MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
malaczarna07 wrote:hello kity mówisz? toż to jest na liście zakazanych rzeczy przez kościół a kysz maro nieczysta
-
Ja się ostatnio tak przestraszyłam tego mojego ciśnienia i że mogę leżeć do porodu nie wiadomo ile wcześniej ze poszalalam
Dużo rzeczy mam wybranych juz tylko do zamowienia ale.tez czekam na polowkowe:) -
Matylda piękne rzeczy!
Te wszystkie smoczki z różnymi motywami są boooskie!
Ja 28 mam połówkowe i potem chce już zamawiać takie różne rzeczy. Ubranka już jakieś kupiłam
Vaina, MatyldaG lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Vaina wrote:Ja mam tylko ubranka i to nie wszystkie, tylko ciut.
Mam zamiar niedługo zaczynać więcej czytać w aspekcie co ma mi sie przydać - bo po połówkowych zaczynamy zakupy
Co do łóżeczka, to ja osobiście zakochałam się w takim:
http://www.ceneo.pl/17646897
Jak któraś ma jakies dobre/złe opinie to chętnie posłucham
Właśnie mi chodziło o to, że ja bym chciała tam gdzie jest ta wąska pełna ścianka z żyrafą mieć zwykłe szczebelki. Nie wiem jeszcze jak ustawie w sypialni łóżeczko ale wolę sie zabezpieczyć bo chce widzieć dziecko z każdej strony a ta zabudowana strona by mi w tym przeszkadzała :)a tak poza tym to fajne bo z szufladą
-
Dziewczyny najpierw się wyżalę a później nadrobie te kilka stron.
Jestem po wizycie u mojej doktorowej i tak jak myślałam nawet nie miała ochoty mi pomóc. Stwierdziła, że wymioty, zgaga, refluks to objawy ciążowe i mam iść sobie do ginekologa. Jakoś nie mogła pojąć, że objawy swoją drogą a zniszczony żołądek od tego swoją drogą. I że należałoby go zregenerować. A wymioty do krwi to też dla niej normalne, żadnych badań, nic. Sama jej wspomniałam o probiotykach i o Polprazolu i łaskawie mi wypisała. Tyle. Uważam od dawna, że posiada skromną wiedzę i za bardzo nie można na nią liczyć
Polprazol 40mg mi wystawiła a ja kupiłam sobie jakiś nowoczesny probiotyk. Oby mi to pomogło bo już brak mi sił. Marrtusia masz dobrego lekarza
-
Wam wszystkim zaczynaja sie stawiac brzuchy a ja od trzech dni podniecona i zadowolona bo sie u mnie w koncu unormowalo. Ze dwa razy na dzien pociagnie na chwile i spokoj
Ja ciuszki kupuje nawet na rozmiar 80 jak sa fajne i w dobrej cenieNie splesnieje a pozniej bedzie spokoj jak bedzie powoli wyrastac
Dzisiaj bylam w lidlu, ciuszki superanckie ale takie typowo chlopak albo typowo dziewczynka, wiec u mnie narazie odpada...
-
blekitna wrote:Ja mam narazie 5 sztuk body na długi rękaw. Ja w ciąży od 7 miesiąca leżałam dlatego do stycznia wszystko chce mieć
tylko kurcze nie wiem po ile sztuk tego kupować. Pisza ze 5 do 7 wystarczy. A wy po ile sztuk kupujecie?
Ja mysle ze trzeba miec troche wiecej. Ciuszki, przynajmniej na poczatku bede prala w dzieciowym proszku, wiec tak czy siak cos trzeba wrzucicdziecko sie obsika, uleje sie... no roznie bywa...
-
blekitna wrote:Ja mam narazie 5 sztuk body na długi rękaw. Ja w ciąży od 7 miesiąca leżałam dlatego do stycznia wszystko chce mieć
tylko kurcze nie wiem po ile sztuk tego kupować. Pisza ze 5 do 7 wystarczy. A wy po ile sztuk kupujecie?
5-7 sztuk tez mi się wydaje mało tak dziś myślałam że po 10 będzie dobrze. Czyli ja 20 coolfantasmagoriia lubi tę wiadomość
-
Cześć! Jeszcze się odniosę do handlu w niedzielę, to jestem przeciwna takiemu zakazowi. Mojego taty nie było w niemal żadną wigilię czy sylwestra, pracuje według grafiku i musi iść do pracy jak jest przypisany do danego dnia i nie ma rady.
W Belgii w niedzielę wszystkie sklepy są pozamykane i to co się dzieje w sobotę w sklepach to jakiś cyrk, bo ludzie kupują rzeczy jakby sklepy na miesiąc zamykali. Moim zdaniem to tragedia, nawet nie ma gdzie kupić czegoś pierwszej potrzeby (chociaż głupiego cukru, jak goście pod drzwiami a myślało się, że ma). Ale fajnie gdyby ludziom porządnie za to płacili.
Jak jest z tym twardniejącym brzuchem? Bo ja chyba nie mam. Ale w ogóle nie czuję też ruchów. Czasem tak się skupiam, żeby poczuć ruchy, że aż wstrzymuję oddechDobrze, że na czwartkowym USG dokładnie widziałam, że z dzidziusiem wszystko gra. No i łożysko na tylnej ścianie....
Dzięki Czarnuszka za link na allegro! Czegoś takiego szukałam!
Ja w zamian mogę podełać link gdzie kupowałam spodnie dresowe, legginsy (oba z pasem ciążowym) i koszulkę, w miarę tanio, a naprawdę fantastycznej jakości - http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=24332068
I też jeszcze nie mam nic. Mam kilka rzeczy gdzieś w kartonie u teściów, które zgromadziłam przez lata (nie wiele tam jest, głównie rzeczy bez których nie mogłam wyjść ze sklepu). Mam szumisia i 3 pary body i jednego pajacaMisia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
anuschka wrote:Matylda piękne rzeczy!
Te wszystkie smoczki z różnymi motywami są boooskie!
Ja 28 mam połówkowe i potem chce już zamawiać takie różne rzeczy. Ubranka już jakieś kupiłam
W pepco mam upatrzone tez kocyki i ręczniki kąpielowe za grosze i zawsze jak jestem w pepco to wrzucam parę pieluch tetrowych lub flanelowych i mam już parę sztuk.
A po polowkowych juz w listopadzie chce kupić wanienke ze stojakiem, przewijak i materace do łóżeczek. Początkiem grudnia juz łóżeczka
-
Anita.. Nie wiem czy cie to pocieszy ale mon lekarz rodzinny taki sam
mam nadzieje ze Ci przejdzie tak czy inaczej ginowi możesz powiedzieć co Ci dolega
Anita12 lubi tę wiadomość
-
Matylda fajne zakupy
ale ja się jednak jeszcze trochę wstrzymuje.
Widziałam że masz smoczki uspokajające z Tommee Tippee, tak ostatnio oglądałam sobie butelki na allegro, laktatory itp i własnie zastanawiam się nad tymi butelkami. Albo Avent tak jak miałam dla córki. Chciałabym pokarmić piersią ale i tak wolę już butelki mieć wrazie czego.MatyldaG lubi tę wiadomość
-
Witam się po wizycie:) wszystko jak na razie super. Łożysko miałam przodujące, ale juz sie podniosło i jest na przedniej ścianie, szyjka Ok, macica Ok, oby tak dalej. No i na 100% wiemy, ze będziemy mieć synka, wiec mąż mega zadowolony
spróbuje dodać zdjęcie, ale nie wiem czy mi wyjdzie bo nigdy tego nie robiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 17:02
Czarnuszka, Marynia991, Angie 232, milagro, MatyldaG, julllla, Klarcia, Anita12, Marrtusia, fantasmagoriia, kark, kr0pka, Tosia 1981, m@rtynka, czirisz, chloet, severi, Vaina, malaczarna07 lubią tę wiadomość