X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingui nie martw moglas miec pozne zagniezdzenie dlatego jeszcze mało widac, na nastepnej wizycie napewno sie już przywitasz z maluszkiem :)
    anuschka dziękuję i równiez Wszystkiego Najlepszego dla Ciebie i Męża :)
    ja z dzisiejszej okazji postanowilam się cos uczesac i pomalowac :P
    Zaczynamy dziś 7 tydzien :) jeszcze tylko dwa dni i wizyta jupiii.
    Dziś rano wyprobowalam ta cole, wzielam dwa, trzy małe łyczki na czczo i jak narazie odkpukac jest dobrze! nie dobrze mi ciagle ale jeszcze się nie witałam z wielkim bratem :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to się liczy ten tydzień ciąży. Liczy się już zaczęty tydzień czy patrzy się na tych i dzień? Dziś np mam 7t0d czyli już zaczęłam 8 tydzień?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Dziewczyny jak to się liczy ten tydzień ciąży. Liczy się już zaczęty tydzień czy patrzy się na tych i dzień? Dziś np mam 7t0d czyli już zaczęłam 8 tydzień?
    Wg lekarza jesteś w 7tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dababc628aca.jpg

Tsmte testy były 10. To jest 20 robiony przed chwilą.
    Rano test 10 dał bledsza kreskę niż wieczorem 20
    Mi tez tak wychodziły testy różnych firm. Jak chcesz sprawdzać czy kreska ciemnieja kup takie same testy.

Ja tez wczoraj cały dzień plamiłam.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby ma racje, testy roznych firm moga roznie wychodzić, ja tam badalam ciemnienie tylko na jednej firmie ;) chociaz i tak najwazniejsze jak przyrasta beta :)

Abby mam nadzieje ze plamienie juz przeszlo i sie oszczedzasz?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• anuschka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby odpoczywaj dużo :* wiem że przy małym dziecku to nie łatwe, ale na tyle ile możesz to leż :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • ciasteczko30 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś tkliwy wzdety brzuch. Oby to poniedziałku i zobaczę fasolkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) dziś jak narazie jest ok. Byle do weekendu. Jadę na urlop i będę odpoczywać :)

• Tita92 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, widzę że coraz mocniej odczuwacie "odmienny stan". Ja dziś z samego rana wybrałam się na pierwszą bete, wyniki po 14 :)

borsuk, MatyldaG, jenny88 lubią tę wiadomość

2nn33e3k1si9i3gh.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tita92 trzymamy kciuki za bete! :))

Tita92 lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J wczoraj dała popis, godzinę musiałam ją nosić i bujać, jak ibuprofen zaczął działać to zasnęła ale musiała mi spać na rękach bo co odłożyłam to ryk :/ pieprzone piątki...

kilka godzin później podbrzusze zaczeło mnie tak boleć, że co wstałam to ukłucie nożem po lewej stronie :/ położyłam się, stwierdziłam, że muszę odpoczać, wzięłam psa żeby grzał, ale nie przeszło przez noc ani trochę :/ co wstanę to ból :/ wzięłam nospę i spowrotem do wyra, ale muszę młodą odebrac o 12 i nie wiem co dalej :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tita92 wrote:
    Cześć dziewczyny, widzę że coraz mocniej odczuwacie "odmienny stan". Ja dziś z samego rana wybrałam się na pierwszą bete, wyniki po 14 :)
    Czekamy na piękny wynik :)

Tita92 lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • M&Ms Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co jedynym objawem jest senność. Codziennie po pracy drzemka i o 21:00 już do spania... no i do wc trochę częściej biegam. aaa, i zmysł węchu wyczulony - wszystkie zapachy perfum są mi już znane ;)

Generalnie w pierwszym tygodniu po owulacji było najgorzej bo podbrzusze ciągnęło, mdliło mnie trochę, zgaga męczyła itp. A teraz od kilku dni jak ręką odjął. Czasem coś zaboli w brzuchu ale innych objawów brak.

Tita92 czekamy na piękną betę :) ale to były emocje czekając na pierwszy wynik ;)

Tita92 lubi tę wiadomość

f2w343r82gqzimgw.png
  • joapaw Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    J wczoraj dała popis, godzinę musiałam ją nosić i bujać, jak ibuprofen zaczął działać to zasnęła ale musiała mi spać na rękach bo co odłożyłam to ryk :/ pieprzone piątki...

kilka godzin później podbrzusze zaczeło mnie tak boleć, że co wstałam to ukłucie nożem po lewej stronie :/ położyłam się, stwierdziłam, że muszę odpoczać, wzięłam psa żeby grzał, ale nie przeszło przez noc ani trochę :/ co wstanę to ból :/ wzięłam nospę i spowrotem do wyra, ale muszę młodą odebrac o 12 i nie wiem co dalej :/
    Ehh, mój Nikotek też cierpiał przy czwórkach w czerwcu. Do tego choróbsko, gorączka, brak apetytu. Też cały czas wisiał mi na rękach. Na szczęście jeszcze nie miałam dzidziolka w brzuszku :-)
    Postaraj się jak najwięcej wypoczywać, ja staram się z młodym bawić na podłodze. Zobaczysz, będzie dobrze :-)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona sama się bawi ze sobą jak jej nic nie boli, sama wchodzi po schodach, sama się ubiera, je, jest mega samodzielna. Ale jak boli to wisi na mnie :/ Jak mi nie przejdzie to chyba jej ibuprofen dam na zaś, ale nie wiem co z tym bólem podbrzusza zrobić :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak znowu plamie. Dobrze ze dziś mam wizyte. Moja niunia jest słodka ale musze ja nosić. Taki model rodzicielstwa sama wybrałam. Chusty nosidla Rb te sprawy :D

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roczną też nosiłam w nosidle. Ale ona teraz normalnie nie chce być już noszona. Wszystko chce sama robić, wczoraj np targała koszyk po całym sklepie, wkładała zakupy, pchała do kasy, w kasie podawała :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jest nadzieja ze ja młode wyjdzie nie będę musiała nosić tandemu :D
    Na ta chwile jest to trochę uciążliwe. Zwłaszcza przy tych plamiemiach. Ale albo będzie dobrze albo źle. W młodej ciąży nie ma nic pośrednio ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 11:55

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może plamisz od noszenia

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może. Się okaże.

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ