X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zobaczcie sobie grupy na facebooku np. Wózki naszych pociech, wózki dziecięce kupno, sprzedaż. :) Oglądam tam te ogłoszenia i naprawdę w idealnym stanie jest większość. Matylda ostatnio nawet mi się w oczy rzucił bliźniaczy. Może akurat któraś tam coś znajdzie :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Balladyna, jakie Ty masz do siebie polaczenie? Bo ostatnio cos pisalas o 2 samolotach . Jak znioslas powrotny lot?
    My lecimy do Pl w czwartek na weekend...i co prawda to tylko 2h ale wizja chodzenia do tego wc mnie przeraza. Nie lubie ubikacji w samolotach...Co prawda,kiedy lecielismy latem na szczescie nie bylo takiej koniecznosci, czulam sie ok i w trakcie i po. Mam nadzieje,ze nie przypaleta sie zadne przeziebienie przez te "czysta" klimatyzacje w samolocie...

Ja latam do Warszawy i z Warszawy do Wrocławia. Latam LOTem to miejsca jest więcej niż w ryanairze i zawsze pomocna załoga. Dobrze mi się leciało :) Stresowanie się do przodu, tylko zaszkodzi maluchowi!

Ah ah! Witam się w 18tygodniu!

Magdzia88, Englein, Anita12, Klarcia, czirisz, taka_ja, kr0pka lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • befra Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Wy tesknicie za mężami a mój wyjątkowo cały tydzień był w domu, w tamtym miał urlop a dziś go ścigneli do pracy i nawet się ucieszylam bo już zaczął mi grać na nerwach :-).

Jeśli chodzi o USG 4D to ja miałam takie zrobione na chwilę przed porodem. Mój lekarz ma odpowiedni sprzęt i w tamtej ciąży dwa razy dostałam takie zdjęcie w cenie wizyty. Takze czekam kiedy tym razem będzie pierwsze.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja si3 wczoraj obkupiłam w rossmannie :P

Magdzia88 lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poczytałam, przemyślałam sprawę i nie będę robić usg 4d, bo według najnowszych badań jest niebezpieczne. Nawet zalecają unikanie w ciąży zabiegów ultradźwiękowych u dentysty u kosmetyczki a nawet klimatyzacji ultradźwiękowej. Także sobie daruję jak nie ma wskazań.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    8kolezanka poszla w 30tc i okazalo sie,ze na tym etapie maluch jest juz za duzy i nie widac wszystkiego dokladnie. O ile dobrze pamietam, to mowila wtedy cos o max 26tc. Pozniej, to kwestia obrocenia sie dziecka na wprost sondy usg. Tak jej tlumaczyla gin.
    Mój Kajetan w 39tc :)
    70dfe2573a4d20e6med.jpg
    Córke braliśmy na każde usg od 15tc. Dopiero po 30 tygodniu stwierdziła, że wreszcie widzi braciszka, a nie ludka z plasteliny :P (na zwykłym usg to wogóle nic nie widziała, mimo, że nie raz było wyraźnie widać buzię, usta, itd. i jej to pokazywaliśmy palcem na ekranie)

Magdzia88, m@rtynka, Klarcia, Anita12, Marynia991, Angie 232, taka_ja, Wonderwall, Englein, severi, Mimi86 lubią tę wiadomość

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny....tez tak miewacie???
    Od pon mam lekkie klucia w spojeniu lonowym. Jakby w kosci w srodku noo w pipce jakby...sama nie wiem chwilami mam wrazenie ze boli mnie tez kosc ogonowa..biodra...promieniuje na uda ...pachwiny tez od czasu do czasu..pisalam do gina....trudno mu bez badania stwierdzic....(wiadome) ale kazal 3x dziennie wapno i nospe a jak nie przejdzie jechac na badanie....

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 to może być zupełnie naturalne. Też tak miałam w pierwszej ciąży. Teraz jeszcze nie mam, ale może dlatego, że brzuch jeszcze mały, albo już po tej pierwszej ciąży mam wszystko bardziej porozciągane ;) Zależy też jak mocny jest to ból. Czy jest to tylko dyskomfort czy musisz brać coś przeciwbólowego? Masz problem żeby stanąć na jednej nodze? Bo może to też oznaczać rozchodzenie się spojenia łonowego, ale wtedy to nawet chodzenie sprawia problemy.

Fipsik lubi tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Od pon mam lekkie klucia w spojeniu lonowym. Jakby w kosci w srodku noo w pipce jakby...sama nie wiem chwilami mam wrazenie ze boli mnie tez kosc ogonowa..biodra...promieniuje na uda ...pachwiny tez od czasu do czasu..pisalam do gina....trudno mu bez badania stwierdzic....(wiadome) ale kazal 3x dziennie wapno i nospe a jak nie przejdzie jechac na badanie....
    Magdzia88 u mnie jest podobnie, ale póki co nie panikuję.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie dziś trzasnęłam fotkę mojego brzucha, który na moje ciągle jest ciążą spożywczą i chyba wcale się nie powiększa...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea771cd5966c.jpg

Magdzia88, anuschka, Anita12, m@rtynka, Angie 232, milagro, MatyldaG, taka_ja, nataliad, Marrtusia, okano1, Czarnuszka, Fipsik, PetitQa, Wonderwall, czirisz, kr0pka, severi, Mimi86 lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Magdzia88 to może być zupełnie naturalne. Też tak miałam w pierwszej ciąży. Teraz jeszcze nie mam, ale może dlatego, że brzuch jeszcze mały, albo już po tej pierwszej ciąży mam wszystko bardziej porozciągane ;) Zależy też jak mocny jest to ból. Czy jest to tylko dyskomfort czy musisz brać coś przeciwbólowego? Masz problem żeby stanąć na jednej nodze? Bo może to też oznaczać rozchodzenie się spojenia łonowego, ale wtedy to nawet chodzenie sprawia problemy.
    Wlasnie chodzenie sprawia mi najmniej bolu a raczej wcale...to jest raczej delikatny bol..dziwne uczucie dyskomfort...klucie....i bol w pachwinie ewentualnie....i takie lekkie rwanie w udach...ale np teraz tak nie mam.... Biore rozkurczowo nospe i pije to wpano od wczoraj jak kazal lekarz...

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:

Może też dzidziuś jest nisko i jakoś ci uciskał skoro ten ból promieniował. Bez stresów :*

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia - jak na 16 tydzień to całkiem ładny brzuszek :) U mnie 3 tygodnie temu prawie nic nie było widać.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Klarcia - jak na 16 tydzień to całkiem ładny brzuszek :) U mnie 3 tygodnie temu prawie nic nie było widać.
    Jak dla mnie to w zasadzie wydaje mi się, że to bardziej mój tłuszcz a nie ciąża, chociaż bardzo chcę wierzyć, że jest odwrotnie. ;)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest piękny ciążowy brzuszek! No i śliczną masz figurę. Ciąże spożywcze, że tak powiem są bardziej rozlazłe ;)

Klarcia lubi tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    A ja sobie dziś trzasnęłam fotkę mojego brzucha, który na moje ciągle jest ciążą spożywczą i chyba wcale się nie powiększa...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea771cd5966c.jpg

mam bardzo podobny ciążowy brzuszek :)

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, u mnie wczoraj to samo..
    biorąc pod uwagę, że w tym samym czasie wiele z nas ma podobne objawy, ja nie panikuję bo to nic nie da. Wczoraj miałam twardawy brzuch, czułam się tam spięta, i około minuty kuło mnie podobnie jak Ciebie. Może napiszę do mojego gin tylko w celach informacyjnych bo raczej nie obawiam się zbytnio.

Co do bakterii w moczu to miałam Wam napisać wczoraj, ale migrena mi wyskoczyła.. moim zdaniem również może mieć to ze źle pobraną próbką. Ja kiedyś w szpitalu oddałam złą próbkę i Pani na spokojnie poinformowała mnie, że wykryto dużo bakterii i pewnie źle to zrobiłam.. wstyd jak cholera, ale kolejna okazała się dobra :)
    ja zaczęłam pić 100% sok z żurawiny, bo mnie tak przewiało w pasie, że wolałam dmuchać na zimne. Po weekendzie idę na mocz, krew i enzymy wątrobowe, więc zobaczę co tam słychać w badaniach.

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientujecie sie czy lepszy jest sok czy podjadanie suszonej zurawiny? Czy to ogolnie bez znaczenia...

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    A orientujecie sie czy lepszy jest sok czy podjadanie suszonej zurawiny? Czy to ogolnie bez znaczenia...

Ja bym powiedziała, że sok, bo ciężko jest dostać suszoną żurawinę, zazwyczaj jest suszona i mocno słodzona...a po co się niepotrzebnie taką ilością cukru faszerować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 10:26

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja juz na odpoczynku u rodzicow, czuje sie jak w sanatorium :P tylko ze mam do towarzystwa moje dwa yorki ktore mnie nie odstepuja na krok :P nie wzielam swojej poduchy ciazowej i powiem ze ciezko bylo mi sie ulozyc ;/

PRZYPOMINAM O ZAPROSZENIACH DO PRZYJACIOLEK, czekam do dzis :) i sama tez zaczynam rozsylac do zapominalskich :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ