X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Paolina tez mam bakterie i leukocyty w moczu biorę 2x 1 femisept uro, ginek mi kazał i tyle :p
    Misia w sumie lepszy taki lekarz niż jakby miał olewac a Ty może będziesz tam w szpitalu spokojniejsza :*

Dostałam lutke, no spe i jakieś tam cuda na ta infekcje.. Zobaczymy :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Wiecie co to ja jestem chyba jedyną z Was, ktorej zlecając mocz nie zleca bakterii, mi ani razu nie wyszły w moczu bo nie sprawdzali :p

Dopiero się obudziłam.. no to pora się wyturlaç z psem i wrócić spać

bakterii się nie zleca, w wyniku badania wypisują co znaleźli, bakterie, cukier, krew . Jak nie są wypisane, to znaczy że w moczu nie znaleźli. Ja też nie miałam bakterii, zobaczymy w kolejnym badaniu.

bakterie w wyniku nie zawsze oznaczają infekcję. Mogą być ze źle umytej ziżel, z niejałowego kubeczka. Przy zapaleniu pojawiają się też leukocyty i często erytrocyty (świeże lub wyługowane)

Za tydzień u nas w mieście są te usg 4d w galerii za darmo. Jestem ciekawa czy jest sens jechac i czekać kilka godzin, bo może powiedzą, że 19 tydzień to za wcześnie?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wybierasz się na te badania usg? Ja się jeszcze zastanawiam. Byłam 3 lata temu jak byłam z córką w ciąży. Wtedy ciąża była już dużo bardziej zaawansowana, a nie pamiętam czy były jakieś zasady, że dopiero od któregoś tygodnia wykonują. W sumie bym się przeszła, tylko na pewno będzie dużo ludzi, mega tłum. I to mnie tylko w zasadzie zniechęca. Pewnie bliżej tego terminu będę się jeszcze zastanawiać. Pamiętam, że wtedy się sporo naczekałam.

Coś mi często dzisiaj brzuch twardnieje :( Pewnie powinnam się udać do lekarza... Jeżeli jutro te twardnienia nie odpuszczą to chyba nie będę czekała do poniedziałku na wizytę. Tylko jak mnie jutro lekarz nie przyjmie i się wybiorę na IP to na bank mogę liczyć, że kilka dni w szpitalu spędzę.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no chyba ze tak, chociaz wydawało mi się, że będzie jak przy innych "rzeczach": obecne, nieliczne itd itp.. no to dobrze wiedzieć

No ja też się chciałam wybraç na te badania ale u mnie to będzie 17 tydz wiec chyba nie ma sensu

Miałam iśc spac a siedzę i robiè syrop imbirowy.. znowu się nie wyśpię..

No i próbowałam upolować bilety na noc wieżowców ale mi się nie udało :( ciekawe kiedy kolejną pulę wypuszczą, jak ja bym siè chciała na to wybrac :(

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne bezpłatne badania usg 4D odbędą się:
    - Poznań 22 października
    - Szczecin 23 października
    - Łomianki 6 listopada

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, u mnie usg 8tc był 4.03, a już usg 11tc, 13tc do teraz wychodzą tak 27.02. Dlatego początkowo zgłupiałam, bo to prawie tydzień różnicy.

Tydzień to wcale nie tak dużo, u mnie też jeszcze większe różnice daty ale ja na to nie patrzę już. Pierwsze usg się liczy i tyle. Teraz rosną własnym tempem a urodzić to się mogą i tak spokojnie +-2 tyg. Założę się że będziemy rozpakować się od lutego do kwietnia hehe

coffee, czirisz, Anita12 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 6 rano i dziewczyny jeszcze spia ;-) mnie wczoraj naszlo znowu na blok czekoladowy i padnieta po pracy oczywiscie zamiast odpoczywac go zrobilam :-) ostatnio cos z moja pamiecia kiepsko, jakas rozkojarzona jestem ;-) czytam sobie Wasze wpisy i mysle " jak doczytam do konca to sie wypowiem na ten czy inny temat" a pozniej pustka :-D

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • Englein Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    a od którego tygodnia można robić 3d , 4d?

i.

No wlasnie nie wiem juz sama, zobaczymy co powie lekarz po wejsciu do gabinetu

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    O 6 rano i dziewczyny jeszcze spia ;-) mnie wczoraj naszlo znowu na blok czekoladowy i padnieta po pracy oczywiscie zamiast odpoczywac go zrobilam :-) ostatnio cos z moja pamiecia kiepsko, jakas rozkojarzona jestem ;-) czytam sobie Wasze wpisy i mysle " jak doczytam do konca to sie wypowiem na ten czy inny temat" a pozniej pustka :-D
    Ha...tez tak czasami mam,ze cos chce napisac ale po nadrobieniu czytania moje mysli ulatuja, odpowiem na cos i oreszcie zapominam. Zapominanie to w ciazy ponoc normalny objaw.
    choc jak przedwczoraj zapomnialam zdjac prania z ogrodu, istwierdzilam ze to pewnie przez ciaze...to wzrok mojego meza bezcenny "ty nie zwalaj kochanie juz wszystkiego na ciaze :) ".

kr0pka, Klarcia, coffee lubią tę wiadomość

5fdazm9.png

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma robiła 4D w skończonym 18 tygodniu.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam do którego tygodnia można robić 4d aby dziecko było fajnie widoczne. Bo usg polowkowe mam w 21+3 u mojej gin. A poszlabym później do innego lekarza u którego robiłam usg 4d z synkiem ale wtedy to było jako usg polowkowe bo wtedy mój lekarz prowadzący nie robił. Jakoś chciałabym dla pewności aby dziecko obejrzał inny lekarz. A nie tylko ta moja prowadząca. Ale poszlabym jakoś w 25-26 tc. Z synkiem w 32 tc już 4d się nie dało, bo był za duży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 07:55

• Englein Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://forum.gazeta.pl/forum/f,101614,Wozki_Dzieciece_Wozkomania.html
    Moze komus sie przyda do opinii :)
    A przy okazji, wlasnie o takim rodzaju forum myslalam,z podzialem na tematykę - celem lepszego szukania tematow (ale w opcji forum zamknietego).

Dzien dobry przed praca.

Wczoraj chyba wreszcie lepiej poczulam moje dziecie.
    Ale za kazdym razem w jedenj pozycji na plecach, trzymajac rece na brzuchu. Wczesniej mialam wrazenie jakby prad, albo malowanieod spodu,takie pojedyncze.
    Wczoraj, jakby plywala mi tam mala rybka i trwaloto juz dluzej. Na poczatku zastanawialam sie,czy to nie jelita...ale to nie ta wysokosc (ponizej pepka), no i inne odczucia :)

Misia...trzymaj sie i zagladaj :)

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall wrote:
    A ja się zastanawiam do którego tygodnia można robić 4d aby dziecko było fajnie widoczne. Bo usg polowkowe mam w 21+3 u mojej gin. A poszlabym później do innego lekarza u którego robiłam usg 4d z synkiem ale wtedy to było jako usg polowkowe bo wtedy mój lekarz prowadzący nie robił. Jakoś chciałabym dla pewności aby dziecko obejrzał inny lekarz. A nie tylko ta moja prowadząca. Ale poszlabym jakoś w 25-26 tc. Z synkiem w 32 tc już 4d się nie dało, bo był za duży.
    8kolezanka poszla w 30tc i okazalo sie,ze na tym etapie maluch jest juz za duzy i nie widac wszystkiego dokladnie. O ile dobrze pamietam, to mowila wtedy cos o max 26tc. Pozniej, to kwestia obrocenia sie dziecka na wprost sondy usg. Tak jej tlumaczyla gin.

Wonderwall lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 4D zamierzam zrobić w 30 tygodniu. I będzie to usg u innego lekarza w innym mieście. Czytałam ze najlepiej zrobić 4d po 30 tc bo wtedy dzidzia jest już bardzo wyraźna :)I chcę takie usg zrobić tylko raz.

U Was też taka koszmarna pogoda?

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leje od kiedy wylądowałam. Szkoda, bo marzyłam śmigać po lasach. Nie wiem czemu tak wcześnie wstałam. O 10:00 jadę oglądać mieszkanie i się stresuję (wynajmowane, ale pierwszy dom malucha).

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas przymrozek już chyba w nocy był, teraz mgla straszna i zimno.

Jak ja się cieszę, że dziś już mąż wraca

Ponoć nowa na wyjeździe integracyjnym bqrdzo dobrze się integrowała z chlopakami, w tym z moim szefem.. tiaa.. no to mnie na 100% zamienią na bardziej imprezową.. :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Dzień dobry, u nas przymrozek już chyba w nocy był, teraz mgla straszna i zimno.

Jak ja się cieszę, że dziś już mąż wraca

Ponoć nowa na wyjeździe integracyjnym bqrdzo dobrze się integrowała z chlopakami, w tym z moim szefem.. tiaa.. no to mnie na 100% zamienią na bardziej imprezową.. :)

Myślę, że wykorzystają a później porzuca ją jak już będziesz miała wracać :)

Klarcia lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    U mnie leje od kiedy wylądowałam. Szkoda, bo marzyłam śmigać po lasach. Nie wiem czemu tak wcześnie wstałam. O 10:00 jadę oglądać mieszkanie i się stresuję (wynajmowane, ale pierwszy dom malucha).
    Balladyna, jakie Ty masz do siebie polaczenie? Bo ostatnio cos pisalas o 2 samolotach . Jak znioslas powrotny lot?
    My lecimy do Pl w czwartek na weekend...i co prawda to tylko 2h ale wizja chodzenia do tego wc mnie przeraza. Nie lubie ubikacji w samolotach...Co prawda,kiedy lecielismy latem na szczescie nie bylo takiej koniecznosci, czulam sie ok i w trakcie i po. Mam nadzieje,ze nie przypaleta sie zadne przeziebienie przez te "czysta" klimatyzacje w samolocie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 08:16

5fdazm9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też melduję sìę, że na 95% ruchy. Takie delikatne dotykanie od środka. Na razie miałam dwa razy po dwa muśnięcia. Dzień po dniu i to wieczorem.
    Jak trzymam rece to nic, ale jak jestem spokojna tzn nie skupiam sie i serce mi wtedy tak nie pyka, siedze sobie to wtedy z zaskoczenia :D :D

Nie moge sie doczekać, aż mąż poczuje, wczoraj sie rzucił, żeby cos poczuc, a ja mowie mu, ze jest szalony, bo ja delikatnie to odczuwam to on jeszcze musi swoje wyczekac :P

Magdzia88, kark, nataliad, taka_ja, kr0pka, wolfik25 lubią tę wiadomość

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w Rossmanie - 49% na kosmetyki do oczu. Ja się dziś muszę wybrać po tusz do rzęs :)

Magdzia88, taka_ja, Fipsik lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ