MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MatyldaG wrote:Paolina tez mam bakterie i leukocyty w moczu biorę 2x 1 femisept uro, ginek mi kazał i tyle :p
Misia w sumie lepszy taki lekarz niż jakby miał olewac a Ty może będziesz tam w szpitalu spokojniejsza :*
Dostałam lutke, no spe i jakieś tam cuda na ta infekcje.. Zobaczymy -
kr0pka wrote:Wiecie co to ja jestem chyba jedyną z Was, ktorej zlecając mocz nie zleca bakterii, mi ani razu nie wyszły w moczu bo nie sprawdzali :p
Dopiero się obudziłam.. no to pora się wyturlaç z psem i wrócić spać
bakterii się nie zleca, w wyniku badania wypisują co znaleźli, bakterie, cukier, krew . Jak nie są wypisane, to znaczy że w moczu nie znaleźli. Ja też nie miałam bakterii, zobaczymy w kolejnym badaniu.
bakterie w wyniku nie zawsze oznaczają infekcję. Mogą być ze źle umytej ziżel, z niejałowego kubeczka. Przy zapaleniu pojawiają się też leukocyty i często erytrocyty (świeże lub wyługowane)
Za tydzień u nas w mieście są te usg 4d w galerii za darmo. Jestem ciekawa czy jest sens jechac i czekać kilka godzin, bo może powiedzą, że 19 tydzień to za wcześnie? -
Fipsik wybierasz się na te badania usg? Ja się jeszcze zastanawiam. Byłam 3 lata temu jak byłam z córką w ciąży. Wtedy ciąża była już dużo bardziej zaawansowana, a nie pamiętam czy były jakieś zasady, że dopiero od któregoś tygodnia wykonują. W sumie bym się przeszła, tylko na pewno będzie dużo ludzi, mega tłum. I to mnie tylko w zasadzie zniechęca. Pewnie bliżej tego terminu będę się jeszcze zastanawiać. Pamiętam, że wtedy się sporo naczekałam.
Coś mi często dzisiaj brzuch twardniejePewnie powinnam się udać do lekarza... Jeżeli jutro te twardnienia nie odpuszczą to chyba nie będę czekała do poniedziałku na wizytę. Tylko jak mnie jutro lekarz nie przyjmie i się wybiorę na IP to na bank mogę liczyć, że kilka dni w szpitalu spędzę.
-
Aa no chyba ze tak, chociaz wydawało mi się, że będzie jak przy innych "rzeczach": obecne, nieliczne itd itp.. no to dobrze wiedzieć
No ja też się chciałam wybraç na te badania ale u mnie to będzie 17 tydz wiec chyba nie ma sensu
Miałam iśc spac a siedzę i robiè syrop imbirowy.. znowu się nie wyśpię..
No i próbowałam upolować bilety na noc wieżowców ale mi się nie udałociekawe kiedy kolejną pulę wypuszczą, jak ja bym siè chciała na to wybrac
-
Nelly, u mnie usg 8tc był 4.03, a już usg 11tc, 13tc do teraz wychodzą tak 27.02. Dlatego początkowo zgłupiałam, bo to prawie tydzień różnicy.
Tydzień to wcale nie tak dużo, u mnie też jeszcze większe różnice daty ale ja na to nie patrzę już. Pierwsze usg się liczy i tyle. Teraz rosną własnym tempem a urodzić to się mogą i tak spokojnie +-2 tyg. Założę się że będziemy rozpakować się od lutego do kwietnia hehe
coffee, czirisz, Anita12 lubią tę wiadomość
-
O 6 rano i dziewczyny jeszcze spia
mnie wczoraj naszlo znowu na blok czekoladowy i padnieta po pracy oczywiscie zamiast odpoczywac go zrobilam
ostatnio cos z moja pamiecia kiepsko, jakas rozkojarzona jestem
czytam sobie Wasze wpisy i mysle " jak doczytam do konca to sie wypowiem na ten czy inny temat" a pozniej pustka
-
coffee wrote:O 6 rano i dziewczyny jeszcze spia
mnie wczoraj naszlo znowu na blok czekoladowy i padnieta po pracy oczywiscie zamiast odpoczywac go zrobilam
ostatnio cos z moja pamiecia kiepsko, jakas rozkojarzona jestem
czytam sobie Wasze wpisy i mysle " jak doczytam do konca to sie wypowiem na ten czy inny temat" a pozniej pustka
choc jak przedwczoraj zapomnialam zdjac prania z ogrodu, istwierdzilam ze to pewnie przez ciaze...to wzrok mojego meza bezcenny "ty nie zwalaj kochanie juz wszystkiego na ciaze".
kr0pka, Klarcia, coffee lubią tę wiadomość
-
A ja się zastanawiam do którego tygodnia można robić 4d aby dziecko było fajnie widoczne. Bo usg polowkowe mam w 21+3 u mojej gin. A poszlabym później do innego lekarza u którego robiłam usg 4d z synkiem ale wtedy to było jako usg polowkowe bo wtedy mój lekarz prowadzący nie robił. Jakoś chciałabym dla pewności aby dziecko obejrzał inny lekarz. A nie tylko ta moja prowadząca. Ale poszlabym jakoś w 25-26 tc. Z synkiem w 32 tc już 4d się nie dało, bo był za duży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 07:55
-
http://forum.gazeta.pl/forum/f,101614,Wozki_Dzieciece_Wozkomania.html
Moze komus sie przyda do opinii
A przy okazji, wlasnie o takim rodzaju forum myslalam,z podzialem na tematykę - celem lepszego szukania tematow (ale w opcji forum zamknietego).
Dzien dobry przed praca.
Wczoraj chyba wreszcie lepiej poczulam moje dziecie.
Ale za kazdym razem w jedenj pozycji na plecach, trzymajac rece na brzuchu. Wczesniej mialam wrazenie jakby prad, albo malowanieod spodu,takie pojedyncze.
Wczoraj, jakby plywala mi tam mala rybka i trwaloto juz dluzej. Na poczatku zastanawialam sie,czy to nie jelita...ale to nie ta wysokosc (ponizej pepka), no i inne odczucia
Misia...trzymaj sie i zagladaj
-
Wonderwall wrote:A ja się zastanawiam do którego tygodnia można robić 4d aby dziecko było fajnie widoczne. Bo usg polowkowe mam w 21+3 u mojej gin. A poszlabym później do innego lekarza u którego robiłam usg 4d z synkiem ale wtedy to było jako usg polowkowe bo wtedy mój lekarz prowadzący nie robił. Jakoś chciałabym dla pewności aby dziecko obejrzał inny lekarz. A nie tylko ta moja prowadząca. Ale poszlabym jakoś w 25-26 tc. Z synkiem w 32 tc już 4d się nie dało, bo był za duży.
Wonderwall lubi tę wiadomość
-
U mnie leje od kiedy wylądowałam. Szkoda, bo marzyłam śmigać po lasach. Nie wiem czemu tak wcześnie wstałam. O 10:00 jadę oglądać mieszkanie i się stresuję (wynajmowane, ale pierwszy dom malucha).Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
Dzień dobry, u nas przymrozek już chyba w nocy był, teraz mgla straszna i zimno.
Jak ja się cieszę, że dziś już mąż wraca
Ponoć nowa na wyjeździe integracyjnym bqrdzo dobrze się integrowała z chlopakami, w tym z moim szefem.. tiaa.. no to mnie na 100% zamienią na bardziej imprezową.. -
kr0pka wrote:Dzień dobry, u nas przymrozek już chyba w nocy był, teraz mgla straszna i zimno.
Jak ja się cieszę, że dziś już mąż wraca
Ponoć nowa na wyjeździe integracyjnym bqrdzo dobrze się integrowała z chlopakami, w tym z moim szefem.. tiaa.. no to mnie na 100% zamienią na bardziej imprezową..
Myślę, że wykorzystają a później porzuca ją jak już będziesz miała wracaćKlarcia lubi tę wiadomość
-
Balladyna wrote:U mnie leje od kiedy wylądowałam. Szkoda, bo marzyłam śmigać po lasach. Nie wiem czemu tak wcześnie wstałam. O 10:00 jadę oglądać mieszkanie i się stresuję (wynajmowane, ale pierwszy dom malucha).
My lecimy do Pl w czwartek na weekend...i co prawda to tylko 2h ale wizja chodzenia do tego wc mnie przeraza. Nie lubie ubikacji w samolotach...Co prawda,kiedy lecielismy latem na szczescie nie bylo takiej koniecznosci, czulam sie ok i w trakcie i po. Mam nadzieje,ze nie przypaleta sie zadne przeziebienie przez te "czysta" klimatyzacje w samolocie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 08:16
-
nick nieaktualnyTeż melduję sìę, że na 95% ruchy. Takie delikatne dotykanie od środka. Na razie miałam dwa razy po dwa muśnięcia. Dzień po dniu i to wieczorem.
Jak trzymam rece to nic, ale jak jestem spokojna tzn nie skupiam sie i serce mi wtedy tak nie pyka, siedze sobie to wtedy z zaskoczenia
Nie moge sie doczekać, aż mąż poczuje, wczoraj sie rzucił, żeby cos poczuc, a ja mowie mu, ze jest szalony, bo ja delikatnie to odczuwam to on jeszcze musi swoje wyczekacMagdzia88, kark, nataliad, taka_ja, kr0pka, wolfik25 lubią tę wiadomość