MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kark ale słodka dziewczynka! Zdjęcie do ramki! No i usg teraz to już się nie sugeruj, bo to się będzie zmieniać do porodu. Najbardziej wiarygodne jest to pierwsze i tak my też liczymy. Inaczej byłabym na lutowkach gdzieś w połowie terminów hihi
kark lubi tę wiadomość
-
maggdax wrote:Kark piękne zdjęcie!
w ogóle to ja uwielbiam te fotki, napawają mnie optymizmem
ja też wam pokaże moja malutka kruszynie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/776ff25998ad.jpg
Wow jaki sliczny człowieczek, chyba sie uśmiecha? znasz już płeć? -
fantasmagoriia wrote:ja ostatnio w bad moczu miałam bakterie- powiedział, że jak nie ma leukocytów, a ja nie mam żadnych objawów, to żeby nic z tym nie robić. Ale wiadomo, żurawinka nie zaszkodzi
No widzisz kazdy mowi inaczej... Ja leukocytow tez nie mam w moczu. Objawow raczej tez zadnych sikam czesto ale to od poczatku ciazy prawie. Ale chyba sie przejade jutro po ta zurawine i moze sok bo spanikowalam troche.11.02.2016r Aniołek
-
nick nieaktualnyKurcze, nadrabiam was, czytam rajtuzy w biedronce za 15zł, już chwytam po telefon, żeby do małża dzwonić, a tu 15den. Chyba im z wakacji nie zeszły
Englein, ja teraz mam mniej więcej 19+0. U ginki usg 4d jest takie se, ale w szpitalu... Cudo! Normalnie mieli to takie usg, w którym widać tak jakby w rzeczywistości dziecko. Wyostrzone, dokładnie łożysko nawet było widać, wszystko. Tylko akurat żadnego zdjęcia nie mam, bo babka głównie mózgu, nerek itd robiła, a szkoda, bo chciałam rodzeństwu w domu pokazać
Nelly, u mnie usg 8tc był 4.03, a już usg 11tc, 13tc do teraz wychodzą tak 27.02. Dlatego początkowo zgłupiałam, bo to prawie tydzień różnicy.
I dostałam skierowanie na glukozę już. Błeee -
Englein wrote:Boska
Moje za tydzie bedzie za male na 4d
a od którego tygodnia można robić 3d , 4d?
U nas też remont się zacznie.. od poniedziałku ruszamy z przestawianiem drzwi, malowaniem ścian, wybiciem nowych drzwi wejściowych, kafelki, sprzątanie tego wszystkiego potem. Musimy się wyrobić do końca miesiąca z remontem i przeprowadzką, a wszystko sami będziemy robić. Nie wiem czy damy radę.
Też sobie zamówiłam ten znaczek, pod kurtką w ogóle nie będzie nic widać a czeka mnie jazda nie tylko autobusami, ale i pociągami. -
Ja przy ostatnim badaniu moczu miałam b. Liczne bakterie i lekarz powiedział ze jeżeli inne wyniki są ok to nie ma co się przejmować bo pewnie to wynik źle pobranej próbki. Nic nie dostałam na te bakterie i nic nie odczuwam, także możesz spokojnie czekać do wizyty i się nie przejmować ze to coś zlego;)
termin wg OM +tydzien
-
maggdax wrote:Ja przy ostatnim badaniu moczu miałam b. Liczne bakterie i lekarz powiedział ze jeżeli inne wyniki są ok to nie ma co się przejmować bo pewnie to wynik źle pobranej próbki. Nic nie dostałam na te bakterie i nic nie odczuwam, także możesz spokojnie czekać do wizyty i się nie przejmować ze to coś zlego;)
Nie kusilo Cie zeby zrobic posiew moczu? Albo chociazby powtorzyc badanie? Ja nie mialam bardzo licznych tylko "dosc liczne" o ile to znaczy cos innego hhaha11.02.2016r Aniołek
-
nick nieaktualnyMi ginka zawsze robi 3d/4d. Jej sprzęt jest średni, więc dzieci dopiero wezmę pewnie za 2 miesiące, jak już bąbelina będzie duża i wyraźna.
A na tym co teraz byłam mieli super ostrość i myślę, że nawet genetyczne 4d mogło wyjść piękne i ostre, szczególnie, jak widziałam zdjęcia na ścianie bliźniaków właśnie podpis z 14tc -
Paolina91 wrote:Nie kusilo Cie zeby zrobic posiew moczu? Albo chociazby powtorzyc badanie? Ja nie mialam bardzo licznych tylko "dosc liczne" o ile to znaczy cos innego hhaha
Zmartwiłam się, bo to było na kilka dni przed wyjazdem na wakacje. Poszłam więc prywatnie do gin, żeby skonsultować. Zaleciła Żuravit, Wit. C i pić duuuuużo wody. O antybiotyku nie wspomniała, powiedziała, żeby na spokojnie jechać nad morze, korzystać z uroków, wdychać jod. I powtórzyć badania po powrocie.
Wyjechałam, stosowałam się do zaleceń. Po powrocie badania zrobiłam i wszystko wyszło w normie.
Myślę, że w moim przypadku, mogła być to źle pobrana przeze mnie próbka moczu. -
Paolina91 wrote:Nie kusilo Cie zeby zrobic posiew moczu? Albo chociazby powtorzyc badanie? Ja nie mialam bardzo licznych tylko "dosc liczne" o ile to znaczy cos innego hhaha
Paolina91 lubi tę wiadomość
termin wg OM +tydzien
-
Ok. Uspokoilyscie mnie
W takim razie bede pila hektolitry wody bo cos ostatnio lepiej wchodza mi soki niz woda moze to zle... I jak bedzie mi sie chcialo wyskocze jutro po zurawine. Ze tez dzis sobie nie wzielam jak bylam w tej biedrze... ehhh
11.02.2016r Aniołek
-
kark wrote:Kurcze, nadrabiam was, czytam rajtuzy w biedronce za 15zł, już chwytam po telefon, żeby do małża dzwonić, a tu 15den. Chyba im z wakacji nie zeszły
Englein, ja teraz mam mniej więcej 19+0. U ginki usg 4d jest takie se, ale w szpitalu... Cudo! Normalnie mieli to takie usg, w którym widać tak jakby w rzeczywistości dziecko. Wyostrzone, dokładnie łożysko nawet było widać, wszystko. Tylko akurat żadnego zdjęcia nie mam, bo babka głównie mózgu, nerek itd robiła, a szkoda, bo chciałam rodzeństwu w domu pokazać
Nelly, u mnie usg 8tc był 4.03, a już usg 11tc, 13tc do teraz wychodzą tak 27.02. Dlatego początkowo zgłupiałam, bo to prawie tydzień różnicy.
I dostałam skierowanie na glukozę już. Błeee -
m@rtynka, milagro, Magdzia88, okano1, Mart_, Paolina91, Czarnuszka, anuschka, Englein, MatyldaG, severi, kr0pka, kark, misia_, Anita12, taka_ja, PetitQa, Nelus, coffee, czirisz, fantasmagoriia, Marynia991, borsuk, Angie 232, nataliad, Marrtusia, Natka9029, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Paolina tez mam bakterie i leukocyty w moczu biorę 2x 1 femisept uro, ginek mi kazał i tyle :p
Misia w sumie lepszy taki lekarz niż jakby miał olewac a Ty może będziesz tam w szpitalu spokojniejsza :*misia_ lubi tę wiadomość
-
Wiecie co to ja jestem chyba jedyną z Was, ktorej zlecając mocz nie zleca bakterii, mi ani razu nie wyszły w moczu bo nie sprawdzali :p
Dopiero się obudziłam.. no to pora się wyturlaç z psem i wrócić spać -
kr0pka wrote:Wiecie co to ja jestem chyba jedyną z Was, ktorej zlecając mocz nie zleca bakterii, mi ani razu nie wyszły w moczu bo nie sprawdzali :p
Dopiero się obudziłam.. no to pora się wyturlaç z psem i wrócić spać
Skoro Ci nic nie wychodzi to chyba że nie ma, przynajmniej u mnie tak jest, jak są to pisze a jak nie obecne to nawet nie piszą słowa
' bakterie ' -
dzis milcze ale przeczytalam was. Głowa caly dzien praktycznie od rana mnie bolała
nie dawno mi dopuściła całe szczęście! Ciesze się że z wizyt zadowolone jesteście. Nie wiem co to za "afera" bo linku sie nie odszukałam może i dobrze? Chociaż mocno wrażliwa nie jestem. Strasznie steskniona czekam na męża ale to już kilka dni.