X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem suszoną żurawinę ale nie tą z biedry tylko paczkowaną z firmy Fistaszek. Zawiera żurawinę wielkoowocową , olej słonecznikowi i cukier. Tym cukrem wcale się nie przejmuje, wolę zjeść codziennie garść tej żurawiny niż kilka kostek czekolady ;p I bakterii w moczu nie mam.

Paolina91, kr0pka lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    To dziś ja was postraszę linkiem, który wysłała mi właśnie znajoma :)

http://zowsik.com/blog/2015/01/jas-reportaz-z-narodzin/
    Witam serdecznie no super ten reportaż fajnie się to czytało i fajne fotki:)) ciekawa jestem tego nowego chatu naszego pozdrawiam wszystkie udanych wizyt dzisiejszych i miłego dnia.

• Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostaje mi liczyć na to, że drugi poród będzie o niebo lepszy to może i znajdę siłę na telefony ;) Pierwszy miałam z mega silnymi bólami krzyżowymi (takie uczucie jakby ktoś plecy siekierą rąbał). Chyba drugi raz tego nie zniosę, więc mam nadzieję, że ten będzie jakiś taki normalny :)

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Z moim charakterem to ja bym fotografowi kazała w.....ć ;p

Ale zdjęcia są piękne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 11:25

Vaina, MatyldaG, kr0pka lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha dziewczyny ja też jem żurawine tylko w de tu kupuje bio jakąś skład sprawdzam wałaśnie bo i ja i synkowie się zajadają ze mną;)

• pina87 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Magdzia88 - ja też mam tego typu bóle. W dole brzucha, pachwinach, dolny odcinek pleców i właśnie kość - nie wiem jak tam się ona nazywa - łonowa. U mnie to tak wygląda, że najgorzej jest jak dłużej posiedzę w pracy przed komputerem albo poleżę w jednej pozycji - wtedy nie jestem w stanie się przekręcić, wstać, zanim się nie rozchodzę łażę okrakiem - taki to ból. Miałam przedwczoraj wizytę i ginekolog sprawdziła czy to nie od szyjki te bóle, bo wtedy jest niebezpiecznie - ale jeśli od szyjki, to ponoć ból ten daje przerwy, nie czuje się go codziennie. U mnie po prostu rozchodzą się kości, spojenie łonowe... ogólnie cała obręcz miednicy. Ogólnie mi na to nakazała jak najwięcej wypoczywać, może spróbować chodzić na basen, bo stwierdziła, że to jest dużo za wcześnie żeby te kości się rozchodziły tak boleśnie już na tym etapie ciąży.
    I liczne bakterie w moczu też mam, ale tak jak którejś z dziewczyn, mi też - kazała się tym nie przejmować dopóki nie ma nadmiernej ilości leukocytów w moczu.

eikts65gi95y2ddi.png
    km5sdf9hh32wsr4g.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy czytacie ksiażki brzuchom, a ja jestem zła matka i włączam dzieciom bajkę na laptopie, żeby chwilę poleżeć w spokoju :P

0f57356da166fd1amed.jpg

Marynia991, taka_ja, okano1, m@rtynka, Klarcia, kr0pka, severi lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeglądam na allegro kombinezony, podobają mi się takie mięciutkie "misiowate". tylko, że one to chyba nie są aż takie grube, już sama nie wiem. myślicie też o takich misiowatych? wystarczy taki?

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Balam sie tam wchodzic ale po komentarzach dziewczyn weszlam i sie poryczalam... ze wzruszenia

Klarcia, kr0pka lubią tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Nataliad, proszę :)
    http://szczesliwemacierzynstwo.pl/wydarzenie/poznan-22-pazdziernika/

Nie ma żadnych wcześniejszych zapisów, ale z doświadczenia wiem, że jak się dane centrum handlowe otwiera to babeczki już organizują swój komitet kolejkowy :)
    Dzięki. Ktoś się do Poznania wybiera może? :)

Co do reportażu to piękne te zdjęcie. Na pewno będą super pamiątką.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Wy czytacie ksiażki brzuchom, a ja jestem zła matka i włączam dzieciom bajkę na laptopie, żeby chwilę poleżeć w spokoju :P

Hahaha Fipsik ty leniwcu!! I jak? Poziomce tez sie podoba?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 11:59

p19uskjoy20ehkws.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Hahaha Fipsik ty leniwcu!! I jak? Poziomce tez sie podoba?

Obie właśnie śpią :D

taka_ja lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Myślicie ze to juz czas na czytanie brzuchowi? Albo puszczenie bajek, jak kto woli :D

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz puszczam dzieciakom jakas muzyczne youtube :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czytam, moj gada codziennie do brzucha i zaglada przez pepek a moj glos slyszy caly czas :-) moze pozniej jak bedzie wiekszy to zaloze mu sluchawki i puszcze muzyczke

p19uskjoy20ehkws.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Myślicie ze to juz czas na czytanie brzuchowi? Albo puszczenie bajek, jak kto woli :D

różni autorzy piszą, że ośrodek w mózgu odpowiadający za słyszenie budzi się w przedziale 20-22 tyg ciąży, więc to będzie dla mnie impuls do rozpoczęcia czytania na głos :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, ja też miałam krzyżowe :) Moja mama mnie pocieszała, że ona miała tak podczas każdego porodu, nie ma to jak wsparcie rodziny XD

• Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasami boli kosc ogonowa ale to jest taki pusty bol spowodowany moja wada miednicy. Pojawilo sie w pierwszej ciazy i w sumie przez tyle lat gdzies tam czasmi sie powtarza. Ja z corka wiedzialam w 3 mcu ze bedzie cc i konsultowalam to z 3 innymi lekarzami roznymi badaniami i pomiarami ale nie dali mi szans na naturalny porod. Teraz tez wiem ze niestety bedzie cc no ale jak muu to mus...:/

Karolina12345
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcvzyny jakie witaminy bierzecie aktualnie i od którego tygodnia?

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi dziś leginsy z allegro, jestem bardzo zadowolona. Zobaczymy jak będzie po pierwszym praniu ale pierwsze wrażenie bardzo pozytywnie :) Jak coś to podsyłam link
    http://allegro.pl/show_item.php?item=6101928839&snapshot=MjAxNi0xMC0wNFQwNTo1MDoyNlo7YnV5ZXI7ZGZhNWYyOTYwYWYxNjRjZWIwZDk3MWZiMzYxZjVhZWZkZGU2YjIyNzgyZmJhZmFjOWZjMjI4NGQ0ZGZlMzhiNA==

taka_ja lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ