X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny Wy już macie tyle rzeczy a ja nic.. Oj przepraszam dwie pary śpiochów :D
    W tygodniu idę na łowy i internet w ruch :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello kity mówisz? toż to jest na liście zakazanych rzeczy przez kościół a kysz maro nieczysta :P

MatyldaG, kr0pka, Natka9029, Marrtusia lubią tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    hello kity mówisz? toż to jest na liście zakazanych rzeczy przez kościół a kysz maro nieczysta :P
    Haha jak się dzieci urodza to wyrzuce żeby czasem nie widziały :p

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Kurcze dziewczyny Wy już macie tyle rzeczy a ja nic.. Oj przepraszam dwie pary śpiochów :D
    W tygodniu idę na łowy i internet w ruch :P
    Ja to spuochow nawet nie mam ;)))

Karolina12345 lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba zacząc coś kupować bo jak tak często będę w tym szpitalu to nie zdążę :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio tak przestraszyłam tego mojego ciśnienia i że mogę leżeć do porodu nie wiadomo ile wcześniej ze poszalalam
    Dużo rzeczy mam wybranych juz tylko do zamowienia ale.tez czekam na polowkowe:)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• anuschka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda piękne rzeczy! <3 Te wszystkie smoczki z różnymi motywami są boooskie! :D Ja 28 mam połówkowe i potem chce już zamawiać takie różne rzeczy. Ubranka już jakieś kupiłam :D

Vaina, MatyldaG lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Ja mam tylko ubranka i to nie wszystkie, tylko ciut.
    Mam zamiar niedługo zaczynać więcej czytać w aspekcie co ma mi sie przydać - bo po połówkowych zaczynamy zakupy :D

Co do łóżeczka, to ja osobiście zakochałam się w takim:
    http://www.ceneo.pl/17646897
    Jak któraś ma jakies dobre/złe opinie to chętnie posłucham :)

Właśnie mi chodziło o to, że ja bym chciała tam gdzie jest ta wąska pełna ścianka z żyrafą mieć zwykłe szczebelki. Nie wiem jeszcze jak ustawie w sypialni łóżeczko ale wolę sie zabezpieczyć bo chce widzieć dziecko z każdej strony a ta zabudowana strona by mi w tym przeszkadzała :)a tak poza tym to fajne bo z szufladą :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam narazie 5 sztuk body na długi rękaw. Ja w ciąży od 7 miesiąca leżałam dlatego do stycznia wszystko chce mieć :-) tylko kurcze nie wiem po ile sztuk tego kupować. Pisza ze 5 do 7 wystarczy. A wy po ile sztuk kupujecie?

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny najpierw się wyżalę a później nadrobie te kilka stron.
    Jestem po wizycie u mojej doktorowej i tak jak myślałam nawet nie miała ochoty mi pomóc. Stwierdziła, że wymioty, zgaga, refluks to objawy ciążowe i mam iść sobie do ginekologa. Jakoś nie mogła pojąć, że objawy swoją drogą a zniszczony żołądek od tego swoją drogą. I że należałoby go zregenerować. A wymioty do krwi to też dla niej normalne, żadnych badań, nic. Sama jej wspomniałam o probiotykach i o Polprazolu i łaskawie mi wypisała. Tyle. Uważam od dawna, że posiada skromną wiedzę i za bardzo nie można na nią liczyć:(
    Polprazol 40mg mi wystawiła a ja kupiłam sobie jakiś nowoczesny probiotyk. Oby mi to pomogło bo już brak mi sił. Marrtusia masz dobrego lekarza :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam wszystkim zaczynaja sie stawiac brzuchy a ja od trzech dni podniecona i zadowolona bo sie u mnie w koncu unormowalo. Ze dwa razy na dzien pociagnie na chwile i spokoj :-)

Ja ciuszki kupuje nawet na rozmiar 80 jak sa fajne i w dobrej cenie :-) Nie splesnieje a pozniej bedzie spokoj jak bedzie powoli wyrastac :-) Dzisiaj bylam w lidlu, ciuszki superanckie ale takie typowo chlopak albo typowo dziewczynka, wiec u mnie narazie odpada...

p19uskjoy20ehkws.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bidulka.. Kurcze wspolczuje ze trafilas na takiego pseudo lekarza....
    Mi tez rece opadaja czasem. Jak mnie cos takiego spotyka...

Anita12 lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Ja mam narazie 5 sztuk body na długi rękaw. Ja w ciąży od 7 miesiąca leżałam dlatego do stycznia wszystko chce mieć :-) tylko kurcze nie wiem po ile sztuk tego kupować. Pisza ze 5 do 7 wystarczy. A wy po ile sztuk kupujecie?

Ja mysle ze trzeba miec troche wiecej. Ciuszki, przynajmniej na poczatku bede prala w dzieciowym proszku, wiec tak czy siak cos trzeba wrzucic :-) dziecko sie obsika, uleje sie... no roznie bywa...

p19uskjoy20ehkws.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem ci Anita ze przykro... niektorzy lekarze to jakby za kare siedzieli w tych przychodniach... moze pojdziesz do innego?

p19uskjoy20ehkws.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Ja się wkoncu odkopalam z tych moich ciuchów i wychodzi na to ze nie ma tragedii napewno musze dokupić pajacow małych.
    5-7 sztuk tez mi się wydaje mało tak dziś myślałam że po 10 będzie dobrze. Czyli ja 20 cool

fantasmagoriia lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jeszcze się odniosę do handlu w niedzielę, to jestem przeciwna takiemu zakazowi. Mojego taty nie było w niemal żadną wigilię czy sylwestra, pracuje według grafiku i musi iść do pracy jak jest przypisany do danego dnia i nie ma rady.
    W Belgii w niedzielę wszystkie sklepy są pozamykane i to co się dzieje w sobotę w sklepach to jakiś cyrk, bo ludzie kupują rzeczy jakby sklepy na miesiąc zamykali. Moim zdaniem to tragedia, nawet nie ma gdzie kupić czegoś pierwszej potrzeby (chociaż głupiego cukru, jak goście pod drzwiami a myślało się, że ma). Ale fajnie gdyby ludziom porządnie za to płacili.

Jak jest z tym twardniejącym brzuchem? Bo ja chyba nie mam. Ale w ogóle nie czuję też ruchów. Czasem tak się skupiam, żeby poczuć ruchy, że aż wstrzymuję oddech :D Dobrze, że na czwartkowym USG dokładnie widziałam, że z dzidziusiem wszystko gra. No i łożysko na tylnej ścianie....

Dzięki Czarnuszka za link na allegro! Czegoś takiego szukałam!
    Ja w zamian mogę podełać link gdzie kupowałam spodnie dresowe, legginsy (oba z pasem ciążowym) i koszulkę, w miarę tanio, a naprawdę fantastycznej jakości - http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=24332068

I też jeszcze nie mam nic. Mam kilka rzeczy gdzieś w kartonie u teściów, które zgromadziłam przez lata (nie wiele tam jest, głównie rzeczy bez których nie mogłam wyjść ze sklepu). Mam szumisia i 3 pary body i jednego pajaca :D

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Matylda piękne rzeczy! <3 Te wszystkie smoczki z różnymi motywami są boooskie! :D Ja 28 mam połówkowe i potem chce już zamawiać takie różne rzeczy. Ubranka już jakieś kupiłam :D
    Mnie się buteleczki na mleko podobają i szczotka do włosów :p tylko kupiłam te butelki ze smoczkiem od 3 miesięcy ale to najwyżej będą na później :)
    W pepco mam upatrzone tez kocyki i ręczniki kąpielowe za grosze i zawsze jak jestem w pepco to wrzucam parę pieluch tetrowych lub flanelowych i mam już parę sztuk.
    A po polowkowych juz w listopadzie chce kupić wanienke ze stojakiem, przewijak i materace do łóżeczek. Początkiem grudnia juz łóżeczka :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita.. Nie wiem czy cie to pocieszy ale mon lekarz rodzinny taki sam :/ mam nadzieje ze Ci przejdzie tak czy inaczej ginowi możesz powiedzieć co Ci dolega

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nataliad Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda fajne zakupy :) ale ja się jednak jeszcze trochę wstrzymuje.
    Widziałam że masz smoczki uspokajające z Tommee Tippee, tak ostatnio oglądałam sobie butelki na allegro, laktatory itp i własnie zastanawiam się nad tymi butelkami. Albo Avent tak jak miałam dla córki. Chciałabym pokarmić piersią ale i tak wolę już butelki mieć wrazie czego.

MatyldaG lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Emilianel Koleżanka

Wysłany: 10 października 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie:) wszystko jak na razie super. Łożysko miałam przodujące, ale juz sie podniosło i jest na przedniej ścianie, szyjka Ok, macica Ok, oby tak dalej. No i na 100% wiemy, ze będziemy mieć synka, wiec mąż mega zadowolony :) spróbuje dodać zdjęcie, ale nie wiem czy mi wyjdzie bo nigdy tego nie robiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 17:02

Czarnuszka, Marynia991, Angie 232, milagro, MatyldaG, julllla, Klarcia, Anita12, Marrtusia, fantasmagoriia, kark, kr0pka, Tosia 1981, m@rtynka, czirisz, chloet, severi, Vaina, malaczarna07 lubią tę wiadomość

atdcl6d81ulap16m.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ