MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiula33 wrote:Befra - aż tak się stresujesz? Ja z jednej strony też i już bym chciała, żeby było po wizycie.
Mamuśka level2 - niekoniecznie. Dziecko mogło inaczej się ułożyć i bardziej wypycha się w kierunku kręgosłupa niż brzucha. Tak też bywa.
Najbardziej stresuje się tym czy uda się dopatrzyć płećNo po prostu chciałabym już wiedzieć. Reszta się nie martwię bo wiem że wszystko jest ok. Jeszcze trochę muszę wytrzymać. Nie długo południe a potem może już jakoś zleci. I tam muszę trochę wcześniej jechać żeby młodego odstawić do znajomej.
-
Czarnuszka wrote:Papatka miała chyba dziś zły dzień
Oby jak najmniej takich osób na forum ;p
Mnie zastanawia jedna rzecz. W co się ubiera dziecko zaraz po urodzeniu? Czy body z długim rękawem i na to pajac + czapeczka będzie ok? I oczywiście przykryte kocykiem lub w rożku? Czy sam pajac? Czy body z krótkim rękawem i pajac? Czy może body, pajac i na pajac jakieś spodenki? Chyba jestem w tym zielona
Czarnuszka to zależy od dziecka i od temperatury w domu. Ja uważam ze nie można dziecka przegrzewac. Rodzilam w listopadzie i całą zimę ubieralam młoda w domu tak: body z krótkim+bawełniany pajac albo body z długim+śpiochy lub kaftanik+śpiochy albo body z długim i polspiochy jak było w domu ciepło. Trzeba pamiętać ze maleństwo zazwyczaj jest jeszcze w rozku.Czarnuszka, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Kasiula33 wrote:Mamuśka level2 - no co za rodzice, spać dziecku nie dają!
no tacy okropni jesteśmy ale jakie to przyjemne chyba każda z nas wie, a dla męża to już totalna frajda.
Czarnuszka ja narzekam na mały brzuch a jestem w 17 tyg a ty w 19 masz jeszcze mniejszy
figurka dalej jestpięknie
-
Ja bym chciała mieć mały brzuch jak najdłużej, bo wiem, że później przy końcówce to ciężko może być z dużym brzuchem ale szykuję się psychicznie na to, że w 3 trymestrze będę miała wielki bo wiem, że moja mama miała duży i siostra też
Wolę się na to nastawiać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 11:39
-
Czarnuszka wrote:Ja bym chciała mieć mały brzuch jak najdłużej, bo wiem, że później przy końcówce to ciężko może być z dużym brzuchem ale szykuję się psychicznie na to, że w 3 tc będę miała wielki bo wiem, że moja mama miała duży i siostra też
Wolę się na to nastawiać
Nie koniecznie
moja mama miała zawsze pod koniec ciąży bardzo duży brzuch a ja w pierwszej ciąży w 9 miesiącu miałam taki mały że nikt mi nie chciał wierzyć, że to już końcówka a jak pojechałam rodzić do szpitala to pielęgniarki/położne się nie mogły nadziwić i mówiły że pewnie będzie małe dzieciątko czym mnie trochę zestresowały... ale córcia urodziła się duża i ważyła 3190 także w normie. Dlatego różnie może być wszystko zależy chyba od budowy ciała no i tuszy. Ja wysoka jestem i szczupła to mi się rozłożył brzuszek a mama niska i bardziej przy kościCzarnuszka, chloet lubią tę wiadomość
-
tez widzialam ta gazetke malaczarna i sie napaliam o potem zonk ze duze rozmiary
-
dziewczyny dzisiaj ciuszki w lidlu:)
jakby ktoras na zakupy sie wybierala:)
Sa piekne sweterki i rajstopki;)
Ja narazie juz nic niekupuje dopoki moja dzidzia nie ukaze sie dobrze
65%-dziewczynka
35% chlopak
Jakos mnie jeszcze nie zacheca do kupna ciuszkow dla dziewuszki:)
czekkam az na polowkowym potwierdza...
-
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6400042345
Dziewczyny znalazłam takiego sprzedawcę na allegro wydaje mi się że ma.dosc dobre ceny ubranek? Co myślicie? -
Ja zamierzam w domu zakładać body długi rękaw + spodnie lub body krótki rękaw + pajacyk. Dziecko i tak praktycznie większość czasu jest przykryte kocem. Wiadomo na dwór trochę cieplej. Najgorsze co to przegrzać dziecko. Są też mamy które maluszkowi zakładają w maju / wrześniu dwie pary body plus rajstopki plus spodnie...zastanawiam się jak wtedy dziecko będzie ubrane zimą przy minusowej temp.Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
nick nieaktualnyA się kłócą, forum jest po to by wyrażać swoje poglady i szanowac wzajemne. Argumenty sa wskazane zawsze, ale nie musza byc wypowiedziane "krzykiem".
Wszystko ma swoje plusy i minusy
Monia a czemu znowu do szpitala?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 12:49
-
Monia99 trzymaj sie i zdawaj nam relacje na bieżąco.
Spięte podbrzusze? Chodzi o twardnienie brzucha?
Co do tego twardnienia brzucha to ja mam wrażenie, że mi twardnieje od pępka w górę, a bardziej pod samym biustem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 12:53