X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Kolejne bezpłatne badania usg 4D odbędą się:
    - Poznań 22 października
    - Szczecin 23 października
    - Łomianki 6 listopada

Podajcie mi proszę jakiś link. Trzeba się tam wcześniej zapisać? 22 października akurat wejdę w 20 t.C. Może bym się zalapala :)

A tak w ogóle to hej Wam :) my znowu nocka nieprzespana, córkę meczyla gorączka i kaszel. Mnie też coś bierze. Już sobie zrobiłam od rana syrop z cebulki. Niedługo wypróbuję. A na razie chleb z czosnkiem :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Czesc dziewczyny ja juz na odpoczynku u rodzicow, czuje sie jak w sanatorium :P tylko ze mam do towarzystwa moje dwa yorki ktore mnie nie odstepuja na krok :P nie wzielam swojej poduchy ciazowej i powiem ze ciezko bylo mi sie ulozyc ;/

PRZYPOMINAM O ZAPROSZENIACH DO PRZYJACIOLEK, czekam do dzis :) i sama tez zaczynam rozsylac do zapominalskich :)

Tak ciągle przypominasz o tych zaproszeniach że tej nocy mi się śniło że jesteś w trakcie zakładania tego chatu :-)

MatyldaG lubi tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Ja bym powiedziała, że sok, bo ciężko jest dostać suszoną żurawinę, zazwyczaj jest suszona i mocno słodzona...a po co się niepotrzebnie taką ilością cukru faszerować.

Ja zawsze kupuje ta na wage z biedronki (zwyczajnie lubie ja jesc nie myslac wtedy czy to na pecherz czy nie). Nie sadze zeby byla slodzona ale reki sobie uciac nie dam ;P

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliad, proszę :)
    http://szczesliwemacierzynstwo.pl/wydarzenie/poznan-22-pazdziernika/

Nie ma żadnych wcześniejszych zapisów, ale z doświadczenia wiem, że jak się dane centrum handlowe otwiera to babeczki już organizują swój komitet kolejkowy :)

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry witam sie w zimny piateczek :-)

Mi ostatnio juz mniej sie napina brzuch, mam nadzieje ze na nastepnej wizycie gin juz odstawi mi duphaston...

Wczoraj kupilam prezent na chrzciny :-) zdecydowalismy sie na duplo. Dzieki za podpowiedz :-D takie fajne sa te klocki! Napewno kupimy fasoli :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Ja zawsze kupuje ta na wage z biedronki (zwyczajnie lubie ja jesc nie myslac wtedy czy to na pecherz czy nie). Nie sadze zeby byla slodzona ale reki sobie uciac nie dam ;P
    Jak w Biedronce i na wagę to słodzona. :) Na 100%.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, że słodzona.
    Żurawina jest kwaśna i sok z czystych owoców jest cierpki i kwaśnawy, dlatego zdecydowałam się na sok z apteki, bez cukru i innych śmieci. Jedyny minus to termin przydatności, bo tylko 10 dni ale coś za coś :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    A orientujecie sie czy lepszy jest sok czy podjadanie suszonej zurawiny? Czy to ogolnie bez znaczenia...
    Sok w apyece 100% bo zurawina np ma 56%zurawiny reszte jakies slodziki sriki...pani w aptece...znajoma..mowila ze zdrowsza i w czustej formie z apteki sok!;)
    A na wage bron boze...moze byc dotykana przrz ludzi lapami nie kazdy zaklada rekawiczki czy uzywa łopatki. ..czesciej w takiej na wage moze byc plesn...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 10:53

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziś ja was postraszę linkiem, który wysłała mi właśnie znajoma :)

http://zowsik.com/blog/2015/01/jas-reportaz-z-narodzin/

Aarizona, Mart_, Balladyna, Mimi86 lubią tę wiadomość

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Dzień dobry, u nas przymrozek już chyba w nocy był, teraz mgla straszna i zimno.

Jak ja się cieszę, że dziś już mąż wraca

Ponoć nowa na wyjeździe integracyjnym bqrdzo dobrze się integrowała z chlopakami, w tym z moim szefem.. tiaa.. no to mnie na 100% zamienią na bardziej imprezową.. :)

Kropka bez sensu jest sie martwic co bedzie za 2 lata... Ja sie przejmowalam, a jeszcze nie skonczylo mo sie pierwsze zwolnienie ciazowe a juz mi kazali zdac laptopa i telefon... a nawet nie wiedzieli czy wracam czy nie... przykro mi sie zrobilo bo zawsze wszystko bylo ok. Tak wiec luz bluz! :-)

Nowa tak sie spodoba szefowi ze bedzie jego bardzo prywatna asystentka a twoje miejsce dalej bedzie twoje :-D

p19uskjoy20ehkws.png
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja witam sie dzis w 17 tygodniu !
    czas leci nieubłaganie. u mnie brzyszka tez narazie orawie nie widac na wadze na szczescie bez roznicy i niestety nadal nie czuje ruchów :( troche mnie to smuci ale chyba to jeszcze normalne...

Anita12, MatyldaG, kr0pka lubią tę wiadomość

oar843r8zdpkzcfz.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie zszokowalyscie ta zurawina w sensie tym slodzeniem... Jaki to czlowiek nieswiadomy zyje. Ehhh

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie zadnych reportazy z porodow! :-) mam plan i bede sie go trzymala bez nakrecania i ogladania :-D

Vaina, Czarnuszka lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Mnie rozłożyło kompletnie. :( Kocyk, łóżko, i "szamańskie metody". Imbir, miód, cytryna, płukanki...

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Magdzia, u mnie wczoraj to samo..
    biorąc pod uwagę, że w tym samym czasie wiele z nas ma podobne objawy, ja nie panikuję bo to nic nie da. Wczoraj miałam twardawy brzuch, czułam się tam spięta, i około minuty kuło mnie podobnie jak Ciebie. Może napiszę do mojego gin tylko w celach informacyjnych bo raczej nie obawiam się zbytnio.

Co do bakterii w moczu to miałam Wam napisać wczoraj, ale migrena mi wyskoczyła.. moim zdaniem również może mieć to ze źle pobraną próbką. Ja kiedyś w szpitalu oddałam złą próbkę i Pani na spokojnie poinformowała mnie, że wykryto dużo bakterii i pewnie źle to zrobiłam.. wstyd jak cholera, ale kolejna okazała się dobra :)
    ja zaczęłam pić 100% sok z żurawiny, bo mnie tak przewiało w pasie, że wolałam dmuchać na zimne. Po weekendzie idę na mocz, krew i enzymy wątrobowe, więc zobaczę co tam słychać w badaniach.
    Dzieki...to daj znac co ten lekarz ci tam odpisal... Milego dnia;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • befra Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Nic strasznego tam nie ma, ale ja chyba nie zdecydowała bym się na pokazanie takich zdjęć.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, postraszysz? Przecież ta kobieta to jakiś mega lajtowy poród musiała mieć skoro miała siłę się uśmiechać. Ja takiego fotografa za drzwi bym prędzej wyrzuciła. I rozmowa przez telefon po porodzie? Ja byłam tak padnięta i obolała, że jak ktoś by mi dał telefon to bym znalazła w sobie tylko tyle siły, żeby rzucić nim o ścianę.

kr0pka lubi tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

twardzielka ze mnie - nie ruszyło mnie to :)

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego wrzuciłam, bo wg mnie jest śliczny bardzo wzruszający :)

Ja dzwoniłam do wszystkich, nawet wyszłam z mężem i małą na korytarz, bo tam akurat moi rodzice byli (odwozili starszego brata na pociąg, stwierdzili, że wpadną i akurat załapali się na kilkunastominutową wnusię :D).

Befra, akurat to fotograf ma na swojej stronie. Może to ich znajomy i chcieli mu ułatwić start z takimi reportażami. A może dał im zniżkę. Dla mnie nic nie ma na tych zdjęciach, co by mogło być jakieś mega prywatne, sama natura :)

Balladyna lubi tę wiadomość

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, mój dr odpisał, że jeśli są to kłucia okazjonalne i nie towarzyszą temu bolesne skurcze to wszystko ok. Jeśli jest inaczej to konieczna jet wizyta.

Ja skurczy nie czuję, wczoraj mnie kujnęło kilka razy i czułam napięcie, dziś raczej normalnie, choć wydaje mi się, że zaczynam czuć dzidzię, bo co jakiś czas dostaję lekkiego kopniaka w brzuch, czasem bulgot i jakieś dziwne odczucia w różnych miejscach i odstępach czasowych, ale jeszcze się tak nie nastawiam..

Szczęśliwa mama Zuzi <3
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ