X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze po południu muszę tu też zdjęcie twarzy mojego małego z wtorku wstawić, też fajnie wyszedł :)

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia zgadzam się z Tobą.
    Mamuśka nie obraź się, ale jesteśmy na podobnym etapie i chyba wystarczy nam że martwimy się na każdym kroku. Nie musimy sobie dokładać zmartwień :) Tobie też polecam nie czytać takich artykułów, ale jak kto woli :*

Kropka pomyśl, że potem przy dziecku to wgl nie będziesz miała czasu zrobić tego prawka. Może to będzie argument dla twojego męża? :) Znam dużo dziewczyn, które i na końcu ciąży miały egzamin :D

Marrtusia lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo teraz spróbuję:

[img]https://na forum.zapodaj.net/thumbs/7cb3848dceb1.jpg[/img][img][/img]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 14:20

Klarcia, Magdzia88, m@rtynka, severi, kr0pka, taka_ja, PetitQa, Anita12, Marynia991, Mart_, czirisz, Englein, kark, borsuk, Marrtusia, Mimi86 lubią tę wiadomość

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark piękne zdjęcie!;) w ogóle to ja uwielbiam te fotki, napawają mnie optymizmem :) ja też wam pokaże moja malutka kruszynie ;) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/776ff25998ad.jpg

Magdzia88, m@rtynka, severi, Klarcia, kr0pka, Czarnuszka, MatyldaG, PetitQa, julllla, Mart_, Angie 232, milagro, czirisz, okano1, Englein, kark, Dziunka, wolfik25, Mimi86 lubią tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu mi nie wkleiło bezpośrednio na forum??

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotki rewelacja! A ja się zastanawiałam czy decydować się w końcu na połówkowym na 3D. Muszę znowu mieć takie piękne fotki ❤

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Fotki rewelacja! A ja się zastanawiałam czy decydować się w końcu na połówkowym na 3D. Muszę znowu mieć takie piękne fotki ❤

Mi próbowali robić takie na prenatalnym, ale tak mały szalał, że nie dało się główki ładnie zrobić :(
    Może na połówkowym się uda :)

• monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja odpoczywam bo sie wczoraj trochu przesprzatałam :/
    ja mam dom na wykonczeniowce malowanie panele drzwi itd i trzeba wszystko sprzatac ... ale mam nadzieje ze w listopadzie sie przeprowadze i odpoczne w koncu!

piekne zdjecia ! ja w pn wizyte mam ale bez usg pewnie bo to na nfz a na inne dopiero 3 listopada wiec sobie poczekam i chyba umre z nerwów :/

oar843r8zdpkzcfz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Ja nawet nie odpalam tego materialu..nie mam zamiaru sie denerwowac i stresowac .... I prosze..moze oszczedzmy sobie wklejania tu takich historii ...ja rozumiem... Ale moze nie kazda chcialaby czytac takie cos...
    U mnie z automatu wlacza sie strach i lęk...
    Masz rację. Popieram Twój apel bo ja też wszystko przeżywam i zaraz się boję. A celowo unikam takich informacji. Forum czytam bardzo dokładnie i gdy trafiam na takie wieści to nie mam już wyboru. Jedynie nie wejść w link. Ale zdążę się nastraszyć.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne foty dziewczyny :)

Ja w takie linki dla własnego spokoju tez nie wchodzę nie chce na takie rzeczy patrzeć. Ostatnio nawet przestałam fb przeglądać bo jacyś debile dodają straszne zdjęcia i Napisz"amen" bo inaczej coś tam masakra

coffee, okano1 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne maluszki aż mi serce zmiękło. Cudeńka maleńkie :)

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama maluje. Nie mam jakas oporu a farba, ktora maluje nie śmierdzi wiec nie ma tragedii. W zasadzie to pokój już pomalowany i trzeba będzie sprzątać jak wszystko wyschnie. Co do wózka to w sklepie gdzie chce kupić to czeka się max 2 tygodnie wiec nie ma tragedii, czasek się zdarza, że maja na stanie.

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadrobię wczorajsze Wasze wpisy jak wrócę, bo wczoraj cały dzień w samolocie :/ Teraz lecę, korzystając że jestem w Polsce, załatwiać sprawy i obkupię malucha w Pepco. Nadal muszę stawiać na beże :P

Trochę myślę, że dziewczynka. Lekarz najpierw dzisiaj stwierdził, że coś sterczy, ale potem uznał, że pępowina. Chyba by zobaczył cokolwie gdyby to był chłopak?

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już dobrze usunęłam na wszelki wypadek ten link... gdybym wiedziała że tak zareagujecie to bym go nie wklejała...
    Dlatego przepraszam jeśli którąś z was zaniepokoiłam albo nie daj Boże przestraszyłam

Anita12 lubi tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna różnie to bywa, u mnie był tydzień różnicy w wizytach i dwie różne info dostałam :-D

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    wiesz co ja niestety z tych co nie mają odwagi i śmiałości prosić.. szczególnie, że już się nieraz naczytałam co ludzie potrafią bezczelnie po chamsku odpowiedzieć a miejsca często i tak nie ustąpią.. Jak czytałam te komentarze lasek to się zastanawiałam jak ludzie potrafią być tak bezczelni.. to samo w kasach.. z resztą.. z rok czy dwa lata temu sami z mężem w makro ustępowaliśmy ciężarnej z mężem.. i wyobraźcie sobie, że z całej kolejki tylko my jakimś "cudem" ją zauważyliśmy i przepuścilismy.. a jak baby między nami zaczęły się burzyć to jak się wydarłam na nie to dopiero przytaknęły, że nie, nie no racja, niech pani wchodzi.. reszta kolejki - zero reakcji a przed nami jeszcze kilka osób bylo.. ludzie to niestety bezczelne świnie :/

a co do samochodu to ja jak moge to korzystam z sąsiadki jednej czy drugiej bo sama prawka niestety nie mam.. przeszłam cały kurs, zdałam teorię a potem jakoś nie podeszłam do praktyki i tak czas mija.. jak się dowiedziałam o ciąży to chciałam na szybko iść na doszkalające i robić ale mój K. mi to skutecznie wybił z głowy ;)
    jestem przerażona, że z dzieckiem do przychodni czy podjechać gdzieś to kurna będę musiała też autobusem.. bo od razu po porodzie też tak szybko tego prawka nie zrobię no i trochę bym się bała jeździć z dzieckiem tak od razu po zdaniu.. :/ także udupiłam się i przywiązałam do komunikacji przez własną głupotę (pls jednego głupiego instruktora przez którego się zraziłam.. mój był ekstra a dzień przed ostatnimi jazdami mi go zwolnili i trafiłam na typa, który zaczął krzywe akcje robić :/)

Dlaczego wybił Ci to z głowy? Ja miałam taką samą sytuacje jak Ty. Kurs skończony, teoria zdana. Dokupiłam sobie parę godzin i zapisałam się na egzamin. Generalnie wszystko działo się w czasie kiedy już świadomie się staraliśmy, a że poszło szybko to ostatnie jazdy i egzamin zdawałam już ze świadomością że jestem w ciąży. Owszem że jakiś stres był, ale zdałam. 3 dni później zrobiłam test i zobaczyłam dwie kreski. Nie żałuje, bo bynajmniej mogę wszędzie podjechać autem. Jak się dzidziuś urodzi też na pewno się przyda, szczególnie jak będę sama w domu. :)

taka_ja lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Odebralam dzis wyniki i z morfologia wszystko ok, podwyzszone lekko leukocyty, w moczu tez wszystko ok tylko wyszly mi dosc liczne bakterie :/ Nie wiem czy sie bac!

A tak z innej beczki to bylam dzis w biedronce i maja za 14,99 zl rajstopy ciazowe ;) Wiec jesli ktoras potrzebuje to lećcie!

Klarcia, kark, taka_ja lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Hejo. Odebralam dzis wyniki i z morfologia wszystko ok, podwyzszone lekko leukocyty, w moczu tez wszystko ok tylko wyszly mi dosc liczne bakterie :/ Nie wiem czy sie bac!

A tak z innej beczki to bylam dzis w biedronce i maja za 14,99 zl rajstopy ciazowe ;) Wiec jesli ktoras potrzebuje to lećcie!
    A te rajstopy to 40 den czy grubsze?

Paolina91 lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kr0pka to faktycznie, a szkoda bardzo, bo dużo by Ci to ułatwiło. Jak będziesz mieć okazję nie zwlekaj :)

Ja rajstopy tylko gatty reszta mnie uwiera lub kiepsko się trzyma :( ale na szczęście na necie dużo taniej z przesyłką wychodzi niż w sklepie czy też outlecie nawet.

Wreszcie kupiłam sobie herbatki owocowe sypane nareszcie bedę pić coś z przyjemnością buja_w_oblokach.gif

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    A te rajstopy to 40 den czy grubsze?

15 ;P

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ