X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Maggdax :D ja też czekam na serduszko. Na razie wie mąż. Po tym pewnie powiemy naszym mamom :) Jeśli po wizycie wszystko będzie dobrze to mówię już w pracy. Gdyby nie to, że akurat są wakacje i urlopy to jeszcze bym poczekała. Ale myślę już o sobie i chcę być trochę odciążona.

Kark dla mnie nie ma znaczenia co będzie. Jestem bardzo podekscytowana, bo już czuję na swój sposób miłość do tego małego pasożytka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 20:35

kark lubi tę wiadomość

• maggdax Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam wasze objaw?:)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    A jak tam wasze objaw?:)
    Ja nie mam żadnych :) i jest cudownie :)
    Pierwsza ciążę spędziłam nad muszla :( to by była miła odmiana gdyby było inaczej :)

• Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą tylko piersi. Na razie żadnych rewolucji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piersi i raz za czas mdłości. Do tego lepszy węch i zaczyna mi się powoli zwiększać libido :D Także mąż nie narzeka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 07:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamable, a ja się modlę, żeby było jedno :D

Oriaana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból piersi bardzo duży,do tego zaparcia,wzdecia,no i pierwsze mdłości chyba już zaliczone :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marze o drugiej córce :)

kark, jenny88 lubią tę wiadomość

• maggdax Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też prawie bez objawów. Czasami rano czuje się jakbym miała kaca :d,piersi jak przycisne to coś tam czuje ale nie jest to bólktórego nie da się znieść i trochę się martwilam brakiem objawów ale chyba mnie trochę uspokoilyscie :)

• maggdax Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze w nocy jak się szybko przekrece z boku na bok to ciągnie mnie (chyba)jajnik. Miłego dnia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Abby widzialam ze pisalas u mnie pod wykresem dzieki za pamiec :) grzej dalej miejscowe ale cos pocichu czuje ze nic z tego....to by bylo za piekne zzeby bylo prawdziwe...

_Abby_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze was coraz wiecej :) ciesze sie bardzo <3 nudnych i spokojnych ciąż wam życzę. :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Hejka Abby widzialam ze pisalas u mnie pod wykresem dzieki za pamiec :) grzej dalej miejscowe ale cos pocichu czuje ze nic z tego....to by bylo za piekne zzeby bylo prawdziwe...
    Grzeje kochana :) wierzę że się uda <3

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamable widze ze mamy podobne przyrosty ;) ja tez miałam bete 124,8 a kolejna 302,9 więcej juz nie robię bety bo sie zbyt stresuje.
    Ja tez objawów raczej nie mam, czasem tylko podbrzusze pobolewa i krzyż ale to chwilowe piersi delikatnie bolą ale tylko jak dotykam.
    Ja bym chciała córkę ale jak będzie synek to tez będzie super ;)

kark, jenny88 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, a u Ciebie są chyba szanse na bliźnięta ;)?

Abby, super Ci lista wyszła :)

_Abby_ lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Mimi, a u Ciebie są chyba szanse na bliźnięta ;)?

Abby, super Ci lista wyszła :)
    No niby tak bo miałam podane 2 zarodki ale po przyrostach bety wydaje mi sie ze został ze mną jeden zarodek tylko. Tak to miałambym chyba duuuuze przyrosty ;)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• maggdax Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdążyłam Wam napisać ze piersi bolą mnie tylko przy dotykaniu i to w miarę delikatnie i się zbuntowaly i teraz mocno dają o sobie znać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    No niby tak bo miałam podane 2 zarodki ale po przyrostach bety wydaje mi sie ze został ze mną jeden zarodek tylko. Tak to miałambym chyba duuuuze przyrosty ;)
    E tam :) ja w pierwszej ciąży miałam mega przyrost a jest jedno dziecko a koleżanka z blizniakami miała takie sobie ;) na usg może być niespodzianka :)

Dzięki Kark :)

Mimi86 lubi tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane.

U mnie też właściwie żadnych konkretnych objawów. Na początku bolał mnie brzuch, jak na okres, ale od kilku dobrych dni przestał i raz na jakiś czas coś lekko zakłuje.

Czuję się zmęczona, ale nie wiem czy to kwestia ciąży, czy wiecznego niewyspania :)

Piersi bolą, ale nie jakoś strasznie - tak, jak zazwyczaj przed okresem.

Jedyna nowość: jest mi cały czas gorąco.

No i niestety zauważyłam spore zaostrzenie atopowego zapalenia skóry. Czekam na wizytę u gina, na razie odstawiłam wszystkie maści i moja twarz wygląda tragicznie :) nie wiem jak dam radę, bo od dzieciństwa jadę na maściach i nic innego już na mnie nie działa.... wrrrrr.

Byłam również dzisiaj na badaniach krwi. Beta od wtorku urosła mi z 940 do 2970, więc chyba nieźle.
    Bardziej zmartwiło mnie to, że mam niską hemoglobinę: 11.2 (zazwyczaj mam stan poniżej normy, ale ostatnio miałam już 12.0, a tu znowu spadek).

Piszcie, co tam dobrego u Was :)

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy robicie badanie tsh? Ja się tego tak czepilam że teraz nie wytrzmalam do jutra aż zrobię i nie dostanę wyniku. Przed ciążą miałam tsh 1,5.

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ