MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vaina - też tak mam i się trochę niepokoję
Pobolewanie podbrzusza, jakieś twarde się robi, od dołu też albo kłucie albo ciągnięcie. Wizytę mam w poniedziałek. Póki co biorę magnez 2 razy dziennie. Nie są to jakieś silne dolegliwości bólowe, bardziej bym to opisała jako pewnego rodzaju dyskomfort. Jak nic więcej nie będzie się działo to poczekam jeszcze te 3 dni, ale jak bóle się nasilą to pewnie pojadę na IP do szpitala.
-
Vaina - pisząc IP masz na myśli wieczorną opiekę medyczną czy izbę przyjęć w szpitalu? Na wieczornej opiece pewnie skierują do szpitala, bo raczej wątpię żeby mieli na stanie ginekologa czy położną. A oni to trochę obawiają się odsyłać ciężarne z kwitkiem. W szpitalu z kolei jak już się pojedzie to lubią zatrzymać jakieś 3 dni na obserwacji.
Vaina, Fipsik lubią tę wiadomość
-
Ja biorę femibion2 i dodatkowo jeszcze dha
Co do imienia to też mamy problem. Jakoś nie możemy dojść do porozumienia. Nawet stwierdziliśmy że jakby był chłopiec to byłoby łatwiejAniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
malaczarna07 wrote:gdzie mieszkasz?
A widze ze ten twardniejacy brzuch to nie tylko u mnie. Zaczelam brac magnez i dwa dni mialam spokoj ale wczoraj wieczorem to juz dlugo mnie trzymalo. Lapie mnie jak duzo chodzę albo jestem zmeczona. Zazwyczaj pomaga polozenie sie. Ja wizytuje dopiero w nastepny poniedziałek wiec tez musze dopytac. W pierwszej ciazy nie mialam czegos takiego. Niby nie boli ale to takie niekomfortowe uczucie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 14:34
-
Vaina wiem, że często jest tak że przyjmują na oddział na np. 3 dni i jak wszystko dobrze to wypuszczają do domu. Wątpię żeby tylko tak na pogotowiu Cię obejrzeli
Vaina, Fipsik lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
nick nieaktualnyVaina, a prywatnie gdzies podjechac? Czekaz tez w szpitalu bez sensu, ja bym sie wybrala gdzies do specjalisty prywatnie. Mi powiedziano, ze jak bole w podbrzuszu tam gdzie macica to trzeba to sprawdzic. Po bokach, w zoladku, w kosciach miedzy nogami ok, ale jak boli nad brazylianka to nie konuecznie tak byc powinno.
Vaina lubi tę wiadomość
-
Aarizona wrote:Kolo Łodzi. Zapraszam.
A widze ze ten twardniejacy brzuch to nie tylko u mnie. Zaczelam brac magnez i dwa dni mialam spokoj ale wczoraj wieczorem to juz dlugo mnie trzymalo. Lapie mnie jak duzo chodzę albo jestem zmeczona. Zazwyczaj pomaga polozenie sie. Ja wizytuje dopiero w nastepny poniedziałek wiec tez musze dopytac. W pierwszej ciazy nie mialam czegos takiego. Niby nie boli ale to takie niekomfortowe uczucie.
czyli jakieś 100 km mam do Ciebie.... nie tak dalekoDominik
-
hej. z tym kluciem " na ddole" to ja tez czuje takie klucie od lkilku dni...
Od pachwin jakby do srodka, i w spojeniu lonowym. w poniedizlaek bylam u ginekologa i badal i sparwdzil wszystko i zbadal tez szyjke macicy za pomoca usg dowcipnie i powiedzial ze wsyztko jest oki. Szyjka zamknieta nic sie niedzieje niepokojacego. a klucia sa normalne bo rozchodziz sie spojenie najprawdopodobniej.... mowil ze niepokojace sygnaly to wydzielina ciemno brunatna lub krew.... i jelsi cos takiego sie pojawi to jak to moj pan ginekolog ujal:
"karta ciazowa w zęby i na izbe przyjeciec sru... byle pedem "
Wiec narazie nie panikuje i odpocyzwam jak zacznie mnie kluc:P
Ja jescze ruchow nie czuje...
ale mysle z eniedlugo sie doczekam...
Dzisiaj bylam z ciekawosci po przecztaniu waszych wiadomosci wczoraj obejrzec wozki i dosnalam szoku
boze ile tego jest:)
:D:D
-
malaczarna07 wrote:przeglądam na allegro kombinezony, podobają mi się takie mięciutkie "misiowate". tylko, że one to chyba nie są aż takie grube, już sama nie wiem. myślicie też o takich misiowatych? wystarczy taki?
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Vaina wez nospe polez i zobacz co sie bedzie dzialo jak sie to bedzie powtarzac to mozesz jechac na ip ale z oddzialem ginekologicznym. Oni maja zazwyczaj swoje izby przyjec a nie idzi eto przez jakiegos lekarza ogolnego.
Vaina lubi tę wiadomość
-
margerit@ wrote:Dziewcvzyny jakie witaminy bierzecie aktualnie i od którego tygodnia?
To tylko chyba ja biorę każda witaminke oddzielniefolik, magnez,jodid i prenatal dha. mój gin jakoś zwolennikiem witamin prenatalnych nie jest. Ale powoli przestaje wyrabiać i chyba zamienię sobie na jakieś kilka w jednym
-
Vaina, na spokojnie, jak już pisałam, mam podobne bóle, dziś doszło mnie coś z boku ale się położyłam i ładnie minęło..
ja ze swojego doświadczenia pojadę na IP tylko, jeśli wystąpi plamienie, krwawienie bądź silne skurcze. Pozostałe bóle jeśli nie są natarczywe mają prawo występować, bo się poszerzamy ale najgorzej jak ktoś jest pierwszy raz w ciąży (jak ja) i kompletnie nie wie, kiedy się dzieje coś niepokojącego, bo wtedy wszystko się takie wydaje. Mnie zatrzymali wtedy na 4 dni i tylko na zmianę luteina, nospa.. takie rzeczy mogę brać w domu po konsultacji z lekarzem.
Ja biorę tylko kwas foliowy i od tego tyg dopiero magnez 2 x dziennie, bo zaczęło mi go brakować. Jestem przeciwnikiem suplementów diety, jeśli badania są ok a dieta w miarę różnorodna.Vaina lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Zuzi -
Hej dziewczyny
Witamy się w 19 tygodniu
Wczoraj byłam na mega szybkiej wizycie, badanie "ręczne", skierowanie na morfologię i mocz, zwolnienie i koniec. Nie nastawiałam się na nic ambitniejszego, wiedziałam, że tak będzie. Lekarz stwierdził, że wszystko w porządku, więc cierpliwie czekam na połówkowe.
Reportaż z porodu cudowny, aż mi łza poleciała... Piękna pamiątka.
Jeśli chodzi o imiona, to mamy dłuuugie listy, na dziewczynkę i chłopca. Chociaż w każdej jest jedno imię przodujące. Poczekamy, aż Bąbelek się ujawni i wtedy się zacznie
Co do witamin biorę Femibion 2.
anuschka, bierzesz dodatkowo dha z zaleceń lekarza?Anita12, kr0pka lubią tę wiadomość
-
anuschka wrote:Misia podziwiam! Ja mam problem połknąć dwie tabletki rano i jedną wieczorem. Co by to było jakbym musiała jeszcze więcej
..
Też już zaczynam mieć z tym problem jeszvze mi doszła no spa 3x dziennie ;/ Muszę coś wymyślec bo wychodzi na to że za dnia co półtorej godziny jakaś tabletka -
ja biorę femibion 2 i magnez.
co do kłucia- wczoraj i dziś jak kucnę gwałtownie, albo chwilę w "kucnięciu" pozostaję to takie kłucie z prawej strony promieniujące do pachwiny.
Zjadłam obiad i teraz poczułam dwa delikatne smyrnięcia.. czyżby pierwsze ruchy? albo siła sugestii z forum. Teraz będę wypatrywać czy się powtórzą