X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • milagro Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Ja mam wielki brzuch a na plusie 2.1 kg myślałam że więcej także jest póki co nieźle. Macie jakiś fajny przepis na pizzerinki ale takie żeby na zimno na drugi dzień też były pyszne.

Błękitna ja gotowe ciasto francuskie smaruję sosem pomidorowym na to wędlina ser oliwki cebula - to zawijam kroję tak ze wychodzą takie slimaczki i piekę. Dobre i na ciepło i na zimno. I szybko się robi.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda trzymaj się! :) wiem, że to może być teraz meczące i frustrujące, ale za jakiś czas wszystko piękne będzie czekało na maluszków, a zabierając się za to później pewnie byłoby jeszcze gorzej. Także cierpliwości i wytrwałości ;)

MatyldaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    A jak to sie stalo ze sie skonczylo?

Ze względu na wadę wzroku dali mi czasowe, więc się skończyło ;)

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Ja śmiałość mam, ale wiadomo, że prosić się nie bedę jeśli ktoś do mnie z odzywką ja do niego, ale też nie tak, że musi. Riposta zgaszająca mnie satysfakcjonuje zupełnie i miny ludzi w koło
    diabelek.gifdiabelek.gifdiabelek.gifdiabelek.gif

Kr0pka a czemu Ci wybił z głowy? Przecież to najlepsze co mogłaś zrobić.
    Też miałam takiego instruktora, który przegiął bo sytuacja była bez wyjścia i uważam, że jak na początkującego kierowcę zrobiłam dobrze, ale to już inna historia. Nie wiedziałam, że mogę się odwołać. Obraziłam się na 2 lata, a potem mąż który tylko samochodem z mobilizował mnie do powrotu.
    No i nawet nie ma co się przejmować ja po 6 latach prowadzenia samochodu gdzie geny mam po tacie kierowcy i jest dużo sytuacji z których wychodzę obronną ręką jeśli coś zaskakuje na drodze - to mimo wszystko też bedę cholernie bała się wozić małe ;)

Też właśnie zamówiłam ten znaczek dzisiaj, z tego co doczytałam jest już rozpoznawalny.

już Cię lubię :D ja generalnie z tych co jak ktoś mi coś powie, to oczywiście, że też nie pozostane obojętna i uszu po sobie nie położę, tak samo jak ogólnie coś mi się nie podoba to potrafię skomentować, zwrócić uwagę.. nawet starej babie z dzieckiem, która wpycha się do autobusu zanim ludzie wyjdą.. ale jakoś o miejsce poprosić nie umiem, może z czasem jak będzie brzuch większy i będzie "trzeba" bo się jeszce gorzej będę czuła to się nauczę :)

mój tata też jest/był bo już na emeryturze, zawodowym kierowcą więc i ja i mój brat jazdę mieliśmy w genach, mi jazda po mieście dobrze szła, tylko z placem sobie kiepsko radziłam.. te ostatnie jazdy zaczęliśmy od placu i facet mnie zestresował, zaczął gadać, ze ja w ogóle jeżdzić nie potrafię, że on mnie nie dopuści w ogóle do egzaminu "noo chyba ze przyjdę do niego na jazdy doszkalające".. i ch*j mi nie wydał papierka, że skończyłam kurs.. odczekałam chyba tydzien zanim nerwy ze mnie zeszły, zadzwonilam do Imoli i wydali bez problemów ale uraz mi został :/

a co do mojego K to on po prostu za bardzo czasem się roztrząsa nad ewentualnymi niebezpieczeństwami, tak jak pisałam, w trasę na kilka godz nie pojedziemy bo za daleko od domu, bo niebezpiecznie bla bla bla, nie tyle się staraliśmy żeby ryzykować itd.. a że jazdy (bo po tych kilku latach znowu musialabym odbębnić bo nic nie pamiętam) to też stres i jednak niebezpieczeństwo no to było kategoryczne nie.. Jeszce się na mnie tak popatrzył jakbym zaproponowała co najmniej wyprawę na międzynarodową stację kosmiczną...

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Ze względu na wadę wzroku dali mi czasowe, więc się skończyło ;)

No jest to koszt niestety przy terminowym prawku .. I tak co 5 lat trzeba wymieniać blankiet, który kosztuje i za lekarza trzeba zapłacić.... Współczuje.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 14:12

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, nie przejmuj się. Ja chyba mam jeszcze gorzej bo mam remont łazienki...w zasadzie wykańczanie, ale kurzu i pyłu jest pełno w całej chacie.
    Wczoraj podłogi nie umyłam w całym domu jak to zwykle robię po pracy, bo byłam padnięta. A dziś jak na złość schodząc ze schodów nogi mi się rozjechały na tym pyle i skręciłam kostkę. I od rana chodzę jak kulawy koń w pracy. :/

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejkuś jakie maleństwo... czyli mój za tydzień też będzie już tak wyglądał..

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:
    :( płakać mi się chce...
    właśnie obejrzałam artykuł o dzidziusiu co się urodził w 19 tyg.

http://www.popularne.pl/nowo-narodzony-chlopiec/?utm_source=facebook.com&utm_medium=share&utm_content=nowo-narodzony-chlopiec&utm_campaign=shareBelowPost

Ja bym chyba umarła ze smutku...

Już jakiś czas temu czytałam o tym i widziałam te zdjęcia... Ja nie popieram tego, że te zdjęcia zostały upublicznione. Moim zdaniem to rodzinna tragedia, którą powinno się przeżyć samemu w gronie rodziny a nie tak nagłaśniać. A ta sesja fotograficzna... rozpowszechnienie jej całemu światu... tego już całkiem nie rozumiem.

coffee, Marrtusia lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Matylda, nie przejmuj się. Ja chyba mam jeszcze gorzej bo mam remont łazienki...w zasadzie wykańczanie, ale kurzu i pyłu jest pełno w całej chacie.
    Wczoraj podłogi nie umyłam w całym domu jak to zwykle robię po pracy, bo byłam padnięta. A dziś jak na złość schodząc ze schodów nogi mi się rozjechały na tym pyle i skręciłam kostkę. I od rana chodzę jak kulawy koń w pracy. :/
    Remont łazienki mi się skończył pod koniec września.. Taki generalny od rwania podłóg i ścian także wiem o czym mówisz :p miałam.dwa tygodnie spokoju :p dobrze ze jadę do rodziców bo jak pomyśle ze trzeba z półek większość rzeczy z kuchni powyciagac to mi już się słabo robi :p

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie odpalam tego materialu..nie mam zamiaru sie denerwowac i stresowac .... I prosze..moze oszczedzmy sobie wklejania tu takich historii ...ja rozumiem... Ale moze nie kazda chcialaby czytac takie cos...
    U mnie z automatu wlacza sie strach i lęk...

MatyldaG, Anita12 lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ciocie, przepraszamy, że tak późno się meldujemy, ale wczoraj o 16.30 na wizycie dowiedzieliśmy się, że dziś o 9.30 mamy echo malutkiej w Krakowie. A jeszcze wieczorem były imieniny bratanka, więc wczoraj wieczorem padłam od razu, a rano po odwiezieniu córci do szkoły pędziliśmy do szpitala.

Ale, wracając do najważniejszego!

Wczoraj niestety nie dostałam zdjeć, więc chwalę się buzią z dzisiaj:
    d0fc08f1eefc7574med.jpg
    Malutka nadal wyprzeda, termin niby 27.02, ale jak gadałam z tą kardiolog to powiedział, że skoro usg w 8tc wyszło 4.03, a kolejne juz 27.02 to lepiej trzymać się 4.03, bo mała albo zwolni ze wzrostem albo po prostu urodzi się większa, ale ona obstawia poród marcowy :D

Dziś echo było połączone z połówkowym :) Wszystko ma w porządku, nawet w mózgu coś tam pani sprawdzała, dzieweczka na 1000000% i waży już 290g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 18:43

taka_ja, Czarnuszka, Magdzia88, malaczarna07, MatyldaG, Mamuśka level2, Klarcia, misia_, anuschka, kr0pka, fantasmagoriia, PetitQa, severi, m@rtynka, monia99, Natka9029, befra, Anita12, julllla, Marynia991, Mart_, Angie 232, milagro, czirisz, nataliad, okano1, Englein, Nelus, Dziunka, wolfik25, Marrtusia, Mimi86 lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na końcu artykułu jest napisane "Może moja historia pomoże kobietom w podjęciu pewnych decyzji, aby nie dopuszczać się aborcji…"
    Skoro rodzina miała na tyle siły i odwagi by upublicznić zdjęcia to ich prywatna sprawa. Może faktycznie taka historia otworzyć oczy niejednej kobiecie, która uważa, że w 19 tyg można dziecko zabić bo to tylko "płód"

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam taką małą akrobatkę, że i dziś i wczoraj leżała zwinięta dosłownie w kłębek - stopami zasłaniała buzię :O!
    Do tego głowę dziś tak nisko wsunęła, że kardiolog mi jeździła po włosach na dole i się śmiała, żeby mała tak została to nie będzie przy porodzie problemu :P

MatyldaG, Magdzia88, Klarcia, Englein, Mimi86 lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fakt faktem lepiej żebyśmy się teraz na takie historie nie napatrzyły bo wzbudza to jednak strach o nasze pociechy.

Magdzia88, MatyldaG, Anita12 lubią tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ale super!! A na zdjeciu to jalby ja ktos trzymal za glowke. Taka dlon jakby czy tylko ja tak widze..m

Magdzia88, kark, coffee lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png

Wysłany: 6 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark śliczna córcia Ci rośnie ;) Ja też już bym chciała połówkowe eh..

kark lubi tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark - przepiękna fotka :) Widać na niej, że córa chyba śpi :)

kark lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Magdzia88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio...na przyszlosc dla wszystkich...uwazam ze powinnysmy oszczedzac sobie ogladania i czytania takich historii a jak juz to sama dla siebie. Bo kobiety sa tu po roznych historiach...itd...i naprawde w niektorych babkach...jest ciagly lęk i strach nad ktorym sztuka jest zapanowac.....

Czarnuszka, Klarcia, Anita12, Englein, Marrtusia lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Czarnuszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Kark ale super!! A na zdjeciu to jalby ja ktos trzymal za glowke. Taka dlon jakby czy tylko ja tak widze..m

Pierwsze moje wrażenie też takie było :)

taka_ja, kark, coffee lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ