Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ale słodka dziewczynka! Zdjęcie do ramki! No i usg teraz to już się nie sugeruj, bo to się będzie zmieniać do porodu. Najbardziej wiarygodne jest to pierwsze i tak my też liczymy. Inaczej byłabym na lutowkach gdzieś w połowie terminów hihi

kark lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Kark piękne zdjęcie!;) w ogóle to ja uwielbiam te fotki, napawają mnie optymizmem :) ja też wam pokaże moja malutka kruszynie ;) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/776ff25998ad.jpg

Wow jaki sliczny człowieczek, chyba sie uśmiecha? znasz już płeć?

201703012752.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantasmagoriia wrote:
    ja ostatnio w bad moczu miałam bakterie- powiedział, że jak nie ma leukocytów, a ja nie mam żadnych objawów, to żeby nic z tym nie robić. Ale wiadomo, żurawinka nie zaszkodzi :)

No widzisz kazdy mowi inaczej... Ja leukocytow tez nie mam w moczu. Objawow raczej tez zadnych sikam czesto ale to od poczatku ciazy prawie. Ale chyba sie przejade jutro po ta zurawine i moze sok bo spanikowalam troche.

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nadrabiam was, czytam rajtuzy w biedronce za 15zł, już chwytam po telefon, żeby do małża dzwonić, a tu 15den. Chyba im z wakacji nie zeszły :P

Englein, ja teraz mam mniej więcej 19+0. U ginki usg 4d jest takie se, ale w szpitalu... Cudo <3! Normalnie mieli to takie usg, w którym widać tak jakby w rzeczywistości dziecko. Wyostrzone, dokładnie łożysko nawet było widać, wszystko. Tylko akurat żadnego zdjęcia nie mam, bo babka głównie mózgu, nerek itd robiła, a szkoda, bo chciałam rodzeństwu w domu pokazać :)

Nelly, u mnie usg 8tc był 4.03, a już usg 11tc, 13tc do teraz wychodzą tak 27.02. Dlatego początkowo zgłupiałam, bo to prawie tydzień różnicy.

I dostałam skierowanie na glukozę już. Błeee :/

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Boska :)
    Moje za tydzie bedzie za male na 4d :(

a od którego tygodnia można robić 3d , 4d?

U nas też remont się zacznie.. od poniedziałku ruszamy z przestawianiem drzwi, malowaniem ścian, wybiciem nowych drzwi wejściowych, kafelki, sprzątanie tego wszystkiego potem. Musimy się wyrobić do końca miesiąca z remontem i przeprowadzką, a wszystko sami będziemy robić. Nie wiem czy damy radę.

Też sobie zamówiłam ten znaczek, pod kurtką w ogóle nie będzie nic widać a czeka mnie jazda nie tylko autobusami, ale i pociągami.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Wow jaki sliczny człowieczek, chyba sie uśmiecha? znasz już płeć?
    Dziewczynka ;))

severi, borsuk, kark, Klarcia, taka_ja, Nelus, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • severi Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie śliczne zdjęcia no piękne, chciałabym tak zobaczyć moje maleństwo już :D
    misia_ trzymaj się na pewno będzie dobrze :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy ostatnim badaniu moczu miałam b. Liczne bakterie i lekarz powiedział ze jeżeli inne wyniki są ok to nie ma co się przejmować bo pewnie to wynik źle pobranej próbki. Nic nie dostałam na te bakterie i nic nie odczuwam, także możesz spokojnie czekać do wizyty i się nie przejmować ze to coś zlego;)

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Ja przy ostatnim badaniu moczu miałam b. Liczne bakterie i lekarz powiedział ze jeżeli inne wyniki są ok to nie ma co się przejmować bo pewnie to wynik źle pobranej próbki. Nic nie dostałam na te bakterie i nic nie odczuwam, także możesz spokojnie czekać do wizyty i się nie przejmować ze to coś zlego;)

Nie kusilo Cie zeby zrobic posiew moczu? Albo chociazby powtorzyc badanie? Ja nie mialam bardzo licznych tylko "dosc liczne" o ile to znaczy cos innego hhaha

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginka zawsze robi 3d/4d. Jej sprzęt jest średni, więc dzieci dopiero wezmę pewnie za 2 miesiące, jak już bąbelina będzie duża i wyraźna.
    A na tym co teraz byłam mieli super ostrość i myślę, że nawet genetyczne 4d mogło wyjść piękne i ostre, szczególnie, jak widziałam zdjęcia na ścianie bliźniaków właśnie podpis z 14tc :)

• ata89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Nie kusilo Cie zeby zrobic posiew moczu? Albo chociazby powtorzyc badanie? Ja nie mialam bardzo licznych tylko "dosc liczne" o ile to znaczy cos innego hhaha
    Ja w pierwszych badaniach, jakie miałam do zrobienia miałam "dość liczne" bakterie w moczu. Pobiegłam do mojego lekarza pierwszego kontaktu: zaleciła preparat żurawinowy, wit. C i duuuużo wody. I powiedziała, że jak coś będzie się działo, jakieś szczypanie (bo nic nie odczuwałam, to antybiotyk). I dała skierowanie na posiew moczu.
    Zmartwiłam się, bo to było na kilka dni przed wyjazdem na wakacje. Poszłam więc prywatnie do gin, żeby skonsultować. Zaleciła Żuravit, Wit. C i pić duuuuużo wody. O antybiotyku nie wspomniała, powiedziała, żeby na spokojnie jechać nad morze, korzystać z uroków, wdychać jod. I powtórzyć badania po powrocie.
    Wyjechałam, stosowałam się do zaleceń. Po powrocie badania zrobiłam i wszystko wyszło w normie.
    Myślę, że w moim przypadku, mogła być to źle pobrana przeze mnie próbka moczu.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Zrobiłam na wizytę, która miAlan w ten pon i wszystko jest ok

Paolina91 lubi tę wiadomość

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Uspokoilyscie mnie ;) W takim razie bede pila hektolitry wody bo cos ostatnio lepiej wchodza mi soki niz woda moze to zle... I jak bedzie mi sie chcialo wyskocze jutro po zurawine. Ze tez dzis sobie nie wzielam jak bylam w tej biedrze... ehhh

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Aktualizujcie tabelę w googlu, bo chyba tylko ja to robię :P
    Ja aktualizuję. ;-)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Kurcze, nadrabiam was, czytam rajtuzy w biedronce za 15zł, już chwytam po telefon, żeby do małża dzwonić, a tu 15den. Chyba im z wakacji nie zeszły :P

Englein, ja teraz mam mniej więcej 19+0. U ginki usg 4d jest takie se, ale w szpitalu... Cudo <3! Normalnie mieli to takie usg, w którym widać tak jakby w rzeczywistości dziecko. Wyostrzone, dokładnie łożysko nawet było widać, wszystko. Tylko akurat żadnego zdjęcia nie mam, bo babka głównie mózgu, nerek itd robiła, a szkoda, bo chciałam rodzeństwu w domu pokazać :)

Nelly, u mnie usg 8tc był 4.03, a już usg 11tc, 13tc do teraz wychodzą tak 27.02. Dlatego początkowo zgłupiałam, bo to prawie tydzień różnicy.

I dostałam skierowanie na glukozę już. Błeee :/
    Moj polski lek ma super sprzet ale babeczka,ktora mnie rejestrowala powiedziala,ze19 t 3 dz to za wczesnie na 4d. To juz glupia jestem....chyba, ze u lekarza okaze sie co innego.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19 tydzień <3 2 kg na plusie ;)

xilu8nkywpay_t.jpg

m@rtynka, milagro, Magdzia88, okano1, Mart_, Paolina91, Czarnuszka, anuschka, Englein, MatyldaG, severi, kr0pka, kark, misia_, Anita12, taka_ja, PetitQa, Nelus, coffee, czirisz, fantasmagoriia, Marynia991, borsuk, Angie 232, nataliad, Marrtusia, Natka9029, Mimi86 lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina tez mam bakterie i leukocyty w moczu biorę 2x 1 femisept uro, ginek mi kazał i tyle :p
    Misia w sumie lepszy taki lekarz niż jakby miał olewac a Ty może będziesz tam w szpitalu spokojniejsza :*

misia_ lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co to ja jestem chyba jedyną z Was, ktorej zlecając mocz nie zleca bakterii, mi ani razu nie wyszły w moczu bo nie sprawdzali :p

Dopiero się obudziłam.. no to pora się wyturlaç z psem i wrócić spać

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Wiecie co to ja jestem chyba jedyną z Was, ktorej zlecając mocz nie zleca bakterii, mi ani razu nie wyszły w moczu bo nie sprawdzali :p

Dopiero się obudziłam.. no to pora się wyturlaç z psem i wrócić spać

Skoro Ci nic nie wychodzi to chyba że nie ma, przynajmniej u mnie tak jest, jak są to pisze a jak nie obecne to nawet nie piszą słowa
    ' bakterie ' :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis milcze ale przeczytalam was. Głowa caly dzien praktycznie od rana mnie bolała :-\ nie dawno mi dopuściła całe szczęście! Ciesze się że z wizyt zadowolone jesteście. Nie wiem co to za "afera" bo linku sie nie odszukałam może i dobrze? Chociaż mocno wrażliwa nie jestem. Strasznie steskniona czekam na męża ale to już kilka dni.

w4sqs65g9q8df5xs.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ