzeba. Ja jeszcze smaruję uda, pupę, piersi i plecy w okolicach krzyża. Moja mama urodziła 4 dzieci i ani jednego rozstępu, a nie smarowała się niczym. Mam nadzieję, że genetyka tutaj zadziała.
-
anuschka wrote:Właśnie dziś biorąc prysznic myślałam o rozstępach... Pewnie teraz to już będą się pojawiać bo brzuch rośnie co raz szybciej. Moja mama urodziła dwoje dzieci i na brzuchu ani jednego. Ciekawe czy chociaż to po niej odziedzicze
anuschka, jenny88, malaczarna07, m@rtynka, Englein, Klarcia, kr0pka, kark, Anita12, czirisz, fantasmagoriia, male_m, Mimi86, Fipsik, taka_ja lubią tę wiadomość