X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra... ten 18 i 19tydzień są jakieś felerne.... mnie też od kilku dni kłuje z prawej strony. Centralnie w jednym miejscu, więc podejrzewam, że to ścięgno macicy. Ahhhh niech już będzie marzec... a to dopiero nawet nie połowa naszej drogi :D

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Zostawiłam po dzieciach 2 kombinezony misie z h&m (rozm. 62 i 68) i więcej nie zamierzam kupować. O takim typowym zimowym kombinezonie nawet nie myślę ;)

kombinezon-h-m-mis-50-0-jak-nowy.jpg

Czyli na wyjście ze szpitala w marcu taki wystarczy? Na fotelik jeszcze jakiś kocyk i git?

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zażywam Omnibionta + DHA, magnez, wit. D i jeszcze ASS-ratio na rozrzedzenie krwi. Gorzej niż jak chora jestem :/

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się najnowszym zakupem:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6bfe91d7466.jpg

Dziś będziemy sprawdzać skuteczność i wygodę :)

MatyldaG, Anita12, Paolina91, kr0pka, Vaina, anuschka, wolfik25, Czarnuszka, czirisz, taka_ja, severi, Mimi86 lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Pochwalę się najnowszym zakupem:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6bfe91d7466.jpg

Dziś będziemy sprawdzać skuteczność i wygodę :)

Z allegro może? Też się czaje żeby sobie zakupić ;)

Ja biorę Optima Omega DHA z alg morskich. A w zestawie jest kwas foliowy, żelazo, witamina D3 i jod.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Z allegro może? Też się czaje żeby sobie zakupić ;)

z OLX. Praktycznie nowa, w super stanie.
    Pani stwierdziła, że jej się nie przydała, ciekawa jestem, jak będzie ze mną..?
    Ale za to mój Maż stwierdził, że jemu się strasznie podoba i chętnie ją przygarnie jak mi nie podpasuje, lub kupi drugą dla siebie ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 17:30

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :) ja widziałam na allegro za 100zl i materacyk jest gratis. Jako że niby można później z niej zrobić jakby kokon dla dziecka. Ale zastanawiam się jak te poduszki wyglądają jakościowo.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    Czyli na wyjście ze szpitala w marcu taki wystarczy? Na fotelik jeszcze jakiś kocyk i git?
    Ja też myśle o takim z misia kombinezonie. Ja biore fembion2 teraz i magnez pije czesto taki plusz.Mój mąż ma swój typ jakby była dziewczynka to Marlenka z racji takiej że ma dwóch chłopców to sie nakręca na żeńskie imiona ja zaczne kombinować jak poznam płeć:)

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa nadrobiłam Was :D i zapomniałam już co miałam napisać :P aa, co do żurawiny mi dziś przyszła mała paczuszka liofilizowanej. Droższe toto niż suszone ale o mój Boże jakie kwaśne i "prawdziwe".. ja nie jestem fanką suszonej, szczerze powiedziawczy to w ogóle coraz częściej mnie jakoś muli po niej a jak dodam do śniadania to nawet skonczyć nie mogę..

Co do nowej to tak, nie mam zamiaru martwić się co będzie za iles tam czasu, szczególnie, że i tak jest bardzo prawdopodobne, że nasza firma przejdzie pod dwie inne i się rozdzieli.. a z szefem znam się jeszcze z czasow recepcji więc łoo, z 6 lat będzie i też jestem z nim blisko, wie o wszystkim, wiedział o problemach, staraniach, kibicował.. :)

Ja dziś sporo gadałam z sasiadką, ktora wrocila po macierzynskim wlasnie no i wałkowalysmy temat dzieci, przychodni, porodu, szpitala i wszystkiego.. fajnie tak jednak ppgadać z kims kto ma świeże doświadczenia, zadać wszystkie pytania.. no i uwaga, pogadałysmy sporo o szkole rodzenia na Inflanckiej i powoedziała, że praktycznie w ogóle jej się to nie przydało, wszustko co tam mówili to juz z ksiąźek wiedziała czy od innych rodzących no i że strata czasu.. także tetaz sama się zastanawiam

A i ja poduszkę też mam używaną,tyle że poofi, Normalna dla mnie za droga więc polowałam na olx

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A reportaź juź jakis czas temu widziałam :)

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krOpka a zastanawiasz się nad inną szkołą rodzenia czy żeby odpuścić temat i sama w jakiś inny sposób zgłębić wiedzę?? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 18:48

17u93e5ep5g57u5f.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    anuschka, bierzesz dodatkowo dha z zaleceń lekarza?

Lekarz mi tego nie zalecił, ale nie jem wgl ryb, a jest zalecane przynajmniej raz w tygodniu. Dzienna dawka powinna wynosić 500-600mg, w femibionie jest 200, więc nie zaszkodzi brać a może pomoże :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    krOpka a zastanawiasz się nad inną szkołą rodzenia czy żeby odpuścić temat i sama w jakiś inny sposób zgłębić wiedzę?? ;-)

Wiesz co jeszcze sama nie wiem.. ten bebiprogram.ma.jakas szkolę rodzenia online, może poszukam opinii o jakiś innych w Wawie o dopoero zdecyduję.. bo szczerze to jestem zawiedzona.. szpitala nie pokazali, nie było nic ale to nic chociażby o jakoeś podstawowej pierwszej pomocy niemowlakowi.. jakoś inaczej to sobie wyobrażałam niż się dziś dowiedziałam, że wygląda.. muszę poszperać i ewentualnie znaleźć może gdzieś indziej

• wolfik25 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie biorę :

-Omegamed optima DHA
    -witaminy Symnatal Pro Baby wcześniej brałam Solgar-witaminy prenatalne

a8dodqk3dpwj9wgk.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo...
    Widac roznice...?
    Zdjecie w zielonych gatkach z 13 wrzesnia a drugie z dzis

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3555fa7e37aa.jpg

Sory za grube giry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 20:06

m@rtynka, czirisz, kark, kr0pka, MatyldaG, Paolina91, taka_ja, Anita12, Englein, Klarcia, fantasmagoriia, Marrtusia, severi lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    z OLX. Praktycznie nowa, w super stanie.
    Pani stwierdziła, że jej się nie przydała, ciekawa jestem, jak będzie ze mną..?
    Ale za to mój Maż stwierdził, że jemu się strasznie podoba i chętnie ją przygarnie jak mi nie podpasuje, lub kupi drugą dla siebie ;P
    Ja mężowi kupilam tez bo mi moja podkradal

hchy43r8kkymthav.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś dzisiaj straszna cisza na forum. Ja czekam na męża bo dopiero koło 22 będzie z pracy i zastanawiam się co tu zrobić żeby nie zasnąć. Pewnie za chwilę uloze się na boku bo tak mi się wygodniej telewizję ogląda i zasne :-)

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szkole rodzenia nie chodzilam z corka i tym bardziej teraz nie bede chodzila bo mi sie to do niczego nie przyda. Moja siostra chodzila i nie byla zachwycona bo w sumie ciagle byly jakies filmy o porodach, karmieniu piersia itp a nie o zajmowaniu sie dzieckiem.
    Rodziła cc , piersia nie karmila od poczatku wiec srednio jej sie przydalo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 20:33

Karolina12345
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Wiesz co jeszcze sama nie wiem.. ten bebiprogram.ma.jakas szkolę rodzenia online, może poszukam opinii o jakiś innych w Wawie o dopoero zdecyduję.. bo szczerze to jestem zawiedzona.. szpitala nie pokazali, nie było nic ale to nic chociażby o jakoeś podstawowej pierwszej pomocy niemowlakowi.. jakoś inaczej to sobie wyobrażałam niż się dziś dowiedziałam, że wygląda.. muszę poszperać i ewentualnie znaleźć może gdzieś indziej

Yhym, rozumiem. To faktycznie lekko zonk, jak taką okrojona wiedzę przekazują.

Muszę sobie jutro kupić znowu grejpfruta, bo cały czas za mną chodzi :-D

A co do witamin, to ja na chwilę obecną biorę tylko kwas. Nie mam jak podejść do apteki i kupić. Wcześniej brałam Femibion odpowiedni do trymestru z tymi kwasami dha.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia moim zdaniem widać, brzuch Ci się do góry podniósł i zaokraglil plynnie od dołu. Widać, żs Ci się formuję :)

U mnie postepy z dnia na dzień coraz bardziej szałowe. Myślałam, że mnie wzdyma po kotlecie, a tu bach nagle luźniej i wyskoczyła kula z lewej strony. Mąż uradowany, że mógł zobaczyć, a później przystawił głowe do brzucha i powiedział, że słyszy jak się rusza, ale uświadomiłam go, że słyszy kotleta :D

Też mam szarą poduchę tylko w gwiazdki białe :)

Co do tabletek też mi się nazbierało: magne b6 x3, duphaston x2, biofer i femibion po x1.

Magdzia88, kr0pka, taka_ja, kark, fantasmagoriia, severi lubią tę wiadomość

‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ